A véleményeteket szeretném megkérdezni a gyermekkórház rakétázásáról. Próbáltam több cikket elolvasni erről, illetve Zelenszkij facebookoldalán is elolvastam róla néhány bejegyzést.
A következő zavart: szinte minden cikkben más-más adatot közöltek. Idézem:
1) Zelenszkij facebookján a következőt írja:
"A tegnapi orosz rakétatámadás utáni mentőakció folytatódik.
Jelenleg 38 ember halálát jelentették, köztük négy gyermek. Részvétem a tragédia által érintett családoknak és barátoknak.
190 ember sérült meg és kapnak segítséget. 64 ember került kórházba Kijevben, 28 Kryvyi Rihben, és 6-an Dnipróban.
Minden Okhmatdyt-i beteget átszállítottak más orvosi intézménybe.
Володимир Зеленський fent van a Facebookon. A Facebookhoz csatlakozva tarthatod a kapcsolatot Володимир Зеленський nevű ismerősöddel és másokkal, akiket már ismersz. A Facebook a megosztás örömét...
www.facebook.com
2) Telex
Közvetlenül Zelenszkij után tettem.
"Az
Ohmatdyt gyerekklinikát hétfőn érte rakétacsapás Kijevben, az ENSZ ukrajnai misszióvezetője szerint a kórházban a támadás idején mintegy 670 gyermekpáciens és ezer alkalmazott tartózkodott, Danielle Bell azt mondta, ha a dolgozók nem vitték volna azonnal bunkerbe a gyerekeket, sokkal nagyobb
lehetett volna a baj.
Én láttam a rakéta becsapódását, hogy hová, az nem volt követhető. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ennyi dő alatt beteg gyerekeket tudnak bunkerba vinni.
Itt áldozatokról, sebesültekről szó sem esik.
Be is kérette az orosz nagykövetet.
telex.hu
3) Hiradó.hu
"Hétfőn érte találat az ukrán főváros egyik gyermekkórházát, legkevesebb két ember, köztük egy orvos életét vesztette, és további 32 ember megsebesült, köztük nyolc gyerek. "
Élesen elítélték Oroszországot kedden a kijevi gyermekklinikát ért előző napi rakétatámadás miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) sürgősséggel összehívott ülésén.
hirado.hu
4) 24.hu
"Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat közzétette a fővárost ért hétfői orosz támadássorozat legfrissebb veszteségi adatait. Eszerint 33-an vesztették életüket, közülük ketten a gyermekkórházban. A halálos áldozatok között öt gyermek van. Rajtuk kívül 121-en sérültek meg."
5) 24.hu
"Oroszország hétfőn összehangolt légitámadást
intézett Ukrajna több nagyvárosa, így Kijev civil célpontjai ellen is. A ritkaságnak számító nappali bombázás során egy gyermekkórházat is eltaláltak. A támadásban legkevesebb 27-en haltak meg, a sérültek száma száz felett van."
Számomra sehogy nem áll össze a történet. Azt el tudnám fogadni, hogy egy, a kórházhoz közeli célpont "melléktermékeként" a gyermekkórház is megsérült, de nem ez az intézmény lehetett a célkeresztbe.
Az afgán kunduzi kórház lebombázásakor 19 halott és 32 sebesült volt. Az afgán esküvő lebombázásakor 40 halott és 100 sebesült volt az "eredmény". Köztük sok volt a gyermek. Míg a belgrádi kínai követség lebombázásánál 3-an haltak meg.
A másik zavaró körülmény: a krimi strandon történt rakétázásnál a három meghalt gyermek nevét, életkorát, fényképét is nyilvánosságra hozták, ellenőrizhető volt a személyük.