[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 752
3 963
113
Nem igazán értem a betett részletet, ez nem kapcsolódik a bejegyzéshez. Valaki betette a hozzászólások közé, ezt a választ én nem találtam meg, ami persze nem bizonyítja, hogy nem létezik. Egyébként a kérdés nagyon álságos, hiszen mindkét oldalon történtek ilyen és ehhez hasonló támadások. A legutóbbi emlékezetem szerint a krimi strandon történt, ahol 3 gyermek vesztette életét.

Itt, amit ki lehet hámozni a történetből, talán négy gyermek halt meg. Minden gyermekért mély szomorúságot érzek, bárhol történik ilyesmi. De ennek a Menyhárt Attilának a kérdése nagyon butyután megfogalmazott. Szerintem erre az álságos megfogalmazásra ment egy szarkasztikus válasz. Azért gondolom ezt, mert Robert betett egy képet a Facebookjára, egy megmentett arab kislányt tart a karjaiban, és élete egyik legmeghatóbb élményének tartja.

Én azt tartom felháborítónak, hogy Orbán békemisszióját ekézik, az elnökség megvonásával akarják büntetni, miközben Borrell azt nyilatkozza, hogy sajnálja az ukrán áldozatokat, de az EU továbbra is küld fegyvert Ukrajnának. Ezt a szarkazmust talán vesd össze egy influenszer megjegyzésével a miniszterelnök úrról: "Mit mondhat ilyenkor egy humorista? Talán csak annyit, hogy szégyen, hogy ez az utolsó szarházi vezeti az országunkat.”
Melyik úgynevezett influenszer mond ilyet?
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 072
33 107
113
Most vagy a beszégetés kontextusát nem érted, vagy azt nem érted amit olvastál azokban a bizonyos szabályzatokban. Amiről te beszélsz az az, hogy elértük a célunkat, nem tervezünk továbbmenni ezért berendezkedünk védelemre. De mi arról beszélünk, hogy valamilyen kényszerűségből átmeneti szünet állt be a harcokba. NA ilyenkor a kutya nem viszi előre a műszakiakat (akadályelhárító csoport) új védelmi vonal kiépítésére, hisz csupán néhány órára álltak meg a harcok (Nem a háborúban nem alszod át az egész éjszakát) annyi idő alatt ki sem építik még hevenyészetten sem az új állásokat amennyi ideig "szünet van".
V agy csak kevésbé értesz hozzá,mint gondolod.
Támadási feladat végrehajtásának befejezéseként minden alegység köteles védelmi állásokat felvenni,kiépiteni.Persze ezek nem olyan cizelláltak,de ásnak fedezékeket és lőállásokat,maguk a katonák,illetve az alegységhez beosztott műszaki támogatás.Erre spec az MN szabályzata fél órát (30 percet) adott meg szintidőnek.És ez nem a támadás végét jelenti,hanem az adott alegység aznapi támadó feladatának végét.Miután felvette a védelmi állást (felkészülve ezzel egy esetleges ellenlökésre/támadásra),pótolja készleteit,elvégzi a karbantartást,és felkészül a következő harcfeladatra.Ez alegység szinten ugyan hadműveleti szünet,de hadműveleti szempontbol ez lehet a támadás egy részfolyamata.
Hogy aztán mi a következő harcfeladat,azt a helyzet és az előljáró dönti el.
A hadműveleti szintekkel kéne tisztában lenni.
Az áttörés utáni sikerkifejlesztés az egy magasabb hadműveleti szint.Az,hogy elfiglalunk két utcát,meg egy falut,az nem áttörés.
Áttörés az,ha rést nyitunk az ellenséges fronton,és ezen a résen a sikerkifejlesztő erők az ellen harcoló erőinek mögöttes területeire tudnak kijutni.Ilyen volt Saron áttörése 73ban.De a szirek ugyancsak 73ban nem törték át az IDF vonalait,hanem hátranyomták azokat.
És most Ukrajnában sincs áttörés,csak lassú és veszteségterhes előrenyomulás.Az oroszok nem tudják áttörni az ukrán védelmi vonalat,csak hátranyomni.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 771
9 179
113
Nyertél.
Tiéd a kis piros homokozólapát.
Köszönöm.
Milyen cikk ? Mi bizonyítékod van rá, hogy az oroszok nem tudják a T-72-eseiket rendbe rakni ? Amit egy firkász leír, azt te kritikátlanul elhiszed ?
Brit hírszerzés. Vitathatod az állításukat, de ez egy racionális magyarázat arra amit a fronton láthatunk.
Tisztában vagy egyáltalán a gyártás + üzemeltetés mikéntjével ?

Ahogyan látom, szemmel láthatóan nem.

Attól, hogy ideiglenesen leállt az új harckocsik gyártása, attól még nem számolják fel, és bontják le az üzemet. Az egész üzem univerzálisan használható harckocsik gyártására, karbantartására, modernizálására, javítására, és a letárolt példányok újra üzembe helyezésére.
Mégse ez látszik a gyakorlatban.
Egyszerre Hitlerezel, és Moszkovitázol.

Ez nem kis teljesítmény tőled. o_O
Nem szoktam hitlerezni, de vannak párhuzamok.
A Nyugat a hozzáállásával az Ukrán Kormányerők lassú agóniájához asszisztál. Szavakban nem enged a Nyugat, de gyakorlatban igen.

Mi az oka, hogy a NATO folyamatosan látja el fegyverekkel Ukrajnát, de olyan minőségű és mennyiségű fegyvert nem küldenek, hogy még egy sikeres helyi ellentámadást se legyenek képesek nyélbe ütni ?
Én se vagyok elégedett a nyugati támogatásokkal, de ez nem ilyen egyszerű.
Tudod konkretizálni, típusok / modellek megjelölésével, és mennyiségük számba vételével, hogy a Nyugat Miből mennyi fegyvert ad ?
A pontos adatok nem nyilvánosak.
A tavalyi Tavaszi Ébredés / Nagy Nyári Ukrán Offenzíva kész kudarc lett, vagy hogy látod ?
Nem is volt ilyen kilátásban.
Hitegetik az ukránokat, meg a nyugati kisembereket, hogy majd annak mindent, meg nyerhetnek, sőt Oroszországot, meg az orosz népet is szét fogják büntetni ... Oda ígértek nekik egy rakás fegyvert, aztán mindenből kapnak csak 10 - 20 példányt. Olyan is van, amit meg nem kapnak meg.

Most akkor mire számítanak ? A csodára ?

Le kéne ülni, és akkor megbeszélni, hogy most valójában mi van.

Szeretnék komolyan az EU, a NATO, és az USA Ukrajna győzelmét, és akkor tolni a fegyvereket több tucat vagy akár több százas mennyiségben, - vagy különböző okokból, de nem érdekeltek semmilyen fokú ukrán győzelemben a Nyugatiak, és akkor azonnal megállni, és a maradék Ukrajnát megtartani. Bár ez a maradék Ukrajna is relatív, mert az oroszok területi követelései bővültek ...
Minden viszonyítás kérdése. A nyugat már többször meglépte a korábban elképzelhetetlent Ukrajna támogatása kapcsán. Valószínűleg senki se számolt korábban ilyen mértékű tűmogatással.
Nem pedig szemellenzősen ismételgetni, hogy nem állunk szóba Oroszországgal, meg hogy Győzni fogunk

Ha a realitás az lesz, hogy Ukrajna megverte az oroszokat, és még a Krímbe / Belgorodba is bevonultak kitűzni az ukrán zászlót, akkor az lesz. Ha az oroszok verték meg az ukránokat és elfoglalnak még 2 megyét,akkor abban a helyzetben az a realitás.

Ez teljesen logikus nem?
Ez szerintem túl van azon a szinten hogy így le lehessen rendezni. Valamelyik oldal totális vereségével fog ez véget érni.
Csehszlovákia soha nem volt Németország része.

Ellenben Ukrajna az Oroszországon belül összelegózott, és belőle kihasított, szeparatista / szakadár terület.úű
Német Római Birodalom? Volt ott hosszú évszázadok óta német lakosság.
Ezt a háborút Sztálin Téli háborújával lehetne párhuzamba állítani.

Antony J. Blinken hivatásos amerikai kormányzati politikus szerint Putyin = Sztálin, erről tartott is szónoklatot a nagyérdemű nyilvánosság előtt. De szerinted, egy névtelen magyar fórumozó jobban tudod a dolgokat, mint a hivatásos amerikai politikus.

CoHSalU.jpeg
Szerintem félre értetted Blinket.
És hogyan tervezel véget vetni az egésznek ?

Egymagad odamész, és odaállsz az orosz T-72-es elé táblával, hogy El a kezekkel Ukrajnától ?

Vagy a NATO hadbalépését várod ?

Vagy mit ?

Konkrét választ kérek, nem pedig ködös mellébeszélést, mint ahogy eddig már számtalanszor eljátszottuk.
Én nem tervezem sehogy, de ha tervezném se lenne jelentősége. Legfeljebb elképzelésem van arról hogyan érhet véget ez az egész, de abból meg van több is.
A II. világháború után megalakították, létrehozták az ENSZ-t, hogy soha többé ne legyenek háborúk. Nem csak Európában, az egész világon soha többet ne forduljon elő.

Az volt az ENSZ alapgondolata, hogy tárgyalásokkal, megbeszélésekkel, és bölcs belátással békéltessék meg a feleket. Az elképzelés egy olyan platform felállításáról szólt, amely megoldani szándékozta a problémákat.

Mi történt ?

Azóta, 1945. október 24.-e óta hány háború volt ?

Valójában ha megnézzük, a II. világháború után egyetlen nap sem múlt el ezen a bolygón anélkül, hogy legalább egy csata ne zajlott volna valahol.

Minden nagyhatalom egyforma mértékben követett el öncélú agressziót, az USA, Oroszország, Kína, nem beszélve az adott térségbeli nagyhatalmakról, és mégsem történt semmi.

Nem Ukrajna az első, hogy tehetetlen az ENSZ.
Az ensz nyilván erre alkalmatlan, de egyébként aránylag békés időszakot élünk a második vh óta.
Valahogy az USA agressziói ellen nem tüntizel.
Én nem tüntizek sehol se.
Milyen más potenciális háborúk vannak ?
Akárhol lehet háború. Itt elsősorban Tajvanra gondoltam. Kína jelenleg figyel és tanul. Nekik ez az egész egy teszt.
Mikortól ?

Szerinted 2010 előtt is nem azok voltak ?

D_KOS20060301009.jpg

20150117putyin-gyurcsany.jpg
Gyurcsányért sem vagyok oda, de amit a mostani kormány csinál Oroszország kapcsán az érthetetlen. Csak hátrányunk származott putyin barátságából. Lehet mondani az olcsó gázt, de azt se kapjuk olcsóbban, de cserébe legalább a saját szövetségesi rendszerünk árulói lettünk.
Amikor Ukrajna az Oroszország szerves, integráns része volt, akkor Szentpétervár volt a fővárosuk, nem pedig Moszkva. Ezzel durván mellélőttél.

Akkor most Szentpéterváriták vagyunk ?

Te mi vagy ?

Harkovita ? Kijevita ? Ukránita ? Brüsszelita ? Washingtonita ? Vagy mi ?

Te olyan vagy, aki szemmel láthatóan nem szereti a más, sőt ellentétes véleményt. Csak akkor minek jársz ide ?
Én nem tartozok semmilyen csoporthoz. Van véleményem és leírom. Ennyi.
Tudod kisfiam, ezt úgy hívják: történelem. Írtam már korábban, hogy amit te itt nagy melldöngetéssel a "demokrácia" nevében követelsz az nem más, mint a jelenlegi hanyatló angolszász világuralmi rendszer kétségbeesett bebetonozási kísérlete. A területhódítás addig lehetett "norma" amíg a kedvenc atlantistáid csinálták, amikor a világ másik fele visszakézből szájbavágja őket, akkor jön a "nemzetközi jog" meg a "határok megváltoztathatatlansága" című süketelés. Miért is kellene a határoknak kőbe vésve lennie? És miért pont a mostani határoknak? Ne röhögtess. A határok a történelem folyamán dinamikusan változtak és változni is fognak mindörökké. Egy terület akkor az enyém, ha el tudom foglalni és hosszú távon meg is tudom tartani. Ebbe természetesen beletartozik az is, hogy különösebb belső ellenállás nélkül. Lásd a Krímet, Donbasszt, ahol oroszok élnek és semmi kifogásuk az orosz fennhatóság ellen. Ugyanez Lembergnél már nem működne, de láthatóan nincs is szándék annak annektálására. Szóval ez a "demokrácia" nevében való felháborodásod erősen álságos, ráadásul szelektív, mert ha hasonló dolgokat a "baráti" jenkik csinálnak az természetesen jogos... :D De hát mit is várhatnánk attól, aki nem lát ki a tömlöc falai közül... :D
Sikerült valamit tanulni a történelemből?
Hát persze öcsike, moszkoviták... :D Én magamat ugyan valóban annak tartom, de el kell, hogy keserítselek, semmi közöm a hatalomhoz. Az pedig, hogy valaki józanul próbálja értékelni a nemzetközi porondon történteket és nem hasal be kritika nélkül az atlantista narratíva alá, nem hiszem, hogy "moszkovitaság" lenne. Realistának inkább nevezném.
Ja, hogy onnan, ahol te állsz ez "moszkovitának" látszik? Hát igen, ha valakinek csak szög van a kezében, annak minden más kalapács... :D Nem lehet, hogy kicsit végre gondolkodni is el kellene kezdened? Bár lehetetlent igazán nem kívánhatok tőled... :D
Tényleg az a józan értékelés hogy mindenben kritikátlanul a moszkvai álláspontot képviseled? Nézzük a realitást. A világon hány állam ismeri el az oroszok területhódításait? Hol van ilyenkor mondjuk Kína vagy India?
Akkor marad a B terv: harc az utolsó ukránig? Mert elárulom, hogy előbb fognak elfogyni, mint az oroszok.
Én ebben sem vagyok biztos. Putyin fél a mozgósítástól mint a tűztől.
Mi lenne, ha Ukrajnában népszavazást tartanának, hogy legyen-e tűzszünet? Mert Orbán nem kér mást, csak tűzszünetet és a tárgyalások megkezdését. Ha Ukrajna győzelemre áll, akkor nem kell félni a tárgyalástol.
Nincs miről tárgyalni. Egyik fél sem akar tárgyalni. Innentől kezdve meg teljesen mindegy hogy orbán mit kér és hova látogat.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 161
23 329
113
Köszönöm.

Brit hírszerzés. Vitathatod az állításukat, de ez egy racionális magyarázat arra amit a fronton láthatunk.

Mégse ez látszik a gyakorlatban.

Nem szoktam hitlerezni, de vannak párhuzamok.

Én se vagyok elégedett a nyugati támogatásokkal, de ez nem ilyen egyszerű.

A pontos adatok nem nyilvánosak.

Nem is volt ilyen kilátásban.

Minden viszonyítás kérdése. A nyugat már többször meglépte a korábban elképzelhetetlent Ukrajna támogatása kapcsán. Valószínűleg senki se számolt korábban ilyen mértékű tűmogatással.

Ez szerintem túl van azon a szinten hogy így le lehessen rendezni. Valamelyik oldal totális vereségével fog ez véget érni.

Német Római Birodalom? Volt ott hosszú évszázadok óta német lakosság.

Szerintem félre értetted Blinket.

Én nem tervezem sehogy, de ha tervezném se lenne jelentősége. Legfeljebb elképzelésem van arról hogyan érhet véget ez az egész, de abból meg van több is.

Az ensz nyilván erre alkalmatlan, de egyébként aránylag békés időszakot élünk a második vh óta.

Én nem tüntizek sehol se.

Akárhol lehet háború. Itt elsősorban Tajvanra gondoltam. Kína jelenleg figyel és tanul. Nekik ez az egész egy teszt.

Gyurcsányért sem vagyok oda, de amit a mostani kormány csinál Oroszország kapcsán az érthetetlen. Csak hátrányunk származott putyin barátságából. Lehet mondani az olcsó gázt, de azt se kapjuk olcsóbban, de cserébe legalább a saját szövetségesi rendszerünk árulói lettünk.

Én nem tartozok semmilyen csoporthoz. Van véleményem és leírom. Ennyi.

Sikerült valamit tanulni a történelemből?

Tényleg az a józan értékelés hogy mindenben kritikátlanul a moszkvai álláspontot képviseled? Nézzük a realitást. A világon hány állam ismeri el az oroszok területhódításait? Hol van ilyenkor mondjuk Kína vagy India?

Én ebben sem vagyok biztos. Putyin fél a mozgósítástól mint a tűztől.

Nincs miről tárgyalni. Egyik fél sem akar tárgyalni. Innentől kezdve meg teljesen mindegy hogy orbán mit kér és hova látogat
funny-mood.gif
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 973
87 545
113
A véleményeteket szeretném megkérdezni a gyermekkórház rakétázásáról. Próbáltam több cikket elolvasni erről, illetve Zelenszkij facebookoldalán is elolvastam róla néhány bejegyzést.
A következő zavart: szinte minden cikkben más-más adatot közöltek. Idézem:
1) Zelenszkij facebookján a következőt írja:
"A tegnapi orosz rakétatámadás utáni mentőakció folytatódik.
Jelenleg 38 ember halálát jelentették, köztük négy gyermek. Részvétem a tragédia által érintett családoknak és barátoknak.
190 ember sérült meg és kapnak segítséget. 64 ember került kórházba Kijevben, 28 Kryvyi Rihben, és 6-an Dnipróban.
Minden Okhmatdyt-i beteget átszállítottak más orvosi intézménybe.

2) Telex
Közvetlenül Zelenszkij után tettem.
"Az Ohmatdyt gyerekklinikát hétfőn érte rakétacsapás Kijevben, az ENSZ ukrajnai misszióvezetője szerint a kórházban a támadás idején mintegy 670 gyermekpáciens és ezer alkalmazott tartózkodott, Danielle Bell azt mondta, ha a dolgozók nem vitték volna azonnal bunkerbe a gyerekeket, sokkal nagyobb lehetett volna a baj.

Én láttam a rakéta becsapódását, hogy hová, az nem volt követhető. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ennyi dő alatt beteg gyerekeket tudnak bunkerba vinni.
Itt áldozatokról, sebesültekről szó sem esik.

3) Hiradó.hu
"Hétfőn érte találat az ukrán főváros egyik gyermekkórházát, legkevesebb két ember, köztük egy orvos életét vesztette, és további 32 ember megsebesült, köztük nyolc gyerek. "

4) 24.hu
"Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat közzétette a fővárost ért hétfői orosz támadássorozat legfrissebb veszteségi adatait. Eszerint 33-an vesztették életüket, közülük ketten a gyermekkórházban. A halálos áldozatok között öt gyermek van. Rajtuk kívül 121-en sérültek meg."

5) 24.hu
"Oroszország hétfőn összehangolt légitámadást intézett Ukrajna több nagyvárosa, így Kijev civil célpontjai ellen is. A ritkaságnak számító nappali bombázás során egy gyermekkórházat is eltaláltak. A támadásban legkevesebb 27-en haltak meg, a sérültek száma száz felett van."

Számomra sehogy nem áll össze a történet. Azt el tudnám fogadni, hogy egy, a kórházhoz közeli célpont "melléktermékeként" a gyermekkórház is megsérült, de nem ez az intézmény lehetett a célkeresztbe.
Az afgán kunduzi kórház lebombázásakor 19 halott és 32 sebesült volt. Az afgán esküvő lebombázásakor 40 halott és 100 sebesült volt az "eredmény". Köztük sok volt a gyermek. Míg a belgrádi kínai követség lebombázásánál 3-an haltak meg.


A másik zavaró körülmény: a krimi strandon történt rakétázásnál a három meghalt gyermek nevét, életkorát, fényképét is nyilvánosságra hozták, ellenőrizhető volt a személyük.
Hogy a szürke épületet kinek milyen szerkezete kapta szét, passz, de a szürke NEM volt a kórház része, a sárga épület volt az utolsó amiben volt rendelés, és ágyak abban sem.

A modern kórházépületet viszont az ukrán légvédelem kapta telibe. Lásd szétszórodott, tipikusan légvédelmi rakétából való maradványokat az ablakok környékén!

Hogy hogyan halt meg 3+ gyerek, azt nem tudom, abban se vagyok biztos, hogy valós az infó, de tény hogy ukránék rakétája a modern épületet rendesen megszórta repeszekkel, szóval, bármi lehetséges.

Ha Gáza összes kórháza és a krími strand gyermek halálos áldozatai kapcsán nem volt picsogás, javaslom mindenkinek engedje el a témát, annak ellenére, hogy itthon is jópár celebsenki tapsra elmebajt kapott, gondolok itt az edés és áradapisás (utóbbi Kijevbe is elment) nyilatkozatokra.

Utoljára ennyire komolyan a mariupoli kórház mendemondáját tolta meg a mélyFOS (meg Bucsát). A teljesen majdnem meghalt terhes anyát játszó ukrán színésznő azóta Moszkvában él a férjével ...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 194
29 215
113
Utoljára ennyire komolyan a mariupoli kórház mendemondáját tolta meg a mélyFOS (meg Bucsát). A teljesen majdnem meghalt terhes anyát játszó ukrán színésznő azóta Moszkvában él a férjével ...
A csaj állítása szerint tele volt katonával a kórház meg haditechnikával a kórházudvar, és jelen volt a felújított kórház átadóján.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 305
26 398
113
Szíria 2, Bucsa 2? Most majd jönnek a kórházakat ért támadásról szóló jelentések. Ahogyan az óvodákba, iskolákba voltak az ukrán katonák elszállásolva, most majd jönnek a kórházak? Ugye szó volt arról, hogy az FSZB főhadiszállása a kórházban volt és teljesen megsemmisült. Igazából a támadó és elfogó rakéta is célba talált! Én már nem lepődök meg semmin, főleg nem az ukrán/nyugati hozzáálláson. "Járulékos veszteség", vajon kik találták ki először? Tökéletes, az a nyugati eszközökkel ellátott ukránnak titulált légvédelem. Még több célt lőnek le, mint amennyit indítanak. A papír, internet mindent elbír!
c8cc91c5f2429efe169a466b83602557.webp

ykr33-090724-1200.JPG

1087787466_240:0:1680:1080_1920x0_80_0_0_0b43a02c30088f2a7b93865b440bfb34.jpg

Ez egy Ukrán MiG-29Sz repülőgép maradványai, ma.
1793488830_0:12:1731:987_1920x1080_80_0_0_1f9c0ff51bfc6650b38393684798daf0.jpg

square_1280_fb54b39a1659599396818666214268f5.jpg
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 243
37 094
113
Két "kaliber" repülése a célpontokhoz közvetlenül a halászok feje felett, július 8.

Biden azt mondta, hogy a NATO meg fogja védeni területét, beleértve az űrt is, majd azzal vádolta Oroszországot, hogy el akarja pusztítani az Uránusz kultúráját

⚡️⚡️
Az ukrán fegyveres erők személyi állományának teljes vesztesége 2024 júniusában az orosz védelmi minisztérium jelentései szerint 55 295 fő volt.

Az ukrán fegyveres erők teljes vesztesége az év eleje óta a jelentések szerint 211 195 sebesült és halott.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a Honvédelmi Minisztérium jelentéseiben csak a harci érintkezés vonalán tükrözi az ellenség hozzávetőleges veszteségeit, nem számítva az orosz nagy hatótávolságú precíziós fegyverek és repülőgépek ukrán területre⚡️⚡️ történő használata következtében megölt katonai személyzetet
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 724
14 540
113
Brit hírszerzés. Vitathatod az állításukat, de ez egy racionális magyarázat arra amit a fronton láthatunk.
Mégse ez látszik a gyakorlatban.

Mert mégis Mi látszik a gyakorlatban ?

T-34-esknél tartanak az oroszok ? o_O

A gyakorlat azt mutatja, hogy még mindig a T-72B3 / T-80BV/BVM / T-90M közül kapja valamelyiket az orosz személyzet. És ritkán, de a T-90A/Sz is bevetésre kerül. Vannak sorozatgyártott, és vannak alacsonyabb mennyiségben gyártott változatok.

1:40-hez pörgess.




Nem szoktam hitlerezni, de vannak párhuzamok.

Én nem látok semmilyen párhuzamot.

Amúgy jó lenne eldönteni, hogy egyszer a Szovjetunió 2.0-ától kell rettegni, vagy Hitlertől, csak ezúttal Oroszországban.

Ellenben Sztálin Téli háborúja adja magát, hogy az miért nem tűnt fel neked ?



A pontos adatok nem nyilvánosak.

Mi a nem nyilvános ?

Szerinted több fegyót adtak, mint

  • 14 Challenger 2-es

  • 31 M1A1 Abrams

  • 105 Leopárd 2-es

  • és így tovább a nagy listával ?



Nem is volt ilyen kilátásban.

Akkor mit akartak azok, akik a 2023 nyári ukrán offenzívát meghirdették ?



A nyugat már többször meglépte a korábban elképzelhetetlent Ukrajna támogatása kapcsán.

Milyen elképzelhetetlent ?

Nyugati részről is csak a csodafegyver várás, ábrándkergetés, és a hoppon maradás megy, nem pedig az elképzelhetetlen, és a szintet lépés megtörténése.



Valószínűleg senki se számolt korábban ilyen mértékű tűmogatással.

Engemet is meglep, hogy szavakban elmennek a végsőkig, de a gyakorlatban a nagy Nyugati hadisegély abban merül ki, hogy Minél lassabban, minél később, és minél kevesebb fegyvert adnak.



Ez szerintem túl van azon a szinten hogy így le lehessen rendezni. Valamelyik oldal totális vereségével fog ez véget érni.

A totális vereséget hogyan kell elképzelni ?

dgIkPsG.jpeg

FGypcpw.jpg




Német Római Birodalom? Volt ott hosszú évszázadok óta német lakosság.

A nemzetállam, és a nacionalizmus egy eléggé új fogalom. A feudalizmust váltotta le. Előtte a feudális rendszerben az államok a rendiség mentén szerveződtek, a nemességben, a felsőpapságban, és magában az uralkodóban merült ki a nemzet, nem volt semmiféle népi német nemzettudat.

Papíron ideig - óráig létezett Német-Római Birodalom, de a gyakorlatban gyorsan, és hosszú időre szétesett. A Habsburgok saját, és teljesen önálló uradalmat alakítottak ki Ausztriában, és terjesztették ki az uralmukat a csehekre és ránk, magyarokra, addig a hagyományos értelemben vett Németország a több tucattól akár az 500, egymással is hadakozó városállamocskára, fejedelemségre, és hasonlókra esett szét.

A középkorban volt a Magyar Királyság, a lengyelek, a csehek, az osztrákok, a svájciak, a franciák, a spanyolok, és a portugálok. A Német-Római Birodalomban meg kész káosz volt, különben akkor Mit is kellett egyesíteni 1871-ben ?



Szerintem félre értetted Blinket.

Te biztos jobban tudod, hogy ő miről beszélt.



Akárhol lehet háború. Itt elsősorban Tajvanra gondoltam. Kína jelenleg figyel és tanul. Nekik ez az egész egy teszt.

Sajnálattal közlöm, de Tajvant az ENSZ nem ismeri el államnak, és országnak, de még sok ország sem, szóval az újabb területszerző háború miatti aggodalmad felesleges.



Gyurcsányért sem vagyok oda, de amit a mostani kormány csinál Oroszország kapcsán az érthetetlen. Csak hátrányunk származott putyin barátságából. Lehet mondani az olcsó gázt, de azt se kapjuk olcsóbban, de cserébe legalább a saját szövetségesi rendszerünk árulói lettünk.

Milyen hátrányunk származott ? Milyen árulást követtünk el ?

Ausztria, Horvátország, Bulgária, és Görögország sem osztja a központi direktívát, a gyakorlatban.

Franciaországban is csak jár az elnök szája, de maguk a franciák nem kérnek Ukrajnából.

Törökország, na az az, amelyik ténylegesen ott tesz keresztbe, ahol csak tud, és ténylegesen.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 529
20 617
113
Ez nyilvánvalóan hülyeség. Az ukránok pár napja hajtottak végre gépesített lövészszakasszal sikeres ellenlökést úgy, hogy 4 gépből csupán 1 került veszteséglistára. Pedig az ukránoknak jóval szerényebbek a lehetőségeik mint az oroszoknak.
Na, EZ a "nyilvánvaló hülyeség"! Konrétan hol és mikor is történt ez a "sikeres ellenlökés gépesített lövésszakasszal"??? És ha valóban ennyire "skeres", akkor miért is nem ez a standard harcforma a kaprok részéről? Vagy ha ez, akkor ugye sikert sikerre halmoznak, tehát nyomulnak előre, az oroszok meg ezerrel hátrálnak. Ja, hogy a front nem ezt mutatja? Sebaj, a NATO könyvekből ezt lehet kiolvasni. Az oroszok szarok, semmit nem tudnak, semmit nem érnek, semmihez nem értenek, csak hős Dudink tudja a valóságot amit a NATO kézikönyv nevű kristálygömbből olvasott ki, ezért aztán a teljes frontvonalon ukrán győzelmekről lehet hallani és a front mozgása is inkább Moszkva felé tart, mint Kijev felé... :D
Vérfagyasztó, hogy katona létére ennyire vak legyen valaki. Kiábrándulnék a magyar hadsereből, ha nem ismernék tucatnyi messze jobb képességű és józanabb gondolkodású tisztet/altisztet, akik egyébként szokták olvasni ezt az oldalt, és háttérbeszélgetésekben halálra röhögik magukat ezen az elvakult NATO huszárkodáson. Csak szólók, hárman közülük eddig fejenként 7 missziót teljesítettek, szóval Dudika nem kell a melldöngetés, még a sajátjaid is kiröhögik ezt a kritikátlan ruszofóbiádat... :D
 

Yorg

Well-Known Member
2017. április 21.
145
334
63
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
825
7 544
93

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 278
68 273
113
Ez nyilvánvalóan hülyeség. Az ukránok pár napja hajtottak végre gépesített lövészszakasszal sikeres ellenlökést úgy, hogy 4 gépből csupán 1 került veszteséglistára. Pedig az ukránoknak jóval szerényebbek a lehetőségeik mint az oroszoknak.

Egyébként amikor arról beszélek, hogy nem képesek rá az oroszok, abban bizony az is vastagon bnne van, hogy nem képesek kivívni a kellő tüzérségi fölényt (értsd bem képesek semlegesíteni az ukrán tüzérséget) és az ukrán drónokat sem tudják kellő hatékonysággal zavarani/lelőni.
Aztán hány perc alatt esett meg ez a 25%-os veszteség? Csaxolok ezt a háborút már 2,5 éve vivjak. Ki tenné alád a következo járművet meg kopaszt ha az első körben elbuksz ennyit? Mondom, saját maguk beismertek hogy az Ukrajnát nem bírják ellatni, akkor hogyan látnak el saját magukat?
Van vagy, ja nem majd lesz 44 tankunk, egy laza délelőtt elbux 11-et belőle, hát akkor az kb két nap küzdelem mire mind elfogy.
Köszönjük, de ezért kár felkelni.
Én olyanra is emlékszem mikor 1db T-80 kilőtt percek alatt 10-12 ukronato harcjarmuvet.
Tegnap tettem be a szupernmodern árja felsőbbrendű Pzh - 2000 végzetet,ha már ezt a dugdosott holmit is kilovik akkor mit is ér az ukrán tüzérség? Civilekre lőni azért még jó Nato szokás szerint tud. Szóval ennyit erről tamadosdirol.
Biden azt mondta, hogy a háború végére Ukrajna szabad lesz.

Erre eszembe jutott ez a régi Sci-Fi novella, amiben az emberiség két idegen nagyhatalom proxy harctere lesz:
„Végignézve magunkon, megbocsátható büszkeséggel mondhatjuk: annyira felszabadultak vagyunk, amennyire csak egy bolygó és egy faj lehet!”
Ez tanulságos olvasmány...
A véleményeteket szeretném megkérdezni a gyermekkórház rakétázásáról. Próbáltam több cikket elolvasni erről, illetve Zelenszkij facebookoldalán is elolvastam róla néhány bejegyzést.
A következő zavart: szinte minden cikkben más-más adatot közöltek. Idézem:
1) Zelenszkij facebookján a következőt írja:
"A tegnapi orosz rakétatámadás utáni mentőakció folytatódik.
Jelenleg 38 ember halálát jelentették, köztük négy gyermek. Részvétem a tragédia által érintett családoknak és barátoknak.
190 ember sérült meg és kapnak segítséget. 64 ember került kórházba Kijevben, 28 Kryvyi Rihben, és 6-an Dnipróban.
Minden Okhmatdyt-i beteget átszállítottak más orvosi intézménybe.

2) Telex
Közvetlenül Zelenszkij után tettem.
"Az Ohmatdyt gyerekklinikát hétfőn érte rakétacsapás Kijevben, az ENSZ ukrajnai misszióvezetője szerint a kórházban a támadás idején mintegy 670 gyermekpáciens és ezer alkalmazott tartózkodott, Danielle Bell azt mondta, ha a dolgozók nem vitték volna azonnal bunkerbe a gyerekeket, sokkal nagyobb lehetett volna a baj.

Én láttam a rakéta becsapódását, hogy hová, az nem volt követhető. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ennyi dő alatt beteg gyerekeket tudnak bunkerba vinni.
Itt áldozatokról, sebesültekről szó sem esik.

3) Hiradó.hu
"Hétfőn érte találat az ukrán főváros egyik gyermekkórházát, legkevesebb két ember, köztük egy orvos életét vesztette, és további 32 ember megsebesült, köztük nyolc gyerek. "

4) 24.hu
"Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat közzétette a fővárost ért hétfői orosz támadássorozat legfrissebb veszteségi adatait. Eszerint 33-an vesztették életüket, közülük ketten a gyermekkórházban. A halálos áldozatok között öt gyermek van. Rajtuk kívül 121-en sérültek meg."

5) 24.hu
"Oroszország hétfőn összehangolt légitámadást intézett Ukrajna több nagyvárosa, így Kijev civil célpontjai ellen is. A ritkaságnak számító nappali bombázás során egy gyermekkórházat is eltaláltak. A támadásban legkevesebb 27-en haltak meg, a sérültek száma száz felett van."

Számomra sehogy nem áll össze a történet. Azt el tudnám fogadni, hogy egy, a kórházhoz közeli célpont "melléktermékeként" a gyermekkórház is megsérült, de nem ez az intézmény lehetett a célkeresztbe.
Az afgán kunduzi kórház lebombázásakor 19 halott és 32 sebesült volt. Az afgán esküvő lebombázásakor 40 halott és 100 sebesült volt az "eredmény". Köztük sok volt a gyermek. Míg a belgrádi kínai követség lebombázásánál 3-an haltak meg.


A másik zavaró körülmény: a krimi strandon történt rakétázásnál a három meghalt gyermek nevét, életkorát, fényképét is nyilvánosságra hozták, ellenőrizhető volt a személyük.
Én épp ezért nem foglalkozom ezzel a kórház üggyel. Az egyik oldal Bucsa2-t akar csinálni belőle, a másik meg ellenkezőleg. Nekem meg túl kevés itt az információm hogy tudjam mi csapódott be oda és hogyan. Eddig pontosak voltak az orosz fegyverek, max pár méterrel odébb estek le. Egy kórház önmagában még nem célpont, de mindig kapnak azok is mindenki által a jóból. Belgrádban pl egy szociális otthont is telivertek anno, Szíriában meg ugye csak kórházat bombaztak minden nap...Gázában is volt vagy négy amit lebombaztak. Szóval megesik ez.
Más kérdés hogy legiriado volt ugye és ilyenkor mindenki megy vagy viszik az ovohelyre, itt miért nem történt eez meg? Tehat valaki hibázott és ez a lényeg, nem az hogy ki mit lőtt be oda mert az háború idején megesik.
Többször láttuk azt is hogy visszahullo, vagy hibás (azért elég régi rakétákat használ az ukrán, meg butykolteket) legvedelmi rakéta lebontott egy fél toronyházat. Nyilván nem lehet nekünk odamenni a kórházhoz és körül nézni, de lényeges kepanyag sem került elő onnét bizonyítva hogy cirkalo rakéta volt. Meg annyi eszük se volt hogy máshonnan osszekapart rakéta maradványt szedjenek elő és mutogassanak, szóval igen ez beszédes. Szóval hol a bizonyíték?
Az nincs, innét kezdve én dönteni nem tudok, a propagandanak meg nem hiszek. A strandon legalább eloszedtek a múltkor a kazettás maradványokat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 973
87 545
113
Az indexen (és gondolom a többi mélyFOS terméken is) megjelent egy hír miszerint szakértők megszakértették a gyermekkórház rakétáját. Ukrán szakértők. Tipp? :)

Egyébként az a szép, hogy az orosz is benne van, de a rombolást, ami a kórházt érte, az ukrán csinálta. Más nem tud ilyet. De mégis, a szürkét vmi ledózerolta. Az ukrán nem vallaná be, hogy a saját rakétája volt a kórház esetében, ami szétrepeszezte a modern kórház épületet, mert borul a narratíva (egyébként arról senki se beszél ..., csak a szürkéről, mint "kórház"), mert meg kellene magyarázni, miért is telepített katonai személyzetet egy gyermekkórház közelébe a rezsim, így marad a hazugság. És az orosz állítás is lehet igaz, mert a kórházhoz nincs közük, ami ténylegesen "kórház", de ahhoz vsz közük lehet, ami a szürke, mert vmi azt telibekapta, és légvédelmi rakéta nem lehetett, mert az a modern épületet intézte el, két helyen nem lehetett. Úgyhogy vsz vmi újabb vagy módosított fegyverről van szó a szürke esetében, ami gyorsabb, mint egy légvédelmi rakéta!

Az ukrán is kussol, mert akkor dumálni kellene a szürkéről, és még a végén számonkérnék a repeszeket, így hazudik és összemossa a kettőt, az orosz meg jogosan tagad, de mégis ludas mert megkockáztatott egy célpontot egy gyermekkórház közelében, ezt Putyin biztosan nem hagyta volna jóvá. Lehet, hogy a tervezők mindent kiszámoltak, drón is volt a közelben ami figyelte, hogy biztosan ott legyenek azok akiknek ott kellett lenniük, de a béna ukrán légvédelmet nem kalkulálták be, mert a hülyék a gyár helyett, ahová minden tükör simán be is csapódott, inkább a (NATO? és) ki tudja milyen tiszteket védték, rosszul. (-2 üteg! plusszban). Ez is egyértelmű.

Ahogy az is, hogy a picsogás mérete akkora, hogy valakiket a ruszkik telibetalálhattak rendesen, és a kórház se volt találatnak betervezve ukránéknál, arról is terelni kell ezerrel, ráfogni a nyuszira. Hogy ez nem működött, az a bloggerek reakcióiból látszik. Apropó, a netet is elárasztották a fake ai generált "nagyítások", szinte azonnal, úgyhogy nagy psyops művelet is zajlik a Bucsás fejekben, tehát nagy a balhé. A mélyFOS egész pályás letámadást tol, a politikusok közül pedig a celebek és az elhasználódott szar alakik, mint a fogtündér igazán aktívak.

Viszont, továbbra sem téma két dolog:

1. Hol a KH általi kráter, ha tényleg az volt?
2. Mi keresnek a légvédelmi repeszek a modern épületben?

És akkor vissza is jutunk oda, ahonnan indultunk:
1. Az ukrán mindig hazudik.
2. Az orosz meg szovjet módra akkor is sumákol, amikor csak ki kellene állni, és elmondani mi történt, viszont akkor meg akkor még feltehetik a kérdést: honnan tudták mi van a szürke épületben?

Viszont, ahogy a maláj gép lelövése anno nagyonis jól jött Ukrajnának, akkor cuppantak rá ugye a támogatásukra nyugaton, a mostani kórház is a legjobbkor jött, hisz szépen, ismét, megint, amikor már-már elengedték volna az elnökválasztás okán a kezét, ismét összezárt mögötte a NATO és EU, sőt szavak szintjén a tagságot is megerősítették. Ezzel viszont baromarcúak nem látják, hogy a muszka viszont nem fog megállni míg Ukrajna létezik, nemhogy tűzszünetet köt.

Marad ez:
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 556
79 717
113
V agy csak kevésbé értesz hozzá,mint gondolod.
Támadási feladat végrehajtásának befejezéseként minden alegység köteles védelmi állásokat felvenni,kiépiteni.Persze ezek nem olyan cizelláltak,de ásnak fedezékeket és lőállásokat,maguk a katonák,illetve az alegységhez beosztott műszaki támogatás.Erre spec az MN szabályzata fél órát (30 percet) adott meg szintidőnek.És ez nem a támadás végét jelenti,hanem az adott alegység aznapi támadó feladatának végét.Miután felvette a védelmi állást (felkészülve ezzel egy esetleges ellenlökésre/támadásra),pótolja készleteit,elvégzi a karbantartást,és felkészül a következő harcfeladatra.Ez alegység szinten ugyan hadműveleti szünet,de hadműveleti szempontbol ez lehet a támadás egy részfolyamata.
Hogy aztán mi a következő harcfeladat,azt a helyzet és az előljáró dönti el.
A hadműveleti szintekkel kéne tisztában lenni.
Az áttörés utáni sikerkifejlesztés az egy magasabb hadműveleti szint.Az,hogy elfiglalunk két utcát,meg egy falut,az nem áttörés.
Áttörés az,ha rést nyitunk az ellenséges fronton,és ezen a résen a sikerkifejlesztő erők az ellen harcoló erőinek mögöttes területeire tudnak kijutni.Ilyen volt Saron áttörése 73ban.De a szirek ugyancsak 73ban nem törték át az IDF vonalait,hanem hátranyomták azokat.
És most Ukrajnában sincs áttörés,csak lassú és veszteségterhes előrenyomulás.Az oroszok nem tudják áttörni az ukrán védelmi vonalat,csak hátranyomni.
Fogd már, fel, hogy senki nem fejezett be semmi. Csupan időleges szünet áll be a harcokban, néhány óra, mert az ember nem terhelhető a világ végéig és unlimited ammo sincs. Ideiglenes szünet van a harcokban. Amikor időt kér egy csapat kézilabdában, akkor nincs vége a meccsnek...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 635
48 335
113
Nagy-Britannia engedélyezte Ukrajnának, hogy Storm Shadow rakétákat lőjön ki mélyen Oroszország területére. Mi változik a döntés után: A „Katonai Krónika” elemzése

Ezeket a rakétákat már használták a Krím elleni csapásra. Korábban Emmanuel Macron francia elnök is beszélt az ilyen fegyverekkel történő csapások "szükségességéről" .

Az Ukrajnába szállított Storm Shadow / SCALP rakéták száma nem ismert, de használatukkal a fő probléma a hordozó repülőgépek lesznek.

Jelenleg az ukrán fegyveres erők Szu-24-es frontvonali bombázókat használnak csapásokra, amelyeket külföldi cirkálórakéták használatára módosítottak.

A NATO-országok által gyártott cirkálórakéták főként Közép-Ukrajna légteréből indulnak ki: Poltavától keletre (a DPR/LPR csapása céljából) és Herszon közelében, ha a Krím elleni támadást tervezik.

A „régi” határtól keletre lévő célpontok elleni rakéták alkalmazása a taktika felülvizsgálatát, valamint gyakoribb és ennek eredményeként kockázatosabb (technikailag és taktikailag egyaránt) bevetéseket igényel, amelyek során fennáll a megmaradt Szu-24 fegyveres elvesztésének kockázata. Az erők növekednek. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a Szu-24 indításához ugrórepülőterek használata szükséges: Mirgorod, Kanatovo, Aviatorskoye és más olyan helyszínek, ahová rendszeresen rakétacsapásokat hajtanak végre.

Az orosz légvédelmi erők több tucat alkalommal találkoztak Storm Shadow/SCALP rakétákkal, így nagy számban léteznek lehetőségek ezek elfogására. A precíziós fegyverek veszélyét azonban nem szabad lekicsinyelni. Ráadásul az ukrán fegyveres erők még nem kapták meg a nagy hatótávolságú TAURUS rakétákat, amelyek kilövési hatótávolsága csaknem megduplázódott.


Zárónyilatkozat a washingtoni NATO-csúcs után:

▪️A NATO tovább bővíti együttműködését a Balkánon és a Fekete-tengeren, és támogatja a szövetséghez csatlakozni kívánó országok törekvéseit.

▪️A NATO továbbra is Oroszországot látja a fő fenyegetésnek a szövetség országaira nézve. A dokumentum szerint az ukrajnai konfliktus „megzavarta a békét és a stabilitást az euro-atlanti térségben, és súlyosan aláásta a globális biztonságot”. A Szövetség kijelentette, hogy nem kíván konfrontációt Oroszországgal.

▪️2025-ben a NATO 40 milliárd eurót oszt ki Ukrajnának.

▪️A NATO azt tervezi, hogy megerősíti jelenlétét a Közel-Keleten és Afrikában azzal a céllal, hogy „támogassa a békét” a térségben.

▪️Az egység a lengyelországi Aegis Ashore bázist használja majd a légvédelmi (AD) és rakétavédelmi (BMD) képességek fejlesztésére.

▪️Az Egyesült Államok 2026-ban kezdi meg nagy hatótávolságú csapásmérő rendszerek, köztük hiperszonikus fegyverek telepítését Németországban.

A NATO-nak csak azért van szüksége Zelenszkij és más felszólalók nyilatkozataira az „Oroszországgal folytatott tárgyalásokról”, hogy elhalassza az Oroszországgal való közvetlen összecsapás előtti pillanatot.


Lengyelország nem volt hajlandó orosz rakétákat és drónokat lelőni, tartva Moszkva válaszától
Wladyslaw Kosiniak-Kamysh lengyel nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy Lengyelország a NATO-val kötött megállapodás nélkül nem hoz döntést az ukrán terület felett repülő orosz rakéták elfogásáról. Ezt egy közelmúltbeli sajtótájékoztatón jelentette be, hangsúlyozva a szövetségesekkel való fellépések összehangolásának fontosságát.

Vladislav Kosinyak-Kamysh megjegyezte, hogy a térség biztonsága és stabilitása együttes erőfeszítéseket és összehangolt fellépést igényel valamennyi NATO-tag részéről. Hangsúlyozta, hogy az egyoldalú döntések a konfliktus eszkalálódásához és a nemzetközi jog megsértéséhez vezethetnek.

„Nem fogunk egyedül fellépni egy olyan fontos és érzékeny kérdésben, mint a rakétaelfogás.
További részletek: https://avia.pro/news/polsha-otkazalas-sbivat-rossiyskie-rakety-i-drony-opasayas-otveta-moskvy


Ukrajna második békecsúcsot tervez Oroszországgal, de Moszkva ezt már visszautasította

Ukrajna második békecsúcsot kíván szervezni Oroszországgal a novemberi amerikai elnökválasztás előtt – írja a Bloomberg. Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy Kijev ezen a csúcson azt reméli, hogy Oroszországgal folytatott tárgyalásokon megszilárdíthatja a konfliktus valódi végét.
Vlagyimir Zelenszkij, aki kezdeményezte a csúcstalálkozó megrendezését, hangsúlyozta a nemzetközi párbeszéd fontosságát a tartós béke eléréséhez. Szerinte Ukrajna elkötelezett a tárgyalások mellett, amelyek megoldást találnak és véget vetnek a fegyveres konfliktusnak. Megjegyezte, hogy ebben a folyamatban kulcsszerepet játszik a nemzetközi közösség támogatása.

Az orosz külügyminisztérium azonban már kijelentette, hogy Oroszország nem vesz részt az Ukrajna és szövetségesei által szervezett második nemzetközi békecsúcson. Az orosz külügyminisztérium közleménye hangsúlyozza, hogy Moszkva nem látja értelmét, hogy részt vegyen ezen az eseményen, egy politikai játszma részének tekinti.
Подробнее на: https://avia.pro/news/ukraina-plani...t-s-uchastiem-rossii-no-moskva-uzhe-otkazalas
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 072
33 107
113
Fogd már, fel, hogy senki nem fejezett be semmi. Csupan időleges szünet áll be a harcokban, néhány óra, mert az ember nem terhelhető a világ végéig és unlimited ammo sincs. Ideiglenes szünet van a harcokban. Amikor időt kér egy csapat kézilabdában, akkor nincs vége a meccsnek...
Irtam olyat,hogy vége van a meccsnek?Nem.
Leirtam,hogy mi és miért van a szabályzatban.És okkal van az úgy.
Az más kérdés,hogy előfordul olyan,mikor nem követik a szabályzatot.Példul mert annyira leharcoltak,és nincs váltó,megerősitő erő.De ennek is megvan a maga kockázata.Nem is kicsi.
 
  • Tetszik
Reactions: endre and gergo55