[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 062
33 094
113
Fogd már, fel, hogy senki nem fejezett be semmi. Csupan időleges szünet áll be a harcokban, néhány óra, mert az ember nem terhelhető a világ végéig és unlimited ammo sincs. Ideiglenes szünet van a harcokban. Amikor időt kér egy csapat kézilabdában, akkor nincs vége a meccsnek...
Irtam olyat,hogy vége van a meccsnek?Nem.
Leirtam,hogy mi és miért van a szabályzatban.És okkal van az úgy.
Az más kérdés,hogy előfordul olyan,mikor nem követik a szabályzatot.Példul mert annyira leharcoltak,és nincs váltó,megerősitő erő.De ennek is megvan a maga kockázata.Nem is kicsi.
 
  • Tetszik
Reactions: endre and gergo55

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 347
9 094
113
V agy csak kevésbé értesz hozzá,mint gondolod.
Támadási feladat végrehajtásának befejezéseként minden alegység köteles védelmi állásokat felvenni,kiépiteni.Persze ezek nem olyan cizelláltak,de ásnak fedezékeket és lőállásokat,maguk a katonák,illetve az alegységhez beosztott műszaki támogatás.Erre spec az MN szabályzata fél órát (30 percet) adott meg szintidőnek.És ez nem a támadás végét jelenti,hanem az adott alegység aznapi támadó feladatának végét.Miután felvette a védelmi állást (felkészülve ezzel egy esetleges ellenlökésre/támadásra),pótolja készleteit,elvégzi a karbantartást,és felkészül a következő harcfeladatra.Ez alegység szinten ugyan hadműveleti szünet,de hadműveleti szempontbol ez lehet a támadás egy részfolyamata.
Hogy aztán mi a következő harcfeladat,azt a helyzet és az előljáró dönti el.
A hadműveleti szintekkel kéne tisztában lenni.
Az áttörés utáni sikerkifejlesztés az egy magasabb hadműveleti szint.Az,hogy elfiglalunk két utcát,meg egy falut,az nem áttörés.
Áttörés az,ha rést nyitunk az ellenséges fronton,és ezen a résen a sikerkifejlesztő erők az ellen harcoló erőinek mögöttes területeire tudnak kijutni.Ilyen volt Saron áttörése 73ban.De a szirek ugyancsak 73ban nem törték át az IDF vonalait,hanem hátranyomták azokat.
És most Ukrajnában sincs áttörés,csak lassú és veszteségterhes előrenyomulás.Az oroszok nem tudják áttörni az ukrán védelmi vonalat,csak hátranyomni.
Végre egy autentikus vita, a telephely ügyeletes és az élelmiszer raktáros között.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 970
87 463
113
Az indexen (és gondolom a többi mélyFOS terméken is) megjelent egy hír miszerint szakértők megszakértették a gyermekkórház rakétáját. Ukrán szakértők. Tipp? :)

Egyébként az a szép, hogy az orosz is benne van, de a rombolást, ami a kórházt érte, az ukrán csinálta. Más nem tud ilyet. De mégis, a szürkét vmi ledózerolta. Az ukrán nem vallaná be, hogy a saját rakétája volt a kórház esetében, ami szétrepeszezte a modern kórház épületet, mert borul a narratíva (egyébként arról senki se beszél ..., csak a szürkéről, mint "kórház"), mert meg kellene magyarázni, miért is telepített katonai személyzetet egy gyermekkórház közelébe a rezsim, így marad a hazugság. És az orosz állítás is lehet igaz, mert a kórházhoz nincs közük, ami ténylegesen "kórház", de ahhoz vsz közük lehet, ami a szürke, mert vmi azt telibekapta, és légvédelmi rakéta nem lehetett, mert az a modern épületet intézte el, két helyen nem lehetett. Úgyhogy vsz vmi újabb vagy módosított fegyverről van szó a szürke esetében, ami gyorsabb, mint egy légvédelmi rakéta!

Az ukrán is kussol, mert akkor dumálni kellene a szürkéről, és még a végén számonkérnék a repeszeket, így hazudik és összemossa a kettőt, az orosz meg jogosan tagad, de mégis ludas mert megkockáztatott egy célpontot egy gyermekkórház közelében, ezt Putyin biztosan nem hagyta volna jóvá. Lehet, hogy a tervezők mindent kiszámoltak, drón is volt a közelben ami figyelte, hogy biztosan ott legyenek azok akiknek ott kellett lenniük, de a béna ukrán légvédelmet nem kalkulálták be, mert a hülyék a gyár helyett, ahová minden tükör simán be is csapódott, inkább a (NATO? és) ki tudja milyen tiszteket védték, rosszul. (-2 üteg! plusszban). Ez is egyértelmű.

Ahogy az is, hogy a picsogás mérete akkora, hogy valakiket a ruszkik telibetalálhattak rendesen, és a kórház se volt találatnak betervezve ukránéknál, arról is terelni kell ezerrel, ráfogni a nyuszira. Hogy ez nem működött, az a bloggerek reakcióiból látszik. Apropó, a netet is elárasztották a fake ai generált "nagyítások", szinte azonnal, úgyhogy nagy psyops művelet is zajlik a Bucsás fejekben, tehát nagy a balhé. A mélyFOS egész pályás letámadást tol, a politikusok közül pedig a celebek és az elhasználódott szar alakik, mint a fogtündér igazán aktívak.

Viszont, továbbra sem téma két dolog:

1. Hol a KH általi kráter, ha tényleg az volt?
2. Mi keresnek a légvédelmi repeszek a modern épületben?

És akkor vissza is jutunk oda, ahonnan indultunk:
1. Az ukrán mindig hazudik.
2. Az orosz meg szovjet módra akkor is sumákol, amikor csak ki kellene állni, és elmondani mi történt, viszont akkor meg akkor még feltehetik a kérdést: honnan tudták mi van a szürke épületben?

Viszont, ahogy a maláj gép lelövése anno nagyonis jól jött Ukrajnának, akkor cuppantak rá ugye a támogatásukra nyugaton, a mostani kórház is a legjobbkor jött, hisz szépen, ismét, megint, amikor már-már elengedték volna az elnökválasztás okán a kezét, ismét összezárt mögötte a NATO és EU, sőt szavak szintjén a tagságot is megerősítették. Ezzel viszont baromarcúak nem látják, hogy a muszka viszont nem fog megállni míg Ukrajna létezik, nemhogy tűzszünetet köt.

Marad ez:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 633
48 327
113
Az orosz fegyveres erők befejezik a csatát Krasznogorovkáért.
A fő ukrán erők a város északi és északnyugati peremére vonultak vissza.


Az orosz fegyveres erők felszabadították Voskhod falut a DPR-ben

Az orosz védelmi minisztérium a Donyecki Népköztársaságban (DPR) található Voszhod falu sikeres felszabadításáról számolt be. A felszabadító hadművelet az ukrán erők heves ellenállása mellett zajlott, de az orosz csapatok sikereket értek el és átvették az irányítást a település felett.
Voszkhod felszabadítása fontos lépés volt a folyamatban lévő különleges katonai műveletben. A hadsereg hangsúlyozza, hogy ez a siker stratégiai jelentőségű az orosz haderő további előretörése és a térségben elfoglalt pozícióik megerősítése szempontjából.

A hadművelet során az orosz katonai személyzet magas szintű kiképzést és koordinációt mutatott be, miközben az ellenség jelentős felszerelés- és munkaerő-veszteséget szenvedett.
Подробнее на: https://avia.pro/news/vs-rf-osvobodili-naselennyy-punkt-voshod-v-dnr
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 970
87 463
113
Ez kicsit tulzás:
„A támadásban 720 gyermeket ért csapás, ebből 300 ember sérült, négyen súlyosan”

.... viszont jé, senki se halt meg?

"öt osztály maradt, amelyek laborvizsgálatokra alkalmasak, ezek működőképesek, és ott jelenleg is dolgoznak" 5 osztály működött eddig is.


A belpol történeti szálat nem kavarnám, koncentráljunk az infórá!
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
582
5 320
93
Anyám borogass.

Azért vannak máshol is IQ hiányos elvakultak.

Egy hozzászóló fotelgenerallisimus: "Lengyelország mint frontország példátlan erejű, megsemmisítő csapást kell mérjen Belarusz egyébként csökevényes hadseregére. A letaglózó csapás után megnyílik az út Moszkva felé. Ezen a szakaszon már a jelenleg a belarusz határon állomásozó 120 ezer fős (a belarusz haderő duplája!) ukrán katonaság is csatlakozni fog. Eröltetett menetben két nap alatt Moszkva alá érnek és megkezdik az ostromot. Putin ekkor már tényleg tárgyalni fog. Már most is pánikol persze erre az eseménysorra gondolva."

Lehet a humorba kellene, sajnos az ilyenen inkább zokogni kellene.

OMG
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 493
8 251
113
Anyám borogass.

Azért vannak máshol is IQ hiányos elvakultak.

Egy hozzászóló fotelgenerallisimus: "Lengyelország mint frontország példátlan erejű, megsemmisítő csapást kell mérjen Belarusz egyébként csökevényes hadseregére. A letaglózó csapás után megnyílik az út Moszkva felé. Ezen a szakaszon már a jelenleg a belarusz határon állomásozó 120 ezer fős (a belarusz haderő duplája!) ukrán katonaság is csatlakozni fog. Eröltetett menetben két nap alatt Moszkva alá érnek és megkezdik az ostromot. Putin ekkor már tényleg tárgyalni fog. Már most is pánikol persze erre az eseménysorra gondolva."

Lehet a humorba kellene, sajnos az ilyenen inkább zokogni kellene.

OMG
Kicsit sok HOI4 et nyomott a kommentelő
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 633
48 327
113
Az orosz védelmi minisztérium 2024 őszén akár 350 ezer katona személyének rotációját és leszerelését hajthatja végre

Az orosz védelmi minisztérium rotációs és mozgósítási/leszerelési terven dolgozik 2024 őszére. A program keretében legfeljebb 200 ezer katonát terveznek szabadságra küldeni, valamint további 150 ezer katonát leszerelni. A mozgósítási tervről, a sorkatonai tervről és a tartalék felhasználásáról a hivatalos adatokat később közöljük. Ezt az információt a Brief közölte.
Meg kell jegyezni, hogy a rotáció fontos lépés lesz a jelenlegi műveletekben aktívan részt vevő katonai személyzet erkölcsi és fizikai felépülésének biztosítására. Jelentős számú katonának szabadságra küldése lehetővé teszi számukra, hogy családjukkal töltsenek időt és felépüljenek a szolgálat új szakasza előtt.

Hogy mennyire megbízhatóak ezek az információk, nem ismert, a szakértők azonban nem tartják kizártnak, hogy a leszerelés és a leszerelés új részleges mozgósítást igényelhet.
Подробнее на: https://avia.pro/news/minoborony-rf...obilizaciyu-do-350-tysyach-voennosluzhashchih


Akkor Zelenszkij jól kalkulált, Orbánnak ezt mondta, hogy újabb mozgósítás lesz Oroszországban.