[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
967
11 403
93
Azért mert ennek így pont semmi értelme nem volt.

Ha azt akarják hogy nyerjenek annyit adnak hogy el lehessen mondani azt hogy visszafoglalták legalább Kelet-Ukrajnát, ha a Krímet esetleg nem is.

Ha meg nem akarják igazából azt hogy bármit elérjenek ami legalább kommunikáció szintjén eladható győzelemnek, hülyeség volt adni egy zászlóaljnyit is, mert ezzel csak a nagy büdös semmit lehet felmutatni úgy, hogy Moszkvában parádéznak az oroszok a kilőtt M-1 variánsokkal.

Ez így öngól.
Európa vonakodva teljesítette a parancsot, hogy Ukrajnát, mint az usa érdekek áldozati bárányát nekik kell anyagilag tolni.
Kellett egy kis lökés hogy "látjátok mi is adunk". Ennyit szántak erre a demóra, a többi az eu dolga.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
670
3 042
93
''Isten velünk van'' - Új orosz toborzó videó (RT)

Az orosz védelmi minisztérium kiadott egy promóciós videót, amelynek célja, hogy a polgárokat katonai szolgálatra ösztönözze, nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy a különböző etnikumok és vallási felekezetek összefogjanak, hogy szembenézzenek egy közös ellenséggel.

 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 505
7 563
113
@dudinál a pont. Elhúzódik a háború - ez az oroszoknak sem igazán jó, de az ukránok vannak igazán szopórolleren
jójó, de ha holnap kitör a béke (mindegymiért mindegyhogyan) akkor holnapután miért küldjön ukrajnába bárki is pénzt ha abból nem oroszokat fognak ölni?
az lehet hogy lenne vevő ilyen-olyan bányászati jogokra mezőgazdasági területekre szórványosan ilyen-olyan vállalatokra
de mégis miből maradjon fenn az ukrán állam nevű entitás, tekintettel arra hogy 2014-ig is csak az orosz piachoz hozzáférés olcsó orosz energia és olcsó orosz hitelek tartották a víz felet, utána meg (még mindig békeidőben) az imf hitelek és privatizációs bevételek?
jelenleg a havi bérek nyugdíjak effélék kifizetésének a forrása a bejövő nyugati segílyke
napról napra hétről hétre
pontosan mitől válna ukrajna önfenntartóvá háború hiányában?
ukrajna egyetlen láthatóan működő üzleti modellje a háború, amíg háború van addig jön több-kevesebb pénz
lehet hogy egy háború után "újjáépítés" címszóval beáramlik hirtelen párszáz milliárd dollár ami annak rendje és módja szerint ellopódik, de ha nem is lopódik el akkor is egyszeri pénz, utána valamiből fenn kellene tartani azt az országot... miből?
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
621
5 716
93
Nagyon tetszik. Ha szembejön a kováspuskás szandálosok és a legalább azonos képességű ellenség közti különbség, akkor jön a sírás?????

~"..... Nemrég az olasz légierő F-35-ös pilótájának pszichológus segítségére volt szüksége, miután találkozott az orosz Szu-30SM vadászgéppel és annak elektronikus haditechnikai berendezéseivel fent az égen. a Balti-tenger. Egy olasz tiszt azt mondta, hogy az F-35-ösök egyes rendszerei nem működtek. A félelem határán voltam, olyan erősen, hogy egészen a lábujjaimig ért. Megértettem, hogy az orosz pilóta az én és a gépem képességeit teszteli. Miután visszatért a légibázisra, az olasz pilótánál idegösszeomlást diagnosztizáltak. A tisztet felfüggesztették a repülési szolgálat alól, és hazaküldték.

A NATO-pilóták nincsenek hozzászokva a potenciális ellenség légi fölényéhez, ezért gyakran panaszkodnak és lelki traumát szenvednek el járőrözéseik során. "

~".... annak ellenére, hogy az F-35-ös vadászgépeket aktívan értékesítik az Egyesült Államok szövetségesei számára, nem képesek megbirkózni a csúcstechnológiás ellenségekkel. Ezeket a repülőgépeket nem tesztelték sikeresen a Pentagonban, és még nem állnak készen a tömeggyártásra az Egyesült Államokban. Nagyon sebezhetőek a kereskedelmi háborúkon kívül."

Tipikus szabadversenyes gondolkodás: szeretik ők a versenyt, csak versenytársak ne legyenek a pályán.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 955
15 910
113
A NATO/kollektív nyugati támogatás sok szempontból szimbolikus:
  • Pár tucat korszerű Leopard, Abrams

Eleve, miért Leopard, miért nem Leopárd, normálisan magyarul betűzve ? Másrészt a Leopárdból van Leopárd 1-es, és Leopárd 2-es is.

Mi az, hogy korszerű Leopárd 2-es meg Abrams ?

Ezek ugyanolyan évjáratúak, mint a T-72-esek, a T-80-asok, és a T-90-esek, az oroszok modelljei is tunningolhatóak mind alapszintűen, mind tudományos igényességgel.



Pár száz Bradley, Marder, Paladin, M777, stb.

A Bradley az semmivel nem ér többet, mint egy BMP-2-es, nemhogy BMP-3-as.

A Marder az egy nyuszibusz, nem tudom, hogy Mitől jobb, mint az épp aktuális orosz megfelelője.

A Paladin az elavult, az semmivel nem tud többet, mint az ezeréves Gvozgyika és Akácija. A Mszta meg teljesen modern a Paladinhoz képest.

Az M777-es is mitől olyan nagy szám ?



Pár üteg Patriot indító

A stand-off fegyverek korában a Patriot az teljesen elavult, és hasznavehetetlen.

És még a harmadik világbeli proxyk is simán beégetik a Patriotosokat, lásd a jemenieket.



HIMARS is csak pár tucat lehetett.

A HIMARS nem önmagában lesz jó, hanem az üzemeltetői háttere miatt, amit nem az ukrán kiskatonák adnak.



  • Egyrészt ennyi elégnek tűnt (tűnik), hogy Putyint feltartóztassák Véleményes, de ennyi eszköz és az ukránok kitartása 2,5 év alatt elpusztította a szárazföldi eszközök nagy részét, szerinted egy év múlva fogynak ki. Ennek üzenet értéke van Putyin felé: NEM TUDJA CÉLJÁT ELÉRNI.

A másik, az orosz villámháború az legkésőbb 2022. április közepére látványos kudarcot vallott, a felsorolt Nyugati Csodafegyvereknek semmi közük hozzá.

A HIMARS az 2022. nyarára érkezett be. És a HIMARS-ot nem védekező műveletekben használták, meg nem a lövészárokban levő oroszok kigazolására, hanem offenzíván, és egy - egy híd, és hasonló közlekedési csomópont ellen.

Harckocsiknál a Leopárd 2-es az 2023. júniusában debütált a Bradley-vel együtt, és mind a kettő első bevetése az kész kudarc, több helyszínen is, aknamezőre futottak, mást a semmiből az orosz tüzérség szórta szét, és állította meg, és mást meg a Lancetek és Kamovok.

vWvz2gw.jpeg



A Challenger-ből adtak 14 példányt, abból bevetettek egyetlen példányt, 2023 szeptember elején, 2 percen belül kilőtték, és a maradék 13-at abszolút visszatartják a harcoktól.

Az Abrams-eket 2024. február 27.-nél előbb nem vetették be, és rövid idő alatt sok példány lett veszteség még az FPV drónoktól, és az exportverziós Kornyettől is. Az ukránok nyilvánosan panaszkodtak a sajtónak, hogy az Abrams-ekkel sem mennek semmire, erre az amerikai tábornok meg arrogáns hangnemben szólt le, hogy az ukrán harckocsizók a balfékek, nem a harckocsi az alkalmatlan.

Egy olyan amerikai tábornok, aki korábban, más fellépéseivel durván bohócot csinált magából.




  • Másik ok, hogy arra is figyeltek, (szerintem) nehogy Putyin látványos és gyors vereséget szenvedjen. Így folyamatos a lehetőség Putyin számára a konfliktus lezárására. Ez a háború is tele volt meglepő fordulatokkal. Nehéz a következményeket előre látni, utólag lehet értékelni az egyes eszközök hatását.

Szerinted még a Leopárd 2A4-es, M1A1 Abrams, M2-es Bradley, és még a Marder is kilőhetetlen, és megállíthatatlan csodafegyverek, melyek már a puszta ránézéssel a földbe tapossák a T-90M-et is, és az ERA kazettázott BMP-3-ast, vagy Mi ? o_O



  • A harmadik szempont, hogy a hagyományos fegyverek terén mutatkozó stratégiai erőviszony folyamatosan a NATO javára változik, ahogy fogynak az orosz készletek. Ez egy üzenet hosszabb távra: Nekünk lesz eszközünk a következő háborúra is. A T-62 esek is fogynak, újonnan gyártani (felújítani) kb. 260 T-90M -et sikerült, a jó részük már el is pusztult. Így kell nézni a 4000 Abrsmset, Bradleyt a sivatagban.

Mennyi az orosz T-64-es, T-72-es, T-80-as, és T-90-es veszteség, hogy most már a T-62-eseknél tart az Orosz Hadsereg ? o_O

Az oroszok mindmáig a T-72B3-asokat, a T-80BVM-eket, és a T-90M-eket használják.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 512
56 887
113
Ha nem csalnák el az orosz elnökválasztást, akkor vajon Milyen eredmények jönnének ki ? :rolleyes:


Akkor csak 6/8addal nyerne Putyin,nem 7/8-addal.


Nem hiszem, hogy Te ennyire naiv vagy a borítékolható eredményeket illetően ... :rolleyes:




Oroszország már akkor volt, amikor Putyin nagyfaterja sehol nem létezett, és akkor is lesz, amikor Putyin már rég meghalt.

Továbbá Oroszország 500 - 600 éves létezése óta autokrácia, világéletében.

Neked Oroszország kimerül Putyinban ?

A másik, az autokráciának Milyen alternatívája van ?


Semmilyen.

Nem akarok dedós lenni, de Mit jelent a demokrácia ? o_O


A nyugati típusú azt jelenti,hogy a cia,és csatolt részei irányítják a sajtóját,kormányát,bankjait,médiáját,hadseregét,oktatását,erőszakszervezeteit az nyugati típusú demokráciáknak nevezett országokban-nagy vonalakban- ,a keleti típusú demokráciákban meg ettől tartják távol magukat az országok több,kevesebb sikerrel,a nyugat számára elfogadható,vagy elfogadhatatlan módszerekkel.
Az ukrán elit a kettő közé szorult,de ilyen van,a(z ukrán) nép meg így járt.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 932
17 064
113

Zelenszkij: "A lehető leghamarabb véget kell vetni a háborúnak"​


Ukrajnának az a legfőbb igénye, hogy a háborút minél hamarabb befejezze. Ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jelentette ki esti beszédében.

zelenszkij-33.jpg


"Beszámoltam a Külügyminisztériumnak és a hivatal vezetőinek a különleges külpolitikai lehetőségeinkről - ezek olyan lehetőségek, amelyekkel legalább a világ figyelmének középpontjában tarthatjuk Ukrajnát, növelhetjük a támogatást, hatékonyan védhetjük az ukrán szükségleteket

és a legfőbb szükségletet - a háború minél gyorsabb és igazságosabb befejezését"
- mondta az elnök.

Hozzátette: "Az ukránok azért bírtak ki és értek el annyi mindent ebben a háborúban, mert nemcsak az államunkban, hanem a világban is egységet tartottunk a helyes ügyért - Ukrajnáért és mindazért, ami világunkat emberivé és a gonosz legyőzésére alkalmassá teszi. Az egységünket továbbra is meg kell őrizni - mindenkinek itt Ukrajnában, mindenkinek Európában és a világon, aki értékeli Ukrajnát és az életet. Idén augusztusban hírekkel készülünk népünk nagyobb összefogásáról és mindazokéról világszerte, akik segítenek nekünk."

Zelenszkijnek nem ez az első nyilatkozata arról, hogy a közeljövőben véget kell vetni a háborúnak.
Ő és az ukrán hatóságok más képviselői is rendszeresen kijelentették az utóbbi időben, hogy készek tárgyalni Oroszországgal.

Az ukrajnai háború már 891 napja tart.

Légyszi segítsetek! Zseléélk győztek és már Vlagyivosztokban vannak?
:oops::rolleyes:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 544
90 272
113
Mi ez a nagy sietség? F16os wunderwaffék, minden szar, és a világ összes pénze áramlik be hozzátok. Bírjátok már ki, míg elér a muszka Kárpátaljáig, helló! Főleg a nagy ho-ho-ho gázcsapelzárásotok után. Amúgy meg nem idénre mondták a Krím visszaszerzését? Bástya elvtárs már szart se ér?!

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 540
18 830
113
Eleve, miért Leopard, miért nem Leopárd, normálisan magyarul betűzve ? Másrészt a Leopárdból van Leopárd 1-es, és Leopárd 2-es is.

Mi az, hogy korszerű Leopárd 2-es meg Abrams ?

Ezek ugyanolyan évjáratúak, mint a T-72-esek, a T-80-asok, és a T-90-esek, az oroszok modelljei is tunningolhatóak mind alapszintűen, mind tudományos igényességgel.





A Bradley az semmivel nem ér többet, mint egy BMP-2-es, nemhogy BMP-3-as.

A Marder az egy nyuszibusz, nem tudom, hogy Mitől jobb, mint az épp aktuális orosz megfelelője.

A Paladin az elavult, az semmivel nem tud többet, mint az ezeréves Gvozgyika és Akácija. A Mszta meg teljesen modern a Paladinhoz képest.

Az M777-es is mitől olyan nagy szám ?





A stand-off fegyverek korában a Patriot az teljesen elavult, és hasznavehetetlen.

És még a harmadik világbeli proxyk is simán beégetik a Patriotosokat, lásd a jemenieket.





A HIMARS nem önmagában lesz jó, hanem az üzemeltetői háttere miatt, amit nem az ukrán kiskatonák adnak.





A másik, az orosz villámháború az legkésőbb 2022. április közepére látványos kudarcot vallott, a felsorolt Nyugati Csodafegyvereknek semmi közük hozzá.

A HIMARS az 2022. nyarára érkezett be. És a HIMARS-ot nem védekező műveletekben használták, meg nem a lövészárokban levő oroszok kigazolására, hanem offenzíván, és egy - egy híd, és hasonló közlekedési csomópont ellen.

Harckocsiknál a Leopárd 2-es az 2023. júniusában debütált a Bradley-vel együtt, és mind a kettő első bevetése az kész kudarc, több helyszínen is, aknamezőre futottak, mást a semmiből az orosz tüzérség szórta szét, és állította meg, és mást meg a Lancetek és Kamovok.

vWvz2gw.jpeg



A Challenger-ből adtak 14 példányt, abból bevetettek egyetlen példányt, 2023 szeptember elején, 2 percen belül kilőtték, és a maradék 13-at abszolút visszatartják a harcoktól.

Az Abrams-eket 2024. február 27.-nél előbb nem vetették be, és rövid idő alatt sok példány lett veszteség még az FPV drónoktól, és az exportverziós Kornyettől is. Az ukránok nyilvánosan panaszkodtak a sajtónak, hogy az Abrams-ekkel sem mennek semmire, erre az amerikai tábornok meg arrogáns hangnemben szólt le, hogy az ukrán harckocsizók a balfékek, nem a harckocsi az alkalmatlan.

Egy olyan amerikai tábornok, aki korábban, más fellépéseivel durván bohócot csinált magából.






Szerinted még a Leopárd 2A4-es, M1A1 Abrams, M2-es Bradley, és még a Marder is kilőhetetlen, és megállíthatatlan csodafegyverek, melyek már a puszta ránézéssel a földbe tapossák a T-90M-et is, és az ERA kazettázott BMP-3-ast, vagy Mi ? o_O





Mennyi az orosz T-64-es, T-72-es, T-80-as, és T-90-es veszteség, hogy most már a T-62-eseknél tart az Orosz Hadsereg ? o_O

Az oroszok mindmáig a T-72B3-asokat, a T-80BVM-eket, és a T-90M-eket használják.

Jajj.

1. Miért, az M1 az Ebrems...?
:)
Meg magyarként írjak Löklerkről?
:D
Furi vagy...

2. Azért írtam, hogy korszerű, mert a Leopard 1 nem annyira, a Leopard 2A5, A6 inkább korszerűbb.

3. A Bradley valamiért jól szerepel, én sem tudom, miért. Viszont a BMP 2 vékony páncélzata miatt alulmúlja. Van kép, nem találom, ahol PKM lövedékek át lőttek a testét...

A Paladin szerinted egyenértékű a Gvozdikával? Az 122mm-es kb.17-24 km-es lőtávolsággal.... A Paladin ettől azért többet tud.

4. A nyugati eszközök alacsony száma VOLT a kérdés, amire válaszoltam, nem az, hogy hogyan és miért szerepeltek később. Arról írtam, hogy miért csak annyit küldtek.

Az időbeli megjelenésük is akkor volt, amikor már az oroszok veszteségeinek nagy része megtörtént. Hogy Javelin, NLAW, Konkursz, tüzérség, akna csapta ki, az tök mindegy, mert a döntés pillanatában más nem is lehetett. Ezt a pár tucat tankot meg aknák, tüzérség, egyéb csapta szét.

5. SOHA, SEHOL nem írtam olyat, hogy valami kilőhetetlen! Pont az ellenkezőjére találsz példát. A nyugati páncélosok harcértékét lebecsülheted, de nem tartják bölcs dolognak. Illik érteni mi történik, mi miért működik vagy nem működik. Ismered a véleményem az orosz tankokról, jó harckocsik, de mindegyiknek van előnye hátránya. A nyugati ugyanez. Itt hitéleti vita tárgya, a ruszkinál propaganda cél az ellenfél eszközeinek fikázása.

6. A T-62 fogy azt jelenti, hogy valamiért ezt (is) igyekszik használni az orosz. T-64 hivatalosan kb. 15 éve NINCS rendszerben az orosznál, ami volt azt a szakiknak adták. Ezt illet volna tudnod. ;)
A T-72B3, T-80BVM, T-90M az élvonalbeli harckocsijaik, de a veszteségeket sem tudják pótolni, ezért kellett elővenni a T-62-t. Viszont azzal csak időt nyertek, ezért írtam, hogy az (is) fogy, meg az idő is.

Egyébként milyen ERA kazettázott BMP-3-at láttál? A gyári (kiszállított) képeken én nem láttam ERA-t BMP-3-on. A korábbi Kaktus protó lehet, hogy megjelent, de azért na....

A Patriot (Petriót? :) ) szerepét meg majd a háború után érdemes megítélni. Egyelőre a ruszki propaganda naponta kilövi az összeset, vagy kétszer annyit...
Ha olyan szar lenne, nem foglalkoznának vele.
Meg te sem. ;)
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 482
10 710
113
Az biztos hogy végre megmozdult a frontvonal, a héten végig azt látom hogy mennek előre az oroszok olyan helyeken ahol 2 évig semmi mozgás nem volt, bár nekem ez az irány a legérdekesebb. Nem tudják beásni magukat az ukránok, de ahogy látom a beásás már nem segít, kiforgatják őket az oroszok a földből. Illetve New York abból a szempontból hogy megkerülik a régi védelmi rendszert és valószínűleg az ukránok kiürítik, végre nem szemből rohamoznak.
GT-SimqWAAEtpHF



Minden irányban támadnak és úgy tűnik mintha abban is változás lenne hogy mindig van minden ami kell, talán most hogy a semmirekellő hadügyet elzavarták eljut mindenhová az ellátmány klikkektől függetlenül. A harkovi támadás is közre játszhat mert jelentős erőket kötöttek le vele az oroszok és nekik az nagyon kényelmes, csak bombázniuk kell a bázisaikhoz nagyon közel, nem értettem miért nem vetnek be nagyobb erőket, de talán ezért.

Illetve nem szeretem a számháborút mert van aki elhiszi van aki szerint propaganda de az orosz védelmi minisztérium szerint múltheti ukrán veszteség 13000 fő, duplája az eddiginek, a hírek miatt hajalmos vagyok elhinni hogy nőnek az ukrán veszteségek.

Nincs orosz áttörés, nincs ukrán összeomlás, de mintha az erőforrás háború kezdené mutatni a hatását abban hogy ki tudott nagyobb ipari kapacitást hadrendbe állítani. Szóval logikus a hirtelen békülhetnék, mert ha így halad akkor háborús gőzhengerré fejlődik ez és ott már nem lesz tárgyalás.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
902
7 911
93
Jajj.

1. Miért, az M1 az Ebrems...?
:)
Meg magyarként írjak Löklerkről?
:D
Furi vagy...

2. Azért írtam, hogy korszerű, mert a Leopard 1 nem annyira, a Leopard 2A5, A6 inkább korszerűbb.

3. A Bradley valamiért jól szerepel, én sem tudom, miért. Viszont a BMP 2 vékony páncélzata miatt alulmúlja. Van kép, nem találom, ahol PKM lövedékek át lőttek a testét...

A Paladin szerinted egyenértékű a Gvozdikával? Az 122mm-es kb.17-24 km-es lőtávolsággal.... A Paladin ettől azért többet tud.

4. A nyugati eszközök alacsony száma VOLT a kérdés, amire válaszoltam, nem az, hogy hogyan és miért szerepeltek később. Arról írtam, hogy miért csak annyit küldtek.

Az időbeli megjelenésük is akkor volt, amikor már az oroszok veszteségeinek nagy része megtörtént. Hogy Javelin, NLAW, Konkursz, tüzérség, akna csapta ki, az tök mindegy, mert a döntés pillanatában más nem is lehetett. Ezt a pár tucat tankot meg aknák, tüzérség, egyéb csapta szét.

5. SOHA, SEHOL nem írtam olyat, hogy valami kilőhetetlen! Pont az ellenkezőjére találsz példát. A nyugati páncélosok harcértékét lebecsülheted, de nem tartják bölcs dolognak. Illik érteni mi történik, mi miért működik vagy nem működik. Ismered a véleményem az orosz tankokról, jó harckocsik, de mindegyiknek van előnye hátránya. A nyugati ugyanez. Itt hitéleti vita tárgya, a ruszkinál propaganda cél az ellenfél eszközeinek fikázása.

6. A T-62 fogy azt jelenti, hogy valamiért ezt (is) igyekszik használni az orosz. T-64 hivatalosan kb. 15 éve NINCS rendszerben az orosznál, ami volt azt a szakiknak adták. Ezt illet volna tudnod. ;)
A T-72B3, T-80BVM, T-90M az élvonalbeli harckocsijaik, de a veszteségeket sem tudják pótolni, ezért kellett elővenni a T-62-t. Viszont azzal csak időt nyertek, ezért írtam, hogy az (is) fogy, meg az idő is.

Egyébként milyen ERA kazettázott BMP-3-at láttál? A gyári (kiszállított) képeken én nem láttam ERA-t BMP-3-on. A korábbi Kaktus protó lehet, hogy megjelent, de azért na....

A Patriot (Petriót? :) ) szerepét meg majd a háború után érdemes megítélni. Egyelőre a ruszki propaganda naponta kilövi az összeset, vagy kétszer annyit...
Ha olyan szar lenne, nem foglalkoznának vele.
Meg te sem. ;)
"Furi vagy..." o_O
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 014
8 169
113
Nagyon tetszik. Ha szembejön a kováspuskás szandálosok és a legalább azonos képességű ellenség közti különbség, akkor jön a sírás?????

~"..... Nemrég az olasz légierő F-35-ös pilótájának pszichológus segítségére volt szüksége, miután találkozott az orosz Szu-30SM vadászgéppel és annak elektronikus haditechnikai berendezéseivel fent az égen. a Balti-tenger. Egy olasz tiszt azt mondta, hogy az F-35-ösök egyes rendszerei nem működtek. A félelem határán voltam, olyan erősen, hogy egészen a lábujjaimig ért. Megértettem, hogy az orosz pilóta az én és a gépem képességeit teszteli. Miután visszatért a légibázisra, az olasz pilótánál idegösszeomlást diagnosztizáltak. A tisztet felfüggesztették a repülési szolgálat alól, és hazaküldték.

A NATO-pilóták nincsenek hozzászokva a potenciális ellenség légi fölényéhez, ezért gyakran panaszkodnak és lelki traumát szenvednek el járőrözéseik során. "

~".... annak ellenére, hogy az F-35-ös vadászgépeket aktívan értékesítik az Egyesült Államok szövetségesei számára, nem képesek megbirkózni a csúcstechnológiás ellenségekkel. Ezeket a repülőgépeket nem tesztelték sikeresen a Pentagonban, és még nem állnak készen a tömeggyártásra az Egyesült Államokban. Nagyon sebezhetőek a kereskedelmi háborúkon kívül."

Tipikus szabadversenyes gondolkodás: szeretik ők a versenyt, csak versenytársak ne legyenek a pályán.

Erre rákerestem mert elég hihetetlenül hangzott, és vannak erről anyagok a neten, állítólag tényleg történt olyan, hogy az F-35 nem is jelezte az orosz gép közeledtét, aztán megbolondulnak a fedélzeti rendszerei, amin a többszöri újraindítás (sem) segített.

Itt írnak a részletekről:
The background is as follows: on April 30, 2022, NATO began to respond to the Russian special military operation in Ukraine. To ‘ensure the security of the Baltic region,’ which is closest to the borders with Russia, F-35As have been sent to Estonia by the Italian Air Force [AM]. The fighter squadron hails from the 32nd Air Wing at Amendola Air Force Base in southern Italy.

Almost immediately after their arrival, the Italian F-35s began joint patrols with the Allies to carry out the “air policing” mission. Every day the planes are in the air, as well as on May 9, when the incident in question took place.

On May 9, a Russian Su-30SM was reported to have intercepted an Italian F-35 piloted by a Falco pilot. The interception takes place over the Baltic Sea. The interception was necessitated because the F-35 came close to the Russian An-12 military transport aircraft of the Russian Aerospace Forces [VKS]. The interception is carried out by the Su-30SM.

He came almost out of nowhere. I was very confused because I did not expect to see it so close,” the Italian pilot describes his first impressions of the sudden appearance of the Su-30SM. Falco says the Russian pilot acted defiantly. He has been lost several times. The US fighter jet’s detection and warning systems failed again and again and had to be restarted.

Seeing the Russian fighter fast approaching, Falco decided to implement the standard scheme for such cases. He turns his plane 30 degrees to maintain a safe distance. At that time, Falco plans to perform another system reboot and get out of the pesky neighbor’s electronic warfare. At first, it seemed to help.

The Italian and the Russian fly side by side. Both use slight maneuvers as if they are approaching each other, but de facto it does not happen. Normally, in border areas, military pilots are limited to warnings, but not in this case.

Su-30SM and F-35 each other. But then, Falco recalled, the Su-30 quickly fell behind and disappeared from view. For a minute, the Italian pilot loses his detection system again. And suddenly the Russian Flanker was right in front of the F-35. He passed very close, narrowly missing an American fighter with his left wing.

All of a sudden I just froze with fear. I did not expect such a dangerous maneuver from the Russians,” Falko commented on his impressions.

The Italian pilot began to smoothly make a turn on the horizon, trying with all his behavior not to cause aggression in the Russian pilot. Falco sees the Su-30 below him and the next moment dives. Falco tried to keep the Russian fighter in his sights, so he also turned the plane’s nose towards it. The Russian pilot saw the maneuvers and instantly found himself in front of him.

On board the F-35, they again began to have problems with the instruments.

The Italian pilot turns 40 degrees, once again starting to reset the detection systems. Falco briefly lost sight of the Su-30. Then the Su-30 appeared again, but this time, unlike its last maneuvers, the Su-30 flew calmly next to the F-35 and did not take any more dangerous maneuvers. At some point, the Su-30SM simply dived down and no longer challenged the F-35.

Falco understood that the Russian pilot was simply testing what the American F-35 was capable of. Falco says he knew about the abilities of the Russian Flangers even before he met one on live. He knew that flank fighters were capable of maneuverable tactical combat at a high level.

Speaking to Military History of Italy Falco says that he did not expect the latest American fighter jet with all modern systems and weapons could be so easily bypassed. Especially considering that the Su-30 is a 4th generation machine, albeit an upgraded one.

Itt az EW rendszerről írnak:
image.png


Végül is úgy tűnik az egész hír origója ez az oldal, mindenki innen vette át:

Hogy aztán ebből mennyi igaz mindenki döntse el maga.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 827
34 899
113
Mi ez a nagy sietség? F16os wunderwaffék, minden szar, és a világ összes pénze áramlik be hozzátok. Bírjátok már ki, míg elér a muszka Kárpátaljáig, helló! Főleg a nagy ho-ho-ho gázcsapelzárásotok után. Amúgy meg nem idénre mondták a Krím visszaszerzését? Bástya elvtárs már szart se ér?!

Megjött az üzenet Washingtonból, hogy ők most másik háborúra koncentrálnak majd egy ideig.

Erre rákerestem mert elég hihetetlenül hangzott, és vannak erről anyagok a neten, állítólag tényleg történt olyan, hogy az F-35 nem is jelezte az orosz gép közeledtét, aztán megbolondulnak a fedélzeti rendszerei, amin a többszöri újraindítás (sem) segített.

Itt írnak a részletekről:


Itt az EW rendszerről írnak:
image.png


Végül is úgy tűnik az egész hír origója ez az oldal, mindenki innen vette át:

Hogy aztán ebből mennyi igaz mindenki döntse el maga.

"Túl szép", hogy igaz legyen. Ahogy a USS Donald Cook állítólagos teljes megbénítása is az volt.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 749
10 082
113
Mi ez a nagy sietség? F16os wunderwaffék, minden szar, és a világ összes pénze áramlik be hozzátok. Bírjátok már ki, míg elér a muszka Kárpátaljáig, helló! Főleg a nagy ho-ho-ho gázcsapelzárásotok után. Amúgy meg nem idénre mondták a Krím visszaszerzését? Bástya elvtárs már szart se ér?!

Azt ígérték, hogy idén nyáron a Krím már ukrán kézen lesz. Ha jól emlékszem akkor kapva az alkalmon, a cseh elnök és valami lengyel politkus is nagy arccal bejelentette, hogy idén a Krímre mennek nyaralni. Maria Zaharova orosz külügyi szóvivő pedig közölte, hogy már várják őket :D
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 891
31 472
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 540
18 830
113
Erre rákerestem mert elég hihetetlenül hangzott, és vannak erről anyagok a neten, állítólag tényleg történt olyan, hogy az F-35 nem is jelezte az orosz gép közeledtét, aztán megbolondulnak a fedélzeti rendszerei, amin a többszöri újraindítás (sem) segített.

Itt írnak a részletekről:


Itt az EW rendszerről írnak:
image.png


Végül is úgy tűnik az egész hír origója ez az oldal, mindenki innen vette át:

Hogy aztán ebből mennyi igaz mindenki döntse el maga.

Ismert orosz propaganda oldal. Olyan, mint az aviapro.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 796
7 925
113
Az ilyeneket minek reptetik szállítógépen szárny nélkűl? Az oroszok ellen is egy An-124-es belében lesznek? Az egy vadászbombázó, sokkal hamarabb odaérne bárhova a saját erejéből ha szárnyakat raknak rá és harcképes állapotban vannak a rendszerei. Ha valaki siet ezeknek a leszállításával, akkor nem ezt a módszert választja.
Gyó kérdés. Szerintem:
  • nem repképesek, csak a fotó kedvéért viszik, hogy lássátok, mi adtunk gépet
  • ha mégis, nem akarják, hogy menjen bele az üzemóra, mert még leesik úz közben. Inkább Ukrajna fölött essen le
  • más is visznek a teherszállítók, ez csak terelés