Megkérded, hogz EU miért kéne támogassa UA-t. Válaszolok. Erre rákontrázol, hogy de bizony a NATO terjeszkedett Oo fele.
Igen és?
Szerinted miért érzi annyi kelet-europai ország szükségét a NATO védelmének?
Moszkva milyen jogon írja elő szuverén államoknak, hogy milyen katonai strúkturákba lépjenek be vagy ne?
Ja, ő elképzelte magáról, hogy még mindíg katonai nagyhatalom.
Hát, mint kiderült, messze nem az.
Elképedek néha, hogy a közbeszédből milyen tempóval tűnnek el szavak, pedig a magyar nyelv egyik ereje a kifejezőkészsége a végtelenül gazdag szinonimáknak köszönhetően.
Egyik ilyen, szerintem újabban alig használt szó a csalárd.
Mackensen; Nem hittem volna, hogy hosszas, szívós tevékenységgel lefogod küzdeni oda magad, ahol azok vannak, akiket nem olvasok, csak ha egy frappáns válasz jelzi, hogy csalárd volt a hozzászólás szándéka és elég rövid ahhoz, hogy hajlandó legyek idézetként elolvasni.
Régebben ezeket a tevékenységeket csak le"hamis"oztam.
De tán pontosabb a csalárd halmaz megnevezése ezen jelenségnek.
De hogy a hozzászólásodra érdemben reagáljak:
Ha Oroszország messze nem katonai nagyhatalom, akkor mire fel ez a nagy cidri!?
Ott van a mérhetetlen nyersanyag és energiahordozó kincs, akkor hajrá! Neki lehet menni teljes mellszélességgel!
Kiemelés tőlem:
A volt amerikai nagykövet „pesszimista” Ukrajna jövőjét illetően (RT)
„Ha bármit tehetünk, hogy nyomást gyakoroljunk Oroszországra, hogy hajoljon meg végre a mi akaratunknak, akkor már megtettük volna Ukrajnával. Most mivel fenyegetjük őket? Sok bottal ütöttük [Putyint] Ukrajna miatt. Ha tudnék jobb botokat kitalálni, már most használnánk” – jelentette ki Sullivan, nyilvánvalóan azokra a szankciókra utalva, amelyeket az Egyesült Államok és szövetségesei sújtottak Oroszország ellen a Moszkva és Kijev közötti ellenségeskedés kitörése óta.
Na ezt már viszont szeretem, ez egy őszinte, egyenes beszéd!
Minek a terelés, csúsztatás a kettős beszéd, a duplagondol ezek után!?
Amúgy miért kéne egy nukleáris téren nagyhatalomnak meghajolnia egy, a zenitjén túl levő birodalom akaratának? (fejvakarás)
Mindenesetre azt látom a mai nap termését olvasva, hogy a csalárd halmaz nagyon beindult - mindig ez van, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy tervezték.
Pedig milyen jó lenne, ha Oroszország meghajolna végre az USA akarata előtt:
Akkor Putyler nem tudta volna zsarolni a szabad világot azzal, hogy töredékáron szállított közvetítők nélkül energiahordozókat.
Mennyivel jobb most, hogy nincs béke mi?
Nem kell válaszolni.