Mondjuk az ezzel kapcsolatos riogatás rajtam sem fogott, szval én sem.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az oroszok a saját bőrükön szerzett tapasztalatok alapján ugranak előre egy nagyot, ami a technológiai fejlődést illeti, de nekem úgy rémlik, hogy az ukránok kezdték hamarabb a drónok és hozzá kapcsolódó technológiák alkalmazását a frontot. Ami az egész konfliktusból leginkább látszik, hogy az oroszok képesek voltak realtive gyorsan alkalmazkodni és mindig egy kielégitő, ha nem sokkal jobb választ adni az ilyen tipusú fenyegetésekre.
Viszont: naivság azt hinni, hogy a NATO országok nem fejlesztenek, nem rendszeresitenek ill. nem tesztelnek akár Ukrajnában is hasonló technológiákat...szóval én óvatos lennék olyan kijelentésekkel, hogy ki miben hagyja le a másikat...
Mi itt leginkább azt látjuk, hogy miben fejlődtek az oroszok, ami látványos, de azt is nézni kell honnan indultak és miért is olyan látványos az az ugrás. Mondanám, hogy sok területen végre utolérték magukat és a nyugati fejlesztéseket és bizonyára akadnak olyan technológiák, ahol lehet még előrébb is tartanak.
Mondjuk ebben biztos vagyok.
Nagyon démonizáló ellenfél-ábrázolást kell használnod ill. el kell hitetned, hogy nincs hova menekülni ahhoz, hogy kiragadd a komfortzónájukból a honvédelmi feladatokra alkalmas embertömegeket. A saját ingatlannal, egzisztenciával, de leginkább családdal rendelkező közép-európai ember nem fog pusztán ideológiákért harcolni, csakis saját magáért. Márpedig ez utóbbi azt jelenti, hogy a frontvonallal ellentétes irányba fog kitartóan mozogni