[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 122
82 879
113
Egyes hírek szerint az amerikaiak "háborúzni " akarnak. A kongresszus "védelmi" fegyvereket akar szállítani Ukrajnának, katonai helikoptereken(valoszinu Lo-bol)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 043
113
Ez baromság. Ha szállítanak, akkor is teljesen hiába. Nyílt harcban semmi esélyük. Gerillaharchoz meg nincs meg az "őslakosok" támogatása.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 671
79 923
113
boki

Amit most odaküldenének legjobb esetben is min. egy év múlva lenne bevethető...
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
@Littlejohn
"Egy már van Budaőrsön. úgyhogy VIP-gép már nem kell..."
lol Látom kombinatorikából te sem buktál meg... :)
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 460
18 018
113
Index:
Harkovban, Dnyepropetrovszkban, Zaporozsjében is ezrek vonultak utcára, hogy tüntessenek Vlagyimir Putyin politikája ellen. Bár hagyományosan Kelet-Ukrajnát az oroszbarát erők hátországának szokás tekinteni, a leegyszerűsítő képet árnyalják ezek a tüntetések, ahol „Húzz el Putyin!", „Harkov – Ukrajna”, „Nemet mondunk Kisoroszországra” feliratú táblákkal vonultak fel. Harkovban a megyei központi hivatal elé ezren, Dnyepropetrovszkban tízezren gyűltek össze, hogy az Ukrajna szétesésével fenyegető orosz beavatkozás ellen tiltakozzanak.

Közel sem csengett még le ez sajnos. :(
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 833
30 929
113
Origo:
A kormány részéről eddig Martonyi János tevékenysége volt a leglátványosabb. A külügyminiszter Kijevben és Donyeckben a V4-ek külügyi vezetőivel tárgyalt, majd több napon át utazgatott Kárpátalján. Beregszászon a polgármesterrel egyeztetett, Ungváron a megyei tanács elnökével találkozott, <b>és kijelentette, hogy a kárpátaljai magyarságot érő legkisebb bántásra is azonnal reagálni fogunk.</b>
Mégis hogyan? Kiadnak egy nyilatkozatot, amiben elítélik? Írnak egy síránkozó levelet az ENSZ-nek / EU-nak / NATO-nak akik majd hosszas átgondolás és azalatt atrocitások ezrei után elmondják, hogy pont le sze szarják? Esetleg előveszik a víztisztítót, aminek a látványára Putyin térdreesik, Jatsenyuk nyilvánosan harakirit követ el, a milíciák meg fejvesztve kezdenek menekülni? Mégis miről beszél Martonyi, ő se vette be a bogyóit mint Kerry?!
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
rusukr-20140302.png
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Lövés ugyan nem dördült el, de bevetette a hadseregét Oroszország a Krímben, lényegében elszakítva a főként oroszok lakta területet Ukrajnától. Kijev mozgósít, de katonailag tehetetlen, és a NATO közbenjárását kéri. Nagy kérdés, mit tehet a katonai szövetség, és mit az ENSZ BT a nemzetközi szerződést felrúgó Moszkvával szemben. Ukrajna szétesése mind valószínűbb lehetőség, kérdés, hogy ez megáll-e a könnyen leszakítható, majd annak orosz megszerzése után viszonylag könnyen védhető Krímnél vagy kiterjed az etnikailag, identitásában is sokkal bonyolultabb Kelet-Ukrajnára is, ami már súlyos áldozatokkal járhat. Az biztos, hogy a hidegháború vége óta a világ az eddigi legforróbb konfliktusához érkezett, amely a globális világrendre is kihat.
http://index.hu/kulfold/2014/03/02/krim_lehet_az_uj_szarajevo/
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Új ukrán haditengerészeti parancsnok / 2 napja kinevezve/ , Berezovszkij, átállt Krim kormányához.....most érkezett. Tiszta röhej.....
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 833
30 929
113
Három egység maradt csak, amelyik nem adta meg magát az orosz ultimátumnak: az egyik egy szárazföldi egység Szimferopol alatt, a másik a tengerészgyalogság egysége Feodoszijánál és egy speciális egység Szudak mellett" – sorolta Ukrajna megmaradt szerény erőit a politikus, <b>megjegyezve, hogy a katonaság java mellett a rendőri egységekre sem számíthat Kijev, hiszen a Berkut is átállt Moszkva oldalára.</b>
Úgy látom a helyzet nyomása alatt a politikusok sorra kezdenek meghülyülni. Milyen berkutról beszél a másik? Arról amit feloszlattak kb az első lépésben és amit ők maguk tekintettek ellenségnek?! Az kellene most az oldalukon álljon és lemészároltassa magát értelmelenül egy olyan "támadó" által, aki egy lövés nélkül intézte eddig a támadást?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 833
30 929
113
MIről megy az eszmecsere a videón a kövér és a katonák között?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
http://www.youtube.com/watch?v=Qi6jwX2Msw8

http://www.youtube.com/watch?v=cXJ3ff7O7D8
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
612
113
@joker

Nem csak a katonai beavatkozás létezik (nem is értem, a legtöbben miért csak ezt látják megoldásként). Egyébként sem az esetleges milíciákat kell jobb belátásra bírni, hanem az ukrán vezetést, hogy tartson rendet, erre pedig igenis vannak eszközeink.

Ha a magyarságot támadás éri, akkor a többi nemzetiséget is, ergo adott egy közös együttműködési alap* nekünk, a lengyeleknek, szlovákoknak és a románoknak. Ez az együttműködés pedig lehet mondjuk teljes határzár a négy ország részéről. Nem csak keletről, de nyugatról és délről is el lenne zárva Ukrajna a külvilágtól. Ez egyben ugyanazt is jelenti, hogy támogatásra sem számíthat nyugatról az ukrán vezetés, tehát kénytelen lépni az ügy rendezése érdekében, történetesen bevetni a karhatalmakat az esetleges milíciák ellen.

Ezt a helyzetet elsősorban Kijevnek kell megoldania, mert ha ezt nem teszi meg, akkor az oroszok után az EU egy jó részét is magára haragíthatja. Bármennyire is szeretné majd támogatni az EU nyugati fele, vagy az USA az új Ukrajnát, nem lesz egyszerű, ha kvázi ellenségekkel lesz körbevéve.

*Egy kis ország véleménye nem sokat számít az EU-ban, de többé már elég nyomós szempontot tud képviselni (főleg, ha a nagyobb körökben játszó lengyelek is köztük vannak, illetve a V4 jegyében a csehek is betársulnak. Ez már 5 EU tagállam lenne, és sanszosan a németeket is némiképp a témára lehetne hangolni, hogy foganatosítsanak hathatósabb intézkedéseket a kisebbségekért).

Nem kell hőbörögni, bármennyire is meglepő, nem csak inkompetens barmok vannak az ország vezetésében (és itt elsősorban nem a politikusokra gondolok), tippem szerint igen csak aktív párbeszéd folyhat napjainkban a környező országok vezetői között a helyzetről és a lehetőségekről.

Egyébként azt sem értem, hogy sokan miért azt várják, hogy a magyar vezetés fogja magát, és hipp-hopp megoldja a problémát. Baromira nem vagyunk egyedül ebben a kérdésben, talán pont mi vagyunk a legutolsók a környéken, akiket a legérzékenyebben érint a kérdés (gondoljunk csak bele, hány országnak hiányzik az a szomszédságunkban, hogy egyfajta ragályként nacionalista milíciák bóklásszanak a határaik mentén?).
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 833
30 929
113
GrGLy

Természetesen nem csak katonai beavatkozás létezik, de pl 2008-ban mire az oroszok léptek (és ott nem kellett 4-5 országot összehangolni) arra 1000 fölött volt a civil halottak száma. És minden esetben a katonai lépés hatása a leggyorsabb, mert ha lezárod a határt, akkor konkrétan nem lesz semmi, lehet ha egy hónap mulva már kellemetlen lesz, de addig bent azt csinálnak amit akarnak. Ha elkezdődne valami vérontás a kisebbségek ellen, minre a V4 összeül, előszedik Merkelt valahonnan a plusz támogatásért, az egész átfut a rendszeren és közös nevezőre jutnak, hogy pl lezárják az ukrán határt, annyi lesz addig a hulla, hogy azokból építhetnek falat a határ lezárásához.

Egyébként azt sem értem, hogy sokan miért azt várják, hogy a magyar vezetés fogja magát, és hipp-hopp megoldja a problémát.
- nem kell az ukrán problémát megoldja, sőt amennyire csak lehet ki kell maradnia belőle, de normális esetben ez csak addig kellene így legyen, amíg az ottani magyarokat nem éri semmi atrocitás.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Huh. Végre elolvastam az előző topicból a hsz-ket ahonnan lemaradtam, meg persze innen is. Nem kis meló ez gyerekek :). Továbbra is szorgalmazom, hogy htka tagok for president... velem együtt (az egó)! :D