[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ukrajna döntött: harcol a Krímért
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/03/20/ukrajna-dontott-harcol-a-krimert/

Orosz katonák csütörtökön elfoglalták a "Luck" és a "Hmelnickij" nevű ukrán korvetteket Szevasztopolnál - közölte a TSzN ukrán televízióval az ukrán haditengerészet egy neve elhallgatását kérő tisztje.
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/03/20/ukrajna-igy-provokaljak-az-oroszok-a-katonaikat/
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Kijevben egyáltalán nincs hatalom, káosz és anarchia....Beszélni szoktam ott élő ismerősökkel - katasztrófa. Krím ebből menekült ki, hala istennek....Nyugat kinek ad pénzt? Sose kapunk vissza....
Tegnapi friss videó, Kijevben maszkosok agyonverik az utcán a rendőröket
http://www.youtube.com/watch?v=srEM0jjihFU

Ez is tegnapi....Jobb szektorosok az Odesszai főügyésznél.....No comment....
http://www.youtube.com/watch?v=T_kBUrWqLx0
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Ha másra nem, hát arra jó volt ez a Krími eset, hogy kicsit felébredjen az európai elit. Ha valaki azt hitte, hogy a "globális falu"-ban leáldozott a geopilitikának/reálpolitikának, annak ez most egy hidegzuhannyal ért fel.

Pontosan !

A vilag nagyresze egyfajta illuzorikus Csipkejozsika alomba rintgatta magat a vilagbekevel kapcsolatban. Aztan most meg csak pislognak ki a fejukbol. Mondjuk azt nem varom toluk hogy onkritikat gyakorlonak majd en megelegednek azzal ha szimplan csondben meghuznak magukat.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 122
82 880
113
Inkább harcoljanak a Jobb szektor ellen , ne káosz és anarchia uralkodjon az utcákon. Meg kellene érteniuk , hogy Hruscsov elvtárs korszaka elmúlt. Krín mindig Oo-hoz tartozott és a krímiek is ezt tartották. Ez így helyes. Az ukránok nem érdemlik meg ezek után, hogy hozzzájuk tartozzon.
 

donpepe84

Well-Known Member
2013. március 5.
430
1 685
93
Nem kell annyira félni az oroszoktól, afganisztánban a buta parasztok is kizavarták őket, akik a nyugatot szintén! Az oroszok Úgy is csak az ukránokkal határos körzetben lévő egységeiket vethetik be (ami ettől függetlenül jelentős erő). Nem kell attól félni hogy az egész orosz haderő felvonul Ukrajnánál! Nem akarom leminősíteni az oroszokat, szép számba vannak nekik modern fegyverei. És talán már a hadászatuk is túl nőtt azon hogy egy gyalogezreddel tisztítsanak meg egy aknamezőt!
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 350
5 048
113
.
Ukrajna döntött: harcol a Krímért
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/03/20/ukrajna-dontott-harcol-a-krimert/
A szájkarate nyilván rendkívül hatékony lesz az oroszok ellen, mi több, az oroszok már nyilván menekülnek is a Krímből ennek hallatán. :DDD
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 572
15 537
113
Ukrajna nem feltétlenül nyílt, reguláris összecsapással számol. A megszállt területeken kiadják a jelszót! <b></b>Halál a megszállókra!<b></b> maradt azért a Krímben és Kelet-Ukrajnában is szép számmal ukrán érzelmű ember és muszlim tatár.... Már régi igazság, hogy nem elfoglalni nehéz egy területet, hanem megtartani. Ha sokáig lesz gerilla- (partizán-) háború, arra Oroszország is ráb....ik.... Nehogy azt higgye valaki, hogy a terror megmarad Ukrajna határain belül. Putyinnak nagyon gyorsan kellene végeznie, mert az idő ellene dolgozik... Az ukrán anarchia pedig - bármennyire is ellentmondásos -, okozhat fejfájást az oroszoknak....
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 005
23 162
113
Mindezek után "mi" még mindig az egységes ukrajna mellett kardoskodunk...az ember esze magáll. Tényleg elég megnézni az életképeket az utcáról és mindenki biztonságban érezheti magát, az ottani és az itthoni magyarok is...!?!
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 005
23 162
113
...titkon még mindig naivan bizom abban,hogy ez a nagy csond a magyar kormány részéről valami orosz háttéralkut rejt...oly jó édes álmokat dédelgetni :)
 
T

Törölt tag 008

Guest
Nem hiszem hogy barmi mas allna az eset mogott mint hogy az oroszok eros befolyast akarnak kiepiteni ( es gyorsan ) eszak koreaban hogy ezzel is geppuskazhassak a nyugatot ( bar itt inkabb kelet ).
CSak en olvasom ebbol a cikkbol ki, hogy EK most epit a maradek adossag fejeben egy csovezeteket del koreaba? :)
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 350
5 048
113
Ukrajna nem feltétlenül nyílt, reguláris összecsapással számol. A megszállt területeken kiadják a jelszót! <b></b>Halál a megszállókra!<b></b> maradt azért a Krímben és Kelet-Ukrajnában is szép számmal ukrán érzelmű ember és muszlim tatár.... Már régi igazság, hogy nem elfoglalni nehéz egy területet, hanem megtartani. Ha sokáig lesz gerilla- (partizán-) háború, arra Oroszország is ráb....ik....
Hűű, ez ám a zseniális ötlet, aztabetyármindenit!
Térjünk vissza majd arra, hogy ezen derék "ukrán érzelmű emberek és muszlim tatárok*" közül hányan lesznek még életben egy partizánháború után, oké? Ha meg akarnak halni, ennél jobb és hatékonyabb módszert keresve sem találhatnának - de sebaj, mert legalább lehet majd népirtásról hadoválni, nemde? Vagy eleve ez a cél?
Ukrajna a harcot különféle politikai nyilatkozatokkal képzeli el, ha esetleg még nem tűnt volna fel. Az <del>oroszok</del> "udvarias kis zöld emberkék" megjelenése óta folyamatosan adott számukra a lehetőség, hogy hősiesen harcba szálljanak az idegenekkel, ehhez képest pár figyelmezető lövést leszámítva az oroszok eddig még mindent harc nélkül foglaltak el, nem baj?
Ettől még lehetne igazad, de nekem úgy tűnik, hogy az ukránok keverik a harcot és a megadást, "kissé". :DDD

*A muszlim tatárok nem emberek ezek szerint? :O
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Kuruc71:

„A vilag nagyresze egyfajta illuzorikus Csipkejozsika alomba rintgatta magat a vilagbekevel kapcsolatban.”

Ezt azért nem állítanám, sem Afrika, sem Közép-Ázsia, sem a Közel-Kelet, sem a Távol-Kelet sem pedig Dél-Amerika nem ebben az álomban élt eddig sem. A világ nagy része ebben az esetben az USA/Kanada és Európa. Ez a világ alig több, mint 1/7-ed része.
 

magic

Member
2012. február 22.
92
0
6
Az biztos, hogy Ukrajnának először saját magát kéne helyrerakni.
A Krím régen is orosz volt most megint az lesz. Viszont a tatároknak járna belőle egy kisebb terület ahol saját államot alapíthatnának. Hiszen ők vannak csak igazán otthon a Krímben.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 350
5 048
113
Az biztos, hogy Ukrajnának először saját magát kéne helyrerakni.
A Krím régen is orosz volt most megint az lesz. Viszont a tatároknak járna belőle egy kisebb terület ahol saját államot alapíthatnának. Hiszen ők vannak csak igazán otthon a Krímben.
Hoppácska: http://hu.wikipedia.org/wiki/Tat%C3%A1rf%C3%B6ld
A történelmi múltban szvsz. meg ne kezdjünk el vájkálni, mert nem biztos, hogy abból a tatárok jól jönnének ki...
A Krím a legendákkal ellentétben nem ősi tatár föld, akkor már sokkal inkább görög: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%ADm
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 122
82 880
113
Putyin keddi beszédében világosan kijelentette ,hogy az orosz nyelv(lakosság 69%) mellett az ukrán(lakosság 16) és a krími-tatár(lakosság 12%) is hivatalos lesz. A tatárok funkciokat kapnak, építhetnek mecsetet Szimferopolban (ukránok nem engedték) és ami a legfontosabb rehabitálva lesznek.
Hol voltak ilyen jogaik Ukrajnában? Mikor lesz hivatalos nyelv a magyar Kárpátalján?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 122
82 880
113
Igen a Krím osi gorog fold. A kelet-ukrajnai gorog kozosség már jelezte is visszakoltozési szándékát.....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 122
82 880
113
:))
2952966.jpg


Lefordítva: Ok ellopták a mi Krímunket