<blockquote rel="wolfram"><blockquote rel="joker">Szóval ha ottmaradsz egy évtizedig akkor rendben van ha kinyírsz félmillió civilt.
Hehe... Nem, nincs rendben, sőt, alapból semmilyen megszállás nincs rendben. (A krími ügyet nem tekintem annak a 70-80%-os arányú orosz lakosság miatt.) De csak akkor derülne ki, hogy a civileket valóban jobban kímélnék-e az oroszok, mint ahogy teszik azt az amik Irakban pl. Ja és az sem mindegy, hogy muszlim-e a megszállt ország, mert ott a "civil" terroristák/lázadók/szabadságharcosok is hatványozottabban vannak jelen, az öngyilkos merényletek és IED-k pedig a megszálló katonák paranoiáját is bőven felerősítik, emiatt méginkább veszélyben vannak a civilek egy ilyen ország megszállása alatt.
</blockquote>
wolfram, pár bejegyzéssel fennebb azt írtad, hogy az oroszok még annyira sem kímélnék a lakososkat, mint a amerikaiak, most azt írod, hogy nincs összehasonlítási alap. Saját magadnak mondasz ellent, miközben körömszakadtáig kapszkodsz a hülyeségeidbe. Amíg az amerikaiak nem mentek be Irakba, addig IED-k sem voltak, szóval szarok a paranojájukra. Na de térjünk vissza a számokra, Irakban 37000 halott katona, 100-600,000 halott civil, ez 3x-20x annyi halott civil, mint katona. A középkorba még elmenne, de ott is gondolom volt egy határ. Vegyük arányaiban, csak összehasonlításként, hogy lásd, a II. VH-ban 22-30 millió katona esett el, 19-30 millió civil áldozata volt a hadműveleteknek, és 19-25 millió civl halt éhen a háború következtében. Ez minden katonára 2 civil halott, úgy, hogy szőnyegbombáztak, atombombáztak, éhenhaltak, koncentrációs táboroztak, stb. És hidd el ott sem volt kisebb a stressz. Nekem ne akard megmagyarázni, hogy ehez képest 1,5x-10x akkora arányban halnak meg civilek, akkor bármilyen módon is érdekelte Irakban az amerikaiakat, hogy hány civil halott lesz.</blockquote>
Oksa joker, akkor mutass nekem olyan statisztikát, ami azt mutatja, hogy hány iraki halt meg konkrétan az amerikaiak fegyvereitől. Az oroszokról meg annyit, hogy még a saját polgáraikat sem nagyon kímélik (szarnak a járulékos veszteségre) mint azt láthattad Beszlannál is, akkor szerinted egy idegen ország elleni háborúban és megszállásban mennyire kímélnék a potenciális ellenségeket?