[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

A wiki 24 repülőképeset írt, ez jó esetben is az egész folyamat előttre vonatkozhat, de szerintem jó ha a fele bevethető lehetett. Jól tudom, hogy a maiakon kívül egyet vesztettek eddig? Mert akkor az összesen 4, ami már komoly veszteség.

A donyeckiek is jelentettek ma egyet, de egyelore ezeket nem erosítették meg az ukránok.

Nekem a "sturmovik" -re a google Il-2 -est hoz ki. Akkor honnan a Szu-25?

Írd be úgy, hogy su-25 sturmovik. Lehet nem hivatalosan ez a neve, csak amolyan becenév, én is most hallom először de logikus, más gépet nem lenne értelme így hívni.

Ha ez igaz, és remélem, hogy az. Akkor ezután túl sok támogatásra nem számíthatnak a levegőből.

Már annyiszor lelőttek valamit ami odarepült, mindig azt hittük, hogy vége a légi támogatásnak, mert vagy beszartak a pilóták vagy nem marad gép, de ugyanúgy folytatták. Utoljára amikor az a 40+ hulla lett a lelőtt szállítógép miatt, akkorisazt hittük. Pár napja megint az volt, hogy érkezett valami légi óton amit pont a két tábor közé dobtak le és senki nem tudta megközelíteni, mert úgy lőtték egymást. Most sem lesz másképp, a Kubokat ha beüzemelik akkor sem.

<blockquote rel="vadani">Ha ez igaz, és remélem, hogy az. Akkor ezután túl sok támogatásra nem számíthatnak a levegőből.

Már annyiszor lelőttek valamit ami odarepült, mindig azt hittük, hogy vége a légi támogatásnak, mert vagy beszartak a pilóták vagy nem marad gép, de ugyanúgy folytatták. Utoljára amikor az a 40+ hulla lett a lelőtt szállítógép miatt, akkorisazt hittük. Pár napja megint az volt, hogy érkezett valami légi óton amit pont a két tábor közé dobtak le és senki nem tudta megközelíteni, mert úgy lőtték egymást. Most sem lesz másképp, a Kubokat ha beüzemelik akkor sem.</blockquote>

Ez igaz, és nincs adatom a su-25-ről, hogy mennyi üzemképes én a felére tippelnék. Ha már a felére apad a repülhető mennyiség akkor már nagyon lecsökken a hadrafoghatóság. De nem is tudom milyen helikopterre vagy repülőre láttam, hogy a 1/4-de ha hadra fogható.

http://nol.hu/kulfold/kijev-felszabaditast-iger-1471551

"...Keddi híradások szerint a kormányerők tüzérséggel és a légierővel támadták az oroszbarát felkelők állásait. A szakadárok egyik központjában, Szlavjanszkban állítólag megsemmisítettek egy kiképzőtábort, és megöltek 250 lázadót..."

http://nol.hu/kulfold/ebesz-oroszorszag-megsertette-a-helsinki-elveket-1471563

"A helsinki elvek súlyos megsértésének minősítette a Krím félsziget elcsatolását az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) parlamenti közgyűlése, amely kedden Bakuban határozatban ítélte el emiatt Oroszországot - írja a hirado.hu...
...Az Interfax orosz hírügynökség beszámolója szerint a dokumentum szerzője Benjamin Cardin amerikai szenátor..."

<blockquote rel="joker"><blockquote rel="vadani">Ha ez igaz, és remélem, hogy az. Akkor ezután túl sok támogatásra nem számíthatnak a levegőből.

Már annyiszor lelőttek valamit ami odarepült, mindig azt hittük, hogy vége a légi támogatásnak, mert vagy beszartak a pilóták vagy nem marad gép, de ugyanúgy folytatták. Utoljára amikor az a 40+ hulla lett a lelőtt szállítógép miatt, akkorisazt hittük. Pár napja megint az volt, hogy érkezett valami légi óton amit pont a két tábor közé dobtak le és senki nem tudta megközelíteni, mert úgy lőtték egymást. Most sem lesz másképp, a Kubokat ha beüzemelik akkor sem.</blockquote>

Ez igaz, és nincs adatom a su-25-ről, hogy mennyi üzemképes én a felére tippelnék. Ha már a felére apad a repülhető mennyiség akkor már nagyon lecsökken a hadrafoghatóság. De nem is tudom milyen helikopterre vagy repülőre láttam, hogy a 1/4-de ha hadra fogható.</blockquote>

Asszem a Mig-29 ahol ennél még rosszabb az arány. Csomó ott maradta krímben, Belbek-ben. Azokból adtak vissza már?

put1small.jpg

Na jó, lefordítom: "Sem az USA, sem az EU, sem más nem fontosabb, mint a mi saját érdekeink. Mindenki kiny*lhatja."
A medvének kötélidegei vannak, de a türelmének is van határa...

<blockquote rel="vadani"><blockquote rel="joker"><blockquote rel="vadani">Ha ez igaz, és remélem, hogy az. Akkor ezután túl sok támogatásra nem számíthatnak a levegőből.

Ez igaz, és nincs adatom a su-25-ről, hogy mennyi üzemképes én a felére tippelnék. Ha már a felére apad a repülhető mennyiség akkor már nagyon lecsökken a hadrafoghatóság. De nem is tudom milyen helikopterre vagy repülőre láttam, hogy a 1/4-de ha hadra fogható.</blockquote>

Asszem a Mig-29 ahol ennél még rosszabb az arány. Csomó ott maradta krímben, Belbek-ben. Azokból adtak vissza már? </blockquote>

Persze. Ha van kedved vissza lehet lapozni , kamionokon vitték szétszedett állapotban, mivel csak 3-4 volt repképes.

http://nol.hu/kulfold/kijev-felszabaditast-iger-1471551

"...Keddi híradások szerint a kormányerők tüzérséggel és a légierővel támadták az oroszbarát felkelők állásait. A szakadárok egyik központjában, Szlavjanszkban állítólag megsemmisítettek egy kiképzőtábort, és megöltek 250 lázadót..."

Erre Sztrelkov reagálása:
На просьбу прокомментировать это сообщение Стрелков заявил: «Конечно, неправда! Разгромлен не лагерь, а группа лагерей. Погибло не 250, а 2500 ополченцев! Раненых – втрое больше... Ополчение бежит, бросая десятки танков и самолетов, а наемники-террористы поголовно переходят на сторону сил АТО». Это заявление Стрелкова распространяется в соцсетях.

Persze. Ha van kedved vissza lehet lapozni , kamionokon vitték szétszedett állapotban, mivel csak 3-4 volt repképes.</blockquote>

Annyi jut eszembe, ha nem vitték mindet még vissza és Novorussia túl éli a dolgokat és megalakul mint állam, akkor az oroszok felújíthatnák nekik a különböző maradékokat amit van értelme. Nem egy BTR-70-re gondolok itt persze, de egy Mig-29 simán közé tartozik, és jó pár dolog visszaadását most megtagadták már az oroszok. Szóval érdekes lenne tudni, mi ragadt még a Krímben.

<blockquote rel="krokomach">http://nol.hu/kulfold/kijev-felszabaditast-iger-1471551

Erre Sztrelkov reagálása:
На просьбу прокомментировать это сообщение Стрелков заявил: «Конечно, неправда! Разгромлен не лагерь, а группа лагерей. Погибло не 250, а 2500 ополченцев! Раненых – втрое больше... Ополчение бежит, бросая десятки танков и самолетов, а наемники-террористы поголовно переходят на сторону сил АТО». Это заявление Стрелкова распространяется в соцсетях.</blockquote>

Tehát teljes hazugság? Google hülyén fordítja de ezt szűröm le belőle, a megszokott ukrán hablaty :)

Persze, hogy nem igaz , a mai nagy ukrán offenzívával tobb telepulés, város ellen , támadásba lendult az ukrán propaganda-dezinformáciok terjesztése is.
Sztrelkov ironiával válaszolt.:) Nem egy kiképzotábort bombáztak, hanem tobbet, nem 250 felkelo halt meg , hanem 2500 és tobb ezer sebesult van , a tobbiek elfutottak, sokan átálnak az ukránok oldalára.....

Jó lenne pár videó, de legalább fénykép, mi történik.
Tudják az Ukránok hogy csak propagandával a "nagy" győzelmeikről, nem fognak győzni

http://www.erdon.ro/ukran-valsag-kommerszant-moszkvaban-leallitottak-a-krimben-maradt-ukran-haditechnika-visszaadasat/2531030

Két hete leállították a haditechnika visszaadását.

A bulgároknál elkaszált gázvezeték pozitívan hatott a bankokra, sőt az EU-ból még fel is tőkésítik őket.
http://www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20140630-sms-ekkel-kenyszeritettek-terdre-a-bankokat.html
"Bulgáriában összehangolt támadással, SMS-ekkel, emailekkel és Facebook-üzenetekkel keltettek bankpánikot. Az Európai Bizottság 2.3 milliárd dolláros hitellel támogatja a megingott bankszektort. Öt személyt letartóztattak."

Úgy szeretnék egy fotót látni arról az öt emberről!
Nem kell egész alakos, az sem fontos, hogy portré legyen.
Elég csak az orrukról.