[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
Tom Clancy A rettegés arénája c. könyvében/filmjében az orosz elnöknek van egy mondata: "Gondoljanak inkább bűnösnek, mint gyengének." Ezt akkor mondja amikor kiderül hogy a hadsereg végrehajtott egy támadást, amire nem is adott parancsot. Lehet hogy ezt az egész konfliktust nem is Putin találta ki és próbál nagyobb arcvesztés nélkül kiszállni. Az igazi felelősök meg most épp valamelyik erdőben menekülnek az FSZB emberei elől...

Ez nagyon valószínű. Putyinnak visszaszerezték a Krímet, pedig nem is akarta :)
a Novorossziából viszont már tényleg nem kért Putyin, de csak mostanra sikerült neki leállítania a műveletet.
Ez viszont végzetes hiba volt, mert így most van egy félbehagyott terv, amely önmagában kiváló lett volna (többek között Moldova most menne az Eurázsiai Unióba), de így, hogy Putyin félbehagyatta, most rosszabb stratégiai helyzetben vannak, mint a Krím nélkül.
Ami majd akkor derül ki, amikor Ukrajna elkezdi visszafoglalni a Krímet. Putyin vissza fogja adni Ukrajnának. És lesz még 2 millió orosz (a krímiek) akik átkozni fogják a nevét...
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
"Most jon a DE, Putyin áttér a B tervre. Abban bízik, hogy az ukránoka nehéz gazdasági helyzet miatt ismét elzavarják az illegitim hatalmat és Oo-hoz fordulnak segítségért....... "

Azért ebben ne bízzon Puytin mert a nyugati zsoldok nem fogják magukat hagyni felgyújtani mint a berkut és elmenkülni se fognak hanem inkább minigun-nal oszlassák majd fel a tömeget.

Putyint nehéz helyzetbe hozták és most muszáj lesz bedobnia a Kelet-Ukrajnát. Ha ezek után a helyzet csillapodna az oroszok tovább erősödnének és max 2017-ig táján ha továbbra sem változna a helyzet az ukránok nem csatlakoznak az Eurásziai unióhoz akkor katonai erővel kellene megoldani a Ukrajna és moldova visszacsatolást.
A vörös csillagot meg j hogy eltüntették és nemzeti szín van a helyén mert már csak emiatt is elítélték őket.
már ha Birodalmat akarnak.
 

karl

Member
2014. március 23.
32
0
6
Szerintem ha az oroszok most azt hiszik, hogy itt megáll a történet, hát valszeg tévednek. Én úgy vélem, az amcsik nem fognak róluk leszállni, és ezt gondolom ők is tudják. Láthatták, ami a 3 külügyminiszter bábáskodásával létrejött megállapodás felrúgása volt, azaz bármiféle megállapodás is történik, simán felrúgják bármikor. Kérdés, hogy az USA alaposan felfegyverzi-e Ukrajnát, hogy legyen egy 40 milliós állam, melynek hadserege szomszédos Oroszországgal.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 836
113
Minek? Az egész csak pénzpazarlás. Az oroszokat megtámadni nem fogják, az oroszok meg támadni nem fognak, mivel eddig már megtetteék volna. Ha így akarja Putyin az arcvesztést csökkenteni, elég gyenge próbálkozás. Bulgária meg ha ílyenekbe gondolkozik, akkor nem lesz ott semmi Déli Áramlat, mert nem olyan a viszony ill. nem engedik neki.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
@joker :) Ne viccelj már hogy ne látod mire megy a játék. @karl pontosan jól írta le az amerika tervet , egy 40 millios ország aki Oroszországgal szomszédos, azt se felejtsük el hogy tranzit ország és amikor Oroszország "emberiség ellenes" cselekedeket fog tenni , akkor jön , na soha nem találod ki , jön a hős megmentőnk
url

Recept ugyan az lesz mint Szadámnál , vagy többi diktátornál csak nagyobb falat , hol volt ENSZ-től felhatalmazása LIBIÁRA , IRAK-ra, AFGANISZTÁNRA ? :D
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
@joker ameddig te nyomtatod a monopoli pénzed , ez neked csak nyomdai költség :D pénzpazarlásra.... és ameddig ezek a hülyék játszanak vele , addig a te játékod :D :D
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 836
113
Az oroszok gyakorlatára értettem, hogy pénzpazarlás. A bulgárok meg tiszta hülyék. Lenne náluk egy többmilliárd eurós beruházás, amit az oroszok fizetnek, és ami a továbbiakban termelné csak nekik a pénzt és létrehozna sok sok munkahelyet. Errefel felfüggesztik, de lehet ha véglegesen elkaszálják, és az oroszok "fenyegetésére" hadgyakorlatozni kezdenek emellett. Vagy teljesen hülyék az emberek akik az európai országokat vezetik, vagy totálisan más érdekeket szolgálnak, mint az országuk vagy az EU érdekei.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ukraine CCTV: Masked mob savages Russian-language newspaper office in Kiev
http://www.youtube.com/watch?v=A_-KrKh35Ao
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Fordulópont: két várost visszafoglaltak az ukrán kormányerők
http://hu.euronews.com/2014/07/06/fordulopont-ket-varost-visszafoglaltak-az-ukran-kormanyerok/

Létezik egy másik “B”-terv is?
https://balrad.wordpress.com/2014/07/06/letezik-egy-masik-b-terv-is/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Luganszk - BM-21 Grad sortűz(2014.07.04.)
http://www.youtube.com/watch?v=p2jZJInPB2Q
 

kovikopasz

Member
2011. június 2.
347
0
16
Lavrov egy kapcsolattartó csoport összehívását sürgeti Ukrajna kapcsán
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_07_06/Lavrov-egy-kapcsolattarto-csoport-osszeh-vasat-surgeti-Ukrajna-kapcsan-2337/

Töréspont
Moszkva csak a rossz és rossz között választhat:
http://www.oroszvilag.hu/?t1=posztszovjet_terseg_hirei&hid=5188
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 694
113
Szlavjanszki onvédelmi erok érkezése Donyeckbe
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iZRkhBfJp4I
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
boki:
Milyen érdekesek már a feliratok a páncélozott technika oldalán!

Kijevbe, Lvovba, stb., azaz irány Kijev, irány Lvov.
 

xeqev

Member
2013. szeptember 19.
130
0
16
Tegyük fel, hogy a gyereked benn ég egy házban. Te látod, és nem rohansz őt kimenteni a lángok közül, mondván: "Hm, úgy látszik engem valaki nagyon egy lángoló házba akar rángatni!"
Ezért "bölcs" döntést hozol: hagyod a francba.
Nagyon teszik a hasonlatod, csak az a baj, hogy Putyinnak nem egy gyereke van, hanem sok millió, és mindegyik veszélyben van, mivel sokan szeretnék Oroszországot végleg eltörölni. Mérlegelni kell. Az orosz nemzet ereje éppen akkora, amekkora az orosz állam ereje. Ha az állam ereje megroppan (a gazdasági hatások miatt), akkor adott esetben egy másik helyen, egy másik időben még kevésbé lesz képes megvédeni a népét, és az is lehet hogy egy ennél sokkal nagyobb katasztrófát nem lesz képes kivédeni.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Nevezetesen, Putyin nem fog beavatkozni, ha komolyabb hadműveletbe kezdenek Kelet Ukrajnában.

Lehet gyorsabban vége lesz a konfliktusnak mint gondoltuk.
Az Oroszok nem feszítik tovább a húrt a Nyugattal, mert gazdaságilag szükségük van rá, nem is kicsit.

Hatalmas szenvedés vár az Ukránokra a közeljövőben, főképp a mindennapi életüket tekintve.
A donyecki Oroszokat meg azért sajnálhatjuk, mert elhitték hogy számítanak Oroszországnak.

Nos, a belső stabilitás talán a legfontosabb, egy ország életében.

Ez mondjuk már az elején borítékolható volt. Csak bíztak abban, hogy az önvédelmi erők kiharcolnak maguknak egyfajta státuszt.
Sztem a konfliktusnak nincs vége, sőt. Csak más frontokra fog áthelyeződni, amellett, hogy bár visszavonultak Szlavjanszkból, közel sem tették le a fegyvert.
A felszín alatt úgy gondolom Oo. továbbra is támogatni fogja a donyeckieket, hiszen nyíltan nem szállhatott háborúba értük. Ha ez az opció komoly lett volna már rég hazavágták volna az ukránokat.
Az ukránok iszonyatos jövő elé néznek ez biztos. Nemsokára szembesülni fognak azzal, hogy a nagy nyugati tesó eszközként használta fel őket és utána nemes egyszerűséggel kifosztja őket.
A konfliktus folyományaként nagyon kiéleződnek a frontok az ukrán hatalommal szemben és emiatt Kelet-Ukrajna hihetetlenül instabillá válik, hiába lesz továbbra is Ukrajna része, semmiféle szinten nem lehet majd számítani rá. És ez bizony Putyin fegyvere, az idő neki dolgozik, a megszorítások és a gigantikus terhek hatására előfordulhat, hogy az ukrán polgárok maguk fogják elzavarni Porosenkót és bandáját nemsokára. Ezt azért prognosztizálom így, mert nem olyannak ismerem az oroszokat, hogy csak úgy feladják magukat. Az időleges térvesztés nem jelent vereséget, és az ilyen pozícióból fel szoktak állni rendszerint. Voltak ők már rosszabb helyzetben is.
 

xeqev

Member
2013. szeptember 19.
130
0
16
Ráadásul az új jelképnek nem Oroszo. színeit kellene tartalmaznia, hiszen az Eurázsiai Uniót építik, nemde?
Az Eurázsiai Uniónak is lesz közös hadereje, annak a közös jelképrendszerében illene már gondolkodni!
Közös haderőről jelenleg szó sincs. Az Eurázsiai Unió a jelenleg kommunikált formájában egy kizárólagosan gazdasági unió lesz. Nehéz lenne meggyőzni a kazah és a fehérorosz elitet arról, hogy adják fel a királyságukat.
Lehet, hogy megnyúztok érte, de erre mondtam korábban, hogy Oroszo.-nak most egy Sztálinra lenne szüksége, mert Putyin "túl jó ember".
A gazdaság az alapja mindennek. Olyan ember kell aki a csapatával a gazdaságot képes jól megszervezni, tartós gyarapodást biztosítani, az energiahordozókra való hagyatkozás nélkül, az innovációra alapozva. Ez Putyin embereinek egyelőre nem jött össze, bár ez nem feltétlenül az ő hibájuk, tekintve hogy milyen állapotban vették át az országot. (A Szovjetunió és Jelcin összes káros öröksége, katasztrofálisan rosszul megszervezett gazdaság, oligarchák, ...)
Mindenestre, az én véleményem az, hogy Oroszo. forradalom közben fog háborút nyerni, és végül az Eurázsiai Unió képében tényleg a Szovjetunió fog újra megszületni. Szocializmussal és oligarchák nélkül. 2017.
És ez mennyiben lesz győzelem Oroszországnak? Egyrészt a Szovjetunió alapjaiban rossz gazdasági modelljének öröksége kísérti őket a mai napig. Másrészt mennyi is Oroszország, Fehéroroszország és Kazahsztán összlakossága? 180 millió körül lehet? Ennyi ember nem elég. Nem elég ahhoz, hogy függetlenítsék a gazdaságukat vagy teljesen elszigeteljék magukat a külvilágtól (gazdasági értelemben).