[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
Hát babák ti nagyon tudtok főleg technikai részletekről:DD
Remélem a HTKA fényt derít az igazságra:DD és kiderül e szörnyű tett! Bár fenn áll az is hogy maguk a szerkesztők sem árulnák el az igazat vagy akárki ha mégis rájönnénk! Vagy szankciókkal sújtanák a szerkesztőket az oldalt meg blokkolnák az oroszok a Hibini rendszerrel:DD


Remélem az oroszok meg a németek együtt működnek .
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 326
4 781
113
Amúgy ez azért mindent visz:
...és igen bőven szakadár terület fölött lötték le. Nem ha lelöték az nem repül tovább.
ha összerakjuk ezzel:
Eközben Putyin ezeket a szavakat mondta tegnapelött: "The government over whose territory it occurred is responsible for this terrible tragedy"
Ha jól értem még ő se röhögteti ki magát egyszerűen avval varja Ukránok nyakába, hogy amely állam területén történt az a felelős.
Feltűnt, hogy valójában putyini logikával gondolkodsz? :DDDDDD
(Miközben Putyin valószínűleg nem úgy értette, ahogy te, illetve nem tudni, milyen szövegkörnyezetben hangzott ez el tőle, mert azt valamiért már senki nem írja meg, csak ezt az egy mondatot.)
Szóval, ha ő mondja, baromság, de ha te, akkor az a tuti?! :O
Van itt arc... :DDDDDD
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 144
25 382
113
Én azt nem értem, hogy ha! fent voltak a maláj gép mögött az ukrán Szu-27-k, akkor azt az oroszoknak is látni kellett, mégsem mondanak róla semmit. Lehet, hogy majd a végére hagyják az adu ászt?
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
Én azt nem értem, hogy ha! fent voltak a maláj gép mögött az ukrán Szu-27-k, akkor azt az oroszoknak is látni kellett, mégsem mondanak róla semmit. Lehet, hogy majd a végére hagyják az adu ászt?

Ha és amennyiben, akkor nem a végére de valahogy találnak majd egy megfelelő időpontot.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
<blockquote rel="cinikus">A színvonalat nem az határozza meg egy topicban, hogy a kialakuló többségi vélemény egyezik-e a tiéddel, kedves @gacsat :) Egyébként jól látod, ez egy biztonság<b>politikai</b> topic: itt képtelenség eltekinteni a politikától, mert az van az egész hátterében.

Nem a véleményekről beszéltem. Az olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senkit sem érdekel a másé. Arról, hogy valaki több oldalas cikkben bizonygatja, hogy a rakétás jármű nem tud egyedül lövöldözni. Aztán az aki tényleg tudja, megmondja neki, az meg tovább bizonygatja hülyeséget.</blockquote>

Elvileg így épül fel a BUK rakétája:
pic_43.jpg
Ez 3M9/M/M1 vagyis a Kub rendszer rakétája. Ez nem passzol a 4 sines 9A317 TELAR-ra.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 144
25 382
113
Szerintem az interneten nem fogtok találni értékelhető fényképet! a légvédelmi vagy levegő-levegő rakéták robbanó fejeiről. Én nem emlékszem rá, hogy valaha is találkoztam volna vele.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A BUK témához:
http://balrad.wordpress.com/2014/07/20/az-a-kurva-jutyub-meg-az-a-kurva-internet-meg-azok-a-kurva-internetezok/

Lassan már-már feledésbe merülő donbasszi városnevek kerülnek elő ismét a fronthirekben
http://balrad.wordpress.com/2014/07/20/pityereg-a-kijevi-szovivo-megint-sok-lator-harapott-fube/

Egyre nő a nyomás Moszkván a lelőtt maláj gép miatt
http://hu.euronews.com/2014/07/20/egyre-no-a-nyomas-moszkvan-a-lelott-malaj-gep-miatt/

Elkezdték a holttestek összegyűjtését az ukrajnai légikatasztrófa után
http://hu.euronews.com/2014/07/20/elkezdtek-a-holttestek-osszegyujteset-az-ukrajnai-legikatasztrofa-utan/

Kijev és a szeparatisták is megtalálták a lezuhant gép fekete dobozát?
http://hu.euronews.com/2014/07/20/kijev-es-a-szeparatistak-is-megtalaltak-a-lezuhant-gep-fekete-dobozat/
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Szerintem az interneten nem fogtok találni értékelhető fényképet! a légvédelmi vagy levegő-levegő rakéták robbanó fejeiről. Én nem emlékszem rá, hogy valaha is találkoztam volna vele.
Kub méretű lgv raknál 20-30 méter a működési távolság. MANPADS esetében jellemzően 15 körül van. Egyébként ez ésszerő is hiszen a Kubnál 60 Kg körüli mig egy kézi eszköznél ez max 2-3 kg.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 052
66 622
113
Ez a 312-es ukrán Buk még márciusban.
Ez az egyik hozzászólás:

Lásd a közzététel időpontját a videó "Feladta: március 9, 2014" - Posztumusz. at 00:37 - mutatja a Bükk 312. És most ...
Malajziai Boeing érte rakétákat 2mya telepítés bükk számozott száma 312 UKARINSKOY ARMY - biztos alábbi videó, ahol a bükk 4 rakéták egy konvojt belép Krasnoarmiysk (vezérelt ukrán hadsereg), ... és 2 rakéták az ő sietve tyagoche vesznek egy helyen! lásd: http://russian.rt.com/article/41709 - Van fényképek videó.
"Netizens megállapította, hogy a forgatás:" Buka "made területén szabályozza a hadsereg Ukrajna"
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 708
28 232
113
Luganszk tűz alatt: http://en.ria.ru/world/20140720/191053526/Luhansk-Under-Fire-Cut-Off-From-Electricity---Self-Defense.html
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 999
18 590
113
Nagyon úgy tűnik most már, lelövés volt és szakadár oldalról ment fel a rakéta.
Nyilván elismerni nem fogják, ez amolyan Oroszos beidegződés végül is, bár lehet ebben a háborús helyzetben más se tenné meg egyből ezt.
No rögtön megjegyzem, az Ukránok sem jobbak.
Akik lelőtték a gépet, elásták a közeli békés megoldás lehetőségét is a válságra.
Igaz a lelövésig sem látszott a tárgyalásos megoldás jele.
Legkellemetlenebb Moszkvának lesz a dolog, az biztos.
Önti az olajat a tűzre hogy részeg fegyveresek őrzik a területet és elzavarják az odahívott külföldi szakembereket, levegőbe lövöldözéssel nyomatékosítva a dolgot.
Kíváncsian várom a folytatást.
 

vulmax

Member
2014. július 21.
31
0
6
Oroszország elleni szankciók
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_20/SANKCII-PROTIV-ROSSII-I-HOCHETSJA-I-KOLETSJA-2529/

A ”hidegháború” második eljövetele
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_20/A-hideghaboru-masodik-eljovetele-8267/

A Malaj Boeing utasainak vére Porosenko elnök kezén szárad
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_18/A-Malaj-Boeing-utasainak-vere-Porosenko-elnok-kezen-szarad-8428/

Putyin: a malajziai Boeing katasztrófájáért Ukrajnát terheli a felelősség
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_18/Putyin-a-malajziai-Boeing-katasztrofajaert-Ukrajnat-terheli-a-felelosseg-5322/
 

vulmax

Member
2014. július 21.
31
0
6
Jellemző cinizmus a nagy nyugati sajtóra és persze a Nyugatra is! Bezzeg Irak megtámadásakor hogy harsogták a jenki kutyák hogy vegyi fegyvereik vannak (mintha mellesleg nekik nem lett volna), majd amikor kiderült hogy szegény Iraknak nincsenek vegyi fegyverei akkor még a vállukat se vonogatták!

A vizsgálat még el sem kezdődött, de a bűnösöket már megnevezték
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_19/A-vizsgalat-meg-el-sem-kezdodott-de-a-bunosoket-mar-megneveztek-3093/

Ukrajna: Oroszország miért nem avatkozik be?
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_19/Ukrajna-Oroszorszag-miert-nem-avatkozik-be-0586/