[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 699
113
<blockquote rel="yrkon">A nap bullshit-je:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20140723-kijev-szerint-az-oroszok-tomegesen-vegzik-ki-az-ukran-lazadokat.html

Sőt, még gyerekeket is esznek, a férfiaknak meg felvágják a hasát és rongyot tömnek bele...


Nos, gyerekeket talán nem esznek, de az ellen elfogott katonáinak esetleges kivégzése, kínzása, elhihető.
Mivel minden háborúban ez meg szokott történni, pro és kontra, sajnos.
Félkatonai szerveződésekről van szó, biztosan nem olyan a fegyelmezettség mint egy reguláris haderőben. Ehhez hozzávesszük hogy még Oroszokról is van szó, teljesen hihető a dolog.
Nem lepődnék meg ha Ukrán oldalról is hasonló híreket kapnánk.
Ismétlődnek csak a Balkán borzalmai.
Ez sem meglepő, lévén történelmi ellentét van a két nép között.


</blockquote>

honvéd
Te is sajnos elhiszed amit az ukrán propaganda terjeszt, mivel meggyozodését , hogy az orosz rossz, az orosz nemzetiségu csak rosszat csinálhat....
De emlékeztetlek, hogy a fogságba esett ukrán katonákat, akik letették a fegyvert hazaengedtég, vagy a 72. brigád 16 sebesult katonáját orosz korházba vitték ellátni.
Túl sok horrorfilmet nézel :))

Akik az ilyen híreket terjesztik (újságírók) azokat el kéne vinni szibériai nevelotáborokba. Eloszor bizonyítékot utána kozolni ilyen híreket....
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Veér István

Nem én körülöttem forog a világ, de elég egyértelmű volt a szöveg, amit írt. Legközelebb jobban figyeljen oda kinek is írja a kommentet és azt jelezze is ha kétértelmű. Ez nem volt az.

gacsat

" Ez lehetővé teszi, hogy az indító (jármű) ÖNÁLLÓAN észre vegye a célokat, meghatározza őket, kövesse őket, és rakétákat indítson ellenük."
Hát ez azért elég pongyola fogalmazás. A célokat nem szokás észrevenni.
Mint régebben írtam, azért alakították így ki a radaros-indító járművet, mert a célcsatornák számát kellett növelni. Magyarul: minél több ilyen jármű van a rendszerben (ütegnél), annál több célra tud dolgozni a rendszer. Mi kell hozzá? Automatizálni kell a felderítés, célazonosítás, célkiválasztás után a harci munkát. Nem a radaros-indító jármű személyzete végzi az átdobott (észrevett) céladatok alapján a célkövetést (kövesse őket), a célok repülési paraméterei alapján az indítási paraméterek kidolgozását, (meghatározza őket), célmegvilágítást (rakétákat indítson ellenük), hanem automatikusan történik minden a radaros-indító jármű elektronikus részében.
És itt van a fejlődés a Kub rendszerhez képest, hogy ahány ilyen jármű van, annyi célt adhatnak ki célkövetésre, célmegvilágításra, ÖNÁLLÓAN dolgozva. A rakéta indítás történhet automatikusan, ha a megfelelő paraméterek adottak, (a cél beért a megsemmisítési, vagy garantált megsemmisítési zónába), vagy kézi beavatkozással. Általában nem szeretik az automatikus indítást alkalmazni, (azért ott már nagyon biztosnak kell lenni, a dologban) hanem parancsra indítanak. A célmegvilágítás közvetlenül a rakéta indítás előtt indul be, de tudtommal úgy is lehet indítani a rakétát, hogy menet közben fogja be a célt. (Addig nincs kisugárzás). De az irányító rendszer személyzete a parancsnoki kabinban van, onnan kontrolálja az üteg működését. Háromszor kérdeznek rá a célra. 1. felderítés, 2. rakéta indítás, 3. a rakéta találat előtt X távolságra, önmegsemmisítés, ha kell.
Ennyit a videóról, különben nem rossz, általános tájékoztatásra mindenképpen jó.

Megfigyelted, hogy harmadszor írod ezt le, meg laki még vagy háromszor, de egyikőtök se merte soha leírni, hogy az indító jármű nem tud önállóan tevékenykedni.

Mint ahogy mindenki célozgat rá, de senki se merte leírni, hogy az ukránok (az amik valamilyen közreműködésével) szándékosan lelőttel egy utasszállítót, hogy a szakikra kenjék, és blamálják az oroszokat.

Nyilván azért, mert hiába győzköditek itt egymást, hogy jól esik a hóembernek a meleg víz, lelketek mélyén tudjátok, hogy ez baromság.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 046
18 731
113
Szia boki !

Nem hiszek az Ukránoknak se, mivel mindkét fél pofátlanul hazudozik ebben a játszmában.
Viszont mindent el tudok képzelni, mivel minden meg is történt már eddig a történelemben, hadtörténelemben.
Elhiszem, ha Moszkva úgy dönt, inkább kibékül hosszútávú érdekei kapcsán a nyugattal., akkor kiiktatja a számára terhelő szakadárokat.
Valamint dobja a levesbe a krími akció alatt még hasznos felkelést, ami mára inkább teherré vált számára.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Hogy én hogy képzelem el:
- Találtak a dombik egy TELARt. Nem működik.
- Orosz fő szarkeverő gondolja, ez tök jó. Adunk nekik
- egy működő pédányt
- vagy, ha meg tudtuk berhelni, éles rakétákat,
és rákenjük a talált cuccra.
- Felhős az ég,nem látni jól. Szergej, a kissé delíriumos felkelő ül a binokulárral a TELAR tetején, és kiabál: ottvan, bazmeg, ottvan! -és mutogat.
Innen meg ismerjük.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
tiboru villámposztja a Maláj gép témában:
Villámkonteó: a maláj gép lelövése
http://konteo.blogrepublik.eu/2014/07/18/a-malaj-gep-lelovese/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
11 különös kérdés a Kelet-Ukrajnában lelőtt Boeing 777-esről

1, Miért ülésezett egy órával a katasztrófa előtt az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács?

2, Miért a katasztrófa előtt fél órával jelentette be az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács, hogy a lázadóknak vannak nagy magasságban repülő gépek megsemmisítésére alkalmas fegyvereik?

3, Percekkel a katasztrófa után miért jelentette a teljes ukrán média minden nyomozás és utánajárás nélkül, hogy bizonyos, hogy a gépet lelőtték, és ezt a lázadók tették?

4, Miért jelentette be Petro Porosenko államfő röviddel az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács ülése, illetve a katasztrófa után, hogy nemzetközi katonai segítséget kér?

5, A nagy nemzetközi légitársaságok miért változtatták meg összes gépük útirányát úgy, hogy egyáltalán ne érintsék Ukrajna egész területét?

6, Hol állomásoztak a tegnapi nap folyamán az ukrán Buk közepes hatótávolságú légvédelmi rakétakomplexumok?

7, Miért kísérte a Malaysia Airlines Boeing 777-esét két ukrán katonai gép?

8, Miért nem pontosan azon az útvonalon repült a maláj–holland járat, amelyen egy nappal korábban?

9, Miért lőttek le egy olyan repülőt, amely külsőleg kísértetiesen emlékeztet Vlagyimir Putyin orosz elnök gépére?

10, Egyes ukrán nacionalista csoportok miért jelentették, hogy az ukrán haderő lelőtte a lázadók egyik gépét?

11, Egyes források korábban miért írtak arról – többen és többször is –, hogy Ukrajna provokációként egy civil repülőgép lelövésére készül?

http://cink.hu/11-kulonos-kerdes-a-kelet-ukrajnaban-lelott-boeing-777-1607177507
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Ja, én az oroszoknak, és a dombiknak drukkolok, csak ez nem befolyásolja az igazságot.
 

vulmax

Member
2014. július 21.
31
0
6
"Amiket az amerikaiak nem tudnak az oroszokról; - de ettől még az úgy van, ahogy van".
http://oroszhirek.hu/index.php/video/world/3462-amiket-az-amerikaiak-nem-tudnak-az-oroszokrol-de-ettol-meg-az-ugy-van-ahogy-van

"Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, az Oroszországi Föderáció elnöke szerint egyre több független politikát folytató ország ellen folyik külföldi államok által kietvelt és finanszírozott felforgatás"
http://oroszhirek.hu/index.php/politika/3463-vlagyimir-vlagyimirovics-putyin-az-oroszorszagi-foderacio-elnoke-szerint-egyre-tobb-fuggetlen-politikat-folytato-orszag-ellen-folyik-kulfoldi-allamok-altal-kietvelt-es-finanszirozott-felforgatas
 

warrior

Member
2014. február 25.
170
4
18
Mintha tegnap történt volna:
A KAL 007-es járatának tragédiájátt hallgattam a 19 m-es rövidhullámon. Miközben a ruszkikkal szövetséges magyar rádió azt harsogta: A hős szovjet légvédelem lelőtt 1 utasszállítónak álcázott "amerikai kémrepülőgépet"...!

Azóta a hazugságokra épült Szovjetunió szétesett, helyét a hazugságokra épült és hazug terroristákat támogató Oroszország vette át.

Kérdeném az oldalon tobzódó oroszimádóktól:
Az ukránok eddig hány repülőt lőttek le /mire is lőnének, mert a terroristáknak nincs légierejük/...?!?
És hányat lőttek le a ruszki terroristák...?!?
A közelmúltban lelőtt, kb. 6000m-en repülő ukrán szállítógépet mivel lőtték le...?!? - Talán cseresznyemaggal...?!?

Ám mint 40 évig tapasztaltuk: A hazugok mesterien értenek a bizonyítékok eltüntetéséhez!
Perdöntő bizonyíték tehát nem lesz. De a terroristák bűnösségéről már most annyi közvetett bizonyíték van, hogy Dunát - pontosabban Dont - lehetne vele rekeszteni...!!!

Illúzióm persze nincsenek. Bő 30 éve 1 ilyen írásért valószínűleg börtön járt volna. Az oroszimádók oldalán viszont csak tiltás. /Apám '57-'59-ig tartó a börtönévei után kit érdekel egy sokadik tiltás...?!?/

Az oldalon maradók meg rajonghatnak az ártatlan civileket gyilkoló majd kifosztó terroristákért...!!!
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Jahh itt Hollandiában szinte egyetlen szó sem jelent meg a tegnapi orosz sajtótájékoztatóról, viszont ma több alacsony magasságú F-16 áthúzás történt szárnyvégeken függesztett AMRAAMokkal, a külső szárnytartókon AIM-9ek a belsőkön póttartályok, mig a törzs alatt Litening konténerrel. Érdekes , eddig sosem láttam igy repülni őket...
Fosok is, hogy a NATOvicsok terveznek valami qúúrwa nagy disznóságot. Szerncsére ebbe a vonalba nem illeszkedik a tegnapi US Inteligence jelentés.
 

vulmax

Member
2014. július 21.
31
0
6
"Obama elmegy egy jósnőhöz, és kérdésekkel bombázza:
Obama : Mi várható két év múlva?
Jósnő : Háború Oroszországgal.
Obama : Á nem számít . . . És 3 év múlva mennyibe fog kerülni a Wall Streeten egy hamburger?
Jósnő :15 Rubelbe."

Bocs az OFF-ért. :)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 836
113
<blockquote rel="Veér István">amúgy szerintem a zsidók voltak.

Pedig vannak olyan hírek, hogy a zsidó oligarcha Kolomojszkij rendelte el a maláj gép útvonalváltoztatását ill. magasság csokkentését.</blockquote>

Hát kétségkívül jól jött nekik, mert elvitte az egész világsajtótgázától és az ott elkövetett népirtásaiktól.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Ezek szerint usa azt az 1 Bukot nevezi meg tettesnek amelyik a szakadároknál van. Azt amelyikre én is gondoltam és kifejtettem miért almás kissé az elgondolásuk. Amúgy az usa műholdkép (ami akár a holdról is készülhetett) Shniznét adja meg indításnak ami eleve hibás mert Shniznéből a Saur mogilhoz ment a jármű és az ukrik szerint onnét volt az indítás, azt meg már kiszámoltuk miért nem ez a Buk lehetett a tettes. Ilyen irkafirkát én is csinálok a gépemen nem kell ehhez szuperhatalom. De bezzeg az Origo már tömi a fejeket a hülyeséggel.
20140723.jpg
origo.hu/nagyvilag/20140722-ime-a-malaj-gepet-lelovo-raketa-roppalyaja.html
Hát, a metektanárunk szépen levezette nekünk, hogy 2x2=5.
Elég sokan tudják az igazat. Saccra vagy százan, úgyhogy előbb-utóbb úgyis kiderül.
 

vulmax

Member
2014. július 21.
31
0
6
<blockquote rel="warrior">Mintha tegnap történt volna:
A KAL 007-es járatának tragédiájátt hallgattam a 19 m-es rövidhullámon. Miközben a ruszkikkal szövetséges magyar rádió azt harsogta: A hős szovjet légvédelem lelőtt 1 utasszállítónak álcázott "amerikai kémrepülőgépet"...!

Azóta a hazugságokra épült Szovjetunió szétesett, helyét a hazugságokra épült és hazug terroristákat támogató Oroszország vette át.

Kérdeném az oldalon tobzódó oroszimádóktól:
Az ukránok eddig hány repülőt lőttek le /mire is lőnének, mert a terroristáknak nincs légierejük/...?!?
És hányat lőttek le a ruszki terroristák...?!?
A közelmúltban lelőtt, kb. 6000m-en repülő ukrán szállítógépet mivel lőtték le...?!? - Talán cseresznyemaggal...?!?

Ám mint 40 évig tapasztaltuk: A hazugok mesterien értenek a bizonyítékok eltüntetéséhez!
Perdöntő bizonyíték tehát nem lesz. De a terroristák bűnösségéről már most annyi közvetett bizonyíték van, hogy Dunát - pontosabban Dont - lehetne vele rekeszteni...!!!

Illúzióm persze nincsenek. Bő 30 éve 1 ilyen írásért valószínűleg börtön járt volna. Az oroszimádók oldalán viszont csak tiltás. /Apám '57-'59-ig tartó a börtönévei után kit érdekel egy sokadik tiltás...?!?/

Az oldalon maradók meg rajonghatnak az ártatlan civileket gyilkoló majd kifosztó terroristákért...!!!

Kedves Warrior!
Légyszíves ne használj dehonesztáló kifejezéseket, ez a ruszkizás sérti a fülemet.

1, KAL 007-es járata légtérsértést követett el, lelőtték, pont ennyi, ez már történelem! Az amcsik is lelőtték a perzsagépet, még a NAtGEOn doksi film is volt róla, a romboló kapitánya azt mondta hogy támadó F14-nek nézték! Erről ennyit.
2, A kérésed alapvető hibája az, hogy az ukránoknál nem a lelőtt repülők számát kell nézni, hanem a megolt ártatlanok számát! A náci őseik örömükben pörögnek a pokolban, s ezért ők gondoskodnak jelenleg a pokol klimatizálásáról. :)
A célokat hogy miért lőtték le az ukránok, az ez előtti kb: 10 oldalon megtalálod. Van belőle több is, de ezen a sztorin csak ő és a Jenki gazdáik nyertek.
3, Nem csereszne maggal lőtték le a gépet, hanem etető csúzli vs csapágy golyó kombóval. Hülye kérdés, hasonló válasz!
4, Jól látod az elmúl 40 évet, sőt inkább az elmúlt 70 év amerikai bűneivel Dunát lehetne rekeszteni. Vannak bűnők dögivel, csak szerintem a másik oldalon. A mi kezünk tiszta! A Don kanyart meg inkább hagyjuk, ha betörnének hozzád az éjszaka, s megdöngetnék a nejed, akkor valószínűleg te se finomkodnál a lator betörővel! Mi keresni valónk volt egyáltalán a Don kanyarnál???? Nem kellett volna oda menni, s nem lett volna sírás!
5, Jól látod, kaptál volna jutalmat, jogosan! A családi tragédiák nem tartoznak ide, közük sincs a témához, úgyhogy légyszíves ne is hozd be őket ide! Minden családnak megvan a maga szennyese, ez csak rájuk tartozik, nem ránk!

6, Nem rajongunk senkiért se, s jó lenne végre ha felnőtt értelmesnek tűnő emberként megpróbálnád elfogadnia azt (demokrácia alap pillére) hogy vannak másként gondolkodók mint te!!! Ők is rendes emberek, nem bűnözők és terroristák, és nem izgulnak fel vér szagára, sőt még csak nem is börtönviseltek! Csak egyszerűen másképpen látják a dolgokat. Persze az Amerika fanokra jellemző ez a fajta szemléletmód, miszerint vélemény csak egy van/lehet, s az a miénk! Mindenki más agyatlan tulok, terrorista és stb....
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Ez nem ütött senkinek szöget a fejébe:
<i>A maláj gépet a jelek szerint a szeparatisták lőtték le Oroszországból kapott fegyverzettel. Putyin maga nem is vádolta azzal Ukrajnát, hogy ők lőtték le a gépet, csak azt mondta, Ukrajnát terheli a politikai és morális felelősség, mivel Ukrajna területe fölött következett be a tragédia, és Kijev nem állította le a szakadárok elleni katonai akciót.</i>
http://www.oroszvilag.hu/?t1=sajtoszemle&hid=5234