[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Tavasszal minden eldőlhet Ukrajnában
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/09/30/tavasszal-minden-eldolhet-ukrajnaban/
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 121
7 046
113
Szerintem Porosenkó tanácstalan és csak az időt húzza. Tudja jól, hogy bármit lép, csak veszíthet. Gondolom már egy ideje megbánta, hogy elnök lett.
Az egy nagy kérdés, hogy az idő kinek dolgozik Kijevnek, vagy a szakadároknak.
Ha télen támad az Ukrán sereg, akkor a szakadárok elzárják a gázt (nem az Oroszok ők szerintem hamarosan adni fognak Ukrajnának, hanem a szakadárok, akiknek a területén átmennek a csövek).
Tavasszal valaki fel fogja rugni a tűzszünetet (ami valójában most sem létezik, csak kicsiben megy ugyanaz, ami eddig nagyban ment).
Porosenkó nem maradhat tétlen, mert a Jobb szektor meg többi szélsőséges csak a gyengeség jelére vár.
Ha Kijev tudja pótolni az idén nyáron elveszített haditechnikát és ember veszteséget (ez utóbbi lesz a könyebb), akkor tavasszal megint nekiugranak a szeparatistáknak, de nagy eséllyel megint súlyos veszteségek után visszaverik őket.
Ekkor már egy éve lesz Ukrajnától elszakítva a két megye, kialakítanak saját közigazgatást, esetleg azoknak akik Oroszországba menekültek (vagy 100.000 fő) egy része visszatér.
Patt helyzet lesz megint, és szerintem nem lehet megjósolni, hogy:
- Mennyi ideig húzzák.
- A háttérben melyik játékos mit fog lépni.
Kiegyezés biztosan nem lesz, már elérték azt a szintet, ahonnan nincs visszaút.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 694
113
"

Ukrajna:
Szerintetek meddig tart még a tűzszünet? Mert én, de szerintem sokan mások sem gondoltuk, hogy ilyen sokáig tart. Vagy megvárják, még vége lesz a <del>kiképzésnek</del> hadgyakorlatoknak Nyugaton és akkor friss és felkészültebb erővel próbálnak tevékenykedni az ukránok? Ez a kialakult patthelyzet igazából senkinek sem jó, senki nem érte el a célját, előbb, vagy utóbb történnie kell valaminek.

Szerintem november 2-ig biztosan.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 694
113
Harkov
http://www.youtube.com/watch?v=uOmdA-qz8Lw

Már gárdisták jároroznek Harkovban, hogy elrettentsék az antifasisztákat, antimajdanosokat a tiltakozásoktol az ukrán junta elleni tuntetésektol....
Nagy hiba volt szerintem lemondani a referendumot. Meg kellett volna szerezni Harkov felett is az ellenorzést az orosz ajku lakosoknak. Harkov stratégiai város, csakhát mostanra sok jobb szektoros, gárdista, nacionalista, SzBU-s nyuzsog a városban.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Boki, szerinted akar/mer még itt tiltakozni valaki?
És meddig nyüzsögnek a városban? Addig, még menni nem kell a frontra, nem hiszem, hogy olyan nagy kapacitással rendelkezne az ukrán hadsereg, hogy az újabb technikát és tűzkeresztségen átesett katonákat nagyszámban és sokáig a hátországban állomásoztasson. Egyébként meg az ilyen jellegű és erejű járőrözések csak arra jók, hogy a helyi lakosok megutálják őket és, hogy célpontjai legyenek a gerilla akcióknak.
 
M

molnibalage

Guest
Az öreg szomszédom röviden összefoglalta az álláspontját az ukrán helyzetről:
-Én bizony ha kitör a háború az oroszokkal vagyok, mert ha nyerünk miénk Kárpátalja, esetleg Erdély, ha vesztenek mehetek amerikai hadifogságba, az azért nem olyan rossz! Ha Amerika mellett harcolunk, ugyan mit kapunk ha nyernek, semmit, de ha vesztenek, voltál már fiam Szibériában???

Ez a komment legfeljebb a vicctopikba fér be, de a realitáshoz vajmi kevés köze van.
 

szerda

Member
2014. augusztus 23.
172
0
16
<blockquote rel="szuvorov">Az öreg szomszédom röviden összefoglalta az álláspontját az ukrán helyzetről:
-Én bizony ha kitör a háború az oroszokkal vagyok, mert ha nyerünk miénk Kárpátalja, esetleg Erdély, ha vesztenek mehetek amerikai hadifogságba, az azért nem olyan rossz! Ha Amerika mellett harcolunk, ugyan mit kapunk ha nyernek, semmit, de ha vesztenek, voltál már fiam Szibériában???

Ez a komment legfeljebb a vicctopikba fér be, de a realitáshoz vajmi kevés köze van.</blockquote>

Magának is igazsága van, mondjuk, mert az amerikai hadifogság sem piskóta, csak azt az idézett öreg még nem ismeri.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 694
113
Már csak ez a hír hiányzik az ukránoktól (a VDV, tengerészgyalogosok után): " Az ukrán hadsereg megsemmisítette az orosz GRU Specnaz alakulatot."

Na nem is kellett sokáig várni.:)

Kora este megjelent a nap híre:
Egy Nato-s alazredesre hivatkozva hozta le a francia AFP hírugynokség, hogy tobb száz orosz katona van ismét Ukrajnában, koztuk speciális alakulatok.

Néhány nap és jon : "Az ukrán hadsereg megsemmisítette az orosz Specnaz csapatokat"
 

karl

Member
2014. március 23.
32
0
6
Ezek az ukrán nacionalisták Putyin malmára hajtják a vizet. Valaki anno azt írta, hogy végül maga az ukrán nacionalista mozgalom fogja oroszország karjaiba lökni kelet-ukrajnát.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Ezek az ukrán nacionalisták Putyin malmára hajtják a vizet. Valaki anno azt írta, hogy végül maga az ukrán nacionalista mozgalom fogja oroszország karjaiba lökni kelet-ukrajnát.

Az ukrán nacionalisták már mindent megtettek az ügy érdekében, de Putyin ennek kevésbé örül. Oo. ha túl is éli, de azért szerintem egész jól elvolt a szankciók és a gazdasági háború meg a NATO kelet-európai nyomulása nélkül.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
2 megye miatt megérte támogatni őket? Az oroszok már annyira szentnek teszik magukat hogy már.....
Ha valóban az lett volna céljük mint amin a nyugat lovagol hogy Ukrajnát kettészakítják akkor már rég Moszkva kezébe lenne Harkov is .
Ez történt? NEM!
 

mcsaba

Active Member
2014. augusztus 23.
159
111
43
Tavasszal minden eldőlhet Ukrajnában
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/09/30/tavasszal-minden-eldolhet-ukrajnaban/
Hát nekem ez kifejezetten tetszett: "Donyeck megye különböző területein élők - képzettségük és <i>társadalmi öntudatuk fejlettségétől</i> függően - egymástól eltérően vélekednek ..."

Virág elvtárs, nem vagyok ideológiailag elég képzett... hogyan tudnám lemérni, milyen a társadalmi öntudatom fejlettsége?
 

delta12

Member
2014. május 11.
41
0
6
"Fel akarják szabadítani Ukrajnát a<b> fesizmus</b>tól"
:D

http://www.hir24.hu/kulfold/2014/09/30/tavasszal-minden-eldolhet-ukrajnaban/
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 565
18 400
113
<blockquote rel="plushun">Ha találsz jobbat akkor szólj. Komolyan az ami idehaza volt itt több mint 40 évig az ilyen könnyen elfelejtődött? Kétségtelen tény, hogy amit ma demokráciának nevezünk eléggé tökéletlen és komoly visszásságokat szülhet, de mondj nekem jobb alternatívát. Nem a diktatúra nem alternatíva.
Kérdeznék valamit és ha lehet ne indulatból válaszolj.
Melyik jobb?
Ha valaki jön veled szemben az utcán fegyverrel a kezében, fenyegetődzve, hogy add oda az értékeidet azzal szembeszállhatsz, elszaladhatsz, megdumálhatod, hogy ne csináljon ilyet, megadhatod magad és odaadhatod neki mindenedet.
Ha a sötétben távolról, hangtompítóval, lángrejtővel mindenféle figyelmeztetés és előjel nélkül váratlanul hátba lőnek és úgy rabolnak ki az ellen nem tehetsz semmit.
Melyik a jobb????

</blockquote>

Most ezzel arra céloztál, hogy a diktatúrában legalább kiszámítható az élet? Mert ha igen és neked ez elég - már megbocsáss - akkor nálad valami nagy baj van.
A többi dologhoz meg annyit, hogy privátban szívesen válaszolok annak aki szeretné, de itt nem mert a múltkor is az lett a vége, hogy 3-4 oldal ki lett törölve. Csak átlagban annyit, hogy erről nekem más a véleményem és sok mindennel nem értek egyet illetve számomra nem tudom válasznak elfogadni. A továbbiakban béke és szeretet mindenkinek! :))
 

szerda

Member
2014. augusztus 23.
172
0
16
<blockquote>Magának is igazsága van, mondjuk, mert az amerikai hadifogság sem piskóta, csak azt az idézett öreg még nem ismeri.
Kinek, mikor és hol. A németeknek annyira szar volt a II.vh alatt, hogy sokan maradni akartak...
</blockquote>



"Fel akarják szabadítani Ukrajnát a<b> fesizmus</b>tól"
:D

http://www.hir24.hu/kulfold/2014/09/30/tavasszal-minden-eldolhet-ukrajnaban/

Hirtelenjében cikk volt, a címben magában van vagy négy hiba.

Ezt meg nem nagyon tudom elhinni, hogy Cárev mondta volna egy újságinterjúban, még ha igaz lenne is:

"oroszok, beleértve a titkosszolgálati embereket is, közvetlenül részt vettek a Donyec-medencei katonai műveletek irányításában"
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Most ezzel arra céloztál, hogy a diktatúrában legalább kiszámítható az élet? Mert ha igen és neked ez elég - már megbocsáss - akkor nálad valami nagy baj van.
A továbbiakban béke és szeretet mindenkinek! :))
Nem, nem arra céloztam. Azt próbáltam megértetni veled, hogy nincs olyan, hogy demokrácia.
Csak diktatúra létezik.
Mindössze a különböző diktatúrákban mások és mások az eszközök.
Én az eszközök közül a nyíltabbakat jobban szeretem.
Ilyen az ízlésem.
A békével én is egyetértek és örülök,hogy nem sértődtél meg.