Leszek az "ördög" ügyvédje.
Tegyünk tisztába pár dolgot a rend kedvéért, annak ellenére, hogy egyrészt sok reményt nem fűzök ehhez a tűzszünethez vagy mihez, másrészt pedig nem mondhatnám, hogy nem vagyok csalódott miatta.
<b>De:</b>
A sztori ott kezdődik, hogy a Krím hazatérése utáni feszült helyzetben Putyin szépen megkéri a többi ukrajnai oroszt, hogy csillapodjanak és ne ugráljanak, ennek ellenére (most erről a két megyéről van szó, úgyhogy maradjunk is náluk) ez a két megye nem bír magával és nagyívben sz*rva a kérésre (jótanácsra, nem kívánt törlendő) csak megcsinálják a maguk balhéját. Jó. Kapnak mindenféle segítséget, pénzt, paripát, fegyvert, üzemanyagot, kaját, kiállást mellettük, információt, szinte mindent és még annál is többet. Oroszország - <b>annak ellenére</b>, hogy ez a két megye sz*rt hallgatni rájuk - még azt is bevállalja, hogy mindenféle szankciók ellenére sem farol ki mögülük, pedig elég fájó következményeket kell elszenvednie. Még azt is benyelik, hogy egy utasszállító lelövését is rájuk kenik és minden sátánfattyának elhordják őket (is) <i>(okkal vagy ok nélkül, jelenleg valójában senki nem tud semmit, aki igen, az meg kussol, úgyhogy kenik)</i>.
Erre most, amikor tényleg az fenyeget, hogy a helyzet a szükségesnél jobban elfajul és még nagyobb balhé lesz a dologból (pedig az orosz polgárok és cégek már így is szívtak eleget), a két megye még mindig pattogna (na, nem önerőből, hanem orosz hátszéllel), nagyívben sz*rva továbbra is arra, hogy az ő partizánosdijuk miatt hányan és mennyit szívtak. Mindennek van határa, lássuk be.
Ha Moszkva támogatásának köszönhetik, hogy még élnek és harcolhatnak, akkor most márpedig lesznek szívesek <b>BÁRMIT</b> aláírni ott, ahol Moszkva mutatja - és kuss. Ez így működik és ezt a szakik is tudják. Mégis, mit szeretnének: rohanja le Oroszország az Ukrajnának nevezett kuplerájt a kedvükért? Nehogy már a nyúl vigye...
Nagyjából ez lehet Moszkva álláspontja, ennyi volt a védőbeszéd.
Egyébként én is úgy vélem, hogy ez a tűzszünet is csak időszakos lesz, mert akkor hiszek az ukrán kormánynak és embereinek, ha ló legel a sírjukon (és akkor a "nemzeti gárdistákkal" még nem is számoltam): meg fogják találni a módját, hogy valami fal szöveggel felrúgják az egészet a fenébe, amire akkor már Moszkva is feszültebben fog reagálni. Így hát szerintem nincs mit izgulni meg "lázadozni" a megállapodás miatt. A lehetőségekhez mérten (némi jóindulattal) korrektnek mondható, meg amúgy is alapszabály, hogy az rendel, aki fizet, márpedig itt Oroszország fizet leginkább, nem a szakik.