[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
747
3 994
93
Boki tényleg már befejezhetnéd. Fizetnek ezért neked vagy mi a f*?

miért kellene neki fizetni?
mert leírja az gazságot?
hogy Gorlovkát este 10 órakor légi támadás érte?
hogy Luganszkot kazettás bombákkal szórták meg?
hogy Donyecknél egész nap gradokkal lőtték a repülőteret (nem is tudja senki miért!)

miért fejezné be? mert valakinek nem tetszik? nem kell olvasni ...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 832
65 407
113
Azt is értem hogy nem lehet külföldi katona ukrajna területén. Mi újság az amerikai CIA fiókkal, és a tavaszi hadgyakorlattal? A kiképzőkkel? Ja és ha jól emlékszem ukrajna valami nato partner ország vagy mi lett nemrég. Szóval ok hogy megállapodnak arról hogy nyista nato tagság,de viszont is nem semleges.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
InfoRádió - Aréna
Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő, Sz. Bíró Zoltán
(Csütörtök, Február 12, 2015 18:00)

Orosz-ukrán helyzet, nemzetközi tárgyalások, a béke-terv fejleményei.

Mp3, videó 1. rész, 2. rész.
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83
https://www.youtube.com/watch?v=zn4s8W9EQrU

nem ertem, hogy mitol fostok. Szerintetek meg hisznek az oroszok barmelyik nyugati polihazugnak? Most jon a payback time. Ukrajna mar szejjelszakadt. Meg doglodnek egy darabig es ennyi volt.

Most komolyan, az ukranoknak 15-tol 2 napjuk van, hogy elkezdjek kivonni a nehez fegyvereiket. Csak ezutan kell a szakiknak elkezdeni. Mar ez a resz is teljesithetetlen az ukranok reszerol. A ruszkik behuztak azt a pokhendi Merkelt, meg a felnotas Hollandert a csobe. "Tetszettek volna elobb gondolkodni." Az oroszoknal szemet-szemert elv van.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Porosenko: "nem lesz könnyű az egyezmény betartatása"
https://www.youtube.com/watch?v=XV-A6DXdP3k
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Bár Michael Fallon brit védelmi miniszter üdvözölte a kelet-ukrajnai tűzszünetről szóló minszki megállapodást, David Cameron kormányfő csütörtökön leszögezte: az Oroszországgal szembeni európai uniós gazdasági szankciókat csak akkor szabad feloldani, ha az orosz elnök "változtat magatartásán".
http://www.hir24.hu/kulfold/2015/02/12/cameron-fent-kell-tartani-az-oroszorszag-elleni-szankciokat/

A konfliktus békés megoldása felé tett "potenciálisan jelentős lépésnek" minősítette a minszki megállapodást a Fehér Ház, mindazonáltal a fegyverek és a katonák visszakívását kérte Oroszországtól.
http://www.hir24.hu/kulfold/2015/02/12/washinton-hivjak-vissza-az-orosz-katonakat/

Az ukrajnai reformok megvalósításának egyetlen előfeltétele van, a béke - hangsúlyozta Petro Porosenko ukrán elnök csütörtök este újságírók előtt Brüsszelben.
http://www.hir24.hu/kulfold/2015/02/12/porosenko-a-beke-az-ukrajnai-reformok-elofeltetele/
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Az LNR elnöke azt nyilatkozta hogy"...mi a mai napig azt valjuk hogy Ukrajnához tartozunk...."
Ehhez vajon mit fognak szólni Luhanszkban meg Donyeckben, fôleg miközben lövik és írtják ôket? Pár napja még azt nyilatkozták Zaharcsenkóék hogy ôk önállóak, és felszabadítják Szlavjanszkot, Kramatorszkot, Mariupolt... Ma pedig már ôk is Ukrajnához tartoznak?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
85440_original.jpg


40869_original.jpg
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Valaki azt árulja már el,hogy ez miért mutatja Putyin impotenciáját?
Putyinnak az az érdeke,hogy megszűnjenek a szankciók és megkapja a két hajóját.
Miért hiszitek azt,hogy Putyint érdek fűzi a két szakadár államhoz főleg úgy,hogy ő már az elején sem támogatta a törekvéseiket?

Ti abban a romantikus téveszmében éltek,hogy Putyin tűzzel vassal kiáll a két szakadár álla mellett...

dudi a szankciók maradnak, egy része mindenképp, mert az USA ezt akarja és az EU meg teljesíti. A hajókat meg nem fogja megkapni Putyin.
Romantikus téveszméi nem hiszem, hogy sokakanak lennének, mert ha Putyin tűzzel vassal védené a két szakadár megyét, akkor rég szarrálőtték volna Ukrajnában a hadsereget szektorostól mindenestől.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
És vajon a Kozákok mit fognak szólni Plotnyickij nyilatkozatához, ( mi mindig is Ukrajnához...)különösen úgy hogy a Debalcevói katlanban leginkább a DNr erôi meg a Kozákok harcolnak. ( ott van a Betmen egység is!!) Pár napja Plotnyickij Kozákokat tüntetett ki, és dícsérte bátorságukat, és azt hogy bár voltak " ellentéteik" de együtt harcolnak... És most az is eszembe jutott hogy nem ô Luhanszk elsô vezetôje...

A Kozákokon kívül is rengeteg egység van Ukrajna különbözô Oroszajkú régióiból
Pl van Khersoniakból álló zászlóalj, Odesszaiakból, Harkoviakból... álló egységek.Mi lesz ha azt mondják, rendben, az LNR DNR lemmond az önállósodásról. Tegyék. MI viszont átmegyünk fegyverestül partizánostúl Orosz és minden egyéb Ukrajnai önkéntessel együtt a többi nem általatok uralt területre, Dnyitropetrovszkba, Harkovka, Khersonba, Zaporozsiebe... Viszük Motorolát, strelkovot, Bezlert...