[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
UKRÁN KATONAI SZAKÉRTŐK FEHÉROROSZ AGRESSZIÓTÓL TARTANAK

Fehéroroszország megtámadja Ukrajnát, ennek már több csalhatatlan jele van. Erről számolt be Alekszej Aresztovics katonai szakértő –írja több ukrán újság honlapja alapján a Novorosinform. [...]
</i>

Ajjaj, ott is tűz a nap...
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 444
23 590
113
Becsődölhetne már végre!

http://napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nincs_megoldas_kozeleg_az_allamcsod.600730.html
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
tanksz_ll_t__www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Julipóknak szeretettel. A fehér konvojok titka, avagy hogy csempésszünk be Donbasszba egy tankhadosztályt... :D :D :D

Ezt nem hiszem el :D :D xD xD
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Szakadár militánsok megtiltották a Vöröskeresztnek, hogy 250 tonna humanitárius segélyt szállító konvojuk bejusson Donyeckbe.
http://www.pravda.com.ua/news/2015/07/21/7075142/

Volt már szó arról, hogy napok óta leállt az élelmiszer ellátás Donyeckben. Erre nem engedik be a Vöröskereszt kamionjait. Úgy tűnik a militánsok szándékosan humanitárius katasztrófát akarnak előidézni az uralmuk alatt tartott területen.
 

stendre

Active Member
2014. december 4.
409
198
43
Megy a felosztás.
http://www.investor.hu/news/20150720-usa-ukrajna-targyalas-energia-gaz-liberalizacio-szabalyozas-imf-hitel.html
A grúziai terminál esetén sokan útban lesznek a szállítás során. Miheil Szaakasvili szíve hazahúz.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
<i>"Rá néhány napra az egyik ukrán srácot kapták el a kapuban két zsáknyi egyenruhával és egyéb felszerelésekkel. Az öccsét besorozták az ukrán hadseregbe, és az ottani állapotra jellemző, hogy ruha és bakancs se volt a méretére. Helyette annyit mondtak neki, hogy oldja meg maga, a bátyja meg így akarta kisegíteni. Már nem először éreztette itt magát az ukrán polgárháború. A parancsnokság a fejét fogta, amikor a TV-s vagy netes felvételeken francia uniformisban látták a katonákat, mindkét oldalon. Más ruhaküldemények célba értek. Két haverom, akikkel még anno együtt csináltuk az alapkiképzést az ezredben, egyszerre léptek le, hogy az orosz oldalon harcolhassanak. Az egyikük azóta már megsebesült. A 1REG-ből az egyik srác hősi halált halt az ukrán oldalon. Egy ismerősöm egyenesen Guyaneból repült haza, hogy a szülővárosát, Donyecket védje."</i>
http://francia-idegenlegio.blog.hu/2015/05/28/109_ket_zsak_ruha_ukrajnanak
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
A Jobboldali Szektor szerint embereik kitörtek a bekerítésből Munkácsnál

A Jobboldali Szektor (PSZ) kárpátaljai szervezetének harcosai kitörtek a bekerítésből, és biztonságos helyre tartanak, hogy ne ölhessék meg őket – nyilatkozott Andrij Sztempickij, a PSZ katonai szárnyának, az Önkéntes Ukrán Hadtestnek (DUK) a parancsnoka a Znaj.ua ukrán hírportálnak.
A kárpátaljai média által kedden átvett interjúban Sztempickij elmondta, hogy a hatóságok továbbra is nagy erőkkel keresik a PSZ menekülő embereit, nagy katonai menetoszlopok járnak faluról falura, különleges műveletet folytatnak, és eközben konfrontálódnak a helyi lakossággal.
„Meggyőződésünk, hogy az embereinket meg akarják ölni, mert sokat tudnak, és (a hatalomban) mindenkinek jó lenne, ha már nem élnének”– tette hozzá.
A parancsnok kifejtette: a PSZ-ben fontolgatták, hogy megadásra szólítják fel a Munkács környékén rejtőzködő fegyvereseiket, de azt látták, hogy a két emberüket, aki feladta magát és vallomást tett, Kijevben a bíróság két hónapra letartóztatásba helyezte. Elmondása szerint semmilyen garancia nincs az ügy tárgyilagos kivizsgálására vagy igazságos bírósági eljárás lefolytatására, hiszen „látjuk, a bíróságok és a rendvédelmi szervek semmit nem változtak Janukovics elnöksége óta”. Megjegyezte: „nincsenek garanciáink arra, hogy az embereink életben maradnak”. Sztempickij újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, „banális hazugság” az, amit Hennagyij Moszkal, Kárpátalja napokban kinevezett új kormányzója állít a PSZ kárpátaljai szervezetének tagjairól, hogy azok 80 százaléka büntetett előéletű, legtöbbjüket már kétszer, háromszor elítélték.
Moszkal kedden a honlapján azt írta, „banditizmusnak minősül” a PSZ Munkácson lövöldöző kárpátaljai tagjainak a cselekménye. Hozzátette, 13 személyről van szó, az életkoruk 18 és 39 év közötti, közülük 12 kárpátaljai illetőségű, egy pedig a Donyeck megyei Szlovjanszkba való. A többségük Kárpátalja erdeiben bujkál, az ügyükben banditizmus címén indult eljárás, amelynek a büntetési tétele 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés és vagyonelkobzás.
A kormányzó szerint a munkácsi incidens csak a „jéghegy csúcsa”.

http://karpathir.com/2015/07/21/a-jobboldali-szektor-szerint-embereik-kitortek-a-bekeritesbol-munkacsnal/
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
Szakadár militánsok megtiltották a Vöröskeresztnek, hogy 250 tonna humanitárius segélyt szállító konvojuk bejusson Donyeckbe.
http://www.pravda.com.ua/news/2015/07/21/7075142/

Volt már szó arról, hogy napok óta leállt az élelmiszer ellátás Donyeckben. Erre nem engedik be a Vöröskereszt kamionjait. Úgy tűnik a militánsok szándékosan humanitárius katasztrófát akarnak előidézni az uralmuk alatt tartott területen.

Megint hazugság....tegnapi videón az emberek jöttek mentek a szupermarketből....(hiteles forrás) a 6 perces videón, míg mentek az intejúk, legalább 100 ember jött ki, és ment be:p:p:p:p:p:p
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
watch

Tegnap előtt...Givi parancsnok szülinapja:):):):) Szerintem ő egy HŐS, és szerintem itt sok ember szerint...van benne Graham, Bublik(ismét nagyon nyomja) Zakharchenkoval szelfi, és persze GIVI parancsnok...ISTEN ÉLTESSE még nagyon sokáig egészségben....Szlava Novorosszia!!!!!
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 168
10 656
113
? ?
A kamion az oldalára dőlt, becsörtetett a lánctalpas, felállt és mehet! Ennyi.
( :{) )
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 444
23 590
113
"Ötször nehezebb lesz mostantól a magyar hírszerzők dolga Ukrajnában, mint eddig"
http://index.hu/belfold/2015/07/21/visszafele_sulhet_el_lazar_dicsekvese/