[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

S

szpg9

Guest
Írnom kell, mit vált ki belőlem az ULIPPO jelenség... Nem haragszom rá, nem idegesít, sőt érdeklődöm az írásai iránt, mert még hátborzongatóbbá, bizarabbá árnyalja nekem az UKRÁN valóságot! Ezért sok köszönet a fáradhatatlan munkájáért. De nálam ellenkező hatást ér el ezzel.. Talán rossz helyre jött, rossz helyre küldték....Kérünk ULIPPO szólj magadról is. Ki vagy, hol vagy ki küldött ide erre a lapra.. Miért jöttél ily buzgalommal megváltani a világot.. MInt a lap utóbbi időben legtermékenyebb szerzőjének talán már illő lenne bemutatkoznod, hiszen annyi elemzéssel láttál el minket, hogy már a személyed is felkeltette az érdeklődésemet... Fedd fel nekünk ezeket a titkokat is. Cserébe azt igérem neked, most és itt leírom a valóságban ki vagyok.

...Talán ULIPPO nem elég tökös ahhoz, hogy a fronton harcoljon UKRAJNÁÉRT, ha már annyira odavan ért, hanem lelkesebben ír, mintha egy AK-val élvezné a hadjáratot... Neki is jó ez a virtuális közeg, itt bárki tüzel is rá, nem lyuggatja ki a bőrét... Ez azért kellemesebb, nem?

Én Gábor vagyok, két fiam van (18, 15 év), egyetemet végeztem, 48 éves vagyok, katonaviselt, akit arra megtanított a katonaság, hogy egy háborút, ha lehet el kell kerülni és nem magyarázni annak fennköltségét. Mert az az egy dolog nincs benne. Még gyakorlatként is szar érzés a maai napig visszagondolni arra, hogy a közelharc képzés során egymás belének ontása, fejének levágása volt a gyakorlat tárgya... Mérnőkként pedig érdekel a haditechnika, az ilyen című magazin nyilttá válása óta előfizetője vagyok. Nem érzem magam szélsőséges gondolkodásúnak, bár a politikából már régen kiábrándultam...Sok itt lévővel egyetemben talán többször gondoljuk át az eseményeket külömböző szempontok szerint, így talán felesleges az agymosással nálunk próbálkozni... De ha a cél tönkretenni a topicot, szerintem ez sem lesz sikeres, mivel nem okoznak legalábbis nálam az általad (ULIPPO) ide leírtak... Zala megyéből, egy Eszteregnye nevű településről írom ezt a hozzászólást.. ULIPPO mint látod, nem csak egy nick vagyok, hanem egy biológiailag ugyanolyan ember mint te. Énnekem nem kell, hogy csak egy üres nick legyek. Vállalom magam itt is. Vállald Te is, ne bújj el egy vagy több nick mőgé... Sok minden információt kaptunk tőled, de semmi személyeset, csak a fődodratút dobtad be ide is a netre, ki vagy?, mert talán Te sem vagy robot, bár úgy írsz, mintha az lennél...
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 450
23 645
113
Látom beindult az ukrán támadás és az
Ukrainian Liar Internet Pay Propaganda Organism
is szépen működik, mint ahogy azt páran megjósolták!
 

matyiii

Member
2015. február 9.
66
0
6
dudi

Az oroszok is etetik őket, meg Ukrajna is eteti őket, meg az EU is eteti őket, meg az ENSZ is, meg a Vöröskereszt is.

De ha már az oroszok is etetik őket, akkor akár azt a ledózerolt gyümölcsöt is elvihetnék nekik, több értelme lenne mint bezúzni.

Amit bezúztak az már megrohadt mert Ukrajnán lassan ment át a szállítmány.
 
S

szpg9

Guest
Tudod ULIPPO, lehet pénzt kapsz a munkádért, de azt látom az írásaidból, hogy a helyzetet élvezed... Nem a jelenséget, a helyzetet (mivel az információs háborúsdi egy fontos terület) hanem a munkásat tartom leírom akkor is ha kitiltanak, undorítónak. Nálam ez a tevékenység a sunyi besúgással, mint tevékenységgel egyenértékű. Tudod, kb.. 25 éve, meg 20 éve kétszer akartak beszervezni a titkosszolgálatokba (egyszer a katonaiba egyszer pedig a Nemzet biz. Hivatalba), de gondolkodás nélkül hárítottam a megkeresést, mert nekem nem fűlik a fogam az olyan szakmához, ahol a tanfolyam részét a levéltitok sértés, mint tantárgy képezi. De tudom jól, a történelemben mindig voltak olyanok, akik a legaljasabb tettekre, árulásokra is készek voltak... Sajna ilyen a társadalom Gauss eloszlási görbéje...
 

reichundroll

Member
2014. október 8.
177
0
16
Ezzel az Ullipo , Sondor és norbi1985 jelenséggel nekem sincs problémám. Mint már írtam jobb napjukon szórakoztatóbbak számomra, mint egy Gálvölgyi Show, a többin teljesen átlépem őket. Ami viszont bosszantó számomra, hogy akik rászabadítják ezeket az arcokat az internetes fórumokra, blogokra és egyéb oldalakra legalább tarthatnának nekik tréningeket, előadásokat, taníthatnák manipulatív technikákra és felkészíthetnék őket, hogy ne legyenek ennyire egyértelműen... keresem a szavakat... átlátszóak-talán ez megfelelő. Képezniük kellene őket és akkor talán a működésük eredményes is lehetne. Mert jelen pillanatban az ilyen formán amatőr működésük tökéletesen irritáló, nem elgondolkodtató vagy véleményt átformáló és ebből kifolyólag teljesen hatástalan.

Szóval rendben, el tudom fogadni, hogy ez is egy munka és valaki elvégzi. De én nagyon szomorú lennék, ha a saját munkámat ilyen, a szó szoros értelmében szarul végezném. Kellemes estét kívánok!
 

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
<blockquote rel="ulippo">Alexander Turcsinov meglátogatta a fronton szolgáló katonákat.
CMSJJ1cWgAABbvt.jpg

CMSIzamXAAEsB07.jpg

CMR_Gg4WcAAq50L.jpg

CMSIzaoWwAAxfPc.jpg


Vitt nekik egy kis ajándékot is.

CMR_GmOWsAA_HtV.jpg

CMSJJ38W8AA1k7M.jpg

CMSI5_rWUAA0YrJ.jpg

CMSJJ4CWUAA2Ya3.jpg

CMSJJ4CXAAEvaH-.jpg

CMSJAKiWEAA4zkb.jpg

Undorító és irritáló ez a figura, O indította a háborút Ukrajnában mint megbízott elnok. Az apja a nácik oldalán harcolt. Mivel háborús bunos Hágában vagy a bitófán a helye!</blockquote>


Ugyanaz videón (állítólag a Donyecki reptér közelében volt):

https://www.youtube.com/watch?v=RRSV7w-MtGM
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 450
23 645
113
Támadnak az ukránok, ezek a szakik meg közben mire rá nem érnek!

http://novorossia.today/the-donetsk-republic-to-hold-first-ever-tank-biathlon-contest/
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Kedves szpg9

Sok mindenben egyet értünk, például abban, hogy a háborút mindig jobb elkerülni és nem jó azt fennkölt dolognak beállítani. Én itt mindig is azt vallottam, hogy ez a háború értelmetlen és minél hamarabb be kéne fejezni. Most az élelmiszer pusztítás kapcsán is annak értelmetlenségére próbáltam rámutatni. Általában is inkább politikai jellegű híreket szoktam megosztani a diplomáciai rendezés témáját vetve fel a harci cselekmények helyett. És igen, az itt uralkodó orosz nézőpont helyett próbálom az ukrán nézőpontot is felvillantani.

Ami pedig a coming outot illeti, egy olyan fórumon ahol egyesek jelezték, hogy fegyvert tartanak otthon, mások maguk is harci övezetbe utaznak saját elhatározásból ahol talán ölnek is, megint mások szélsőséges nézeteket vallanak és hiányérzetüket fejezik ki ha nem látnak friss véres harci videókat halottakkal, és ahol konkrétan már címeztek nekem életveszélyes fenyegetést, nos nevezz bár gyávának, de nem kívánom felfedni a családom lakhelyét. Én ugyan soha nem támadnék meg senkit sem azért mert nem tetszik a kommentje, de mások talán igen, és nem akarom még csak megkockáztatni sem, hogy egy radikális fegyveres a családomra támadjon az én kommentem miatt.
 

matyiii

Member
2015. február 9.
66
0
6
Tudod ULIPPO, lehet pénzt kapsz a munkádért, de azt látom az írásaidból, hogy a helyzetet élvezed... Nem a jelenséget, a helyzetet
Ne hidd nem élvezi, most hogy szabadságon volt 8-9 napig nem is érdekelte a fórum csak egyszer Vasárnap délelött 12-h körűl szólt hozzá. Amúgy most jön neki a nehezze. Akárhogy nézem az ukrik nem tudnak győzni s ha bukik a kormány remélem Ulippo hosszasan magyarázod s linkekkel is alátámasztod miért nem segítettek a nyugati barátaik.
 
A

altx

Guest
<blockquote rel="boki"><blockquote rel="ulippo">Alexander Turcsinov meglátogatta a fronton szolgáló katonákat.
CMSJJ1cWgAABbvt.jpg

CMSIzamXAAEsB07.jpg

CMR_Gg4WcAAq50L.jpg

CMSIzaoWwAAxfPc.jpg


Vitt nekik egy kis ajándékot is.

CMR_GmOWsAA_HtV.jpg

CMSJJ38W8AA1k7M.jpg

CMSI5_rWUAA0YrJ.jpg

CMSJJ4CWUAA2Ya3.jpg

CMSJJ4CXAAEvaH-.jpg

CMSJAKiWEAA4zkb.jpg

Undorító és irritáló ez a figura, O indította a háborút Ukrajnában mint megbízott elnok. Az apja a nácik oldalán harcolt. Mivel háborús bunos Hágában vagy a bitófán a helye!</blockquote>


Ugyanaz videón (állítólag a Donyecki reptér közelében volt):

https://www.youtube.com/watch?v=RRSV7w-MtGM

</blockquote>

csak nem tudom milyert visel puskat amikor nyilvan hasznalni nem tudja??? meg agyonlovi magat es nem lesz kin nevetni ennyit.
pozol a csavo nagyon...szemuveg puska stb, epp csak a nagy politikus hasa mutassa hogy egy szanalmas pozer-ol van szo. Utalom az ilyeneket akik politikusok es beoltoznek szupemenek.

baszus ha mar mutatni akarsz valamit, ako fogd azt a fegyvert es irany az elso vonalak, lojel a szakikra, mutasd ki a fasza gyerek.

de hat nem lehet, ez ha meghalana hogy repulnek korulote a golyok ugy be szarna hogy az az hatalmas hasa egybol kiurulne.
 

matyiii

Member
2015. február 9.
66
0
6
Tudod ULIPPO, lehet pénzt kapsz a munkádért, de azt látom az írásaidból, hogy a helyzetet élvezed... Nem a jelenséget, a helyzetet
Ne hidd nem élvezi, most hogy szabadságon volt 8-9 napig nem is érdekelte a fórum csak egyszer Vasárnap délelött 12-h körűl szólt hozzá. Amúgy most jön neki a nehezze. Akárhogy nézem az ukrik nem tudnak győzni s ha bukik a kormány remélem Ulippo hosszasan magyarázod s linkekkel is alátámasztod miért nem segítettek a nyugati barátaik.
 
S

szpg9

Guest
T ULIPPO, Én megírtam ki vagyok, Te megírhatnád cserébe, de tényleg és nem füllentve, hogy honnan írsz? Magyarországról, Ukrajnából, vagy máshonnan (USA, EU, Afrika...). Legalább ország szinten... Kezdjük így az őszinteségesdit.

Amúgy Magyarországon még kevésbé kell félni egy fegyveres rajtaütéstől, mint Ukrajnában.. Az meg hogy itt ki mivel kérkedik név nélkül, azt azért lehetne 10-el osztani... Itt azért, legalábbis remélem a TEK is eljut oda, ahol a pincében egy AK van... Legalábbis ezt tartanám normálisnak...

Apropó a normalitás.. Azért is követem ezt a topicot az indulása óta, bár tollat csak nemrég ragadtam, mert egy eszement és szürreális dolognak éreztem magát a konfliktus és annak egyoldalú kommunikációs kezelését (az EU, NATO, aztán ebbe sorba csendben beálló, de amúgy különutas hazai és nemzeti médiánk részéről). És én itt találtam egy alternatív lehetőséget a tájékozódásra. Ezért olvasom, ezért szeretem... De közben az jár a fejemben, ha mindez Ukrajnával kapcsolatban így megtörténhet, mi a garancia arra, hogy hazánkkal vagy egy másik országgal akár itt Európában nem történhet meg egykor a jövőben ugyanez. Tudod arra jutottam, ami a leghátborzongatóbb az egészben, hogy erre nincs garancia, ha a nagyhatalmak ejtenek, akkor itt Te is és Én is csak egy beáldozható paraszt vagok a globális sakktáblán... Számomra a közelmúlt nagy válságainaak ez a tanulsága.. Kíváncsi vagok, meg lehet-e törni ezt a trendet, mert ha nem, akkor a magyarság de éri meg a második milleniumot...
 
T

Törölt tag 1526

Guest
De közben az jár a fejemben, ha mindez Ukrajnával kapcsolatban így megtörténhet, mi a garancia arra, hogy hazánkkal vagy egy másik országgal akár itt Európában nem történhet meg egykor a jövőben ugyanez.

Mármint hogy Oroszország megtámadja, területeket csatol el tőle, máshol meg brutális fegyverkészleteket halmoz fel és háborút szít? Nincs rá garancia, hogy mással ez nem történhet meg, félnek is ettől rendesen leginkább Észtországban, Lettországban. Moldovában, Grúziában, és Ukrajnában már megtörtént.

De ha Ukrajna elesne és Magyarország is a szomszédban lenne, akkor mi is kezdhetnénk félni, hogy nem csak a magyar kacsák kerülhetnek az orosz lánctalpak alá... A magyar történelem, 1849, 1945, és 1956 emléke is arra tanít, hogy gond nélkül átgázolnak rajtunk ha az útjukba kerülünk.
 

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
<blockquote rel="norbi1985"><blockquote rel="boki"><blockquote rel="ulippo">Alexander Turcsinov meglátogatta a fronton szolgáló katonákat.
CMSJJ1cWgAABbvt.jpg

CMSIzamXAAEsB07.jpg

CMR_Gg4WcAAq50L.jpg

CMSIzaoWwAAxfPc.jpg


Vitt nekik egy kis ajándékot is.

CMR_GmOWsAA_HtV.jpg

CMSJJ38W8AA1k7M.jpg

CMSI5_rWUAA0YrJ.jpg

CMSJJ4CWUAA2Ya3.jpg

CMSJJ4CXAAEvaH-.jpg

CMSJAKiWEAA4zkb.jpg

Undorító és irritáló ez a figura, O indította a háborút Ukrajnában mint megbízott elnok. Az apja a nácik oldalán harcolt. Mivel háborús bunos Hágában vagy a bitófán a helye!</blockquote>


Ugyanaz videón (állítólag a Donyecki reptér közelében volt):

https://www.youtube.com/watch?v=RRSV7w-MtGM

</blockquote>

csak nem tudom milyert visel puskat amikor nyilvan hasznalni nem tudja??? meg agyonlovi magat es nem lesz kin nevetni ennyit.
pozol a csavo nagyon...szemuveg puska stb, epp csak a nagy politikus hasa mutassa hogy egy szanalmas pozer-ol van szo. Utalom az ilyeneket akik politikusok es beoltoznek szupemenek.

baszus ha mar mutatni akarsz valamit, ako fogd azt a fegyvert es irany az elso vonalak, lojel a szakikra, mutasd ki a fasza gyerek.

de hat nem lehet, ez ha meghalana hogy repulnek korulote a golyok ugy be szarna hogy az az hatalmas hasa egybol kiurulne.

</blockquote>

A politikus már csak politikus... mindenhol ....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 891
113
<blockquote rel="szpg9">
De közben az jár a fejemben, ha mindez Ukrajnával kapcsolatban így megtörténhet, mi a garancia arra, hogy hazánkkal vagy egy másik országgal akár itt Európában nem történhet meg egykor a jövőben ugyanez.

Mármint hogy Oroszország megtámadja, területeket csatol el tőle, máshol meg brutális fegyverkészleteket halmoz fel és háborút szít? Nincs rá garancia, hogy mással ez nem történhet meg, félnek is ettől rendesen leginkább Észtországban, Lettországban. Moldovában, Grúziában, és Ukrajnában már megtörtént.

De ha Ukrajna elesne és Magyarország is a szomszédban lenne, akkor mi is kezdhetnénk félni, hogy nem csak a magyar kacsák kerülhetnek az orosz lánctalpak alá... A magyar történelem, 1849, 1945, és 1956 emléke is arra tanít, hogy gond nélkül átgázolnak rajtunk ha az útjukba kerülünk.</blockquote>

Amúgy minden oké? Nem kaptál napszúrást a napokban? :)
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
"gond nélkül átgázolnak rajtunk ha az útjukba kerülünk"

Hogyan mikor a Lengyelek tudod?: "CSUKLÓBÓL" intézik el őket
Ja és illene tudni hogy NATO állam vagyunk papa.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
<blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="szpg9">
De közben az jár a fejemben, ha mindez Ukrajnával kapcsolatban így megtörténhet, mi a garancia arra, hogy hazánkkal vagy egy másik országgal akár itt Európában nem történhet meg egykor a jövőben ugyanez.

Mármint hogy Oroszország megtámadja, területeket csatol el tőle, máshol meg brutális fegyverkészleteket halmoz fel és háborút szít? Nincs rá garancia, hogy mással ez nem történhet meg, félnek is ettől rendesen leginkább Észtországban, Lettországban. Moldovában, Grúziában, és Ukrajnában már megtörtént.

De ha Ukrajna elesne és Magyarország is a szomszédban lenne, akkor mi is kezdhetnénk félni, hogy nem csak a magyar kacsák kerülhetnek az orosz lánctalpak alá... A magyar történelem, 1849, 1945, és 1956 emléke is arra tanít, hogy gond nélkül átgázolnak rajtunk ha az útjukba kerülünk.</blockquote>

Amúgy minden oké? Nem kaptál napszúrást a napokban? :)</blockquote>

Tudsz talán cáfolni bármit is a leírtakból? Csatolt el Oroszország területet Ukrajnától? Igen. Fegyverzi a kelet-ukrajnai felkelőket? Igen. Megtette ugyanezt Grúziával is? Igen. Hát Moldovával? Igen. Félnek attól az észtek és lettek, hogy velük is megtörténhet? Igen. Ha nem lenne köztünk Ukrajna nagyobb veszélyt jelentene számunkra az orosz sereg mint az ukrán? Igen. 1849-ben átgázolt rajtunk Oroszország? Igen. 1945-ben? Igen. 1956-ban? Igen. Képesek lennének átgázolni rajtunk megint ha nem lenne köztünk Ukrajna? Igen. Tudsz ebből cáfolni bármit is? Nem.

No ennyit mára. Lejárt a műszakom a trollközpontban. Szevasztok.