[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1526

Guest
ulippo
Te vagy terrorista, nem a szakik,te támogatod -szimpatizálsz a Szíriában harcoló ún "mérsékelt ellenzékkel", ami az Al-Kaida szíriai ága.
A "mérsékelt ellenzék" az SDF meg az FSA meg egyéb csoportok, az al-Kaidás Nuszra pont nem a mérsékeltek közé tartozik. És én ugyan soha nem mondtam, hogy a mérsékelt fegyveresekkel szimpatizálnék, pláne nem a Nuszrásokkal, de azt tudom, hogy ti kapásból leterroristáztok mindenkit aki kimondja, hogy Aszad serege és az orosz terrorbombázások több szíriai civilt öltek meg mint a mérsékelt és mérséketlen ellenzékiek összesen.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Több pozitív megállapítás hangzott el, s néhány előremutató határozat is született Ukrajnával kapcsolatban Brüsszelben, az EU-csúcson. Az uniós csúcsvezetők egyezségre jutottak az Ukrajnával kötött társulási szerződés hollandiai ratifikálásához szükséges biztosítékokról, amelyek a várakozások szerint lehetővé teszik az egyezmény végső jóváhagyását. Megállapodás született az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt elrendelt uniós gazdasági szankciók hat hónappal történő meghosszabbításáról. A visegrádi négyek nyilatkozatukban széles körű támogatásukról biztosították Kijevet.

„Nem volt egyszerű, nem volt kellemes, azonban szükség volt rá, mivel ez biztosítja, hogy az Európai Unió továbbra is egységes frontot tudjon képezni Oroszország destabilizációs külpolitikájával szemben” – jelentette ki Mark Rutte holland miniszterelnök a társulási szerződés ratifikálásával kapcsolatos döntést kommentálva. Sajtóhírek alapján a törvényhozás heteken belül szavazhat a ratifikálásról, miután bemutatják a dokumentumot a képviselőknek. „A társulási egyezmény elutasítása a legnagyobb ajándék lenne, amit adhatunk Vlagyimir Putyin orosz elnöknek” – hangsúlyozta korábban a holland kormányfő.

A visegrádi országok vezetői megerősítették, támogatják Ukrajna társulási és szabadkereskedelmi megállapodásának ratifikációs folyamatát, valamint hangsúlyozták, olyan megoldást keresnek, amely lehetővé teszi a folyamat gyors lezárását valamennyi uniós tagállam jóváhagyásával. A megállapodással a kétoldalú kapcsolatok erősödni fognak, létrejötte fontos eleme a keleti partnerségi és az európai szomszédsági politikának. Hozzátették, meg kell adni Ukrajna polgárainak a vízummentes beutazás lehetőségét minden további késedelem nélkül.
http://kiszo.hhrf.org/?module=news&target=get&id=29087
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A Vöröskereszt melegedő állomást nyitott a demarkációs vonalnál Sztanyica Lahanszkai átkelőhelyen.
http://redcross.org.ua/2016/12/v-stanitsi-luganskyi-pratsiuie-punkt-obigrivu/
Cz3nc5aWQAAQrv6.jpg

Cz3nenmWIAA-MlM.jpg
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Hétfőn nagy Elő-szilveszter Beregszászott az Arany Pávában. Tartja :a Magyar Konzulátus. Meghívottak: a kárpátaljai magyar sajtó képviselői. Ugyanaznap Dr. Grezsa Pistike laptopokat ajándékoz a kárpátaljai ukrán sajtó munkatársainak. Teszi ezt akkor amikor a kolléganőm sírva panaszolja, hogy bedöglött a fényképezőgépe, én 10+ éves, szikszalaggal egyben tartott PC-n, ócskavas LG Flatron F700B monitoron írom a cikkeimet és Tiszai csavargásaim következtében épp ma fagyot hülyére (fogta magát és elhalálozott) az 5 éves, fekete-fehér, Nokia buta-telefonom. Félre ne értsetek: nem éhezem, nem nélkülözöm. Az ukrán átlaghoz mérten jól élek. Ajándékot sose vártam Magyarországtól, mert megtanultam, hogy az "önzetlen ajándékok" sokba kerülnek, de ez akkor is vérlázító. Tudom, és akik olvassák írásaimat azok is tudják, van egy nagy bűnöm. Mint kárpátaljai magyar újságíró mindig megírtam azt amit gondolok. Mi több, ez sokszor mások gondolataival is összevágott. Mertem és merek kritikus lenni a mindenkori magyar kormányokkal, mindig "önjáró" voltam, noha alapból nép-nemzeti, jobboldali magyarnak igyekszem lenni, ami Kiss Ferenc (Etnofon, Kolinda, Vízöntő, stb) unokaöccseként talán nem meglepő. Most viszont van egy olyan érzésem, hogy megiszom a "feleslegesféldecit" és Pszalipszki főkonzul uramnak kiborítom a bilit. És abban az éjjeliedényben benne lesz a Kubában nyaraló főszerkesztőm, a hivatalosan 1200 hrivnyás fizetésem, a magyar 120 ezer ft-s (tört volna el a kezem amikor pályáztam erre a júdásgarasra) magyar eredetű "kódispénzem". Nagyon elegem van!!!!!
A másik változat, hogy fogok egy liternyit a cimborám ugocsai szilvájából, a hónom alá vágok egy méter házikolbászt és egy fél kenyeret, aztán a szomszéd kislánnyal kimegyek csillagokat nézni a zajló Tisza partjára..
Azért mert ti szeparatisták vagytok, a kormány meg kiáll Ukrajna területi egysége mellett. Meg azok mellett is, akik először kiáltanak szeparatistát. Nekik még kedveskedik is. Szép lassan reméljük, hogy még kenyeret is Grezsa ad a szájukba. Tele szájjal meg csak nem kiáltanak már semmit.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 337
20 788
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belf...karpataljai-magyarsagot-az-ukran-parlamentben
"Kijevben még nem mondtak le a nemzeti kisebbségek anyanyelvén folyó oktatás korlátozására irányuló elképzelésekről – derült ki azon a tanácskozáson, amelyet a Legfelsőbb Tanács Tudományos és Oktatási Bizottságának az új oktatási törvény előkészítésére létrehozott munkacsoportja szervezett múlt pénteken a jogszabály 7. cikkelyéhez benyújtott, a kisebbségi nyelvhasználatot hátrányosan érintő módosító indítványról..."

http://www.hidfo.ru/2016/12/az-eu-vezetoi-nem-szamolnak-az-ukran-vizummentesseg-kovetkezmenyeivel/
"Az Európai Parlament elfogadott egy mechanizmust, ami vízummentességet adna Ukrajnának és Grúziának. Az EP-képviselők többsége támogatta a kezdeményezést, de ezáltal az Európai Unió egy újabb fenyegetéssel kell szembenézzen.
Egy ukrán blogger arra figyelmezteti az európai országokat, hogy a vízummentesség megadásával olyan kockázati tényezőket vállal fel az Európai Unió, melyeket jelen helyzetben, más problémákkal összeadódva nem biztos, hogy kezelni tudna. A Harkovban élő fordító és politikai aktivista azt írta, Ukrajnában a háború mellett olyan szintű szervezett bűnözés zajlik, amit az uniós országok rendfenntartása a jelenlegi feltételek mellett nem tudna kezelni. A vízummentesség megadásával lehetővé válik az ukrán bűnözők beözönlése az Európai Unió területére. Ez egy újabb, ám alapjaiban más természetű válságot eredményezhet Európában, mint a közel-keleti migránsok tömegeinek beözönlése; a szervezett bűnözés és az Európában eddig ismeretlen szintű extrémizmus importálását jelenti.
„Több ezer olyan személy van szabadlábon Ukrajnában, akik sokévi háborús harctéri tapasztalattal rendelkeznek, fegyveres bűnözői vagy extrémista csoportok tagjai, és a vízummentesség megadása miatt ezek az emberek úgy dönthetnek, hogy elindulnak és felfedezik Európát. Ez egy újabb, a migrációs krízissel összemérhető válsághelyzetet jelent az Európai Uniónak.”.."


Ezt már én is többször leírtam. (meg mások is) Most viszont egy Harkovi írja le ugyanezt. Valakinek hallgatnia kellene rá, mert ez tényleg életveszélyes és EU szintű nemzetbiztonsági kockázat lesz.
Na és mely országok vannak közvetlenül Ukrajna mellett...?
Őszintén szólva nem emlékszem rá, hogy ez ilyen egyértelműen szerepelt-e itt. Ha igen, elnézést.

"Az Európai Parlament megszavazta a vízummentesség azonnali visszavonhatóságára vonatkozó szabályokat"
http://www.origo.hu/nagyvilag/20161...zumkotelesseg-visszaallitasat-rendkivuli.html
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Őszintén szólva nem emlékszem rá, hogy ez ilyen egyértelműen szerepelt-e itt. Ha igen, elnézést.

"Az Európai Parlament megszavazta a vízummentesség azonnali visszavonhatóságára vonatkozó szabályokat"
http://www.origo.hu/nagyvilag/20161...zumkotelesseg-visszaallitasat-rendkivuli.html

Pedig elég sokszor írtam róla. (és nem csak én)

https://forum.htka.hu/threads/biztpol-az-ukrán-helyzet.855/page-2145#post-238779

https://forum.htka.hu/threads/biztpol-az-ukrán-helyzet.855/page-2421#post-265798

egyébként érdekes a vízum megszavaztatásának a története, és erről is többször írtam.

https://forum.htka.hu/threads/biztpol-az-ukrán-helyzet.855/page-2421#post-265817
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
A "mérsékelt ellenzék" az SDF meg az FSA meg egyéb csoportok, az al-Kaidás Nuszra pont nem a mérsékeltek közé tartozik. És én ugyan soha nem mondtam, hogy a mérsékelt fegyveresekkel szimpatizálnék, pláne nem a Nuszrásokkal, de azt tudom, hogy ti kapásból leterroristáztok mindenkit aki kimondja, hogy Aszad serege és az orosz terrorbombázások több szíriai civilt öltek meg mint a mérsékelt és mérséketlen ellenzékiek összesen.
Ha az ukrajnai szeparatistákat jogosan nevezi a kormány terroristának (még egyszer se tiltakoztál itt ellene), akkor ugyanígy jogosan terroristák a szíriai kormány ellen fegyverrel lázadók is!! Hacsak nem mérsz kettős mércével, de ez nem szokatlan tőled...
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
A "mérsékelt ellenzék" az SDF meg az FSA meg egyéb csoportok, az al-Kaidás Nuszra pont nem a mérsékeltek közé tartozik. És én ugyan soha nem mondtam, hogy a mérsékelt fegyveresekkel szimpatizálnék, pláne nem a Nuszrásokkal, de azt tudom, hogy ti kapásból leterroristáztok mindenkit aki kimondja, hogy Aszad serege és az orosz terrorbombázások több szíriai civilt öltek meg mint a mérsékelt és mérséketlen ellenzékiek összesen.
Ott jártál és megszámoltad mindkét oldal áldozatait, vagy csak elhiszel és továbbadsz minden hazugságot, ami csak az egyik oldalt vádolja?!!
Most is micsoda sírás megy hogy veszélyben Aleppóban a lakosság, akkor egy nyikket se hallottam erről tőled mikor a feketeingesek elfoglalták.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Nagy-Britannia meghosszabbította az ukrajnai katonai kiképzőmisszióját 2018-ig. 2017-ben több mint 5000 katonát fognak kiképezni és 1 millió font értékben adnak nekik nem támadó felszerelést. A brit védelmi minisztérium szerint ez világos üzenet, hogy továbbra is támogatják Ukrajna szuverenitását és területi egységét a hadviselő Oroszországgal szemben.
http://www.express.co.uk/news/uk/74...-war-troops-plans-training-US-Canada-conflict
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113


http://rusvesna.su/news/1482077767
Az Ukránok támadnak a Debalcevói területen. Az ellenségnek nagy veszteségei vannak.
(18/12/2016 - 19:20 ) Az LNR népi milícia megerősítette, hogy az Ukránok támadnak Uglegorszk-Debalcevo közelében. Megpróbáltak áttörni Kalinovka közelében, közel Debalcevóhoz. Ebben a pillanatban is a harc folyik. Az Ukránoknak súlyos veszteségeik vannak, az előzetes adatok szerint legalább 30 halottuk van, és megsemmisült legalább 2 páncélozott járművük.



Üdv Boki. Mekkora erőkkel támadnak? Ez egy komoly áttörési kísérlet?
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Nagy-Britannia meghosszabbította az ukrajnai katonai kiképzőmisszióját 2018-ig. 2017-ben több mint 5000 katonát fognak kiképezni és 1 millió font értékben adnak nekik nem támadó felszerelést. A brit védelmi minisztérium szerint ez világos üzenet, hogy továbbra is támogatják Ukrajna szuverenitását és területi egységét a hadviselő Oroszországgal szemben.
http://www.express.co.uk/news/uk/74...-war-troops-plans-training-US-Canada-conflict

1 millió font értékben? :D Komoly :D
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 114
82 859
113
http://rusvesna.su/news/1482077767
Az Ukránok támadnak a Debalcevói területen. Az ellenségnek nagy veszteségei vannak.
(18/12/2016 - 19:20 ) Az LNR népi milícia megerősítette, hogy az Ukránok támadnak Uglegorszk-Debalcevo közelében. Megpróbáltak áttörni Kalinovka közelében, közel Debalcevóhoz. Ebben a pillanatban is a harc folyik. Az Ukránoknak súlyos veszteségeik vannak, az előzetes adatok szerint legalább 30 halottuk van, és megsemmisült legalább 2 páncélozott járművük.



Üdv Boki. Mekkora erőkkel támadnak? Ez egy komoly áttörési kísérlet?

Udv
Nem lehet tudni mi van a háttérben. Mindenesetre ma az ukránok megpróbáltak Malinovkába betorni. Komoly tuzérségi tuz alatt tartva a szakik pozícióját bedobtak oda egy felderíto csoportot. Nagyok az ukrán veszteségek. A szakiknál is vannak sajnos áldozatok: 5-200-as, 2-300-as, 2-elrabolt.
Mindenesetre Porosjankó osszehívta az ukrán nemzetbiztonsági tanács rendkívuli ulését. Szerintem hatalmi harc lehet a háttérben. Turcsinov totális blokádot akar a Donbassz ellen bevezetni, ezzel hátbaszúrta Porosjankót és a minszki megállapodásokat.....
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed