[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az Egyesült Államok újabb 200 millió dollárt utal át Ukrajnának katonai támogatásra - jelentette be pénteken a washingtoni védelmi minisztérium, írja az MTI.

A Trump-kormányzat "megerősíti az Egyesült Államok és Ukrajna közötti, régmúltra visszanyúló védelmi kapcsolatokat, és ennek jegyében további 200 millió dollárt utal az ukrán kormányzatnak" - írta a Pentagon. Ezzel összesen egymilliárd dollárra emelkedett annak a támogatásnak az összege, amellyel az Egyesült Államok a Krím 2014-ben történt bekebelezése óta segíti Ukrajnát.

A Pentagon közleménye szerint a most átutalt összeg az ukrajnai haderő erősítését segíti, és elsősorban a katonai kiképzőprogramokhoz szükséges eszközök beszerzését szolgálja majd. Utalva arra az Ukrajnában nemrégiben elfogadott törvényre, amely az ország és a NATO közötti kiberbiztonsági együttműködést erősíti, az amerikai védelmi minisztérium kommünikéje megjegyezte: a reformok hozzájárulnak Ukrajna védelmi képességeinek növeléséhez, amelynek célja, hogy "az ország hatékonyan megvédhesse területi épségét és demokratikus berendezkedését".
Az USA újabb 200 millió dollárt utal át katonai támogatásra Ukrajnának
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
https://hu.news-front.info/2018/07/...-a-majdant-es-elismerte-a-krimi-nepszavazast/
"Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter kijelentette: Oroszországnak minden joga megvolt arra, hogy magához csatolja a Krímet. Ezt az álláspontját a Washington Postnak adott interjújábanfejtette ki.
Arra az állításra, hogy a Krímben „látszat referendum” volt, Salvini azt válaszolta, hogy ez nézőpont kérdése.
„Ott (a Krímben – a szerk. megjegyzése) volt egy népszavazás. És a lakosság 90 %-a az Orosz Föderációba való visszatérésre szavazott” – mondta az olasz politikus.
A Washington Post újságírója megemlítette, hogy a népszavazás idején orosz katonák tartózkodtak a Krímben. Salvini azonban azt javasolta, hogy hasonlítsák össze a krímiek demokratikus véleménynyilvánítását az Ukrajnában végbement államcsínnyel.
Hasonlítsa össze azt (a referendumot – a szerkesztő megjegyzése) az Ukrajnában végbement műforradalommal. Az egy álforradalom volt, amelyet külföldiek, külföldi forrásokból fedeztek. Az „Arab Tavasz” elvei alapján. Vannak egyes, történelmileg orosz régiók – orosz kultúrával és hagyományokkal –, amelyek törvényesen tartoznak az Orosz Föderációhoz” – mondta Salvini."

https://hu.news-front.info/2018/07/...-egy-a-donbasszban-megtartando-nepszavazasra/
"Vlagyimir Putyin orosz elnök, zárt ajtók mögött, orosz diplomatáknak elmondta: javaslatot tett Donald Trump amerikai elnöknek, hogy a Donbasszban tartsanak egy új „népszavazást”.1 Erről a Bloomberg számolt be, két, a tanácskozáson jelen volt emberre hivatkozva.
Ennek során Putyin állítólag beleegyezett abba, hogy ne hozzák nyilvánosságra a tervet, hogy az amerikai elnöknek legyen ideje átgondolni a javaslatot. A javaslat értelmében a Donyecki és Luganszki Népköztársaság lakossága NEMZETKÖZI MEGFIGYELŐK ÉGISZE ALATT SZAVAZNA E TERÜLETEK STÁTUSZÁRÓL. (Kiemelés a fordítótól.)
Mint a kiadvány írja: Dmitrij Peszkov elzárkózott attól, hogy kommentálja a kérdést. Annyit mondott csupán, hogy a találkozó idején megvitattak egyes új elképzeléseket.
AZ INTERFAX KÖZÖLTE, HOGY A DONBASSZBAN MEGRENDEZENDŐ NÉPSZAVAZÁSRA FÖLTEENDŐ KÉRDÉS AZ UKRAJNÁHOZ VALÓ ÚJRACSATLAKOZÁS LESZ
Az INTERFAX.RU-ból származó forrás tájékoztatása szerint KIZÁRÓLAG A DONBASSZNAK UKRAJNÁN BELÜLI AUTONÓMIÁJA JÖHET CSAK SZÓBA. (Kiemelés a fordítótól.) A Donbasszban megtartandó népszavazás nem alaptalan, ÁM NEM SZÁMOL A „KRÍMI FORGATÓKÖNYVVEL” (kiemelés a fordítótól) – közölte az Interfax-szal egy jól tájékozott oroszországi forrás.
„Megalapozott az a javaslat, hogy tartsanak népszavazást a Donbassznak Ukrajnán belüli autonómiájáról. Ilyesféle mechanizmusokat, az elképzelés szintjén, abból a célból meg szoktak vitatni, hogy a továbbiakban A (MINSZKI) FOLYAMAT KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL EZEKET NETÁN VÉGRE LEHESSEN HAJTANI. Ezek a mechanizmusok törvényesek, nem rejtenek magukban semmi olyat, ami ellentétes a nemzetközi joggal” – mondta a helyzetet ismerő forrás.
Mint mondta, a legfontosabb, hogy ezt a kezdeményezést senki se értelmezze helytelenül. (Kiemelés a fordítótól.)
„Ez a kezdeményezés nem feltételezi a „krími forgatókönyvet”. Nagyon fontos, hogy a hangsúlyokat a megfelelő helyekre tegyük – hangsúlyozta a hírügynökség beszélgető partnere..."
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
http://rusvesna.su/news/1532169282
Vladimir Omelján Ukrán infrastrukturális miniszter állítása szerint, Ukrajna Európai és Amerikai partnereivel tárgyalásokat indított arról, hogy Oroszország Azovi-tengeri blokádja miatt vonják szankciók alá Oroszország Fekete-tengeri kikötőit.
"Európai és amerikai partnereinkkel arról tárgyalunk, hogy megfelelő szankciókat alkalmazzunk az Orosz Föderáció Fekete-tengeri kikötőin az Azovi-tenger és az Azovi-tenger kikötőinek a blokkolása miatt. - mondta Omelján.


(Egyre rosszabb helyzetbe kerül Ukrajna, mert Oroszország ténylegesen blokkolja az Ukrán és egyéb (pl török hajókat, miután Porosenko tárgyalni kezdett Erdogánékkal UAV-k gyártásáról ) hajók mozgását, napokig várakoztatja őket a Kercsi - hídnál való áthaladásnál, ezzel minimum késéseket okozva, de tárgyilagosan ezzel a hadi szállításokat is lehetetlenné teheti. az Ukrán halászhajók mozgása is lehetetlenül. Miután már az EU is vámot vezetett be az Ukrán acéltermékekre is, Mariupol kikötőjének és a nyersanyag és kész árú mozgásának nehezítése miatt már csökkent a forgalom volumene. Ezáltal is Mariupol vállalatai kezdenek ellehetetlenülni, és az egy fél milliós város. Legutóbbi híresztelés (nem megerősített hír) szerint Ukrajna állítólag korlátozni kezdi a Donbass vízellátásáért felelő folyókat. Ami azzal is jár, hogy Mariupol vízellátása teljesen ellehetetlenülhet. Mariupolban tehát egyrészt a munkások pénzkeresete kerül veszélybe, másrészt meg a teljes lakosság vízellátása is. Ez érthetően teszi nagyon idegessé az Ukrán vezetést, bár mindkét folyamatért ő a felelős, az előbbiért közvetetten, a másodikért közvetlenül. Mindebből az következhet, hogy gyakorlatilag az Ukránok felkészültek Mariupol föladására.. )



http://mariupolnews.com.ua/news/vie...roleteli-shturmoviki-i-vertolety-foto-i-video
Ma reggel Mariupol lakosai szörnyű hangra ébredtek. Mariupol felett alacsonyan a házak felett húzott el nagy zajjal két csatarepülőgép. (feltehetően két Szu-25) A repülőgépeket a tenger felett is látták. Valamivel később helikoptereket is láttak repülni.
Az OOSz sajtóközpontjának tájékoztatása szerint, a repülés az Ukrán hadsereg tervezett hadgyakorlatához kapcsolódik.
Eközben a közösségi hálózatokban az állampolgárok aktívan vitatták meg hogy mi történik, és fotókat és videókat is megosztottak.

yoMou0CT.jpg


 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
https://karpathir.com/2018/07/21/amerika-nem-tamogat-egy-kelet-ukrajnaban-rendezendo-nepszavazast/
"A Fehér Ház nem támogat egy Kelet-Ukrajnában rendezendő népszavazást – jelentette be a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője...
...Garrett Marquis, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője leszögezte: az orosz és az ukrán kormány közötti, a Donyec-medence helyzetének rendezését célzó megállapodások “nem foglalják magukban bármilyen referendum megrendezésének lehetőségét”.
Hangsúlyozta továbbá, hogy egy ilyen, esetlegesen mégis sorra kerülő népszavazásnak “nem lenne legitimitása”..."

Beletelt pár napba míg az USA hivatalosan reagált az elmúlt napok szállingózó nem hivatalos híreire.
Addig meg Porosenkoék nagyon izzadhattak. Emiatt is...
 

hajós

Member
2018. március 3.
61
41
18
Nem értem a szakikat oroszokat szankciók stb nem nagyon lehet rosszabb a helyzet Ukrajna miatt nem lesz 3 vh miért nem lépnek kezd mindenki belefáradni a háborúba mit érezhet egy frontkatona lassan nem lesz miért harcoljon szaki oldalt nem lesz terület amit megvédjen ukrán oldalt meg csak a menekülés marad europaba.Minnél gyorsabban be kéne fejezni ezt a szarságot mert ez nem vezet sehova.Már elvesztette az értelmét.
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

hajós

Member
2018. március 3.
61
41
18
ahogy hallom még most is jelentkeznek önkéntesek mindkét oldalhoz ami már totális öngyilokba megy át remélem nem lesz ez kárpátalján mert nem tudnánk kezelni azt a helyzetet.
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 366
113
Nem értem a szakikat oroszokat szankciók stb nem nagyon lehet rosszabb a helyzet Ukrajna miatt nem lesz 3 vh miért nem lépnek kezd mindenki belefáradni a háborúba mit érezhet egy frontkatona lassan nem lesz miért harcoljon szaki oldalt nem lesz terület amit megvédjen ukrán oldalt meg csak a menekülés marad europaba.Minnél gyorsabban be kéne fejezni ezt a szarságot mert ez nem vezet sehova.Már elvesztette az értelmét.
Biztos meg vannak azok a okok amiért nem teszik ! Majdan megtörtént ukránok az ott élő emberek nem számítanak ! A nagyon játsszák a játékukat! Ahogy írta EU-nak és USA-nak érdeke a mostani helyzet fenntartása. Előbbi olcsó alkalmazható munkaerőre van szüksége ukránok még ilyenek! USA oroszok elleni felvonulási terület.
Putyin mit mért tesz ez esetben nem tudom !
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
https://karpathir.com/2018/07/21/amerika-nem-tamogat-egy-kelet-ukrajnaban-rendezendo-nepszavazast/
"A Fehér Ház nem támogat egy Kelet-Ukrajnában rendezendő népszavazást – jelentette be a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője...
...Garrett Marquis, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője leszögezte: az orosz és az ukrán kormány közötti, a Donyec-medence helyzetének rendezését célzó megállapodások “nem foglalják magukban bármilyen referendum megrendezésének lehetőségét”.
Hangsúlyozta továbbá, hogy egy ilyen, esetlegesen mégis sorra kerülő népszavazásnak “nem lenne legitimitása”..."

Beletelt pár napba míg az USA hivatalosan reagált az elmúlt napok szállingózó nem hivatalos híreire.
Addig meg Porosenkoék nagyon izzadhattak. Emiatt is...
Ebbol az usa mar nem tud jol kijonni.
Ha tamogatjak a szavazast akkor megint kisebb lesz Ukrajna (es ezzel a krimi szavazast is legitimaljak). Sot, meg tobb ilyen szavazas johet. Ha pedig nem segitik a nepszavazast, akkor nem tamogatjak a demokraciat...o_O

Ez megint egy ugyes huzas volt Putintol. :cool:
Trump orult targyalasi strategiaja most nem jott be. Azt hiszem elbizta magat.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos and lgabo
T

Törölt tag 1526

Guest
Ebbol az usa mar nem tud jol kijonni.
Ha tamogatjak a szavazast akkor megint kisebb lesz Ukrajna (es ezzel a krimi szavazast is legitimaljak). Sot, meg tobb ilyen szavazas johet. Ha pedig nem segitik a nepszavazast, akkor nem tamogatjak a demokraciat...o_O

Ez megint egy ugyes huzas volt Putintol. :cool:
Trump orult targyalasi strategiaja most nem jott be. Azt hiszem elbizta magat.
Putyin javaslatának semmi köze a demokráciához. Az nem demokrácia, hogy Putyin a katonáival elűzött onnan 1.5 millió embert utána meg nélkülük a maradékkal akarja megszavaztatni mi legyen a terület sorsa. Az sem demokrácia, ha Putyin mondja meg miről lehet és miről nem lehet népszavazni. A krími népszavaztatáson nem lehetett az Ukrajnában maradásra szavazni csak az Oroszországhoz csatlakozásra vagy a függetlenségre. Az újabb népszavaztatási ötletében pedig nem lehet az Oroszországra csatlakozásra szavazni, csak arra amire ő szavaztatni szeretne.

Ez nem demokrácia, semmi köze hozzá, ez egy militáns náci rezsim színjátéka. Már az USA, az EU és Ukrajna is jelezte, hogy nem érdekli Putyin javaslata. Majd ha kivonultak Putyin katonái, visszatérnek és szavazhatnak a 1.5 millió elűzött donbasszi lakosok is, legálisan az ukrajnai törvények szerint, az lesz a demokrácia.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 000
12 093
113
Persze. Olyan fejlett mint a T-84 Oplot, ami jobb az orosz T-90-nél az ukránok szerint. Mégis utolsó helyen végeztek a nyugati harckocsi biatlonon, miután az első nap elromlottak a híres ukrán tankok. :)

Biztos a nyugatiak kertek meg ra az ukrikat , nehogy mar lealazzak a tobbi fejlett technikat... :D
 

Telak2

Well-Known Member
2016. október 28.
1 101
1 221
113
Putyin javaslatának semmi köze a demokráciához. Az nem demokrácia, hogy Putyin a katonáival elűzött onnan 1.5 millió embert utána meg nélkülük a maradékkal akarja megszavaztatni mi legyen a terület sorsa. Az sem demokrácia, ha Putyin mondja meg miről lehet és miről nem lehet népszavazni. A krími népszavaztatáson nem lehetett az Ukrajnában maradásra szavazni csak az Oroszországhoz csatlakozásra vagy a függetlenségre. Az újabb népszavaztatási ötletében pedig nem lehet az Oroszországra csatlakozásra szavazni, csak arra amire ő szavaztatni szeretne.

Ez nem demokrácia, semmi köze hozzá, ez egy militáns náci rezsim színjátéka. Már az USA, az EU és Ukrajna is jelezte, hogy nem érdekli Putyin javaslata. Majd ha kivonultak Putyin katonái, visszatérnek és szavazhatnak a 1.5 millió elűzött donbasszi lakosok is, legálisan az ukrajnai törvények szerint, az lesz a demokrácia.
Mondjuk Ukrajnát sem nevezném a demokrácia szent államának. Az a népszavazás is kb ugyan olyan értelmwtlen lenne. Pl. ki számolná a szavazatokat? kik ellenőriznék a szavazás tisztaságát? kik lennének ténylegesen szavazásra jogosultak? elfogadná-e Ukrajna az eredményt? elfogadná-e Oroazország az eredményt? elfogadná-e USA? lennének más régiók is akik kilépnének? ha igen megtehetnék? ki garantálná mindezt?
Sok kételyem van ezzel kapcsolatban, de tény ami Ukrajnában zajlik már le kellene zárni. Végérvényesen, még akkor is,ha ez Ukrajna 2-3 vagy több részre szakadásával is járna.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 130
82 909
113
Nem értem a szakikat oroszokat szankciók stb nem nagyon lehet rosszabb a helyzet Ukrajna miatt nem lesz 3 vh miért nem lépnek kezd mindenki belefáradni a háborúba mit érezhet egy frontkatona lassan nem lesz miért harcoljon szaki oldalt nem lesz terület amit megvédjen ukrán oldalt meg csak a menekülés marad europaba.Minnél gyorsabban be kéne fejezni ezt a szarságot mert ez nem vezet sehova.Már elvesztette az értelmét.

Egyszerü lett volna a helyzet, ha :

1. Nincs államcsíny, nincs semmi probléma Ukrajnában. Egy nappal azután, hogy aláírták a szerződést az ukrán válság békés rendezésére Viktor Janukovics ukrán elnök, a nyugat által szponzorált és irányított ellenzék(náci pártokkal) és a francia, német és lengyel külügyminiszter. Másnap már megtörtént az államcsíny. Elfoglalták Janukovics elnöki rezidenciáit, elfogatási majd megölési parancsot adtak ki ellene.
2. Államcsíny után rendezni kellett volna Ukrajna jövőjét mégpedig Ukrajna föderalizációjával.
Ha a 2. pont teljesül béke van Ukrajnában, se konfliktus, se a Krím visszavétele.
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi and Sniper
T

Törölt tag 1526

Guest
Egyszerü lett volna a helyzet, ha :

1. Nincs államcsíny, nincs semmi probléma Ukrajnában. Egy nappal azután, hogy aláírták a szerződést az ukrán válság békés rendezésére Viktor Janukovics ukrán elnök, a nyugat által szponzorált és irányított ellenzék(náci pártokkal) és a francia, német és lengyel külügyminiszter. Másnap már megtörtént az államcsíny. Elfoglalták Janukovics elnöki rezidenciáit, elfogatási majd megölési parancsot adtak ki ellene.
2. Államcsíny után rendezni kellett volna Ukrajna jövőjét mégpedig Ukrajna föderalizációjával.
Ha a 2. pont teljesül béke van Ukrajnában, se konfliktus, se a Krím visszavétele.
Egyszerű lett volna a helyzet ha:

1. Putyin nem próbálja meg elszabotálni Ukrajna társulását az EU-val. Ha nem akarta volna elvenni tőlük az EU-s társulást nem lett volna Majdan.
2. Nem lett volna Majdan, nem lett volna háború, az egész azért lett mert Putyin bele akart szólni a saját dolgukba, elő akarta írni nekik mit tehetnek, ahogy most is ő akarja előírni nekik mit tegyenek. A saját országában elnökölhet, nem a másokéban, de ő a szuverén országok helyett is dönteni akar, ha nem megy akkor meg támad.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
Putyin javaslatának semmi köze a demokráciához. Az nem demokrácia, hogy Putyin a katonáival elűzött onnan 1.5 millió embert utána meg nélkülük a maradékkal akarja megszavaztatni mi legyen a terület sorsa. Az sem demokrácia, ha Putyin mondja meg miről lehet és miről nem lehet népszavazni. A krími népszavaztatáson nem lehetett az Ukrajnában maradásra szavazni csak az Oroszországhoz csatlakozásra vagy a függetlenségre. Az újabb népszavaztatási ötletében pedig nem lehet az Oroszországra csatlakozásra szavazni, csak arra amire ő szavaztatni szeretne.

Ez nem demokrácia, semmi köze hozzá, ez egy militáns náci rezsim színjátéka. Már az USA, az EU és Ukrajna is jelezte, hogy nem érdekli Putyin javaslata. Majd ha kivonultak Putyin katonái, visszatérnek és szavazhatnak a 1.5 millió elűzött donbasszi lakosok is, legálisan az ukrajnai törvények szerint, az lesz a demokrácia.


Akik elmenekültek, azok a harcok elől Oroszországba menekültek és nem Putyin katonái elől... Úgyhogy ha az eddig vissza nem tértek is visszatérnek, akkor tudni fogják, hová húzzák azt az X-et. ;)
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Akik elmenekültek, azok a harcok elől Oroszországba menekültek és nem Putyin katonái elől... Úgyhogy ha az eddig vissza nem tértek is visszatérnek, akkor tudni fogják, hová húzzák azt az X-et. ;)
1.5 millió belső menekült van Ukrajnában, akik Putyin katonái elől menekültek el. Az EBESZ, az ENSZ és a segélyszervezetek akik segítik őket erről pontos adatokat adnak.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Putyin javaslatának semmi köze a demokráciához. Az nem demokrácia, hogy Putyin a katonáival elűzött onnan 1.5 millió embert utána meg nélkülük a maradékkal akarja megszavaztatni mi legyen a terület sorsa. Az sem demokrácia, ha Putyin mondja meg miről lehet és miről nem lehet népszavazni. A krími népszavaztatáson nem lehetett az Ukrajnában maradásra szavazni csak az Oroszországhoz csatlakozásra vagy a függetlenségre. Az újabb népszavaztatási ötletében pedig nem lehet az Oroszországra csatlakozásra szavazni, csak arra amire ő szavaztatni szeretne.

Ez nem demokrácia, semmi köze hozzá, ez egy militáns náci rezsim színjátéka. Már az USA, az EU és Ukrajna is jelezte, hogy nem érdekli Putyin javaslata. Majd ha kivonultak Putyin katonái, visszatérnek és szavazhatnak a 1.5 millió elűzött donbasszi lakosok is, legálisan az ukrajnai törvények szerint, az lesz a demokrácia.
Ne játszd itt a hülyét, mert megvan az a veszély hogy még elhisszük rólad.
A Szu. felbomlásakor senki se űzött el senkit, nyugodtan lehetett volna népszavazást tartani Putyin nélkül (hol volt ő még akkor?) és mindenki más nélkül hogy melyik terület melyik országhoz akar tartozni, vagy esetleg független akar-e lenni, de akkor is szartatok ti a demokráciára, eszetekbe se jutott az önrendelkezés, csak a harács, a minél nagyobb területfoglalás. Lehet itt köpködni másnak a népszavazási javaslatát meg Putyin javaslata miatt sírni, de tőled se meg a főnökeidtől se hallottam még egyszer sem hogy milyen kérdésekről és lehetőségekről lehetne vagy kellene Ukrajnában népszavazást tartani. "Demokrácia" ukrán módra ...
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi and zeal