[HUN] Aero Vodochody / HSC Aerojet Zrt (Hu, 80%) + Omnipol (Cz, 20%)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
21 915
76 262
113
Ma megérkezett az NG Pápára.
e29414957e002d1c76d7e0ba0c0b1d9e.jpg
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
5 745
11 071
113
Ezt az utat az itthoni radarosok --+ a Griffmaraink ? :oops: -- felhasználhatnák arra, hogy lemérhetnék egyúttal az L-39NG RCS-ét, mert az NG-nek új, kompozit szárnya van. Elméletileg ez sokat javít(hatna) ezen a radar-hullám-visszaverési értéken(RCS), amivel a régi --fém-szárnyas L-39, a szinte a radarokkal szembe néző szárnyaival-- a méretéhez képest elég "szép"(csúnya/rossz) értéket produkálhatott. Vagyis akár: :hadonaszos:

Annak is örülnék ha ezt már "elkövették" volna! :oops:

U.I.:

A 0475-ös gép jött, a díszfestett prototípus.

Neeem, baj, az is jó (erre)! ;)


.
 

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 305
1 693
113
akkor rákérdezek mégegyszer. arra a célra gondoltál e felderítőrepüllőgépet alkalmazni amire az USA ide és romániába küldött felderítőrepülőgépet ? ha nem? akkor vedd végig hogy afganisztánba hány féle felderítő repüllőgéprepkkedett és azoknak milyen feladata vólt. vagy vedd végig hogy milyen felderítő helikoterünk vólt és annak mi vólt a célja? és máris több tucat szerepet találsz... egy EW szerepkörben hogy muzsikál egy drón amikor alapból rádiójelekkel irányítják és azon keresztül jön az adat is ami alapján reagálni kell. vagy egy drón hogy fog passzívba repülni rádióelektronikai felderítők elől? miközben az irányításához jelet kell kibocsáljtania? ezt hogy végzi? autonóm módon és majd itt kiértékelik és jajj hát itt meg itt ki kelltt vólna térni mostmár mind1...
Ezt a gépet csak mint kiképző szabadna alkalmazni bármilyen más szerepkör értelmetlen , pénzkidobás!EW szerepkör , erre a válaszom : a lehetséges második szd. Gripen "E"- ből álljon , azzal a tudásal egy gép fél Magyarországon lekapcsolja a villainyt!
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
17 780
24 421
113
Ezt a gépet csak mint kiképző szabadna alkalmazni bármilyen más szerepkör értelmetlen , pénzkidobás!EW szerepkör , erre a válaszom : a lehetséges második szd. Gripen "E"- ből álljon , azzal a tudásal egy gép fél Magyarországon lekapcsolja a villainyt!
igen csak ezzel pont onnan vonsz el kapacitást ahova szükséges lenne.
ew kedvéért kukázod a vadászképesség jelentős részét és 0zod a csapásmérő képességet...
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 812
7 739
113
Felfegyverzett gép
A képeken átrepülés közben nem látszott sem az ALCA sem az NG, hogy hordozott volna fegyvert, beépített tűzfegyvere nincs.
Egybéknt k. mindegy szerintem, hogy a cseh cég a kerozinjára mennyit költ, és hol repül át..
Arra inkább kiváncsi lennék, hogy a lőteret mennyiért bérlik, vagy csak "puszira" kapták meg.