Eddig bejottek /epp ez a tema is./Te most tényleg mindenfajta nyilatkozat vagy bármi más nélkül érvelsz az álmaiddal?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Eddig bejottek /epp ez a tema is./Te most tényleg mindenfajta nyilatkozat vagy bármi más nélkül érvelsz az álmaiddal?
AlcaEz már egyenesebb válasz főleg, hogy az eredeti kérdésem az volt ...miért nem érvènyesül a harckocsik beszerzésénél már alkalmazott "inkább kevesebb de csúcskategória legyen" elv ebben az esetben?
A Grippeneket meg én említettem annak kapcsán, hogy ott sem volt szempont a harci tapasztalat, szoval miért èrv ez az Albánál?
M346? Ugye te sem hiszed, hogy rosszabb csak mert nincs harci tapasztalata..
De ahogy látom a válasz elsősorban az, hogy mert bizonyos befektető érdekek ezt kívánják.
A gyár beruházásnak önmagàban örülök, és lelkesen fogok tapsolni, ha 10-20 év múlva lesz Magyatországon érdemi repipar, de ettől még nem egyértelműen a legjobb vétel az Alba.
Szerintem meg nem lenne piaca.Fizetőképes piacon kiszoritja a Master,Golden Egel.Ahol meg nem kell csapásmérő képesség,ott a PC21.COINT környezetben meg a Super Tucan jellegű gépek.Harmadik világban meg a kinaiak.Valamennyit persze azért biztos sikerűlne eladni,de ahoz kevesett,hogy megérje a gyártás.A régi Albák meg lassan kikopnak,azok nagyjavitása sem stabil üzlet.Az Ibis taivaniakkal való közös gyártása talán az egyetlen,amiben van még sansza az Aeronak.Igen az usa epp most tendereztet konnyu csapasmeroket amin az alca tuningja is indult oroszok a jak 130 al valtjak a szuhojokat kina eggyenlore keresgel...
Avilagnak szuksege van konnyu csapasmero repulogepekre
Igen az alcahoz van/lenne
Ez már egyenesebb válasz főleg, hogy az eredeti kérdésem az volt ...miért nem érvènyesül a harckocsik beszerzésénél már alkalmazott "inkább kevesebb de csúcskategória legyen" elv ebben az esetben?
A Grippeneket meg én említettem annak kapcsán, hogy ott sem volt szempont a harci tapasztalat, szoval miért èrv ez az Albánál?
M346? Ugye te sem hiszed, hogy rosszabb csak mert nincs harvi tapasztalata..
De ahogy látom a válasz elsősorban az, hogy mert bizonyos befektető érdekek ezt kívánják.
A gyár beruházásnak önmagàban örülök, és lelkesen fogok tapsolni, ha 10-20 év múlva lesz Magyatországon érdemi repipar, de ettől még nem egyértelműen a legjobb vétel az Alba.
Eddig bejottek /epp ez a tema is./
Lehet. És tőlem légipostára is használhatják, a lényeg, hogy amire szüksége van a légierőnknek arra tényleg a Alca, vagy az NG lett hirtelen a legalkalmasabb?Sztem ott csúszik félre a téma, hogy az NG nem a Gripenek helyett, azon funkciók bővítésére jöhet, hanem sugárhajtású kiképzőgépnek, ami a Z2026 céljai közt szerepel. Nagyobb hangsúly lesz az itthoni képzésen, mert több pilótánk lesz.
A többi találgatás, ez meg a celok között szerepel.
Igazabol a haboru elott se arasztottuk el szarral a sereget. Csak a haboruba akkora volt a fejlodes tempoja hogy nem tudtuk az lekovetni./ezt meg senki nem tudta elorre./Egész konkrétan a legrosszabb vétel.Vagy azt csináljuk mint a háború előtt?Elarasztjuk szarral a sereget csak azért mert magyar?Ráadásul ez nem is magyar...
Csak lényegében felesleges ez a kategória.A modern nagyteljesitményű turbopopok kiváltották.Olcsóbbak,sokoldalúbbak,hatékonyabbak.Sugárhajtású gépben sokkal nagyobb teljesitményűeket használnak.Sztem ott csúszik félre a téma, hogy az NG nem a Gripenek helyett, azon funkciók bővítésére jöhet, hanem sugárhajtású kiképzőgépnek, ami a Z2026 céljai közt szerepel. Nagyobb hangsúly lesz az itthoni képzésen, mert több pilótánk lesz.
A többi találgatás, ez meg a celok között szerepel.
Akkor olvasd vissza a leo topikokat is a bejelentés előttről.Ez, es az akkori hsz-k számomra sokkal többet árulnak el gép valódi értékéről.
Altalaba ebbe a topikba megy az abrandozas es a nezetek kifejtese /erree hoztam letre anno LEHETSEGES/ pont azert hogy adott tipusosok topikjai ne legyenek teleszorva.... /alca alba pont az volt ami altalaba 3 havonta elokerult temaba ervek ellenervek dulorejutas soha nem volt/A gyárvásárlàs előttről alig csak pár oldalnyi bejegyzés van az Alca-L39NG topikban, és azok közt sincs a most lelkes rajongók hozzászólásai. Ez, es az akkori hsz-k számomra sokkal többet árulnak el gép valódi értékéről.
Mióta része Tombor a HM-nek?Most már tudjuk, hogy mire kellett a május végi plusz 90 milliárd a HM-nek. Nem IFV-re, mint ahogy itt sokan gondoltuk, nem Nasamsra hanem a haldokló cseh repülőgépipar megmentésére, hogy megvehessük - természetesen túlárazva - kategóriájának leggyengébb kiképző gépét elérve ezzel a szenegáli "légierő" színvonalát. Gratulálok a NER-nek!
Mióta van Tombornak 250 millió dollárja?Mióta része Tombor a HM-nek?
Valojaba nem volt az ove osszegrundolta /befektetoi csoport./Mióta van Tombornak 250 millió dollárja?
Áruld már el, hogy ehhez miért kellett volna a HM pénze? Egyelőre privát befektetési alap vásárolta be magat az Aeroba. Ehhez nem kell állami pénz. Ehhez elég egy komoly hitel Tombor Andrásnak és a cégének. Erre elegendő az Exim Bank is, vagy akár az OTP is, egy állami kezességvállalással. Ha meg megint Csányi helyett lépett be az üzletbe Tombor, akkor a hitel meg duplán el van intézve.Most már tudjuk, hogy mire kellett a május végi plusz 90 milliárd a HM-nek. Nem IFV-re, mint ahogy itt sokan gondoltuk, nem Nasamsra hanem a haldokló cseh repülőgépipar megmentésére, hogy megvehessük - természetesen túlárazva - kategóriájának leggyengébb kiképző gépét elérve ezzel a szenegáli "légierő" színvonalát. Gratulálok a NER-nek!
Fogalmam nincs, és neked?Mióta van Tombornak 250 millió dollárja?
Érdekes egybeesés, hogy május végén kap plusz 90 milliárdot a HM majd 1 hét múlva Tombor megveszi az AV 51%-át. A cseheknél már arról cikkeznek, hogy a tényleges vevő a HM Arzenál volt. Így azért összeáll a kép.Valojaba nem volt az ove osszegrundolta /befektetoi csoport./
A leo bejelentés előtt még szerényebb célok pörögtek a topikban, de ma mindenből a legjobb kell, és azonnal, mert ha nem akkor rohadjon meg a NER... Jaj, ne már!Miért? Az A7Leók képességeiről is megoszlanak a vélemények? Aligha. Azért az egy kategóriája top járműve, ezt szerintem kevesen vannak akik vitatják.
Az a dühítő, hogy amikor millió fontosabb beszerzés lenne akkor a forrásokat a cseh repülőgépipar megmentésére használják fel. Kiképző gépet venni fogunk, de most már nem lesz tényleges verseny: drágán fogjuk megvenni a lehető leggyengébbet. A NER emlegetése sem véletlen. Csak olvass utánna a neten ki is ez a Tombor.Fogalmam nincs, és neked?
Én csak azt nem értem, mire fel ez a hatalmas düh ezzel a vásárlással kapcsolatban. Lehet, hogy sok szempontból rossz döntés, a gyár, és borítékolhatóan az L39NG megvétele, de azért nem az a tragédia, aminek egyesek le próblják itt festeni.
Szeretném, ha itt értelmesen meg tudnánk vitatni, és ehhez az állandó NERezés szerintem nem szükséges kellék.