Én meglepődtem, hogy nem az Elbit rendszerét választottuk.Magyar gépre.. Nos ezt Én is megírtam, csak nem hiszem el.
https://military-technology.blog.hu...apatszallito_airbus_a319-112_repulogepeinknek
Egyik oldalon van az ELBIT aki már sok helyre integrálta rendszereit. És működnek is. A másik oldalon a Bird System amely egytlen B737NG-re készített ilyen rendszert és 2-3év alatt sem sikerült ez ráaplikálni a 319-eseinkre. Megboldogult Kővári Laci többször látta az izraelieket méricskélni a repülőgépeinken.
Nos ki gondolja komolyan, hogy 2 darab KC390-re integrálják a saját rendszerüket, miközben egy másik izraeli már integrálva lett? Ki fizeti az integrációt? Ki a fene venne a Bird rendszert, mikor ott a drágább de kvázi jobb nemzetközi referenciájú ELBIT.
Ja én kapcsolatban vagyok a Bird-el.
November 18-i levelükben ezt írták:
The original contract that was signed with the Hungarian gov included BIRD's AMPS MV system with the MACS sensor – that performs a unique confirmation of suspected incoming missile threats and practically eliminates any False Alarms.
The system is currently in the process of being installed, though with a stricter certification requirement that came up during the program (and therefore it requires a longer time).
Szóval itt tartunk. Még tele van fals riasztással..
És ezt akarják az egyébként is kockázatos beszerzésre a KC319-re, amikor már van dedikáltan integrált rendszer. Ezt nem is lehet érteni..
Kiváncsi leszek, hogy oldják meg a cseh Mi-17 önvédelmi rendszereit, mert abból is csak Black Hawkhoz készítettek egyet, amre nem is emlékszem, hogy valaki rendszeresítette- e. Persze a propaganda kiadványukon meg weblapjukon minden elfér...
Kíváncsi vagyok a valódi okokra.