[HUN] Airbus A330

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1586

Guest
Nem kell hasznot termelnie, ha katonai vagy kormány, de úgy volt eredetileg, hogy a felesleges időt majd a wizzair-en keresztül értékesítik a piacon, na ebből eddig semmi se lett.
Símán tudna hasznot termelni. Bele kéne még valakinek tolni pár millió $-t, átalakítani MRTT vé és az Omega Tankerhez hasonlóan bértankolást végezhetne a NATO-nak + fennmaradó időben hordhat terhet.
Persze lehet hogy nem COVID készültség alatt kell az átlakításhoz hozzákezdeni....
További jó hír hogy már a kirugott Wizzair kapitányok közül többen is berukkoltak a seregbe, úgyhogy a 320 ról 330 megy az átképzés.
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97 and ms07

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 494
113
On 31 January, Qatar Airways retired their final four A330-200Fs and the aircraft are now parked at the airline's base at Doha.

"In total Qatar Airways operated five A330-200Fs, which were all ordered new at Airbus. In August last year, Qatar sold one of its A330-200Fs to the Hungarian government, which is operated by Wizzair. Reportedly, two of the four remaining A330-200Fs are eyed by shipping giant CGA CGM to launch its own cargo airline. However, this deal hasn't been announced yet (as is the official launch of the new airline)."


És a másik kettő kié lesz?
 

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
Nem kell hasznot termelnie, ha katonai vagy kormány, de úgy volt eredetileg, hogy a felesleges időt majd a wizzair-en keresztül értékesítik a piacon, na ebből eddig semmi se lett.

Amúgy eladó lett további 4 Qatar A330, most majd kiderülhet végre, igaz volt e a pletyka, hogy több gépes lesz a magyar flotta
Úgy néz ki, hogy mostanában SZERENCSÉRE nem lesz "több gépes flotta". Íme:

"Profilt bővít az Air Belgium, ugyanis belga források szerint a Qatar Airways január végén kivont négy Airbus A330-200F áruszállító gépét veszik át."

Mellesleg ha olyan jó üzlet lenne manapság a légi áruszállítás, akkor az erre szakosodott óriáscégek már rég rárepültek volna a Qatar és az Etihad "megunt" A332F gépeire, tehát nekünk és a belgáknak nem lett volna mit vennünk.
Pontosabban vehetnénk vadiúj - de a kutyának nem kellő - A330F-eket, íme:

"Az európai gyártó elvesztette az utolsó megrendelést is az A330F-re, így az egyetlen, gyárilag áruszállító típusából jó ideig nem készül majd új példány."

Szóval TERMELJEN HASZNOT, vagy fizesse az a pedofil külügyes, aki kitalálta, hogy ilyen baromságot kell vásárolni!!! - Nehogy már mi adófizetők fizessük a döntéshozók rossz döntéseit...!!!
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 527
8 078
113
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
K

kamm

Guest
Símán tudna hasznot termelni. Bele kéne még valakinek tolni pár millió $-t, átalakítani MRTT vé és az Omega Tankerhez hasonlóan bértankolást végezhetne a NATO-nak + fennmaradó időben hordhat terhet.
Na ez lenne a legnagyobb bukta, ebbe penzt olni es utana legolcsobbkent megprobalni eletben maradni vele - de csak addig, amig fel nem toltodik a nemzetkozi MRTT flotta, mert onnantol vege.