Édekes, hogy egészen északra felmentek gyakorolni.
Ez magyar mép? Ez az amelyik felment Link 16-ot tesztelni a németekkel? Csak azért kérdem, mert ezen van FLIR. Ha magyar akkor a következőkön már rajta lesz a FLIR és a Link 16.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Édekes, hogy egészen északra felmentek gyakorolni.
Nem. Még nem...Te, ez a Link-16 ez nem egy rég elavult rendszer?
A romulán nem kettős ügynök, hanem a frász tudja hányszoros.Most szerveztük be. Kettős ügynök.
Bizonyára az F-35 MADL rendszere korszerűbb de az US Army nál úgy tűnik a Link 16 még egy darabig marad a Link 16 a standard adatátviteli rendszer.Te, ez a Link-16 ez nem egy rég elavult rendszer?
Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy melyik fedélzeti géppuskát rendeltük hozzájuk. A képen szereplő FN-t, vagy ezt:Nagyon részletgazdag leirás a Thai gépekről (sétahelikről, ahogyan egyesek nevezik), érdemes átbogarászni:
https://thaimilitaryandasianregion..../h145m-battlefield-support-helicopter-france/
Bármelyiket kipróbálnám egy körreÉn nagyon kíváncsi vagyok, hogy melyik fedélzeti géppuskát rendeltük hozzájuk. A képen szereplő FN-t, vagy ezt:
Annak lehet elavult akinek van jobb, de nekünk eddig mintha még ez se lett volna!Te, ez a Link-16 ez nem egy rég elavult rendszer?
Egyébként az "ajtólövész" mint olyan, az közvetlen a gép személyzetéhez tartozik?...értsd úgy, hogy ő végül is a helikopterszázad katonája, aki csak ajtólövész?...vagy bármelyik bokorugró, aki felpattan a gépre kézbe veheti (majd)...?Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy melyik fedélzeti géppuskát rendeltük hozzájuk.
Én remélem kihagyják ezt az ajtólövész marhaságot...Egyébként az "ajtólövész" mint olyan, az közvetlen a gép személyzetéhez tartozik?
Amikor egy heli használni tudná, akkor ott félkomoly ellenfélnél ott a MANPAD. Szerintem is tök felesleges. Még COIN környezetben is egyre inkább szuicid...Én remélem kihagyják ezt az ajtólövész marhaságot...
Ennél elavultabb és feleslegesebb fegyvert egy helikopterre nehezen lehet elképzelni…(kb. mint a gépágyú az F-35-ön)
Nem akadályozza a mozgást ki és beszálláskor...?Miért akarjátok elhagyni?Az nem azért van,hogy a légvédelemmel megbízott ellenséget vadássza,hanem azért,hogy amikor a legsebezhetőbb a helikopter(ereszkedés,amíg a földön van és végül a felszállás)legyen valami ami biztonságot ad a helikopternekmeg a benne szállított deszantnak.
A szolnoki szimulátor nem erre enged következtetni...Én remélem kihagyják ezt az ajtólövész marhaságot...
Ez igaz, de szerintem teljesen életszerű az amit Dudi lejjebb ir:Amikor egy heli használni tudná, akkor ott félkomoly ellenfélnél ott a MANPAD. Szerintem is tök felesleges.
Igen, valahogy a legtöbb hadsereg a helijein ezt fontosnak tartja...gondolom nem véletlenül...Az nem azért van,hogy a légvédelemmel megbízott ellenséget vadássza,hanem azért,hogy amikor a legsebezhetőbb a helikopter(ereszkedés,amíg a földön van és végül a felszállás)legyen valami ami biztonságot ad a helikopternekmeg a benne szállított deszantnak.
Nem akadályozza a mozgást ki és beszálláskor...?
Nem akadályozza a mozgást ki és beszálláskor...?
Lehet rosszul tudom, de mintha elég nagyivben kifordítható lenne.
Tényleg, a hátsó ajtókat nem fogjátok használni a deszantra?Ahoz van igazitva a ki-és beszállás.
Az b.na be ha ezt deszant feladatokra akarnák használni...,...hanem azért,hogy amikor a legsebezhetőbb a helikopter(ereszkedés,amíg a földön van és végül a felszállás)legyen valami ami biztonságot ad a helikopternekmeg a benne szállított deszantnak...