[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

hát, azért szerintem bármelyik raktár/ipari/mezőgazdasági csarnokból lehet üzemeltetni, aminek befér a kapuján. Miért ne lehetne?
Meg kb. működhet bármelyik meglévő repterünkről, gondolom a füvesekről is ahol van valamilyen hangár. Ha az ellenfél ezt mind szétlőtte akkor ugyis más ligában van mint mi, mindegy is.
Nem vagyok biztos benne, a csarnokban is lehet hideg akár 0 fok alatt is.. A téli üzemeltetés a probléma. A többi évszakban valószínűleg lehetséges lenne.

Bevallom nem tudom. itt szerintem több verzió van, és lehet maszkirovka is. Az AirbusH-nak mindkét verzió esetén döntést kellett hozni, hogy orosz fegyverzet integrálható-e vagy nem.. Aztán, hogy ez előbb megtették a szerb/orosz együttműködésben, mert nem a szerbek maguk fejlesztették ki a gépágyú konténert stb. az megint érdekes kérdés.. Nem vagyok biztos benne, hogy megvolt az engedély az első helikopter átvételekor.
Akármilyen nyilatkozat is volt.
Ami fő és minket érintő. Lehetne olcsóbban beszerezni szerbiából, mint a belgáktól fegyvert. A nem irányított rakéták esetében a szóráskép nem hiszem, hogy nagyon változik. A 20mm-es gá, pedig több forrás szerint megterheli a H145M-et,
Ezen nem segít az öt rotorlapátos verzió?

Nem arról van szó hogy a gyártó előírta hogy klimatizált csarnokban kell tárolni a gépeket, különben ugrik a garancia? Illetve kb. 1,5 éve kiderült egy típushiba, ami egy norvég gépnél hajtóműtüzet okozott. Erre a gyártó egy kötelezően elvégzendő módosítást adott ki intézkedésként és amíg ezt el nem végezték a gépen addig az télen csak korlátozásokkal repülhetett. És ennek a két dolognak a részleges ismeretéből állt össze hogy "akkor télen nem is lehet a gépet használni"?

"Az orosz-ukrán háború szintén megmutatta, hogy nagyon fontos a települési képesség, melyet a szolnoki alakulat is sokat gyakorol. Az áttelepülés kapcsán az Előretolt Műveleti Bázisról (Forward Operating Base - FOB), ami alkalmas az adott technika kiszolgálására, immáron az úgynevezett jump FARP (Forward Arming and Refueling Point) Előretolt Felfegyverző és Üzemanyagtöltő pontok kerültek a fókuszba, ahol maximum kétórás tartózkodási idő alatt megtankolják és felfegyverzik a forgószárnyasokat."

A kanadai CVR7-esnek harmad akkora a szórásképe, mint ennek a belga szarnak.

A megoldás a NR-23-as gépágyúkontérenben történő alkalmazása lesz.
GA1,egy. 20x82 Mauser loszert használó cucc.Pacsirta elbirta,ez is elbirja.
Az mar mas kerdes,hogy hol veted be.....Konvencionalis harcban a H145nek nem egeszseges a tuzvonalba kerulnie.
"Az orosz-ukrán háború szintén megmutatta, hogy nagyon fontos a települési képesség, melyet a szolnoki alakulat is sokat gyakorol. Az áttelepülés kapcsán az Előretolt Műveleti Bázisról (Forward Operating Base - FOB), ami alkalmas az adott technika kiszolgálására, immáron az úgynevezett jump FARP (Forward Arming and Refueling Point) Előretolt Felfegyverző és Üzemanyagtöltő pontok kerültek a fókuszba, ahol maximum kétórás tartózkodási idő alatt megtankolják és felfegyverzik a forgószárnyasokat."
Nema,feltalaltak a spanyolviaszt....Franciak Algeriaban mar csinaltak ...

• Tetszik
Reactions: bel
x6474b984c2f72126901208.jpg.pagespeed.ic.qbYZB-o67U.webp

Ami fő és minket érintő. Lehetne olcsóbban beszerezni szerbiából, mint a belgáktól fegyvert. A nem irányított rakéták esetében a szóráskép nem hiszem, hogy nagyon változik. A 20mm-es gá, pedig több forrás szerint megterheli a H145M-et, a 12-es nehézgéppuska ami megfelelő lenne. (csak annak meg nincs megfelelő romboló, átütő ereje..
- Ez elég szomorú, a Szerbektől olcsóbb volna a rakéta. A 20mm-es gá.-t ha közelebb tennénk a géptörzshöz nem-e jobb volna? Úgy gondolom mint a MI-24-esen. Mivel a H145-s kinyújtott pilonján talán jobban rángatja visszafelé a gépet lövés közben. A lábak kereszttartóján pedig talán elférne.
- Ez csak így képről saccolás, talán kisebb a visszaható erő karja s az oldalsó konzolon egy másik rakéta csomag is elférne. S egy kicsit katonaibb kinézete lenne. :rolleyes:
NqnEwiG.png

- Ez elég szomorú, a Szerbektől olcsóbb volna a rakéta. A 20mm-es gá.-t ha közelebb tennénk a géptörzshöz nem-e jobb volna? Úgy gondolom mint a MI-24-esen. Mivel a H145-s kinyújtott pilonján talán jobban rángatja visszafelé a gépet lövés közben. A lábak kereszttartóján pedig talán elférne.
Gépágyúval való tüzeléskor aktiválódik egy nyomatékkiegyenlítő mechanizmus, ez elvileg kompenzálja a gépágyú elsütésekor fellépő oldalirányú nyomatákot

Nem megy ndegy,hogy van e rajt ga? Konvencionalis harcban amugy is csak stand off fegyverzetet vethet be.Kozvetlen harcerintkezeshez gyenge a konstrukció (ettol meg ez rgy nagyon modern,jo polgari helikopter.Egyszeruen nem katonai celra terveztek).Pc-vadasz,meg kozelfelderito bujkalis taktikahoz meg tul nagy.
Egyszwruen nincs jelentosege,hogy tud e ga-val loni.

Annó leveleztem erről az Airbussal és ezt írták:
"A gépágyú reakció ereje 450N, amelyből 200-at maga konténer kompenzál, 250-et pedig a helikopter robotpilótája."

Az első videóban pilótahiba is lehetett a billegés - először csinálták...
Szia,

Csak nem eloszor csinalta a robotpilota. :-)

Szia,

Csak nem eloszor csinalta a robotpilota. :)
honnan tudod hogy nem az ember pilóta kormányzott bele abban a pillanatban? :)

A legtutibb megoldás: dupla gépágyú! :hadonaszos:
Gánsip! :D

Amúgy nekem ez lenne kedvenc függesztményem ha már csöves fegyver helire:
FN RM: egy 12,7mm-es géppuska ami tuti nem csavarja meg a helikoptert + 3 70 mm-es rakéta.

• Tetszik
Reactions: bel