[HUN] Aknavetők

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
19 229
28 812
113
Csak engem zavar, hogy milisnek mondjátok a mm-t? A mil az egy másik mértékegység :)
Értem, hogy szleng, de akkor is. Én nem hallottam, hogy 7,62 milis, csak 7,62-es meg 152-es etc.
a mil -t vonásnak mondjuk. vagy én biztosan még aki mondja is hogy xyz mil mondja hozzá hogy vonás. én legalábbis így figyeltem meg-
pl. 67 mil... vonás :D
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
19 229
28 812
113
A mil az inch ezredrésze, a miles meg mérföld.
A vonás már jobb, mert az 1/1000m de a mil szög 2Pi/6400
mérföldbe abszolút nem számolok szerintem nem is nagyon ismerek olyan embert aki megmondaná hány m (talán fater civílből) a seregből meg max a tisztek altisztek java már csak tippre mondaná. a seregbe a mil ről a vonás ugrik be mindenkinek a mérföld szerintem nagyon minimális embernek max agyon natositott usaba agyonképzettnek.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
16 404
30 901
113
Hallott, látott valaki bármit az elvileg 2021-ben megrendelt 120mm-es aknavetőkről?
Van egy aknavetőgyárunk, amitől rendeltünk röhejesen alacsony mennyiségű aknavetőt, amit azóta sem látott senki, pedig 2023-ban kellene szolgálatba állnia a hírek szerint.
Az aknavető egy olcsó fegyver, aminek kb. "hegyekben kellene állni" nekünk mégis alig van.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 563
10 336
113
Hallott, látott valaki bármit az elvileg 2021-ben megrendelt 120mm-es aknavetőkről?
Van egy aknavetőgyárunk, amitől rendeltünk röhejesen alacsony mennyiségű aknavetőt, amit azóta sem látott senki, pedig 2023-ban kellene szolgálatba állnia a hírek szerint.
Az aknavető egy olcsó fegyver, aminek kb. "hegyekben kellene állni" nekünk mégis alig van.
Elvileg most ősszel érkeznek az első darabok.
Türelem.