@krisss
A múltkori összefoglalódban nagy lamentálásban voltál a fegyverzetről.
Igazság szerint én azt nem értem, hogy miért akarnánk megint 2 féle fegyverzetet?
Tudtommal a sima és a /A között nincs más különbség (nekem csak simához volt szerencsém), csak a torony.
Tehát, ha modernizációra adjuk a fejünket, akkor az lenne a kézenfekvő, ha NATO kompatibilisre váltanánk.
APC-ként érdekes lehet a .50-estől 30-asig minden, de nem gondolom, hogy lenne értelme felszerelni a modernizált flottát megint 2 féle kaliberrel.
IFV-nek ott a Lynx. Azon persze egyértelmű a 30x170. De APC-re?
Háát nem tudom.
Igazság szerint, ha nagyon olyanunk van, akkor akár a 20, 25mm irányába is elmehetünk, mert a RM várpalotai gyárába akar az is jöhetne gyártás
A török tornyok esetén elég kevés lőszert tudnak csak ekkora méretben, és ha nem benyúló tornyot választunk (mi mást, hiszen nem nagyon van odabent hely) akkor a nagy kalibernél hatalmas bumzli kerül a test felé.
Erre talán csak a Nefer-L lehet kivétel, ami ráadásul kettős töltésű.
Arra mindenesetre
Nem igazán értem, hogy miért merült fel a KPVT, vagy a 2A72 megtartása.
Hiszen, ha van is jelentős mennyiség lőszerből hozzájuk, azokat a fegyverekkel együtt is elpasszolhatjuk, jelentős összegekért. (Mondjuk engem a csövek állapota is aggasztana kicsit...)
Akkor van értelme ilyenben gondolkodni, ha annyi rengeteg lőszer van hozzájuk, hogy akár 20 évig elegendő lenne békeidős használat mellett a teljes felhúzott flottára.