100 harcosoktol -150 a fotostol.Na valaki megtippeli, hány méter?
https://m.blog.hu/le/legiero/image/...ykuti_cg4/190911_csorlohaz_cg4_loveszet_7.jpg
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
100 harcosoktol -150 a fotostol.Na valaki megtippeli, hány méter?
https://m.blog.hu/le/legiero/image/...ykuti_cg4/190911_csorlohaz_cg4_loveszet_7.jpg
Mondani barmit lehet, 300 meterrol nem ekkora egy Csepel. 300 meterrol egy nyerges szerelveny ekkora.A lenti videón Dencs Tamás főtörzs világosan és egyértelműen elmondja hogy 300 m-re lőttek…
De az rpg nem nato kompatibililis, meg 21 - ik szazadi wunderwaffe, sszipi szupi celzo bigyoval es jo draga granattal. Azert gondolom nem a szakacsok lottek ezzel az uj bigyoval hanem valami epkezlab alakulat nemi felhomalyositas utan es rpg gyakorlottsaggal a hatuk mugott. De hat jol van, a Mistral is igy kezdte.Amikor először lőttem rpgvel 200mre nyilt irányzékkal nem lőttem mellé.
Ott kb a Csepel ajtajának megfelelő nagyságú volt a cél.
Sőt álltalában ki volt rakva 1-2 8as cél is(álló ember), 200m-en max ha szél volt akkor nem találta el az ember egyből.
500m-en a nagyobb jutacél kb uaz méretű, szélcsendben, fekve,térdelve mindíg eltaláltam. Állva már voltak problémák.
De nálam tapasztaltabb lövők 500-on a kb btr torony méretű pici jutát is max 2 ből ellőtték.
Szóval azért pörgök mert a rendszerbe állító lövészeten, ahol a saab szakemberei is ott vannak.Segédkeznek. Nem értem, hogyan lehet ekkora távolságról mellélőni.
A hm álltal feltett videón is van, hogy alá lőnek.
Persze lehet több Csep... basszus kisteherautó lett kirakva külöbnböző távokra.
És ahogy téged érdekel az SR71nek miért oroszországból vették a titánt, engem meg ez(is) érdekel.
Neked volt olyan szerencséd és arra a kérdésre kaptál egy hozzáértőtöl, egy kurva jó választ.
Én viszont a magam kis volt lövész szintjén erre még nem.
Meg az se hogy Csepelre lonek ek jelu matricaval. Az a Csepel igen jo lett volna nekem is, el csuhogott volna az erdon... Magyar honved, ek jelu magyar teherautora?Szerintem nagy kommunikációs baklövés volt a HM részéről az első CG gyakorlásról olyan videót közzétenni, ahol az látszik / úgy látszik hogy nem találják el a célt. Értem én hogy gyakorlás, de a videón az látszik hogy az új, drága csodafegyverrel nem találják el a célt... ez nem jó reklám, nem segíti a toborzást. Legalább a Mistral-os kudarc emléke és hatása eszébe juthatott volna valakinek...
Egy elég jó bemutató videó a CG M4-ről,
Kérdés: a videóban bemutatott, a markolaton lévő kis joystickkel mit lehet állítani az Aimpointon?
jó kis promo vidi lettEgy elég jó bemutató videó a CG M4-ről,
Kérdés: a videóban bemutatott, a markolaton lévő kis joystickkel mit lehet állítani az Aimpointon?
Jól értem, hogy egy hordozóható, 2 km-es ATGM rendszert látunk ami fire & forget? 40-50 év ehhez 40-50 kg-os több darabból álló huzalvezérlés kellett, ami nem is volt fire & forget.Sikeres tesztlövészet a CG Raytheon-SAAB közös fejlesztésű SAL lőszerrel
Hatótáv (mozgó célra): 2 000 m
(álló célra v.színűleg valamivel több)
várható szolgálatba állítás: 2020
FELADAT: azonnal elkezdeni a tárgyalásokat a beszerzésről!!
Jól értem, hogy egy hordozóható, 2 km-es ATGM rendszert látunk ami fire & forget? 40-50 év ehhez 40-50 kg-os több darabból álló huzalvezérlés kellett, ami nem is volt fire & forget.
Nem mindennek kell átütnie a no1. harckocsit szemből. Ha ennyire hordozható, akkor az előnye az, hogy sokkal könnyebb mozogni vele, ergo oldalról is mehet. Ott már ez is jó. Ezen felül senki nem vár el elsőre ölést. De több találat esetén senki nem mondja, hogy nem csökken egy csúcs hk harcértéke.Igen jól látod de azért csodák nincsenek!Ma már 500mm körüli átütés az nem sok(főleg mert nem top attack).
Jó dolog,hogy hordozható meg fire and forget (ebben nem vagyok biztos)de azért meg sem közelíti egy normális ATGM szintjén.
Ne felejtsd el hogy te itt egy híradós kamera gumioptikáján keresztül láttad a Csepelt. Egy ilyen kamerán keresztül 300m-ről egy robogót is tudnak mutatni ekkora vagy akár még nagyobb méretben, pedig a valóságban 300m-ről sokkal kisebbnek látod.Mondani barmit lehet, 300 meterrol nem ekkora egy Csepel. 300 meterrol egy nyerges szerelveny ekkora.
Az f&f szerintem nem így működikGondolom f&f, ha valaki más világítja meg a célt.
Akkor 2 megjegyzésem lenne:Sikeres tesztlövészet a CG Raytheon-SAAB közös fejlesztésű SAL lőszerrel
Hatótáv (mozgó célra): 2 000 m
(álló célra v.színűleg valamivel több)
várható szolgálatba állítás: 2020
FELADAT: azonnal elkezdeni a tárgyalásokat a beszerzésről!!
Dehát nem is Fire and Forget. A videón nyilvánvalóan látszik, hogy meg kell neki lézerrel világítani a célt. A becsapódások után is rajta van a célon a megjelölő "pont".Jó dolog,hogy hordozható meg fire and forget (ebben nem vagyok biztos)
Nem mindennek kell átütnie a no1. harckocsit szemből. Ha ennyire hordozható, akkor az előnye az, hogy sokkal könnyebb mozogni vele, ergo oldalról is mehet. Ott már ez is jó. Ezen felül senki nem vár el elsőre ölést. De több találat esetén senki nem mondja, hogy nem csökken egy csúcs hk harcértéke.
Ezen felül nem csak harckocsi célok vannak. APC, IFV, bármi.