[HUN] Carl Gustaf M4

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 006
18 616
113
Mondjuk Spike-kal működhetne valami hasonló: apró célpont egy homokfutó, 4-5km-ről nehéz kiszúrni és eltalálni. Kilő pár harckocsit aztán elpucol. Motoros "gerilla járgány"... :)
A CG-vel az a baj hogy nehéz a lőszere és sokféle van belőle. Ha mindegyikből kell 1-2 darab, akkor egyikből sem lesz elég. Rajszinten talán jobb lenne 2-3 RGW-110 páncéltörésre. CG-t meg jobb lenne magasabb szakasz szintre tenni, vagy nehéz / támogató szakaszba tenni néhány tűzpárt...

Lövész rajnak a pct gránátot kell vinni, ha harcjárműről száll, alapban. Viszont a harcjárműben gondolom lehet még tárolni lőszer típusonként, legalább 1-1 gránátot, ha másra is kell.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 754
74 884
113
Tábori kihelyezésen vettek részt a vásárhelyi katonák...

d62ee8dcbd0afe3e07b3012ff81df17f.jpg
605b6ec327e276e1f218f55c87c1a1ca.jpg
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 132
92 359
113
Lövészet Carl Gustaffal

A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Támogató Zászlóalj Biztosító Szakasz katonái Carl Gustaf M4-es típusú, 84 milliméteres páncéltörő fegyverekkel, 553B űrméret alatti adapterrel, 7,62 milliméteres fényjelző lőszerrel és hatásjelző töltettel hajtottak végre lövészetet a püspökszilágyi Kiképző Bázis és Lőtéren


 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 754
74 884
113
Lövészet Carl Gustaffal

A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Támogató Zászlóalj Biztosító Szakasz katonái Carl Gustaf M4-es típusú, 84 milliméteres páncéltörő fegyverekkel, 553B űrméret alatti adapterrel, 7,62 milliméteres fényjelző lőszerrel és hatásjelző töltettel hajtottak végre lövészetet a püspökszilágyi Kiképző Bázis és Lőtéren


 
 • Tetszik
Reactions: Catles and Venom85