[HUN] Carl Gustaf M4

• Téma indítója Téma indítója Törölt tag
  • Indítva Indítva
Mellé ment volna? (videóban 1:00)
62451c52ad3e11b858c9b1995ca580ff.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mivel oktatás, első lövészet, biztos volt, ami mellé ment, nincs ebbe semmi különös.
Nem, no para, csak azért volt fura, mert jó irányba ment a lövedék, de a végén "úgy leesett". Azért kérdeztem csak, hogy ez irényított volt vagy csak félrement...

Annak idején lett írva a fórumba, ha jól emlékszem, hogy valami 1500 db-ot vettünk. Viszont a riportban több száz darabos tételről beszéltek. Akkor szerintem lesz még Spike és Javelin. Persze, lehet, hogy rosszul gondolom, mert szerintem a 3 együttvéve még ütőképesebb cucc lenne. Egy- két helyen ezt már leírták.

Annak idején lett írva a fórumba, ha jól emlékszem, hogy valami 1500 db-ot vettünk. Viszont a riportban több száz darabos tételről beszéltek. Akkor szerintem lesz még Spike és Javelin. Persze, lehet, hogy rosszul gondolom, mert szerintem a 3 együttvéve még ütőképesebb cucc lenne. Egy- két helyen ezt már leírták.
15×100. Az több száz. :) A több ezret nem üti, ugye. :)

A riportban a CG-hez három fajta célzó rendszert mutatnak be:
- a fegyverre az Aimpoint FCS12 (vagy 13) van felszerelve;
- az asztalon az egyik a CG-hez rendszeresített standard optikai távcső;
- mi a harmadik??? valami éjszakainak tűnik, de nem jövök rá mi a típusa?

• Tetszik
Reactions: anonim999
492 millió SEK ( akkori árfolyamon 55 millió USD ) és 2019-2024 szállítás
Ebből számítsd vissza a db. számot.
Ehhez segítség az USA beszerzés: 1111 db SEK 380 millió ($ 39 millió)
Ment a lájk, azonban a darabszámok szerintem túlzóak.
Szerintem az aktív csapatokhoz nincs szükség többre mint 250db fegyver. Ha ennyit számolunk a tartalékosoknak + zárolt készletnek, akkor az még mindig csak 750db. (szerintem, jó ha kezdetnek 500db-ot rendeltünk)
Ne felejtsük el, hogy ezekhez lövedékre is szükség van, és azok nem annyiban vannak mint az AK lőszer. ;)
Nekem az a tippem, hogy kb. fele-fele alapon fizettünk (illetve fizetünk 3 évre lebontva) a fegyverekért, és a lőszerért. De lehet, hogy a lőszer az nagyobb tétel volt.

• Tetszik
Reactions: ijasz
Ment a lájk, azonban a darabszámok szerintem túlzóak.
Szerintem az aktív csapatokhoz nincs szükség többre mint 250db fegyver. Ha ennyit számolunk a tartalékosoknak + zárolt készletnek, akkor az még mindig csak 750db. (szerintem, jó ha kezdetnek 500db-ot rendeltünk)
Ne felejtsük el, hogy ezekhez lövedékre is szükség van, és azok nem annyiban vannak mint az AK lőszer. ;)
Nekem az a tippem, hogy kb. fele-fele alapon fizettünk (illetve fizetünk 3 évre lebontva) a fegyverekért, és a lőszerért. De lehet, hogy a lőszer az nagyobb tétel volt.

Én is így gondolom. Elég rendesen be kell készletezni gránátokból, hiszen számunkra teljesen új rendszerről van szó.

• Tetszik
Reactions: Loken and borisz