T
Törölt tag
Guest
HEAT 655 CSA CG-nek van olyan lőszere amit zárt térből is ki lehet lőni?
CS = closed space
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
HEAT 655 CSA CG-nek van olyan lőszere amit zárt térből is ki lehet lőni?
Attól függ. Ha repesz-romboló, akkor jó helyen van.Mellé ment volna? (videóban 1:00)
Mellé ment volna? (videóban 1:00)
Nem, no para, csak azért volt fura, mert jó irányba ment a lövedék, de a végén "úgy leesett". Azért kérdeztem csak, hogy ez irényított volt vagy csak félrement...Mivel oktatás, első lövészet, biztos volt, ami mellé ment, nincs ebbe semmi különös.
ballisztikus pálya+perspektívade a végén "úgy leesett"
Ááááá szegény Csepzon 4:39-nál ...
Annak idején lett írva a fórumba, ha jól emlékszem, hogy valami 1500 db-ot vettünk. Viszont a riportban több száz darabos tételről beszéltek. Akkor szerintem lesz még Spike és Javelin. Persze, lehet, hogy rosszul gondolom, mert szerintem a 3 együttvéve még ütőképesebb cucc lenne. Egy- két helyen ezt már leírták.
15×100. Az több száz. A több ezret nem üti, ugye.Annak idején lett írva a fórumba, ha jól emlékszem, hogy valami 1500 db-ot vettünk. Viszont a riportban több száz darabos tételről beszéltek. Akkor szerintem lesz még Spike és Javelin. Persze, lehet, hogy rosszul gondolom, mert szerintem a 3 együttvéve még ütőképesebb cucc lenne. Egy- két helyen ezt már leírták.
492 millió SEK ( akkori árfolyamon 55 millió USD ) és 2019-2024 szállítás15×100. Az több száz. A több ezret nem üti, ugye.
1438. Igen, és?492 millió SEK ( akkori árfolyamon 55 millió USD ) és 2019-2024 szállítás
Ebből számítsd vissza a db. számot.
Ehhez segítség az USA beszerzés: 1111 db SEK 380 millió ($ 39 millió)
A riportban a CG-hez három fajta célzó rendszert mutatnak be:
Ment a lájk, azonban a darabszámok szerintem túlzóak.492 millió SEK ( akkori árfolyamon 55 millió USD ) és 2019-2024 szállítás
Ebből számítsd vissza a db. számot.
Ehhez segítség az USA beszerzés: 1111 db SEK 380 millió ($ 39 millió)
Ment a lájk, azonban a darabszámok szerintem túlzóak.
Szerintem az aktív csapatokhoz nincs szükség többre mint 250db fegyver. Ha ennyit számolunk a tartalékosoknak + zárolt készletnek, akkor az még mindig csak 750db. (szerintem, jó ha kezdetnek 500db-ot rendeltünk)
Ne felejtsük el, hogy ezekhez lövedékre is szükség van, és azok nem annyiban vannak mint az AK lőszer.
Nekem az a tippem, hogy kb. fele-fele alapon fizettünk (illetve fizetünk 3 évre lebontva) a fegyverekért, és a lőszerért. De lehet, hogy a lőszer az nagyobb tétel volt.
Elég drágák sajnos.Milyen árban van egy lövedék ehhez?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..