[HUN] Carl Gustaf M4

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 250
113
100-150m

Főlé ment és jobbra az első pár lövés utána kezdték el eltalálni,volt olyan hogy sorozatot lőttek 1 másodperces indítási közzel egyszerre 6an
Gyonyoru, ha rpg utan szabadon az osszes bakat meg akarjak tanitani erre a sved cuccra akkor kell bele granat dogivel. Ugy latszik hiaba hiperszuper eszkoz meg megszuperebb celzo rajta 100 meter is kihivas elsore vele.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 691
15 229
113
100-150m

Főlé ment és jobbra az első pár lövés utána kezdték el eltalálni,volt olyan hogy sorozatot lőttek 1 másodperces indítási közzel egyszerre 6an

Hát fura.
Nincs valami hidegbelövő vagy más módszer, hogy azért ilyen távról egy ekkora célt elsőre eltaláljanak?

Én 2 évig voltam rpg-s de 200m-nél kisebb távra nem is lőttünk. Főleg nem ekkora célra.

Bár lehet ők is sajnálták a Csepelt. :D:D:D
És nem volt szívük eltalálni.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Hát fura.
Nincs valami hidegbelövő vagy más módszer, hogy azért ilyen távról egy ekkora célt elsőre eltaláljanak?

Én 2 évig voltam rpg-s de 200m-nél kisebb távra nem is lőttünk. Főleg nem ekkora célra.

Bár lehet ők is sajnálták a Csepelt. :D:D:D
És nem volt szívük eltalálni.
Vagy aszontak addig lo mindenki a cg veel ameddig el nem talalja a celt :D :p /oszt ja senki nem akarta eltalalni hogy tobbet lohessen. /nem komoly./

T

Törölt tag

Guest
100-150m

Érdekes...eddig azt írtad hogy csak hallottad a lövéseket, de nem láttad
üDv!
Ott voltam az éleslövészeten, vagyis halottam pár száz méterről!

Mindenesetre az egyik videóban a nyilatkozó katona elmondta hogy 300 m-ről lőttek...

• Tetszik
Reactions: anonim999

AGRESSOR88

Active Member
2010. december 27.
73
107
33
Érdekes...eddig azt írtad hogy csak hallottad a lövéseket, de nem láttad

Mindenesetre az egyik videóban a nyilatkozó katona elmondta hogy 300 m-ről lőttek...

A lőtér biztosító társaim mondták mivel ők pontosan ott voltak és látták az egészet én attól pár száz méterre a táborban....
A másik hogy ott mentem el az úton akkor sorakoztak fel és várták a vezérkart pontosan láttam az egészet hogy hány gép volt kint és milyen messze,de az is lehet hogy valamelyik teherautóra közelebbről valamelyikre távolabbról lőttek...

T

Törölt tag

Guest
A lőtér biztosító társaim mondták mivel ők pontosan ott voltak és látták az egészet én attól pár száz méterre a táborban....
A másik hogy ott mentem el az úton akkor sorakoztak fel és várták a vezérkart pontosan láttam az egészet hogy hány gép volt kint és milyen messze,de az is lehet hogy valamelyik teherautóra közelebbről valamelyikre távolabbról lőttek...
:):):)

M

molnibalage

Guest

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 801
26 384
113
Ezt ki is lehet számolni, de ez miért is lett fontos? Az kép infó között ott van, hogy 155 mm fókusz mellett lőtték. Ezzel kb. 15-18 fokos látószög adódik ki. Az alakok két széle közötti távolság kb. 5,5 méter. Lehet számolni.
De mi is most a kérdés? Hogy egyetlen lövészet eredményén rugózzon valaki?
Azon rugóznak, hogy agressor azt írta, hogy 200m volt a távolság, a hivatalos közlemény szerint 300m.

M

molnibalage

Guest
Azon rugóznak, hogy agressor azt írta, hogy 200m volt a távolság, a hivatalos közlemény szerint 300m.
Értem.
A bibi az, hogy nem tudom, hogy Zord elforgatta-e a kamerát vagy sem, vagy csak legvágta a kép széleit. Mert ez befolyásolja a számítást.
  • A Csepel teherautó hossza 6,7 méter.
  • A kép 421 pixel széles, ebből kb. 102 pixel a teherautó.
  • Zord az emberek mögött állt valamennyivel, az alakok két széle között 5,5-6 méter van.
  • A kérdés az, hogy akkor a 155 mm-es fókusztávból becsült szög mennyire pontos, mert adott látószög esetén a teherautó távolságában akkor számolható a kép szélessége méterben és annak kb. 1/4,12-ed része a teherautó.
Ezzel lehet számolgatni.
https://www.pointsinfocus.com/tools...av":"9","fl":155,"d":270000,"cm":"0"}],"m":1}

Ez 270 métert hoz ki a képtől, ami 250 méter tája lehet a lövészektől.

De nem lenne egyszerűbb megkérdezni Zord-ot...? Megtettem...

• Tetszik
Reactions: alfa74

AGRESSOR88

Active Member
2010. december 27.
73
107
33
Értem.
A bibi az, hogy nem tudom, hogy Zord elforgatta-e a kamerát vagy sem, vagy csak legvágta a kép széleit. Mert ez befolyásolja a számítást.
  • A Csepel teherautó hossza 6,7 méter.
  • A kép 421 pixel széles, ebből kb. 102 pixel a teherautó.
  • Zord az emberek mögött állt valamennyivel, az alakok két széle között 5,5-6 méter van.
  • A kérdés az, hogy akkor a 155 mm-es fókusztávból becsült szög mennyire pontos, mert adott látószög esetén a teherautó távolságában akkor számolható a kép szélessége méterben és annak kb. 1/4,12-ed része a teherautó.
Ezzel lehet számolgatni.
https://www.pointsinfocus.com/tools/depth-of-field-and-equivalent-lens-calculator/#{"c":[{"f":10,"av":"9","fl":155,"d":270000,"cm":"0"}],"m":1}

Ez 270 métert hoz ki a képtől, ami 250 méter tája lehet a lövészektől.

De nem lenne egyszerűbb megkérdezni Zord-ot...? Megtettem...

Amikor elmentünk mellette nekem ennyinek tűnt 150m

Legközelebb oda megyek és szalagos centivel lemérem milyen messze van a Csepel mert még mindig ott van..

Van róla videóm is most beszéltem a kollégával...amin látszik minden nem csak a propaganda..

Milyen jó hogy közületek csak én voltam ott de a Fotelhuszár molni meg a rudi már megint megmagyarázza hogy az nem úgy van...

M

molnibalage

Guest

Legközelebb oda megyek és szalagos centivel lemérem milyen messze van a Csepel mert még mindig ott van..

Van róla videóm is most beszéltem a kollégával...amin látszik minden nem csak a propaganda..
Megkérdezhetem, hogy mi a propaganda...?

T

Törölt tag

Guest

Milyen jó hogy közületek csak én voltam ott de a Fotelhuszár molni meg a rudi már megint megmagyarázza hogy az nem úgy van...
Mondja ezt az...éjjeliőr :D

Aki még saját magával is ellentmondásba keveredik hogy csak hallotta vagy látta az egészet.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 691
15 229
113
Ezt ki is lehet számolni, de ez miért is lett fontos? Az kép infó között ott van, hogy 155 mm fókusz mellett lőtték. Ezzel kb. 15-18 fokos látószög adódik ki. Az alakok két széle közötti távolság kb. 5,5 méter. Lehet számolni.
De mi is most a kérdés? Hogy egyetlen lövészet eredményén rugózzon valaki?

Amikor először lőttem rpgvel 200mre nyilt irányzékkal nem lőttem mellé.

Ott kb a Csepel ajtajának megfelelő nagyságú volt a cél.
Sőt álltalában ki volt rakva 1-2 8as cél is(álló ember), 200m-en max ha szél volt akkor nem találta el az ember egyből.

500m-en a nagyobb jutacél kb uaz méretű, szélcsendben, fekve,térdelve mindíg eltaláltam. Állva már voltak problémák.

De nálam tapasztaltabb lövők 500-on a kb btr torony méretű pici jutát is max 2 ből ellőtték.

Szóval azért pörgök mert a rendszerbe állító lövészeten, ahol a saab szakemberei is ott vannak.Segédkeznek. Nem értem, hogyan lehet ekkora távolságról mellélőni.
A hm álltal feltett videón is van, hogy alá lőnek.

Persze lehet több Csep... basszus kisteherautó lett kirakva külöbnböző távokra.

És ahogy téged érdekel az SR71nek miért oroszországból vették a titánt, engem meg ez(is) érdekel.
Neked volt olyan szerencséd és arra a kérdésre kaptál egy hozzáértőtöl, egy kurva jó választ.

Én viszont a magam kis volt lövész szintjén erre még nem.;)

M

molnibalage

Guest
Amikor először lőttem rpgvel 200mre nyilt irányzékkal nem lőttem mellé.

Ott kb a Csepel ajtajának megfelelő nagyságú volt a cél.
Sőt álltalában ki volt rakva 1-2 8as cél is(álló ember), 200m-en max ha szél volt akkor nem találta el az ember egyből.

500m-en a nagyobb jutacél kb uaz méretű, szélcsendben, fekve,térdelve mindíg eltaláltam. Állva már voltak problémák.

De nálam tapasztaltabb lövők 500-on a kb btr torony méretű pici jutát is max 2 ből ellőtték.

Szóval azért pörgök mert a rendszerbe állító lövészeten, ahol a saab szakemberei is ott vannak.Segédkeznek. Nem értem, hogyan lehet ekkora távolságról mellélőni.
A hm álltal feltett videón is van, hogy alá lőnek.

Persze lehet több Csep... basszus kisteherautó lett kirakva külöbnböző távokra.

És ahogy téged érdekel az SR71nek miért oroszországból vették a titánt, engem meg ez(is) érdekel.
Neked volt olyan szerencséd és arra a kérdésre kaptál egy hozzáértőtöl, egy kurva jó választ.

Én viszont a magam kis volt lövész szintjén erre még nem.;)
Az ugye megvan, hogy te néhány lövészetből akarsz végtelenbe extrapolálni...? Ez olyan, mintha a Mistral első két indításából vonnál átlagos előre a következő 100 indítására. Lehet, csak értelmetlen.

https://legiero.blog.hu/2019/09/12/magyar_kezben_a_carl_gustav/full_commentlist/1#c37665020

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 934
20 392
113
Lehet ez csak nekem új infó? Bocsánat ha már volt erről itt hír!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: anonim999