Mi is használtunk az MT 12-höz 14.5-ös betétcsõvet a célzás betanulásához, mielőtt igazival lőttünk volna.
A CG-hez is van ilyen.
Szimulátorozás lesz sok.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mi is használtunk az MT 12-höz 14.5-ös betétcsõvet a célzás betanulásához, mielőtt igazival lőttünk volna.
A CG-hez is van ilyen.
Gondolod te. Van ez meg a szimulátor. Mondjuk úgy, hogy az RPG-hez képest ez akkora váltás, mint abakusztól egy PC-re váltani.Azt én értem, de ha csak azzal bohóckodsz, attól még nem tanulod meg kezelni.
Életem egyik legnagyobb élménye volt az a 3 gyakorló (értsd dummy fejjel szerelt) RPG amit annak idején elpukkantottam. De nem hinném, hogy ezzel is elértem azt a szintet, hogy egy jóérzésű hadsereg rám bízzon egy RPG-7-est.
(Én sosem lőttem 9mm-es gyakorlót)
Pl. az RPG-t szeles időben pont az ösztöneiddel - és a hagyományos balisztikus fegyverekkel - ellentétben kell irányozni.
Gondolod te. Van ez meg a szimulátor. Mondjuk úgy, hogy az RPG-hez képest ez akkora váltás, mint abakusztól egy PC-re váltani.
Annál is inkább, mert ez nem azonos dolog az RPG-vel. Gondolom nem véletlenül van korlátozva a napi lövések száma...A normál gránáttal és nem a szuper optikával azért közel sem.Nem csak mindent tudó optikával kell megtanulni lőni!Sőt amíg az egyszerű red dottal nem megy nem is szabad továbbengedni y kezelőt.
Meglehet hogy gazolajos, bar en fara emlekeztem, a hatuljaban csinaltak a tuzet emlekeim szerint. Lehet az egy masik valtozat volt, vagy xar volt a gazolajos felfutesi rendszere mert amihez szerencsem volt az mar 99-is eleg leharcolt vot, csoda hogy gurult.attól, hogy valamikor járt benne svéd levegő, ez csak egy csődarab...
A CSepel D-344 és változatai című könyv szerint ebből a verzióból, az FMG-68M-ből összesen 100db-ot építettek anno.
A kazánban gázolajjal tüzeltek, szóval nem kellett fát hasogatni.
Még annyit ír róla, hogy 2012-ben egy nagyon leromlottat felújított egy magángyűjtő, akinek egész kollekciója van Csepelekből.
Csak egy mondat az „annyi van a telephelyeken, mint a retek” kezdetű vélemények alátámasztására:
„Nehéz helyzetet idézett elő a felépítmény műszaki hiányossága hiszen, ilyen berendezéseket sehol nem lehet beszerezni, a már leselejtezett FMG járművekből nem maradt semmi.” (Szintén a könyv szerint a honvédség pontosan 2012-ig használt ilyen kocsikat)
Hogy hogyan találják fel a langyosvizet manapság, azt nem tudom megmondani, de biztos vannak itt akik látták, már, hogy mi van ilyen esetekben.
Ez durva. Ennyire nem lehet hulye senki sem.üDv!
Ott voltam az éleslövészeten vagyis halottam pár száz méterről!
A Csepelek amiket kivittek volt olyan közöttük amiben 40!!!km volt és elindult amikor megpróbálták!
3db vittek ki 2őn szőrös volt még a gumi....pedig volt ott DAC amin realisztikusabb lett volna gyakorolni....
Szerinted... fotel huszárGondolod te. Van ez meg a szimulátor. Mondjuk úgy, hogy az RPG-hez képest ez akkora váltás, mint abakusztól egy PC-re váltani.
Szerinted... fotel huszár
Létezett és még rendszerben is van a PGO-7 típusú optika 2.5x nagyítású ami éjjellátó is egyben ami az RPG-7 és AK-47IF re szerelhető.
Az első 5-6 lövésnél senki sem találta el a Csepeleket pedig optikával tüzeltek...
Tehát akkor hol nem igaz, amit írtam? Aktiv infra vs passzív eszköz szimulatorral.Nem pontosítottam,te tudod hogyan működik de másnak leírom hogy csak zöld háttér világítást ad amihez kell egy infrasugárvető hogy éjjel tudjad használni tehát egy kezdetleges éjjel látó
az azért mélyreható patkolás lehetett, ha átalakítottak egy ilyet fatüzelésűre.Meglehet hogy gazolajos, bar en fara emlekeztem, a hatuljaban csinaltak a tuzet emlekeim szerint. Lehet az egy masik valtozat volt, vagy xar volt a gazolajos felfutesi rendszere mert amihez szerencsem volt az mar 99-is eleg leharcolt vot, csoda hogy gurult.
Szeretném azt hinni, hogy csak „megküldted” a történetet, de a realitásérzékem azt sugallja, hogy semmi sem változott az évek alatt..üDv!
Ott voltam az éleslövészeten vagyis halottam pár száz méterről!
A Csepelek amiket kivittek volt olyan közöttük amiben 40!!!km volt és elindult amikor megpróbálták!
3db vittek ki 2őn szőrös volt még a gumi....pedig volt ott DAC amin realisztikusabb lett volna gyakorolni....
az azért mélyreható patkolás lehetett, ha átalakítottak egy ilyet fatüzelésűre.
Szeretném azt hinni, hogy csak „megküldted” a történetet, de a realitásérzékem azt sugallja, hogy semmi sem változott az évek alatt..
Korábban is meggyőződésem volt, hogy a honvéccség felsőbb szintjein a „legnagyobb f@szságok” feliratú ötletládából szemezgetnek néha, mikor már tanácstalanok, hogy milyen állatságot lehetne még csinálni...
az azért mélyreható patkolás lehetett, ha átalakítottak egy ilyet fatüzelésűre.
Szeretném azt hinni, hogy csak „megküldted” a történetet, de a realitásérzékem azt sugallja, hogy semmi sem változott az évek alatt..
Korábban is meggyőződésem volt, hogy a honvéccség felsőbb szintjein a „legnagyobb f@szságok” feliratú ötletládából szemezgetnek néha, mikor már tanácstalanok, hogy milyen állatságot lehetne még csinálni...
Ilyen fogyatékosok vannak a hadseregben???El sem szabadott volna mondanom csak nem bírtam megállni azt a butaságot ami még mindig körbe veszi a honvédséget az a sok begyöpösödött keményvonalas belülről bomlasztja az egészet!
Leakartak róla venni ezt azt pl lámpa meg kilométeróra és üvöltöztek hogy ez a "népé" semmit sem szabadott levenni még a CSepel feliratot sem...
De a mocskos román DACok azok ott rohadnak hegyekben azokhoz nem nyúlnak...
Passz, en fara emlekeztem. Mondjuk gazolajos kalyhaval futottuk ki a telet akkor Tatan. Gazolaj nelkul. Tornacipok, papucsok, hullott agak, butorok tuntek el benn. Szoval nem tudom mennyire lehetseges benn faval futeni.az azért mélyreható patkolás lehetett, ha átalakítottak egy ilyet fatüzelésűre.