[HUN] CZ BREN 2

Váljanak egészségedre és majd szólj, ha titkos tudásod esetleg megosztani kívánod velünk is, addig részemről nem pazarolnék erre a szájkaratére több időt.

Kicsit fura vagy.Kijelentesz valamit,amikor meg megkérdezik,hogy mire alapozod neked áll feljebb...

Kicsit fura vagy.Kijelentesz valamit,amikor meg megkérdezik,hogy mire alapozod neked áll feljebb...

Nincs ebben semmi fura, sehova nem vezető okoskodás eddig amit előadsz, ilyenből pedig nem szokott konstruktiv párbeszéd születni. Te, mint minden tények tudója, megtehetted volna, hogy valamilyen ellenérvet vagy ennek ellentmondó tapasztalati tényt közölsz, de sokadszorra is csak erre a béna arcoskodásra futotta részedről, így levontam a következtetést, veled erről fölösleges további diskurzust folytatni, mert vagy a hajlandóság hiányzik hozzá vagy a képesség, esetleg csak bal lábbal keltél fel és csak simán kötözködsz. Erre nekem sajnos nincs időm, úgyhogy a társalgást részemről beszüntettem. Világos így?

Nincs ebben semmi fura, sehova nem vezető okoskodás eddig amit előadsz, ilyenből pedig nem szokott konstruktiv párbeszéd születni. Te, mint minden tények tudója, megtehetted volna, hogy valamilyen ellenérvet vagy ennek ellentmondó tapasztalati tényt közölsz, de sokadszorra is csak erre a béna arcoskodásra futotta részedről, így levontam a következtetést, veled erről fölösleges további diskurzust folytatni, mert vagy a hajlandóság hiányzik hozzá vagy a képesség, esetleg csak bal lábbal keltél fel és csak simán kötözködsz. Erre nekem sajnos nincs időm, úgyhogy a társalgást részemről beszüntettem. Világos így?

Mire érveljek?Nem mondasz semmit!Nem kezdhetem a ballisztikát onnan,hogy Newton fejée esett az alma.

Ne veszekedjetek.A minimális effektiv lőtáv teljessen értelmezhetetlen kifejezés egy gépkarabély esetén.-10cm,ha feldugom a csövét a célpont hátsojába,és úgy sütöm el.Maximális effektiv lőtávnak már van értelme,de még ez is egy elég rugalmas dolog.Függ a cél jellegétöl is.Általában azt értik alatta,hogy az a távolság,ahol még a szórás nem haladja meg a mellalak elsőlövésböl való lekzdésének mértékét.DRM fegyvereknél a fejalak,mesterlövész fegyvereknél 10cm szórás szokott lenni a határ.És nem számolnak védőfelszereléssel.

7,62x39-es könnyű géppuska már van (volt), RPK a neve.
Nem bánnám, ha visszahoznák.
Nem úgy van,hogy 2 PKM van egy rajban? Mintha itt mondták volna régebben a honvédeink. Akkor felesleges egy golyószóró 7.62x39 kaliberben,főleg az 5.56-ra átállás után.
Amcsi cégek csinálnak RPK modernizálást persze félautomatában. Az nekem is tetszik,de azért régi darab.

Nem úgy van,hogy 2 PKM van egy rajban? Mintha itt mondták volna régebben a honvédeink. Akkor felesleges egy golyószóró 7.62x39 kaliberben,főleg az 5.56-ra átállás után.
Amcsi cégek csinálnak RPK modernizálást persze félautomatában. Az nekem is tetszik,de azért régi darab.

A PKM helyett kéne a rajokba egy golyószóró.

• Tetszik
Reactions: BiancoGasto
???
Tudomásom szerint 1 rajban 1 géppuska van, de ha ez változott, akkor szóljon vki.
Ezen felül tűzcsoportonként (4 fő) kellene egy golyószóró (RPK).
Az 5.56-ról erősen negatív véleményem van, súlyos melléfogás ezt rendszeresíteni.

Köszönöm. De akkor az is 5.56x45 lesz mint a gépkarabély,ugye? Te mit gondolsz melyik golyószóró lenne a legmegfelelőbb a honvédség számára?

MG4

???
Tudomásom szerint 1 rajban 1 géppuska van, de ha ez változott, akkor szóljon vki.
Az 5.56-ról erősen negatív véleményem van, súlyos melléfogás ezt rendszeresíteni.

2 géppuska van.

• Tetszik
Reactions: BiancoGasto
???
Lehet én emlékeztem rosszul,azért is írtam úgy ahogy.
Azért 16 hüvelykes csőből kirepülve kicsit más a leányzó fekvése mint M4 14 hüvelykesből. Meg vannak újabb tipusú lövedékek is a kaliberben. De valahogy nekem se kedvenc. Persze vannak előnyei,hátrányai,ez már milliószor ki lett tárgyalva,tudom.

A csehek nem fejlesztettek ki valami hasonlót, család elv alapján?
Ezt a kategóriát az USA Marines nem kezdte el kivonni valamiért? M249re gondoltam. Helyette heavy barell HK 416 vagy 417 lesz.... szóval valamiért nem tartják ezt a jövőnek. Nekünk is lehet jobb lenne ha a földrajzi viszonyok miatt több DMR lenne egy rajba, 308 Win kaliberrel, amivel 500-600 méterig lehet alkotni.

Ezt a kategóriát az USA Marines nem kezdte el kivonni valamiért? M249re gondoltam.
Valamit olvastam erről, de ha jól értettem a fő gond az volt, hogy elhasználódtak az évek folyamán, nem az, hogy nem lennének velük megelégedve. Amerikai fegyverfejlesztésekről állandóan lehet mindenféléket olvasni: új lövészfegyver, új kaliber, új mittoménmicsoda, de aztán semmi.

• Tetszik
Reactions: Ratamahata
Valamit olvastam erről, de ha jól értettem a fő gond az volt, hogy elhasználódtak az évek folyamán, nem az, hogy nem lennének velük megelégedve. Amerikai fegyverfejlesztésekről állandóan lehet mindenféléket olvasni: új lövészfegyver, új kaliber, új mittoménmicsoda, de aztán semmi.

Nincs amerikai kézifegyver fejlesztés.Nézd meg mivel harcol egy amerikai katona,szinte csak amerikai fegyver incs a kezében.

• Tetszik
Reactions: honved
  • Tetszik
Reactions: therob