Ahogy utánaolvastam, 1-2 tucat van belőle. Jó az infóm?
"Jön" a 155 mm-es technika, amellett egy 152-es ???
Hasonló tudású 155-ös "csövet" asszem' gombokért lehet venni.
Akkor van értelme, ha valamiben jelentős többlet-képességet tudunk "hozzáfaragni".
A Hirtenberg (Pl: ??? ) valami rakéta-póthajtásos lőszert vajon ? ? ?
...esetleg van neki/nekünk(
) valami precíziós ???
Meg egy 5-6 táras gyors-töltővel a klasszikus "Üsd és fuss..." taktikához nyerő lenne.
Ha valamelyik kettőt ebből a háromból össze tudjuk hozzá tenni, a "készárú" egészen eladható lenne.
Valami új haditechnikai fejlesztő intézetről --mintha-- olvastam volna idei indulással. Jól emléxem???
Utána/közbe ugyanezt "megfaragni" a gombokért vett 155-ösökre "valami TECSO-gazdaságos" tüzvezetővel.
Azt meg már csak "halkan" említem meg, mint lehetőség, hogy a Rába korábban csinált valami páncélozott konténeres megoldást, amit civil hordozó-eszközre lehetett "rádobni": békében nem kerül pénzbe, fenntartásba, ha/amikor kell, akkor meg a pár-ezer civil eszköz bőséges forrás, gyorsan üzembe/szolgálatba helyezhető.
Ezt a civil-katonai (páncélozott-konténeres) hibrid megoldást egyébként a sokszor problémás mennyiségi követelmény megfizethető árú biztosítására egészen jónak tartom.
Még akkor is, ha vannak hátrányai(biztosan), de ezek a
hátrányok össze nem mérhetőek "nincs" kategorikus válasszal!
U.i:
Ide pedig az a korábbi "vad" ötletem jutott eszembe, hogy a T-72 "húzzon" maga után egy "utánfutót" a technikával.
???