Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az lehet. De nem mindegy milyen árban és mivel adnák. Az amiknál tudjuk hogy megy : x nek jó árban,y nak meg emelt árban. Még akkor is ha már a felszerelés kohószökevény állapotban van. Nekünk ár szempontjából az utóbbi esélyesebb.M 109 tobb szazas nagysagrendbe hever europaban...
35 millió zöldhasú.(ha valaki elolvassa fentieket, már tudja mire elég beígért 10millió zöldhasú)
Állom kategória még ez is részünkre.Mosg nezem hogy a belgaknak az a4 ekbol egy utegnyit (6db ot nem sikerult elpasszolni) ilyen kis mennyisseget valoszinileg nem is fognak tudni szinte biztosak lehetnek benne hogy a nyakukon marad... /de nekunk kezdetnek pont megfelelne kesobb lehetne az 500+ os nemet lerakatbol venni par a2 est es ahogy a penzugyi keret megengedi modernizaltatni azokat a4 re.../ /a2 filleres/ igy felalhatna egy osztaly a4... De... Ja...
Szerintem "kaliberhosszban" nincs NATO szabvány.
M 109 tobb szazas nagysagrendbe hever europaban...
Csak most nincs 2Sz1 se. Amugy a cikk szovegezesebol nekem az jon le (meg az osszegbol), hogy a meglevo 2 uteg D-20-ast fogjak modernizalni, nem ujat venni.A6-nál régebbi verzióban ne is gondolkodj, különben nem lesz előrelépés. A2-A4--el a 2Sz1 is simán azonos (sőt, kicsit jobb).
95-ben volt már laptop?ja és ezt még
- ... csak rendszer integrációban szabad gondolkozni. Mondom a példát: 1995 körül beszéltem egy magyar származású svéd egyetemi tanárral, aki kutató munkát végzett huzamos időn keresztül az ERICSSON-nál is. Panaszkodtam neki arról, hogy nem működik a hangfelderítő rendszerünk. Mondta, hogy nem érti a problémát, magyarázzam el. Felrajzoltam neki a hiperbolák metszéspontját. Egyből tudta, hogy mi a matematikai megoldás, mit kell tartalmaznia a szoftvernek. Elővette a nagy táskáját, ami tele volt prospektusokkal, körülbelül fél óra alatt összeállítottuk az egy terepjáró személygépkocsiból, laptopból, rádiókból, érzékelőkből (6 db) műholdas helymeghatározóból álló konfigurációt. Azt mondta, ha van egy millió dollárom, három hónapon belül szállítja a működőképes rendszert. Az utána következőket akár fél millióért is meg tudja számolni. A legutolsó C + D kiállításon, kinn a pavilon előtt szerénykedett egy cseh gépkocsi, kevesen látogatták, mindeniki a BRADLEY-t csodálta. A járműben izraeli számítógépek, frekvenciaugratásos rádiók és GPS vevő voltak, de a csehek, mint sajátjukra voltak büszkék, mert ők szerelték össze, ők készítették a szoftvert. A SZNYEZSKA-val sem kell szégyenkezniük. Könnyű nekik, van hadiiparuk.
- ha a D-20-as, 2SZ1, BM-21 triumvirátust akarjuk kiszolgálni, akkor meg kell nézni, hogy érdemesek-e a törődésre. A Hódmezővásárhelyiek CFE állandó raktárból tudtak már csak működőképes önjáró lövegeket előszedni egy héttel az AMF(L) lövészet előtt. A D-20-as lövegek valamennyien meghibásodnak egy napos lövészet után, tönkremegy az alaplap, a folyadékfék és a léghelyretoló tömszelencéje. A BM-21-es sorozatvetőket már többször átválogattuk, jelenleg egy üzemképes a 48 darabból. Nincs üzemképes hangfelderítő állomás. Egy üzemképes meteorológiai lokátor állomásról tudok. Egy SZNAR-10-es üzemképes, amíg el nem romlik. A felsoroltak legtöbbjét nem tudjuk, nem is érdemes javítani. Akkor most minek a kiszolgálására fejlesztjük az ÁRPÁD rendszert, milyen csatlakozó elemekkel?
a
Nekem ez szimpatikus, 3 fő kell csak hozzá össz-vissz.
- Ha vásárolunk valamit is ahhoz a tűzvezető rendszert is megvásároljuk. Ebben kivételesen egyet értek veled. Egyszer kellene kiadni a pénzt normálisan amikor esetleg talán veszünk új lövegeket. Használt amcsi vonal állom kategória. M-109 önjáró még egy használható ütegre se lenne elengedő a pénz (6-10db).Max 35 misi valuta állna rendelkezésre. Szlovák 152 mm Diana felejtős a mm miatt. A Zuzanna db árra legalább 4-5 misi. Szerb Nora B-52 mondjuk ehhez alapból van tűzvezetés. De egy ilyen önjáró is legalább 3.5-4 misi. Akkor még nem beszéltünk a lőszeröl + egyéb költségről. Jelenleg a tervezet pénzéből? Ebből meg maximum a meglévők festésére "felújítására" meg valamilyen tűzvezető rendszerre tellene. Esetleg tudnak beszerezni valamilyen használható 120 mm aknavetőket. Vagy kisebbeket.80-90 mm közöttieket. Használható ami elérhető lenne számunkra valamilyen 105 ös. Vagy szétlőtt vontatott 155 mm.
- Na nem sporler miatt teszem be. Csak nézzünk szembe magunkkal hogy mások már régges rég hogy állnak:
- http://www.yugoimport.com/en/proizvodi/155-mm-39-cal-nora-a1-light-gun-howitzer
Nekem is ez esett le a cikkből. Viszont ha ez marad:Csak most nincs 2Sz1 se. Amugy a cikk szovegezesebol nekem az jon le (meg az osszegbol), hogy a meglevo 2 uteg D-20-ast fogjak modernizalni, nem ujat venni.
3-4 milliós darabárra kell vele számolni ahogy tippelem. (max 5) Ebbe benne van minden. Egyébként első ránézésre nem rossz cucc. Miamar és egyéb távol keletiek már vásároltak be a Norábol. (B-52 es Nora)Nekem ez szimpatikus, 3 fő kell csak hozzá össz-vissz.
http://www.yugoimport.com/en/proizvodi/aleksandar-self-propelled-artillery-weapon-cal-155-mm