Olyan 150db T55AM lehetett nekünk.
Ami azt illeti,terveztük anno az ötvenöcsik korszerűsitését,a szlovének ukrajnába küldött gépeinek szinvonalára,kb.
Miért nem a mi színvonalunkra fejlesztjük? Motort kellene csak átnézni. Persze tudom, meg ami kell. Na de ezek csak aprólékok.
- Akkor nézzük mit lehetett volna kihozni ezekből a gépekből s talán lehet is!
Itt egy szép kis T-55! Mit tudunk vele kezdeni hogy a 21. század hadszínterére tudjuk küldeni.
Ugye ki kell B@szni mert elavult egyesek szerint. Nekem viszont tetszik! S az ország, tulajdona!
- S elkezdtem gondolkodni.
Miért ne tegyük rá a Linx tornyát? Jé már is 21. századi harci járgány lett az öreg vasból! Már tudja hogy merre kell neki fordulni ha lőnek reá!
Nézzük meg egy kicsit jobban. Előröl is hogy néz ki.
Ugye hogy nem is néz ki olyan csúnyán!
S ha lenne elég T-55-nk már lehetne is mozogni velük!
S lehet lőni is tudnának!
A csapatszállítók mellet jobbról-balról, tökéletesen megfelelt volna! 3 torony csak több mint egy! Továbbiak felderítők, tüzérekhez előretolt irányzóknak, stb...! Oldalára ugyanúgy mint a Linx-nek lehet tenni + védelmet.
- Na de nekünk nem kell az ilyen ócskavas,
jó lesz célpontnak, az ország pénze, hogy szétlehet lőni!
Ha ha ha. Hogy ironikus legyek!
- Mi a sz@rnak is egy ilyen gép, ugye! Nem lehet használni semmire! Nézzük csak tovább!
Gondolkodjunk kicsit még hogyan tudnánk még tovább fejleszteni.
Miért ne lehetne a gép hátuljára felerősíteni egy-két 80mm-es 2B9 Vasziljok aknavetőt, amit ugye ha kell bentről védetten lehet tölteni. Ugyanakkor bentről lehetne vezérelni is az irányzást.
- Ha már platóra lehet rögzíteni, akkor a harckocsi lánctalpa fölé is lehet a lemezre. S ott lefektetve elfér. Természetesen tudom hogy ott meg kell erősíteni a rögzítést, s át kell gondolni a vezérlést.
Ám egy harckocsin 2db aknavetőt lehetne hátúl rögzíteni ami ha úgy számolom hogy egy raj 5db ilyen gép, akkor azon 10db aknavető van!
- Mondjuk nem szeretnék ott lenni mikor ezek elkezdenek beszélgetni egyszerre!
Ugye mennyire sz@rok ezek a gépek!
Nem lehet használni semmire! Céltáblának velük!
Ugyan már kérem, ugye csak egy kicsit gondolkodni kellene s mindjárt meg van a megfelelő helyük a 21. században is! Ugye csak munka van velük, csinálni kell s gondolkodni! A Linx se védettebb mint a T-55-ös! Mivel harckocsi volt.
Ám mennyivel könnyebb ha csak kitömik a zsebemet %-al ugye!