De én ezt a 280 db D-20-t is megkérdőjelezném! Valami olyat halottam, hogy rendberaktak egy pár db-ot belőlük! De akkor is olyan 60-70 db-ról tudok!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lassan nincs ami vontassa.. De persze sokan fogják írni, hogy majd vmely RM-es tgk-ra ráhegesztenek ... mintha így menne...De én ezt a 280 db D-20-t is megkérdőjelezném! Valami olyat halottam, hogy rendberaktak egy pár db-ot belőlük! De akkor is olyan 60-70 db-ról tudok!
Amúgy fel kène csavarozni egy kapszlit.Lassan nincs ami vontassa.. De persze sokan fogják írni, hogy majd vmely RM-es tgk-ra ráhegesztenek ... mintha így menne...
Amúgy fel kène csavarozni egy kapszlit.
Ezt nem értem hogy nem sikerült megoldanunk az elmúlt 20 évben.
Még innoválni kell, nem ám csak úgy szerelgetünk dolgokat logikusan!Amúgy fel kène csavarozni egy kapszlit.
Az túl egyszerű lenne. Mindennek megvan a maga módja: először piackutatunk majd kötünk néhány együttműködési megállapodást, esetleg adunk pár szándéknyilatkozatot majd a legvégén megbízzuk a RM-t akik vállalják, hogy 8 év alatt elvégzik a feladatot.Amúgy fel kène csavarozni egy kapszlit.
Eközben dudi:Az túl egyszerű lenne. Mindennek megvan a maga módja: először piackutatunk majd kötünk néhány együttműködési megállapodást, esetleg adunk pár szándéknyilatkozatot majd a legvégén megbízzuk a RM-t akik vállalják, hogy 8 év alatt elvégzik a feladatot.
Látod megy ez neked. Igen egy fogaskoszorút (kapszlit) kellene a D-20 alá tenni mint az M-777 alatt van és egy motort, s mindjárt más lenne vele a mozgás. A katonáknak is könnyebb lenne a munkájuk.Amúgy fel kène csavarozni egy kapszlit.
JajjLátod megy ez neked. Igen egy fogaskoszorút (kapszlit) kellene a D-20 alá tenni mint az M-777 alatt van és egy motort, s mindjárt más lenne vele a mozgás. A katonáknak is könnyebb lenne a munkájuk.
A D-20 topikba mutattam már hogy csak egy alváz kellene alá s mindjárt önjáró is lehetne. Pontosan ezért mondjuk a magunkét, hogy kis befektetéssel is lehetne jó fegyverzetet alkotni.
Az alváz felső részére pedig mehetne a tüzérek légvédelme is! Ugye azért az se ártana ha lenne.
Az út közbeni védelemről pedig a fülkén lévő RCWS gondoskodna.
A lőszer szállítás is megoldva közvetlenül a lövegnél. Kék lenyitható oldalajtó segít a katonáknak hogy ne keljen a sárban tapicskálni.
![]()
Miért jajj? Elviekben csak meghajtás terén különbözik a koncepció egy szekcionált lanctalpashoz képest.
Már csak egy tolólap, pár robbanó dárda, tüskék a kerekekre, és máris megvan a "Hadivas". HABV (Hungarian Assault Breacher Vehicle )Látod megy ez neked. Igen egy fogaskoszorút (kapszlit) kellene a D-20 alá tenni mint az M-777 alatt van és egy motort, s mindjárt más lenne vele a mozgás. A katonáknak is könnyebb lenne a munkájuk.
A D-20 topikba mutattam már hogy csak egy alváz kellene alá s mindjárt önjáró is lehetne. Pontosan ezért mondjuk a magunkét, hogy kis befektetéssel is lehetne jó fegyverzetet alkotni.
Az alváz felső részére pedig mehetne a tüzérek légvédelme is! Ugye azért az se ártana ha lenne.
Az út közbeni védelemről pedig a fülkén lévő RCWS gondoskodna.
A lőszer szállítás is megoldva közvetlenül a lövegnél. Kék lenyitható oldalajtó segít a katonáknak hogy ne keljen a sárban tapicskálni.
![]()
Bocs, de:Már csak egy tolólap, pár robbanó dárda, tüskék a kerekekre, és máris megvan a "Hadivas". HABV (Hungarian Assault Breacher Vehicle )
![]()
@dudi és a kabátja?Van egy északi arc triclimate kabátom, 16 éves az idén. Tegnap dícsérték meg hogy de jó kabátom van, milyen jól néz ki. Mondtam, hogy igen és ennyiben ki is merült a jósága, mert már nem vízálló, hisz a membrán rég tönkrement, a szelet se úgy fogja mint kéne hisz az elmúlt 16 év nem múlt el nyomtalanul. Ha ránézel nem látszik rajta, de már nem képes ellátnina feladatát.
A kriss meg a képen aki mutogat gatya nélkül van! Cicanadrágban!
Van másik kabátom azért.
Ennek annyi árnyoldala lehetett volna meglátásom szerint, hogy ha komoly használt szovjet alapú technikát szerzünk be akkor kényszeríthettek volna annak az átadására, lásd szlovákok, és akkor még a sz@rcsíkos gatyánknak is pápát integethettünk volna...Ha minimális agytevékenységet végez az államgépezet, akkor felismerte volna legalább egy része akkor, időben, hogy még van egy rakás minden ami használható, mivel köpködik, fillérekért elhozható az egész, modernizálható. Ha elhozzuk, más nem tudja elvinni. Ha modernizáltatjuk, lefoglaljuk a kapacitásokat és a lehetséges ellenfelek szopóágra kerülnek.
Marder (AA, könnyű tank, IFV és/vagy APC), Leopard 2 (AVLB, ARV), Gepard, drónok, Korkut, Hisar, BTR-teherautósítása, légvédelmi és szárazföldi konvojkísérővé alakítása, KUB radarok csaliradarrá vagy szárazföldi egységeknek irányzóradarrá alakítása, KUB alvázak felhasználása önjáró tüzér, páncéltörő tüzér alegység kialakítására, Konténerizált vezérlésű RC páncéltörő ágyúk kialakítása akármilyen itthon rendelkezésre álló vagy beszerzett harckocsiágyúra építve, a hírhedt T-72D20 agymenésem( ), T-72 hagyományos jellegű modernizálása, T-72 műszaki alapjárművé alakítása, Hard-kill APS-ként funkcionáló RCWS fejlesztése IPTR, drón ellen, vontatott Fh70 beszerzése és önjárósírása, BW PZH2000 elfekvő beszerzés és modernizáció, M-109..., AMX-10RC alapon felállított északi gépesített zászlóaljak. Ezek voltak a fő gondolati vonalaim az elmúlt években, ha csak egy része...Ennek annyi árnyoldala lehetett volna meglátásom szerint, hogy ha komoly használt szovjet alapú technikát szerzünk be akkor kényszeríthettek volna annak az átadására, lásd szlovákok, és akkor még a sz@rcsíkos gatyánknak is pápát integethettünk volna...![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..