Engem sokkal jobban aggaszt, hogy a német most mindent megígér, mert tudja, hogy egy nagyon erős piaci versenytársat 2-3 évtizeden belül nem csak kicsinál, de a tudását teljesen el is lopja, ha mi ezt vesszük.
Tudom, hogy Maróth Gáspár nagyon sokat tárgyalt erről és panaszkodott is sokat, hogy nem egyszerű a török-német-magyar érdeket összeházasítani, de hiába mondta
@Szittya , hogy néhány alkatrész majd megy bele a mi gyárunktól meg az RM szellemi tulajdon bérgyártása, egyszerűen ezzel kiheréltek kevesebb, mint 10 év alatt egy jól prosperáló gyárat, amit a Zrínyi elején vettek.
Ha az RM megveszi és ad érte német anyacégből részvényt a Magyar Államnak, akkor egy szót sem szólok, de nem ez történt. Borítékolhatóan lejtmenetbe fog kerülni HDS ezek után, hiszen mindenkinek megcsappan a bizalma egy olyan céggel szemben, ami csak aknavetőt gyárt, de a saját hadserege nem onnan vásárol.
Én látni szoktam a Zrínyiben a koncepciót és elég nagy bizalmat szoktam megszavazni minden lehetőségnek, de ebben tényleg ezt látom, hogy 10 évig sem bírtuk ki, hogy egy koncepció mellett kitartsunk, hanem olyan dologra rábólintottunk, ahol kinyírjuk az aranytojást tojó tyúkunkat.
Engem nem zavart volna, ha Gáspárunk még 2-4 évig tárgyal és a fórumon olvasgatom még ennyi ideig, hogy nem képes semmi értelmeset összehozni Gidrán, Nomád ügyben; de ha plusz időt adtunk volna a dolognak és mehetett volna a fejlesztés a saját cégünkben is.
Ebből a szarból most csak úgy tudnánk kijönni, ha a HDS-nek a magyar tüzérek meg tudnák mondani, mivel tudnánk a Rangaröknél jobb aknavetőt elfogadható áron csinálni, hogy az első updatenél lecseréljük ezt a szart.