Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Milyen problémák? Elmondták szépen, hogy mi ez az új fegyvercsalád.
Az max az elképzeléseiddel van.
Nincs, ez színtiszta politikai döntés ha tényleg megvesszük.
És elvertünk jópártízmillárd forintot a 200 000 cseh fegyverre. Úgy hogy bőven élettartamon belül cseréljük, hogy nincs vele baj? Na ez gecire luxus....
Legyen önálló magyar fegyverfejlesztes. Ne függjünk kézifegyvereknél mástól, ne csak összeszerelőüzem legyünk.. Máskor pont ez a kritika tárgya. Együttműködési megállapodást is kötöttek a kecskeméti egyetemmel. Ott most indul pont a gépészmernöki szakon belül fegyvertervező szakirány. Sztem ezek reális érvek.Nyilván maga a lőkészség szempontjából egy kézifegyverrel átállni a másikra gyorsabb mint egyik tankról a másikra. Mondhatni elvárás is hogy többféle fegyverrel tudj lőni kézségszinten. A kérdés az hogy minek, ha nincs baj a Cz-vel?
Szépenkérlek ne káromkodj.Az max az elképzeléseiddel van.
És elvertünk jópártízmillárd forintot a 200 000 cseh fegyverre. Úgy hogy bőven élettartamon belül cseréljük, hogy nincs vele baj? Na ez gecire luxus....
20 évig leszarták a dolgot, hidd el, hogy ez nincs benne.
2 éve kapták a megbízást ... ezért mondom hogy itt kommunikációs hiba van , mert tök rég kitalálták a saját fegyvert , de szerintem azért nem nagyon beszéltek róla mert figjuk nem volt mikorra lesz olyan amit már van értelme rendszeresíteni ... az hogy ilyen hamar meg lett , lehet nem volt tervbe , azt hitték lehet 5-6 év ... nem tudom ... nem a saját elképzeléseim próbálom most itt bele viziónálni a dolgokba , hanem az honvédség új kommunikálásából próbálom értelmezni mi a szituáció ...
Na már most ha 5-6 év lett volna , akkor egyértelmű hogy addig nem lehet üres kézzel állni , ezért kellet a bren ...
Úhh te, baszki 2016-ban lett a bren 2 kiválasztva.... 17-ben szerződtünk a CZ-vel.... Ne akard belemagyarázni ami nincs ott.
2 éve kapták a megbízást ... ezért mondom hogy itt kommunikációs hiba van , mert tök rég kitalálták a saját fegyvert , de szerintem azért nem nagyon beszéltek róla mert figjuk nem volt mikorra lesz olyan amit már van értelme rendszeresíteni ... az hogy ilyen hamar meg lett , lehet nem volt terve , azt hitték lehet 5-6 év ... nem tudom ... nem a saját elképzeléseim próbálom most itt bele viziónálni a dolgokba , hanem az honvédség új kommunikálásából próbálom értelmezni mi a szituáció ...
Na már most ha 5-6 év lett volna , akkor egyértelmű hogy addig nem lehet üres kézzel állni , ezért kellet a bren ...
Ezt a zenet vajon hogyan sikerült kibokni alá...?
Ez tök jó, csak a CZ 100+ éves és csak második nekifutásra sikerült egy modern gépkarabélyt megalkotniuk. Szerinted nekünk mi lesz a nulláról?Legyen önálló magyar fegyverfejlesztes. Ne függjünk kézifegyvereknél mástól, ne csak összeszerelőüzem legyünk.. Máskor pont ez a kritika tárgya. Együttműködési megállapodást is kötöttek a kecskeméti egyetemmel. Ott most indul pont a gépészmernöki szakon belül fegyvertervező szakirány. Sztem ezek reális érvek.
20 évig leszarták a dolgot, hidd el, hogy ez nincs benne.
Akkor kapisgálsz szerintem jó helyen, ha a pénz felől közelíted meg a dolgot. Semmi másról nem szól ez mint pénzről.
De hány politikai döntés volt eddig a Zrinyibe ?Úhh te, baszki 2016-ban lett a bren 2 kiválasztva.... 17-ben szerződtünk a CZ-vel.... Ne akard belemagyarázni ami nincs ott.
A poitikai döntést nem fogja a honvédség megtámadni akkor sem ha baromság... Ha oka van neki akkor az okokat ott kell keresni, hogy esetleg valamit változott a CZ (vagy a cseh kormány) és magyar fél közötti kapcsolat erősen negatív írányban.
Hát akad benne. Részletezni nem fogom, mert kirúgnak.De hány politikai döntés volt eddig a Zrinyibe ?
Igen, ez igaz: baromi nehéz piac, de egy apró szelete is dollár milliókat jelenthet.És baromi telített piac is ráadásul.
Ez tök jó, csak a CZ 100+ éves és csak második nekifutásra sikerült egy modern gépkarabélyt megalkotniuk. Szerinted nekünk mi lesz a nulláról?
Lemaradtam. Mondta valaki, hogy rendszeresítve lesz?Alap lőfegyverből tizenévre raktározol pótalkatrészt mindent, kiképzési anyagot mindent többtízezer embernek. Mozgosítási tartalék satöbbi. Sokkal nagyobb kiképzési vonzata van mint egy század harcskocsinak. Tankéknál közel sem akkora probléma.
Én nem hallottam a Brenek cseréjéről. Pont azt is reklámozták a rep.napon ezek mellett. Várjuk meg @Green Leader holnapi cikkét erről, hátha oszlik a homály.Az max az elképzeléseiddel van.
Ne haragudj, de nem jó a gondolatmenet.
2 éve kapták a megbízást ... ezért mondom hogy itt kommunikációs hiba van , mert tök rég kitalálták a saját fegyvert , de szerintem azért nem nagyon beszéltek róla mert figjuk nem volt mikorra lesz olyan amit már van értelme rendszeresíteni ... az hogy ilyen hamar meg lett , lehet nem volt tervbe , azt hitték lehet 5-6 év ... nem tudom ... nem a saját elképzeléseim próbálom most itt bele viziónálni a dolgokba , hanem az honvédség új kommunikálásából próbálom értelmezni mi a szituáció ...
De utána meg is nyalogatjuk miután kivették ha ezt csináljuk.Magyar seggbe magyar lófaszt.
Magáról a Zrínyiről beszélek. Te tényleg azt hiszed, hogy Hétfőről Keddre fontos lett a honvédelem? Ha olyan fontos akkor miért a rajzasztalról veszünk IFV-t? Miért nem teszteljük előtte mint az ausztrálok? Miért a török taligát vesszük? Miért a CZ lett? Talán azért mert gyártást is adnak ami fontosabb minden másnál? Mert hidd el, hogy van a török taligánál és a CZ-nél jobb, épp csak azt nem gyárthatjuk. Na akkor melyik a fontosabb?Az ipari vagy a honvédelmi fejlesztés?what ... hogy jön a 20 évig leszarták ? Zrinyi program ... hogy van köze az elmúlt 20 évnek ahoz ami most zajlik a Zrinyi programba ? közel semmi ...