Olvasd el fip számolgatását. Még szögeket is helytelenül alkalmazott, hogy kijöjjön a 350.Az mikor volt? Mert nem vagyok régóta a fórum látogatója. Szerintem valakivel keversz, mert nem emlékszem ilyenre.
Tudom, hogy nem az AV páncélja van az A4-ben. Ismerem a különböző AV-k páncéljait, és azt is, hogy miért vetették el. Nehéz volt. Az AV frontális védelme KE ellen valójában a kései A4 és az A5 között lehetett.
A kretén, aki 350 mm-ig csűrte csavarta a dolgokat, egy csapat volt. Méghozzá az a csapat, akiket a britek küldtek, hogy a Chieftain váltótípusát keressék, és lőpróbák által állapították meg. Egy 1988-as dokumentum részletezi az A4-ek védelmét. Az 1-5 szériák (type B páncéllal) 350 mm RHAe-vel rendelkeztek KE ellen. Ez elmaradt még a Chieftain Stillbrew-tól is, ezért több helyen is megemlítik ezt az elégtelen mutatót. A későbbi szériák (6-8) type C páncéllal lettek ellátva, 88 januártól. Valószínűleg a lövészet 87-ben történt, vagy előtte, mert még 88 decemberi megjelenéssel számolnak a type C kísérleti páncélzat esetében. Leírják, hogy a németek igen védték a technológiát és eltakarták a páncélra lőtt lyukakat is. Annyit azonban leírnak, hogy kerámiatartalmú, és 420 mm RHAe-vel rendelkezik KE lőszerek ellen.
De kérlek nézd meg a svéd teszt eredményeit. A német C tech páncélos A5 verzió ékkel KE ellen 817mm. Nekem senki ne mondja, hogy az a nyomorult ék kvázi megduplázza a KE elleni védelmet 420mm-ről 817mm-re.
Az ék amiről szóvan ez. Ennek kéne +400mm KE elleni védelmet adnia a torony frontpáncéljához...