Igazából az RM teremti meg itthon újra a hadiipart. Lehet nosztalgiázni meg csillogó szemekkel nézni az oroszokra, de az nem a mi pályánk. A mi pályánk ahová a gazdaság húzóereje köt. És bár sok tekintetben én is megvettem, de a pénzügyi, gazdasági realitásokat el kell fogadni, kben úgy jársz mint a szerbek. A Kelet legprosperálóbb államát húzták le magukkal a budin.Amikor évekkel ezelőtt leírtam ezeket, hogy nem kellene tervező asztalról nem létező dolgokat venni, meg különböző programokat multiknál közpénzből megfinanszírozni. Sőt, konkrétan leírtam, hogy nem kellene az RM-el szóba állni, akkor úgy emlékszem eléggé leszóltatok
Most, hogy a saját károtokon is látjátok mi a helyzet, nem lenne illendő legalább egy olyat elengedni felém, hogy:
"Elnézést, igazad volt!"
Az hogy az új LYNX bevezetése nem egyezik meg egy BMP rendszeresitésével, nem csoda. Kifutó ismert technika vs. új IFV. Mindenhol szopnak az új haditechnika bevezetésével. Az angolok, a németek, még a ruszkik is. A legtöbb új orosz fejlesztést nem Ukrajnában, hanem a Vörös téren látjuk felvonulni, Ukrajnában még tyúkketreccel a fejükön akcióznak.
Ez a LYNX itthon egy megszüntetett fegyvernemet teremt újjá.
Z tervnél átfogóbb haderő, hadiipar és infrastruktúrafejlesztes (mert itt laktanyák, helyőrségek újulnak meg) nem volt. Nem az a xar, ami megvan, hanem az fáj ami nincs.Én nem szerem ezt a mondást. És attól függetlenül, hogy vitázom velük, nem nézem le egyiket sem. Sőt, Krisst kifejezetten kedvelem.
Kriss világosodott meg először , most meg már Dudi is.
Amúgy komolyan sajnálom, hogy nekem lett igazam, és kalap szar az egész Z terv.
Jót tett volna az országnak egy normális program.
Pénz még annyi van rá, amennyi. Ez az amennyi kevés, de lassan tízszerese évente, amiből 10-20 éve folyamatosan rohadt a Honvédség.
10 éve mki elégedett lett volna azzal, ami ma van. Ma még mki elégedetlen. De ilyen az emberi természet.
És ezzel nem azt mondom nem kell a fika. Nagyon sok sajnos jogos. De néha kettőt hátra is lehet lépni és megnézni honnan hová tartunk. Nem lesz minden pozitív, de messze nem kalap xar.