Van bármilyen(!) harckocsi legalább protoszinten ami indokol 130-as löveget, mert 120mm-es L/55 nem lövi ki?A zsidóknak milyen páncélos fenyegetettség indokolja a 130-as löveget a semmin kívül?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Van bármilyen(!) harckocsi legalább protoszinten ami indokol 130-as löveget, mert 120mm-es L/55 nem lövi ki?A zsidóknak milyen páncélos fenyegetettség indokolja a 130-as löveget a semmin kívül?
Most semmi. De a jövőben nem lenne nekik se rossz, ha fejlesztés helyett csak gyártást kell beindítani! Ezért az előnyért most csak a 130-as Merkava 6 komoly reklámját adnák!A zsidóknak milyen páncélos fenyegetettség indokolja a 130-as löveget a semmin kívül?
Előtte azért olvass utána a projektnek, mivel egyelőre ez leginkább az ágyú és a rendszerek techdemója. A távlati cél a testbe költöztetett kezelőszemélyzet.
Van bármilyen(!) harckocsi legalább protoszinten ami indokol 130-as löveget, mert 120mm-es L/55 nem lövi ki?
Hááát persze. Tekintve, egyébként hogy az Elbit és a Rheinmetall komoly üzleti kapcsolatban állnak (és álltak eddig is) és a német hadiipar az izraelivel száz plusz egy tulajdonosi céges szálon keresztül fonódik össze, ha lenne rá igényük megkapnák.Most semmi. De a jövőben nem lenne nekik se rossz, ha fejlesztés helyett csak gyártást kell beindítani! Ezért az előnyért most csak a 130-as Merkava 6 komoly reklámját adnák!
max ha irán elkezdi gyártani a saját armata analógiáját a távoli jövőben.
Majd ha "lesz" akkor térjünk vissza erre a 130-asra!
max ha irán elkezdi gyártani a saját armata analógiáját a távoli jövőben.
A zsidóknak kellene a 130-as löveg és egy jó motor az amerikai cucc helyett (lényegében minden ami amerikai a Merkavában). Nekünk rendes páncélzat, Trophy és mindenféle rcws. A Rheinmetalnak kellene egy neves megrendelő a 130-ra. A zsidóknak meg egy kvázi kész protó a Merkava 6-ra.
Nekünk mindent összevetve egy használható tank, ami nem függ a németek gyártókapacitás problémáitól és erősítheti az egyelőre kudarcos Lynx programot meg önmagában is exportálható.
Ok köszi ne is menj bele jobban itt a fórumon...vágom tökre értem...tanulékony vagyok és fél mondatból és like-ból is megértjük egymást!Nagyjából. Mégha ennyire nem is drasztikus a helyzet.
Inkább hogy van egy marha drága autód amire minden zsédet elköltöd hobbiból de csak kiállításra viszed, de mellette egy 2-es swifttel jársz ami közben lerohad és akkor séta van és parizert eszel kenyérrel meg csirkefarháttal.
Majd ha "lesz" akkor térjünk vissza erre a 130-asra!
Addig jó lesz 120-as is kétszer annyi betárazott lőszerrel.
Aha, es akkor az alternativa, a tovabbi 2A7HU zl mi lenne, urrepulogep, amit sosem hasznalsz?Nagyjából. Mégha ennyire nem is drasztikus a helyzet.
Inkább hogy van egy marha drága autód amire minden zsédet elköltöd hobbiból de csak kiállításra viszed, de mellette egy 2-es swifttel jársz ami közben gyakorta lerohad és akkor séta van és parizert eszel kenyérrel meg csirkefarháttal.
A lap arra is kitér, hogy elektronikai rendszerek tekintetében valószínűleg jobb lesz a Panther, mint a konkurens Leopard 2-es, hiszen drónelhárító berendezéssel és drónkezelő felülettel is fel lesz szerelve. Emellett a harcjármű lényegesen olcsóbb is lesz, mint a Leopard 2-es: egy KF51-es beszerzési ára 15 millió dollár lesz, egy új Leopard 2-es árának harmada.
Igen. Szerintem is két zászlóalj Mk3 a helyes válasz a másik két dandárnak. Ezt a Panther projektet meg vagy huszonöt évre eltemetni, mert nem reális.Értem: Az azonnal megvehető Merkava Mk. III.-akra gondolsz, ami a IV.-esre lett gyakorlatilag modernizálva, Trophy-stul, és van belőle 3-400 darab lezsírozva 3-4-5m$-ért. Egyetértek! Jöhet!!!
Már egyszer leírtam neked számokkal privátban, olvasd el újra ezt a harmadáras mesét habbal meg szerintem hagyd inkább.Aha, es akkor az alternativa, a tovabbi 2A7HU zl mi lenne, urrepulogep, amit sosem hasznalsz?
Ha csak felearon lesz Pantrher, mar az is elkepesztoen jo uzlet, es mindenkeppen a jobbik megoldas.
Persze, a harmadarat en sem hiszem, egyertelmu, hogy hulyeseg.Már egyszer leírtam neked számokkal privátban, olvasd el újra ezt a harmadáras mesét habbal meg szerintem hagyd inkább.
Szuper, vegyunk mar most is elvault szart, jo sokat, es orokre ragadjunk meg a masodosztalyban.Igen. Szerintem is két zászlóalj Mk3 a helyes válasz a másik két dandárnak. Ezt a Panther projektet meg vagy huszonöt évre eltemetni, mert nem reális.
Nincs pénz ennyi luxusra. A bukott Lynx projekt is túl sokba került.
ez is2028 elott sansztalan
120-as löveg, a térségben még sokáig megfelelő páncélzat és elérhető. Az Mk3 itt lenne holnapra, más ilyen nincs. Már Leopardot se tudunk rendelni. A Pantherből meg az évtized végéig prototípus se lesz. Ez a KF51 akármi egy tákolmány csak.Szuper, vegyunk mar most is elvault szart, jo sokat, es orokre ragadjunk meg a masodosztalyban.
Inkább a harckocsik páncélzata és tömege éri el a határt. 70 tonna körüli tömeg már a praktikusság határa.A fejlődést nem lehet megállítani, jönnek az új generációs tankok, a háború ezt a folyamatot gyorsítja.
A 120-as űrméret elérte korlátait. Nincs újabb lépcső, a következő 40 évre kell gondolni, nem a jelenre, ilyen fejlesztések esetében.
Nem csak katonai, hanem nemzetgazdasági érdek, ha beszállunk, hogy a Párduc legyen az első, gyártható, használható az új generációs harckocsik közül.
Európában nem lesz másadodik új tank. Szerintem.
Az Mk3 mar most elavult, meg a tersegben is, hiszen mar az ukránok is 2A6-osokat kapnak, a csehek szinten 2A7+ vesznek, a romanok Abramset - az Mk3 egy total elavult hk lenne, totalis pénzkidobás, igazi kamu, nem igazi megoldas.120-as löveg, a térségben még sokáig megfelelő páncélzat és elérhető. Az Mk3 itt lenne holnapra, más ilyen nincs. Már Leopardot se tudunk rendelni.
Erről fogalmad nincs, ahogyan itt senkinek.A Pantherből meg az évtized végéig prototípus se lesz. Ez a KF51 akármi egy tákolmány csak.