Bakker már október van...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bakker már október van...
Na igen, de ha meg van az elhatározás, akkor a kínaiak gyorsan dolgoznak. szerintem szakaszosan fogják az átépítést csinálni, hogy ne kelljen leállnia a dunaferrnek. De meglátjuk, stratégiai nyugalom van, amíg a németek nem sietnek nekünk sem kell kapkodni pláne amíg a politikai semlegesség pályáján mozgunk.Nyilván ezek nedves álmok egyelőre a fórumozók részéről, de azért tudnék olyan forgatókönyvet megálmodni, amiben ezekből valóság válik.
Furcsa mód, ehhez kellene egy komolyabb Elbit csomag megrendelése.
Ha egyben, csomagban meg tudnánk rendelni (dánokhoz hasonlóan) a csöves, és a rakétás tüzérséget is, akkor azt hiszem lenne értelme idehozni a csőgyártást.
Ha zsákban van a KF51, mellé a HX3-155/SIGMA, valamint az ATMOS is, akkor csak az új lövegekkel 4-500 új RM cső igényünk lehetne (változó űrméretre). És akkor még nem beszéltünk tartalék csövekről. Meg a más országokhoz való beszállításról.
Egy ilyen csomagra (pláne, ha még megtoljuk még egy kis PULS-szal) meg az Elbit is szívesen hozhatna ide gyártást.
A gond ez esetben megint az időtényező.
És akkor mit csináljunk?Szerinted, ha van egy 49% tulajdonunk egy cégben ahol az 51%-os többséget a Európa gazdasági vezető hatalma adja a maga 25-szörös GDP-jével, akkor ki fogja meghatározni, hogy a nagy partner milyen árat fizet és a töredék gazdasági/politikai súlyú ország milyen árat fizet!
Egyáltalán ki fog dönteni bármiben/mindenben is??? ... a látszattól függetlenül!
Szerintem is jó dolog az optimizmus, a józan ítélőképességgel együtt pedig sokkal jobb!
.
kézivezérlésNem azt mondtam, hogy nem kell harckocsi, hanem hogy nem kell 130mm-es löveggel szerelt harckocsi!
Ami a beszerzési prioritást illeti ott sem raknám a harckocsit az első 8-10 helyre. Házat sem a tetőtől kezdünk építeni, így kellene egy prioritást tartani a képességek kialakításában.
Néha én is meg sokan mások is elfelejetik: Magyarországnak jelenleg hadiipar fejlesztési programja van első sorban. Mi itt keressük, várjuk türelmetlenül az új képességeket, meglévők megerősítését, de valójában nem ez a kormányzati szándék. Gyárakat veszünk és nem képességet. Az iparpolitikai szempontok felül írják a Honvédség valós és égetően sürgős igényeit. Sajnos!
A jelenlegi befagyott beszerzési lehetőségek valóban "beütöttek"!És akkor mit csináljunk?
Újítsuk fel a T-55-öket, esetleg szerezzünk be T-72-eseket és azokat pimpeljük?
Vagy vegyünk Ábrahámokat? Esteleg Löklerszeket?
Korea nem fog tudni 10 éven belül K2-eseket adni, akkora a megrendelés.
Még ott a török MBT. DE az sem egy kiforrott tank. Akkor mit csináljunk, ha 5-10 éven belül kell egy modern tank?
Ha bejön ez a saját tank gyártás, az nagyon jó lesz. Hozzáférünk a legkorszerűbb technológiákhoz, na meg itthon lesz a gyártás is.
Az ára pedig pont nem számít, ha bajban az ország. Csak jó sok legyen. Ha nyerünk egy jövőbeli konfliktus során, akkor majd visszafizetjük, vékonyabban kenjük a vajat a kenyérre, de ha veszítünk, mert nekünk az ócsó kell, akkor nem lesz itt semmi.
Egyébként, megjegyzem halkan, hogy bárhogy is korszerűsíted a T-72-eseket, egy ilyen tank face to face helyzetben 10-et is elintéz egyszerre.
Tipikus magyar ember vagy. Semmi sem jó nekünk.
Ezek szerint ma még nem jártál a Merkava topikban...U.I. 2.0 Kíváncsi leszek, hogy számunkra (is) kiváló megoldást jelentő Merkava-beszerzés ötletet ki fogja végül sikeresen megvalósítani!
Ezek szerint ma még nem jártál a Merkava topikban...
Arra céloztam, hogy valószínűleg már nem lesz eladó Merkava... bár lehet hogy inkább a Biztpol Közel-Kelet topikot kellett volna belinkelnem.Jártam!
A Leo-k --változattól függően dupla=>sokszoros eséllyel-- "kalapot-emelnek"!
... ahogy a még mindig "letrolt-gatyás" saját T-72-ink is!
Kinek gratulálhatok Itthon?
.
Arra céloztam, hogy valószínűleg már nem lesz eladó Merkava...
Eddig egy kalapemelés volt a 20 környéki kilövésből. Engem is meglep egyébként de fippel azt okoskodtuk, hogy valószínüleg az új indítótöltet az újabb lőszerekben sokkal kevésbé robbanékony.Jártam!
A Leo-k ekkora, viszonylag nagy, felűlről/vegtelen felületre érkező "bada-bumm" esetén--változattól függően a duplától=>a sokszorosig becsülhető eséllyel-- "kalapot-emelnek"!
... ahogy a még mindig "letrolt-gatyás" saját T-72-ink is!
Kinek gratulálhatok Itthon?
.
Eddig egy kalapemelés volt a 20 környéki kilövésből. Engem is meglep egyébként de fippel azt okoskodtuk, hogy valószínüleg az új indítótöltet az újabb lőszerekben sokkal kevésbé robbanékony.
Meglehet. Vègül is lehet hogy ha olyan helyen volt az ukránok értèkmentésként kiszedték a lőszert belőle ha volt rà lehetőségük.+ : A sérülések többségét akna okozta: aminek kisebb esélye van "anyagot találni" a kalap-emeléshez, mint az ATGM-eknek. Amikor pedig utána még "rádolgoztak" a biztonság kedvéért a Leopardokra --drónnal, tüzérséggel, ami volt a közelben éppen--, addigra több esetben nem volt benne lőszer.
... szerintem, a fotelbőllogikázvaLMezve.
.
Eljött hát ez a nap is. Tele van a híradó lángoló Trotyis Merkavával.Merkava kis hibával, felületi karcolásokkal eladó!
A puding próbája mindig az evés !Eljött hát ez a nap is. Tele van a híradó lángoló Trotyis Merkavával.
Ezek szerint a harckocsi a "harcban edzett" aktív védelmével is csak "egy szar". Kipipálva.
/nem vélemény, remélem tudjátok miért írom /
"Csak a Panther adhat neked erőt és mindent lebíró akaratot!" by Charlie FirpoEljött hát ez a nap is. Tele van a híradó lángoló Trotyis Merkavával.
Ezek szerint a harckocsi a "harcban edzett" aktív védelmével is csak "egy szar". Kipipálva.
Eljött hát ez a nap is. Tele van a híradó lángoló Trotyis Merkavával.
Ami pont az orosz szarokrol nem mondhato el, de a Leopardokrol igen.Trollkodásból
Mondjuk ha így is úgy is kiég nem mindegy mennyibe került...
Meg, hogy hányan szállnak ki belőle.
Az M1-et sem azért kedvelem mert kilőhetetlen, hanem mert többnyire élve hagyja el a személyzet.
A Leo-k ekkora, viszonylag nagy, felűlről/vegtelen felületre érkező "bada-bumm" esetén--változattól függően a duplától=>a sokszorosig becsülhető eséllyel-- "kalapot-emelnek"!
Meg mar az A6 is vedettebb, mint a sok oreg orosz szar, amivel tomegesen gurigaznak.Eddig egy kalapemelés volt a 20 környéki kilövésből. Engem is meglep egyébként de fippel azt okoskodtuk, hogy valószínüleg az új indítótöltet az újabb lőszerekben sokkal kevésbé robbanékony.