[HUN] Harckocsibeszerzés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 704
19 080
113
Ha csak a haderőt nézed biztos. De ha a hadiipart is és a haderő jövőbeni finanszírozást, akkor a KF51, már ha a digok is beleugranak.
Egyébként ahogy a gyártási kapacitásokat olvasom, ha ma rendelünk, lehet a KF51 előbb ideér, mint az A8.
Nincs KF-51. Egy techdemo van jelenleg. HA az olaszok rendelnek belőle, és HA Zalaegerszeg ebből bármit profitálhat (ezt azért írom így, mert a KF-51-ből még proto sincs, HA az olaszok beröffentik a programot, az rájuk lesz szabva, fejlesztve), akkor esetleg. De szerintem (ez az én véleményem), ennek akkor sincs realitása, ha az olaszoknál nyer. Ők mindent otthon fognak gyártani. Én is teljes mértékig támogatom, hogy a hazai ipar erősödjön, de ezt a realitás talaján tegye. A Lynx még az lehet (de ez sem biztos sajnos). A KF-51 sajnos nem ez, erre építeni (és várni) értelmetlen.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 176
100 219
113
Nincs KF-51. Egy techdemo van jelenleg. HA az olaszok rendelnek belőle, és HA Zalaegerszeg ebből bármit profitálhat (ezt azért írom így, mert a KF-51-ből még proto sincs, HA az olaszok beröffentik a programot, az rájuk lesz szabva, fejlesztve), akkor esetleg. De szerintem (ez az én véleményem), ennek akkor sincs realitása, ha az olaszoknál nyer. Ők mindent otthon fognak gyártani. Én is teljes mértékig támogatom, hogy a hazai ipar erősödjön, de ezt a realitás talaján tegye. A Lynx még az lehet (de ez sem biztos sajnos). A KF-51 sajnos nem ez, erre építeni (és várni) értelmetlen.
A8 sincs. Bár tény egyszerűbb összerakni mint a KF51-et.
De mi azt még részben sem gyárthatnánk.
A KF51 projektre meg állandó álláshirdetések vannak Zalában.

Nem fognak mindent otthon gyártani.
60%-át kell a projektnek Olaszországban megvalósítani.
A gyártás egy része Németországban és Magyarországon, a végső összeszerelés pedig az olaszországi La Speziában zajlik majd. A tervek szerint onnan a tankokat a jövőben harmadik országokba exportálják. A Rheinmetall főnöke szerint e téren a római kormányrendelettel megegyező mértékű a potenciál. A vegyesvállalat évente két-négy milliárd eurós árbevételt generálhat – mondta.

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 704
19 080
113
A8 sincs. Bár tény egyszerűbb összerakni mint a KF51-et.
A8 van. Prototípusok vannak belőle, és élő rendelés több tucat példányra. Nem egy tech demo

Nem fognak mindent otthon gyártani.
60%-át kell a projektnek Olaszországban megvalósítani.
Ha ez tényleg így valósulna meg végül, akkor szurkolok neki.
Hosszú távon viszont e mellett is az egységes Leopard 2 flotta mellett szavaznék. Az anyagi és alkatész bázis miatt.

• Tetszik
Reactions: fishbed and bel

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 577
113
Ennyire szar a helyzet?
RM ennyire béna vagy mi nem akarjuk már annyira?
Gondolom mindkettő...
Ha megvakarod,130milis ágyús Leo AXnél mivel fog többet adni a Fanter?Semmivel.És az AX mögött egy azért még mindig gazdag állam megerndelése áll,a Fanter mögött meg semmi.Ha meg is épül a Panther,akkor is várhatóan úgy jár,mint az AMX40.Nem kell a kutyának se.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 132
45 433
113
Ha megvakarod,130milis ágyús Leo AXnél mivel fog többet adni a Fanter?Semmivel.És az AX mögött egy azért még mindig gazdag állam megerndelése áll,a Fanter mögött meg semmi.Ha meg is épül a Panther,akkor is várhatóan úgy jár,mint az AMX40.Nem kell a kutyának se.
A Leo2AX árával és k. hosszú várólistával van gond...nem mintha sűrgősen kéne nekünk hk.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 577
113
A Leo2AX árával és k. hosszú várólistával van gond...nem mintha sűrgősen kéne nekünk hk.
Miért,Panther gyártósor van?Ja,nincs.
Ami azt illeti,qrvára kéne a nehézkes gépesitett dd-ba még hk.....Mert ez igy bizony minden nehézsége ellenére csak egy gyenge gépesitett dd.Tudom,hogy hülyén hangzik,hogy 45 tonnás GYHJ-vekkel egy gyenge gépesitett dd,de sajnos 1 zl hk-val,kevéske tüzérségével elég gyengusz.Nagyon kéne bele még 1 hk zl,legalább.(ha rajtam múlna,2,mert minden gép.zl-nak adnák egy hk századot szervezetszerűen).
És ezt meg is tudnánk oldani,féláron,a meglévő T72 vázaink alapos korszerűsitésével,becslésem szerint 2 éven belül.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 577
15 550
113
Eddig ez nem volt probléma: falták kamu Pappi minden szavát.
Eddig es mar nem
Huvi lett a kapcsolat reszunkrol jogosan
Nekünk elfogyott a türelem es mar lassan produkálni kell a natonak is dolgokat de ha igy haladunk hmz 28ra se lesz feltöltve nem hogy a többi.
Skyranger30 alse nagyon haladnak pedig ott is volt hatarido.
Kf-51 meg ahh hagyjuk de a pénzt állandóan kéri a papi bácsi.
Pénzünk egyre kevesebb en mar nem varok semmit, pontosan vezetőink mindig varnak valamit tavaly amcsi valasztas iden a nemet ev vegen meg hogy mariska neni mit mond.
Nem lesz itt bizony se btr,t-72,ural pimpeles nem hogy meg itt urizalo dolgok mint pl puls vagy 2.szazad vadaszgep.
Jol mondta zsele nincs seregunk es igy pattoknak vezetoink a nagy politikai porondon.
Hiaba dolgozok a hm1-2-3-4 meg tokom tudja hanyas szamban annyi jo munkaero ha latjak semmitse irnak ala amit kidolgoznak elobb utobb szarnak bele.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 527
86 788
113
Ami azt illeti,qrvára kéne a nehézkes gépesitett dd-ba még hk.....Mert ez igy bizony minden nehézsége ellenére csak egy gyenge gépesitett dd.Tudom,hogy hülyén hangzik,hogy 45 tonnás GYHJ-vekkel egy gyenge gépesitett dd,de sajnos 1 zl hk-val,kevéske tüzérségével elég gyengusz.Nagyon kéne bele még 1 hk zl,legalább.(ha rajtam múlna,2,mert minden gép.zl-nak adnák egy hk századot szervezetszerűen).
És ezt meg is tudnánk oldani,féláron,a meglévő T72 vázaink alapos korszerűsitésével,becslésem szerint 2 éven belül.
Könyörgök írd már oda hogy szerintem. Mert azt értem, hogy képtelen vagy modern dolgokat befogadni, de legalább ne tényként állítsd a butaságot.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 132
45 433
113
Egy Leopard-2 klónt össze lehetne/lehetett volna rakni 4-5 év alatt, RM APS-ét rátéve. Talán olcsóbba gyorsabban.
Ez volt az RM-ígéret, erre szerződtünk - de hát Pappi egy kamugép.

Megnézték mi a NATO minimum elvárás és megrendelték minimumot. Ennyi.

• Tetszik
  • Szomorú
Reactions: honved and Negan

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 577
113
Könyörgök írd már oda hogy szerintem. Mert azt értem, hogy képtelen vagy modern dolgokat befogadni, de legalább ne tényként állítsd a butaságot.
Könyörgöm,nézd már meg az új svéd zl hcsop-ot,vagy a BTC,vagy a franci mobil group felépitését......Baxod,pont Te viszed az elavult régi hh-us vonalat.