Köszi, akkor csodák továbbra sincsenek...Kissebb a nyomás és a csőtorkolati sebesség.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Köszi, akkor csodák továbbra sincsenek...Kissebb a nyomás és a csőtorkolati sebesség.
Batárnak batár nagy,de nem csökkentett 120milis volna rajta.batár nagy csökkentett 120-asel felszerelt Lnyx-t.
Igazábol nem tudjuk,hogy mennyire van páncélozva a Lynx.Hivatalossan csak annyit közöltek,hogy a magyar követelményt teljesiti,ami az LvL5 KE szint volt.Olyan területen,ahol nincs LvL 5KE páncélszintet átütni képes KE fegyverzet,elláthatja a Lynx120 is a hk feladatokat-csakhát ez Europában nem igazán valószinű helyzet.....Aztert egy MBT-tnek kell páncél, ez meg nincs a IFV-nek..
Kézi hsn vetők,és nem top attack,nem szuperszónikus IPTR-k ellen is jó.Szerintem a szubszonikus hagyományos támadórakétákat mind el tudja háritani.Orosz gyalogságnak meg csak olyan van.Oké,ha a pct osztály Krizantém vagy Sturm pc-vadászai is ott lesznek,azok szvsz áttörik a supersonikus rakétáikkal.Meg a Kamov is a Vihkrel.A Strikeshield szerintem - vessetek meg érte - az elméletben nagyon jó, olyan országban, ahol asszimetrikus hadviselés van,
Sokat.De a Trophynak oldalanként 3db töltete van.Iron Fist sorozatgyártott vetői 2 db-osak (ez érdekes,mert a testvérrendszerei közül az AWISS 4db.os,a Monoose meg 6 db-os kivetőtornyokat használt,csak ezek a testvérrendszerek nem kerültek eddig sorozatgyártásra)De számoljátok már ki, magas intenzítású háborúban (pld. Orosz-ukrán) egy harcjárműre mennyi Strike Shield aktív védelmet számoljunk, ha 1-2 naponta legalább bevetésre kerül??
Valójában nem.Csak a zsidó állam volt 90 után olyan folyamatos háborus fenyegetésben,hogy nem szüntette be a fejlesztéseket,illetve a fejlesztett rendszerek eljutottak a rendszeresitésig.Az első ismert APS 1969ben készült,az NSZK-ban.Az Iron Fist meg egy 89ben közös NSZK-Dél Afrika-Izraeli fejlesztés zsidó ága.Szerintem csak a zsidó állam gondolkodott ilyenben
Van nekünk olyan, ami nekik kelhet? Ha csak nem földgázt adunk át a hazai tárolókból ingyér, mert mást nem igen tudok elképzelni (sajnos). Ellenben mi tudnánk válogatni tőlük a Leo2A4 mellett (ha átadnák, bár kétlem) önjáró löveg, vagy modernizált RM-70 sorozatvető is jöhetne.Az A4eseket szerintem vagy eladják Ukrajnába, esetleg nekünk...
Mi adunk cserébe olyat, ami nekik kellhet....
Hát az Oto-Melara 120milis a prosija szerint minden NATO szabvány sabotot ki tud lőni.Plusz programozható löszereket is.L55höz képest kisebb csak a kezdősebesség,tudtommal.Kissebb a nyomás és a csőtorkolati sebesség.
A "szerepkörük"?Ja,hogy nem tudsz szöveget értelmezni.....Anyám....
Szerepkörük ugyan az.
A Ratel eredetileg a BW-nek készült a Büssingnél a 60as években.SADF meg Afrikában használta a 80as években.....Az AML90 torony meg az 50es évek végének fejlesztése....De ugyan abban a szerepkörben,mint a CV9012 meg a Lynx120.Csak van köztük pár évtized.A "szerepkörük"?
Anyám,...a Ratel 90 a nem stabilizált "lövegével" egy bitang nagy kerekes konstrukcióval "egy szerepkörben" lenne a mozgékony CV90120 és Lynx120 modellel?
Hát persze...lehet annak szánták az első nedves álmokban, de gyorsan nem az lett és ledegradálódott valamiféle statikus tüzérségi...valaminek. Na ez midnen, csak nem a CV90120/Lynx120 szerepköre lenne, már bocs.
L-39 Skyfox?Van nekünk olyan, ami nekik kelhet? Ha csak nem földgázt adunk át a hazai tárolókból ingyér, mert mást nem igen tudok elképzelni (sajnos). Ellenben mi tudnánk válogatni tőlük a Leo2A4 mellett (ha átadnák, bár kétlem) önjáró löveg, vagy modernizált RM-70 sorozatvető is jöhetne.
Az újgenerációs (KE2020 NEO etc) magas átütésű lőszereket nem kezeli elvileg a megnövelt nyomás miatt.Hát az Oto-Melara 120milis a prosija szerint minden NATO szabvány sabotot ki tud lőni.Plusz programozható löszereket is.L55höz képest kisebb csak a kezdősebesség,tudtommal.
Jó,de azokat a "rendes" RM L44es,de talán még az első L55ösök se tudják kezelni a megnövekedett nyomás miatt.Az újgenerációs (KE2020 NEO etc) magas átütésű lőszereket nem kezeli elvileg a megnövelt nyomás miatt.
Az L44A1 kell hozzá (többek közt ezért született meg)Jó,de azokat a "rendes" RM L44es,de talán még az első L55ösök se tudják kezelni a megnövekedett nyomás miatt.
Jó,de azokat a "rendes" RM L44es,de talán még az első L55ösök se tudják kezelni a megnövekedett nyomás miatt.
A Hitfact MK. II toronyban 1000 MPa töltényűri nyomással üzemelni képes ágyú van. Szóval szerintem elviszegeti majd a DM73-at is. Anno linkeltem is forrással ezt is, de itt a fórumon kicsit lassabban terjed info ezek szerint.Az L44A1 kell hozzá (többek közt ezért született meg)
Az nem csak a tervezett fejlesztés?A Hitfact MK. II toronyban 1000 MPa töltényűri nyomással üzemelni képes ágyú van. Szóval szerintem elviszegeti majd a DM73-at is. Anno linkeltem is forrással ezt is, de itt a fórumon kicsit lassabban terjed info ezek szerint.
Ezzel volt anno egy prospektus magáról a képességeiről. Az volt a legbővebb amit bármikor olvastam. Szóval nem.Az nem csak a tervezett fejlesztés?
Nem 820 MPa? Merthogy 700-ról emelték. Ez több mint a 120/55-é amúgy.A Hitfact MK. II toronyban 1000 MPa töltényűri nyomással üzemelni képes ágyú van. Szóval szerintem elviszegeti majd a DM73-at is. Anno linkeltem is forrással ezt is, de itt a fórumon kicsit lassabban terjed info ezek szerint.
És ezek a legújabb lőszerek,mint a NEO,mekkora nyomással dolgoznak?Ezzel volt anno egy prospektus magáról a képességeiről. Az volt a legbővebb amit bármikor olvastam. Szóval nem.
Van nekünk olyan, ami nekik kelhet?
Szia,Szemböl a mai hk-k nem tudják kilőni egymást
Kerek 1000 volt írva. Visszakeresni nem tudom per pillanat, bár próbáltam már.Nem 820 MPa? Merthogy 700-ról emelték. Ez több mint a 120/55-é amúgy.
Igazábol a Z55öst is fel lehetne páncélozni annyira,hogy ne lehesen szemböl kilőni.Meg a tűzerejét is meg lehetne durván növelni.T55M6 vagy AGM T80/90 szintre hozná fel a páncélvédelmet és a tűzerőt is-de majdnem annyiba is kerülne.Szia,
Hat, a ukran hirek arrol szolnak, hogy a "mai hk-k" koze tartozik meg a T-55 is, szoval igy nezve ez nem ilyen egyertelmu.
(Persze, ma gyartottra gondolva igazad van.)
Batárnak batár nagy,de nem csökkentett 120milis volna rajta.
Igazábol nem tudjuk,hogy mennyire van páncélozva a Lynx.Hivatalossan csak annyit közöltek,hogy a magyar követelményt teljesiti,ami az LvL5 KE szint volt.Olyan területen,ahol nincs LvL 5KE páncélszintet átütni képes KE fegyverzet,elláthatja a Lynx120 is a hk feladatokat-csakhát ez Europában nem igazán valószinű helyzet.....
Kézi hsn vetők,és nem top attack,nem szuperszónikus IPTR-k ellen is jó.Szerintem a szubszonikus hagyományos támadórakétákat mind el tudja háritani.Orosz gyalogságnak meg csak olyan van.Oké,ha a pct osztály Krizantém vagy Sturm pc-vadászai is ott lesznek,azok szvsz áttörik a supersonikus rakétáikkal.Meg a Kamov is a Vihkrel.
De az PPG,Metis,Fagot,Kornet sorozatokat azért jó eséllyel megfogja.Meg az alacsony támadószögű dronokat is,ha az sw-t felkészitik rá.
Sokat.De a Trophynak oldalanként 3db töltete van.Iron Fist sorozatgyártott vetői 2 db-osak (ez érdekes,mert a testvérrendszerei közül az AWISS 4db.os,a Monoose meg 6 db-os kivetőtornyokat használt,csak ezek a testvérrendszerek nem kerültek eddig sorozatgyártásra)
Mondjuk az tény,hogy az Iron Fist vetőit jóval egyszerűbb utántölteni,akár harc közben is.
Valójában nem.Csak a zsidó állam volt 90 után olyan folyamatos háborus fenyegetésben,hogy nem szüntette be a fejlesztéseket,illetve a fejlesztett rendszerek eljutottak a rendszeresitésig.Az első ismert APS 1969ben készült,az NSZK-ban.Az Iron Fist meg egy 89ben közös NSZK-Dél Afrika-Izraeli fejlesztés zsidó ága.
80as évek végén volt orosz,cseh,lengyel,olasz és amerikai APS fejlesztés is.Orosz és a jenki tulajdonképpen el is készültek,csak nem lettek rendszeresitve.Most meg van török,kinai és dél koreai APS is már a piacon.Törökök az M60TM és az Altayt is APS-el rendszeresitették (tanultak Sziriábol)
Helyzet az,hogy marha sok fegyver,fejlesztés,ami most ujdonságként van kezelve,valójában már megvolt a 80as évek végén.Pl Sahed dron (meg a zsidó Harpy is) egy 87es Kentron dron liszensze.Felülről támadó aknát már 94ben rendszeresitette az USA.Spike mintapéldányát bevetették 82ben Libanonban (és visszavonták továbbfejlesztésre).
Ez a nehéz IFVre tegyünk hk tornyot sem újdonság.Argentin TAM pont ilyen,egy Leo 1 toronyváltozattal felszerelt Marder.De senki más nem rendszeresitett rajtuk kivül ilyet.BW se,pedig eredetileg nekik fejlesztette a gyár,támogató szerepkörre.Csak éppen a BW elutasitotta,mert sokkal olcsóbban jobb kisérő hk-kat kapott volna a Leo 1 és M48 gépeik korszerűsitésével.Volna,mert a hh végig csak mintapéldányok készültek,majd a nagy "világbéke" kitörésével törölték a programokat.(egyébként az US Army is korszerűsiteni akarta az M60 tankjait gyalogsági kisérő szerepre akkoriban)
CV90120 is vagy 30 éve létezik,csak eddig senki nem vette meg.Mert közeliti az ára egy új hk-ét,miközben hk szerepkörre Europában alkalmatlan.Ahol meg olyanok a viszonyok,hogy alkalmas lenne rá,oda meg felesleges,meg drága.Sokkal olcsóbb 90milis ágyús kerekesek is megfelelnek a feladatra arrafelé.
Igy hát ezek az ágyús nehéz IFV-k nem lettek sikeresek.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..