[HUN] Harckocsibeszerzés

Alapvetően minek harckocsit gyártani? A helikopterre, vadászgépre megértem az igényt (civil célra is használható + légirendészet az utóbbinál).

Magyarországi hadiipar viszont nincs (mármint olyan, amitől nem fordulsz le zokogva a székről).
Kb. mindent összeszerelünk, nem gyártunk. Onnantól ki vagyunk szolgáltatva.
Ez nem is harckocsi gyár, hanem páncélos gyár. Hogy mi készül benne az a megrendeléstől és a gyártási kapacitásoktól függ. Ezért mehet bele LYNX, Panther, de később más is.
Egy tizmilkiós országban akár kettő is elférhet.

Már megint ez az összeszerelő üzem. Nem nulláról, mínusz tízről indult a magyar hadiipar és most Európa legmodernebb pámcélos gyárát fikázzuk.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Ez nem is harckocsi gyár, hanem páncélos gyár. Hogy mi készül benne az a megrendeléstől és a gyártási kapacitásoktól függ. Ezért mehet bele LYNX, Panther, de később más is.
Egy tizmilkiós országban akár kettő is elférhet.

Már megint ez az összeszerelő üzem. Nem nulláról, mínusz tízről indult a magyar hadiipar és most Európa legmodernebb pámcélos gyárát fikázzuk.
Nem fikázzuk, csak elmondjuk: összeszerelő üzemét. A gyártás (alkatrészek gyártása) nem itthon történik. Ide ellogisztikázzák és mi összerakjuk. Ha nincs logisztikázás, nincs harcjármű. Ha az utteni üzem megszűnik, Hans összeszerelteti otthon drágábban. Ha az alkatrészellátás megszűnik, akkor nincs összeszerelés és nincs Lynx, lehet bútort csavarozni helyette.

De legalább az általad felsoroltak kb. nem is magyar tulajdonúak. Földrajzilag itt van mind, de nem a miénk.

Ha ez Európa legmodernebb páncélos gyára akkor k*rva nagy bajban van az öreg kontinens XD
Páncél lemezek hol készülnek? Van már ehhez acél iparunk?

A másik probléma, hogy 2030-ra tervezték a III. VH-t, és nem hiszem, hogy elmarad. Szerinted van még időnk iparosat játszani, vagy esetleg be kellene szerezni gyorsan még hiányzó technikákat? o_O

Ha ez Európa legmodernebb páncélos gyára akkor k*rva nagy bajban van az öreg kontinens XD

A másik probléma, hogy 2030-ra tervezték a III. VH-t, és nem hiszem, hogy elmarad. Szerinted van még időnk iparosat játszani, vagy esetleg be kellene szerezni gyorsan még hiányzó technikákat? o_O
Olcsó még a robbanóanyaggyártás is BTW. IEDeket egyik harcjármű sem kedveli.

• Tetszik
Reactions: fip7
Most tök őszintén, mit tudunk mi magunk előállítani egy harckocsihoz ? Powepackot ? Biztosan nem, ágyút, páncélzatot ? Ezeket sem. elektronikát ? Max az egyszerűbbeket...
Már hogyne tudnánk itthon motort, váltót, akksit gyártani. Az hogy a LYNXbe nem mi gyártjuk a Liebherr motort, az egy dolog. De erre a magyar ipar a legmagasabb szinten képes.
Az hogy a hadiiparban van hatalmas lemaradásunk, az igaz. De ha sosem lépünk előre és mindig azt mondjuk ezt meg azt nem tudjuk, akkor hagyjuk a picsába az egészet, akkor sosem lépünk előre.
100%-ot már egy Saab sem tud önállóan.
Szóval ott tartunk, hogy igazából a teknőt összehegesztjük és a beérkező darabokat összelegózzuk. Így gyakorlatilag teljesen lényegtelen szinte, hogy Zalába van legyártva vagy Münchenben. Persze abból a szempontból nem mindegy, hogy adóbevétel meg stb csak el kell dönteni, hogy ipart akarunk fejleszteni, vagy hadsereget
Ez a kettő sztem összefügg egymással. Modern hadsereg csak az olajsejkeknek van hadiipar nélkül, de talán már ott sem.
Szerintem túlértékeled az olaszokat egyrészt azért, mert az olasz panthernek semmi köze nem lenne ahhoz amit mi fejleszttetünk az RM-el másrészt azért, mert attól, hogy az olaszok is benne vannak a projektbe nem lesz hirtelen jó a harckocsi
Ez utóbbit nem is mondtam. De ha ketten szenvedünk vele, akkor jobbak a sanszok, mint egyedül.
Az olasz Panther alváza, teknője meg fog sztem egyezni a magyarral, ahogy sztem a LYNXnél is. Mit teszel rá az már megint más.

Jó csak Európában mindenki most vett vagy készül venni A8-at hova akarod eladni ?
Azért nem mki. Ott az RM prezije van más európai ország is célkeresztben. Es ha lesz működő tank, a mai világban lesz vevő is.
lásd egyel fentebb.

Kell csak nem egyből a legbonyolultabb dologgal kell kezdeni, mert nagy bukás lehet a vége előbb tanuljunk meg egyszerűbb dolgokat fejleszteni jelenleg ott tart a hazai haiipar, hogy egy kézifegyvert se tud egyedül jól megtervezni.

De megkapták volna, az volt a baj, hogy a KNDS nem engedte a digóknak mókolni a leopardot értsd saját powerpackot rakni bele és a leonardo cuccait.
Abba az irányba kell nyitni ahova van lehetőség. Most erre van.
A Gestamennel mi xar, mi nem passz. D.e ott saját zsíron ment, itt meg egy európai multival karöltve.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Ezt ki kéne matekozni, de meglepne ha ezek érdemben kompenzálnák a kifejlesztés drága költségét.

Érdekes módon a Litvánok maguknak szerelik össze az A8-asokat pedig csak egy nem túl izmos egy dandáros rendelést adtak le.

Ez érdekes. Közös RM-KNDS gyár 41 tankra. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle!

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Már hogyne tudnánk itthon motort, váltót, akksit gyártani. Az hogy a LYNXbe nem mi gyártjuk a Liebherr motort, az egy dolog. De erre a magyar ipar a legmagasabb szinten képes.
Az hogy a hadiiparban van hatalmas lemaradásunk, az igaz. De ha sosem lépünk előre és mindig azt mondjuk ezt meg azt nem tudjuk, akkor hagyjuk a picsába az egészet, akkor sosem lépünk előre.
100%-ot már egy Saab sem tud önállóan.

Ez a kettő sztem összefügg egymással. Modern hadsereg csak az olajsejkeknek van hadiipar nélkül, de talán már ott sem.

Ez utóbbit nem is mondtam. De ha ketten szenvedünk vele, akkor jobbak a sanszok, mint egyedül.
Az olasz Panther alváza, teknője meg fog sztem egyezni a magyarral, ahogy sztem a LYNXnél is. Mit teszel rá az már megint más.

Azért nem mki. Ott az RM prezije van más európai ország is célkeresztben. Es ha lesz működő tank, a mai világban lesz vevő is.

Abba az irányba kell nyitni ahova van lehetőség. Most erre van.
A Gestamennel mi xar, mi nem passz. D.e ott saját zsíron ment, itt meg egy európai multival karöltve.
A Gestamen zokogós leginkább.

• Tetszik
Olcsó még a robbanóanyaggyártás is BTW. IEDeket egyik harcjármű sem kedveli.
Hát, szerintem a legolcsóbb, ha van egy megfelelő méretű, modern technikával felszerelt, súlyos csapásmérésre képes hadsereged.
Plusz jól átgondolt és kiépített, ellenálló infrastruktúrád, önellátó vagy a létfontosságú élelmiszerekből és árucikkekből. Összetartó, felkészült és ellenálló a lakosságod.

Akkor nagy valószínűséggel nem támadnak meg, ami a legolcsóbb bármilyen konfliktussal szemben.

Ja, és egy józan, konzekvens, a realitásokat jól felmérni képes és cselekvő kormány. Plusz nem egy féreg ellenzék.

• Imádom
Reactions: LMzek 2.0
Hát, szerintem a legolcsóbb, ha van egy megfelelő méretű, modern technikával felszerelt, súlyos csapásmérésre képes hadsereged.
Plusz jól átgondolt és kiépített, ellenálló infrastruktúrád, önellátó vagy a létfontosságú élelmiszerekből és árucikkekből. Összetartó, felkészült és ellenálló a lakosságod.

Akkor nagy valószínűséggel nem támadnak meg, ami a legolcsóbb bármilyen konfliktussal szemben.

Ja, és egy józan, konzekvens, a realitásokat jól felmérni képes és cselekvő kormány. Plusz nem egy féreg ellenzék.
Körülnézel és látod, hogy ennek a kiépítése messze túlmutat mind a gazdasági, mind a földrajzi realitáson.
Nem vagyunk Izrael, hogy a nagypolitika megtoljon minket.
És Izrael a betolt irgalmatlan dollármilliárdokkal + nemzetközi légierővel sem tudta hozni azt, amit szeretett volna egy előre bejelentett iráni szalvóval szemben irgalmatlan távolságból.

• Tetszik
Nem fikázzuk, csak elmondjuk: összeszerelő üzemét. A gyártás (alkatrészek gyártása) nem itthon történik. Ide ellogisztikázzák és mi összerakjuk. Ha nincs logisztikázás, nincs harcjármű. Ha az utteni üzem megszűnik, Hans összeszerelteti otthon drágábban. Ha az alkatrészellátás megszűnik, akkor nincs összeszerelés és nincs Lynx, lehet bútort csavarozni helyette.

De legalább az általad felsoroltak kb. nem is magyar tulajdonúak. Földrajzilag itt van mind, de nem a miénk.

Valahonnan valahova. A mindent azonnal nem megy.
A fele magyar tulajdonú.

Mivel nem volt hadiiparunk évtizedekig természetesen a páncéllemezek nem itthon készülnek.

A harmadik világháborúra felesleges fegyverkezni.Akkor mki qrvázza el 2030ig az teljes magyar GDP-t. Lehet Borkai sejtett vmit? o_O

• Vicces
  • Imádom
Reactions: Kim Philby and 2ndt
Mivel nem volt hadiiparunk évtizedekig természetesen a páncéllemezek nem itthon készülnek.

Bocs, hogy én közlöm veled a rossz hírt, de most sincs magyar hadipar.
Egy két külföldi beruházás történt minimális szinten.
Ha pedig nincs önálló páncél lemez gyártás, akkor nincs önálló harcjármű gyártás. Ugyanis a páncél lemez az alapja.
Szóval mindenki azt hallucinál amit akar, de jelenleg nincs magyar hadipar. Pár Magyarországi, külföldi tulajdonú összeszerelő üzem van.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins and 2ndt
Bocs, hogy én közlöm veled a rossz hírt, de most sincs magyar hadipar.
Egy két külföldi beruházás történt minimális szinten.
Ha pedig nincs önálló páncél lemez gyártás, akkor nincs önálló harcjármű gyártás. Ugyanis a páncél lemez az alapja.
Szóval mindenki azt hallucinál amit akar, de jelenleg nincs magyar hadipar. Pár Magyarországi, külföldi tulajdonú összeszerelő üzem van.
Ezt nagyon egyszerre írtuk. Hol van még elektronika, motor, löveg, bármi..... Makó Jeruzsálemtől. Illúzió.
Plusz ha ugye valóban háborúra készülnénk, akkor esetleg ezeket az üzemeket betolnánk beton alá a földbe meg amennyire lehet, szétszórnánk a gyártást. Zéró stratégiai mélységünkkel már az első csapás kiütne mindent (de minek), aztán másnap már a beérkező talpasok gyártanák a saját cuccukat odabent (nyilván túlzok).
Viszont ez a realitás.
Védhetetlenek vagyunk reális ellenféllel szemben.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins and fip7
Nem én írom, a német haditechnikai hírekkel foglalkozó oldalak.:cool:

Továbbá Magyarország a Rheinmetall-lal közösen fejleszti a Panther KF 51 harckocsit, amely 120 mm-es ágyúval és automata töltőrendszerrel rendelkezik. A fejlesztés befejezését követően egy zászlóalj méretű harckocsi beszerzése 2029 körül várható.