Bocs, de az indonéz/szingapúriak a Pantherhez képest szolid upgrade projektnek tűnnek.TAM szerintem vagy az indonéz esetleg Szingapúri leo2 ng
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bocs, de az indonéz/szingapúriak a Pantherhez képest szolid upgrade projektnek tűnnek.TAM szerintem vagy az indonéz esetleg Szingapúri leo2 ng
Valóban.Bocs, de az indonéz/szingapúriak a Pantherhez képest szolid upgrade projektnek tűnnek.
A dél-afrikai projekt tervezői most 70-80 évesek lehetnek, ha belekezdünk mikor jönnek remélem nem lesz a repülésen turbulencia mert elviszi őket a szívroham.Igen is,nem is.Meresz húzás lenne,amivel nagyot lehet myerni,de bukni is.
Török segítséggel kell gyártásba vinniIgen is,nem is.Meresz húzás lenne,amivel nagyot lehet myerni,de bukni is.
Ès az egèsz vègèn kijönnek a vadi új T-72 esek...Török segítséggel kell gyártásba vinni
Ez is egy opció,de legallabbis beszallitok lehetnekTörök segítséggel kell gyártásba vinni
a 120-as..de azzal meg az a baj hogy az nem igazán tank ellen van. Ahogy az MGS se.Vajon a 120-as Lynx vagy a Panther valósítható meg hamarabb?
Gidrán/NMS alapú Spike NLOS tetszetős.a 120-as..de azzal meg az a baj hogy az nem igazán tank ellen van. Ahogy az MGS se.
Ennek több értelme van 4x4 alapon.
Tudom, sokszor merült már fel, de mi a jelenlegi ütemterv a már megrendelt Leok leszállítására?Vagy utánrendelést adunk le az A7-esre (Hmvh-n lenne hozza ember?) vagy KF-51, de RM 120-as löveggel.
(Vagy Lynx120??)
51 , 120-sal!Vagy utánrendelést adunk le az A7-esre (Hmvh-n lenne hozza ember?) vagy KF-51, de RM 120-as löveggel.
(Vagy Lynx120??)
Vesztenivalónk nekünk lenne ebben.A RM ukrán projektje számomra egyértelműen a “potens hadiipari gyártó vagyunk, nálunk gond nélkül elkölthetitek az EU védelmi alapjából ukrajnának szánt pénzt” problémakörre adott válasz.
Paperware vasak fejlesztését akarják megfinanszíroztatni elsősorban, de nyilván nem fogják ezeket ukrajnában gyártani.
Szerintem üzletileg jó húzás a RM-nak, és ha jól csinálják, a végén még ki is eshet egy potens MBT a projektből. Vesztenivalójuk nem sok van mindenesetre.
A Panther egy nem létező tank. A rendszerintegrációs és gyártástechnológiai nyavalyákat (+az ebből fakadó, kiszámíthatatlan mennyiségű késést) szerintem ne mi vállaljuk be. Pont elég a Lynx is.
Ideje volna a honvédségnek is lépnie, különben 2040-ig nézegethetjük az egyetlen zászlóaljnyi harckocsinkat, mert nem lesz szabad kapacitáss senkinek.
Szerintem plvasd el ujra,es rrtelmezd amit irtam.Lemaradt az idézőjel. Ezek Negan szavai voltak szó szerint. Ő állította azt, hogy a Panthert az RM-től kellene megvennünk. Én azt kérdeztem, hogy akkor fejtse ki, hogy az ő csoda tankját kinek kéne kifizetni? Még most sem világos, hogyan gondolja, behordjuk a Curus műhelyébe a tervdokumentáció meglévő darabjait, ott ügyes fiúk vannak, majd átrajzolják más ágyúra, más meghajtásra, stb, és Gödöllőn pont jó lesz gyártani?
Panthernél azért nem kérdeztem részelteket, mert ott RM mérnökeit kell pénzelni, a németekkel beszélni a vásárlásról és RM gyártókapacitását felhasználni erre. Ezek a részek kicsit homályosak egy olyan MBT esetén, ami sosem került sorozatgyártásba, a kitalálói sem foglalkoznak vele, amihez a Magyar Államnak nincs önálló mérnöki gárdája, csak legfeljebb a RM Hungaryban... és ami gyártására Gödöllő valószínűleg nem alkalmas, ez után magyarázatra szorul, hogy azt akarja felszerszámozni, máshol gyártani, vagy mit...
Elnézést, ha úgy tűnt, hogy a Panthert kész termékként tüntettem volna fel, ott sincs kész, csak az infra van meg mögötte, ami pénzből és megrendelésből meg tudja csinálni... szerintem több idő alatt, mint az itt optimisták által hangoztatott 1-2 év. Jóval több. Csak mondja el az ő ajánlatát, mert jelenleg kicsit homályos az a rész, hogy van benne kockázat, lehet nagyot szakítani és bukni!
Nem is kell, mert nekünk már van/lesz 44 +12.Ahogy írják, a cseheknek sincs pénzük. 20 millió euró per darab áron kapnak ennyi pénzért 21 db-ot. Az A8 pedig elvileg több, mint 20 millió. Így mi is tudnánk venni 88-at.
Késnek a Lynxek oszt még nem is működnek rendesen??Nem is kell, mert nekünk már van/lesz 44 +12.
Az A4-eseket fel kell húzni amennyire csak lehet és akkor már csak 32 harckocsit kellene venni.
Nem kell nekünk A8, jó lesz az A7HU is.
Azé' az APS nem mindegy.Nem is kell, mert nekünk már van/lesz 44 +12.
Az A4-eseket fel kell húzni amennyire csak lehet és akkor már csak 32 harckocsit kellene venni.
Nem kell nekünk A8, jó lesz az A7HU is.