Igen, de ahogy haladnak a dolgai az RM-nek semmi sem kizárt.Nyugtass meg, ugye most humorizálsz?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, de ahogy haladnak a dolgai az RM-nek semmi sem kizárt.Nyugtass meg, ugye most humorizálsz?
Na akkor teljesen átállunk a zsidó RM vonatra, kíváncsi leszek mivel fognak ellentételezni.
Amúgy ez a legjobb választás amit tehettünk, remélem sok hazai gyártással.
Lehet, hogy az RM mondjuk merkava alapokra fogja építeni a kf 51-t is?
Minek kellene nekik egy Merkava platform, amikor van nekik saját?Mi a baj vele? A Merkava egy jó harckocsi! Amúgy T-72-es lapra kellene rakni a Kf51-t! Ezzel @Pogány minden perverziója megvalósulhatna!
Megnyugodtam....Mint írtam korábban 20 évet folyamatosan német közép és felsővezetőkkel dolgoztam együtt illetve álltam velük kapcsolatban és bátran kijelentem, hogy a német ipar illetve gazdaság sikerének az egyik alapköve az a szemlélet és gondolkodás, hogy a nagy hozzáadott értékű produktumok gyártását nem nagyon adják ki a kezükből (vagy csak annyi pénzért amennyiért már bőven megéri nekik) és ez a haditechnikai iparágra fokozottan igaz, pláne a jelenlegi (és a közeljövőben várható ,"hála Putyinnak") piaci környezetben .Igen, de ahogy haladnak a dolgai az RM-nek semmi sem kizárt.
Nekünk is kellene még egy 44 db!Hát ha bedobnak egy 250 darabos rendelést akkor a kmw esélyesen kapacitást fog növelni de az meglàtszani 2025 után fog legkorábban.
De csak ha ingyért adják és harckocsizókat is adnak hozzájuk! Ebben az esetben van realitása.Nekünk is kellene még egy 44 db!
Te butus!De csak ha ingyért adják és harckocsizókat is adnak hozzájuk!
Talan ebbol is latszik, hogy:Az eddig tankokkal egyáltalán nem rendelkező Litvánia is harckocsik beszerzését tervezi az ukrajnai tapasztalatok alapján. (Ennyit a "tank haláláról"! )
A típus még nincs eldöntve: Leopard 2, Abrams, K2 de akár a KF51 is érdekes lehet nekik
54 harckocsiban gondolkodnak és 2030-ra tervezik felállítani a "páncélos hadosztályukat" a már meglévő Boxerekkel és PZH-kal.
Lithuania willing to buy 54 main battle tanks to recreate MBT capabili
Lithuania plans to recover a combat tank capability to fill a gap that the war waged by Russia in Ukraine makes appear as crucial. This is the announcementwww.armyrecognition.com
Na ez az basszus! Litvánok 2,8 millió, magyarok 10 millió! 54 db harckocsi kontra 44 db harckocsi! Ez a vicc!Azt ugye tudod hogy a 2,8 milliós Litvániáról beszélünk?
Összevetés 9,5 milliós Magyarországnak lesz jelen állás szerint 44 korszerű harckocsija...
Ha olyan arányban, mértékben feygverkeznénk mint őke akkor 150 harckocsinknak és vagy 500 IFV-nknek kellene lenni...
(amyűg további 200 Boxer vásárlásáról is egyeztetnek éppen)
2018-ban is karcsú volt és vicc! Főleg a rizsa mellé! Mert ha nem tolják a süket dumát hozzá, akkor azt mondom pont és kész! Ennyit vettünk ez is tök jó!Talan ebbol is latszik, hogy:
- nekunk tobbre lenne szuksegunk mint a mostani terv
- addig kene lecsapni meg barmilyen(!) modern elfekvo keszletre amig nem veszik meg az orrunk elol...
De ezt mar sokan sokszor irtak. Lenyeg a strategiai nyugalom...ill. "A terseg meghatarozo ereje"...oo, bocs..."Kelloen elrettento er"...ooo,bocs..."Megfelelo meretu" ero =>bakker meg a nyilatkozatokbol is latszik, hogy vissza kell venni a szuperlativuszokbol, mert ami 2018-ban megmeghatarozo lett volna azt 2025-re a kornyek leelozi...
Az tök jó.Most legalább kiderül milyen a 2A6 egy háborúban...!
Páran fejben már átalakították az A4-eket itthon.Az tök jó.
Kár hogy nekünk az nincs.
A10+-ra!Páran fejben már átalakították az A4-eket itthon.
Hozzáteszem, nem értem, hogy miért nem üdvözölhettük még a hírt, hogy megszereztünk x mennyiséget emellé és beszálltunk a görög modernizációs programba?Páran fejben már átalakították az A4-eket itthon.
Miért nem?Hozzáteszem, nem értem, hogy miért nem üdvözölhettük még a hírt, hogy megszereztünk x mennyiséget emellé és beszálltunk a görög modernizációs programba?
Mert lenni valami nagyon vicces fogyatékunk, azért.Miért nem?
Szerintem is kellene harckocsi-zászlóalj Kelet-Magyarországra, legalább Hódmezővásárhelyre.Hajlamos vagyok én is fejben kidobálni a dolgokat hirtelen, hiszen nem szívesen ültetném egy honfitársamat sem egy T-72-be.
Viszont annyira gyenge a tűztámogatottsága a Magyar Honvédség erőinek (aknavető, irányított pct, tüzérség...) hogy minden lövegcsőre szükség lenne adott esetben. Legalább a 72-es egy önjáró tüzérségi eszközként felfogható (ha elvonatkoztatok az MBT jellegétől) nem pedig vontatott...
Ebben a szűkös helyzetben 1 századot küldenék Debrecenbe, 1 századot meg Hódmezővásárhelybe. Megteremtve ott is a harckocsizó fegyvernemet..
A D-20 viszont a múlt. Szerintem már egy teherautóra felszerelés esetén is már inkább nyugati vontatottat szerelgetnék.
Viszont ha képes a magyar ipar némi olcsó pótpáncél és elektronika installálásra akkor bűn nem elvégezni ezt a modernizációt...
Pálduc! Pálduc! Pálduc!Szalay-Bobrovniczky Kristóf: rendkívül fontos egy önálló, erős védelmi ipar kiépítése
Rendkívül fontos egy önálló, erős védelmi ipar kiépítése – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Rheinmetall németországi gyáregységében tett látogatása után.honvedelem.hu
Hát biztos nem a Lynxet ment ki megnézni...! 51 + HX3 L60...Pálduc! Pálduc! Pálduc!
Azt az arénában keresd Caesareaban, prokurátor!Pálduc! Pálduc! Pálduc!