[HUN] Harckocsibeszerzés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 556
68 140
113
Az ilyen hadiipari befektetések semmitől nem veszik el a pénzt, mert beszerzésre úgysem adták volna, erre még mindig összekotorják, mert később hozhat. Régen külön minisztériumi, de sztem most is külön kassza.
:D Ne haragudj de ez röhejes. Bármikor átcsoportosíthatnak ugyebár.
A balkánon a szerbekkel kiegyensúlyozottak a kapcsolatok, így közvetlen támadás nem fenyeget
Ám ha elszabadul a pokol, akkor két góc eszkalálódhat a szomszédunkban. Milyen jól alakulnak a gazdasági esélyeink már egy esetében,.megspékelve a barátaink és szöveccségeseink tetteivel és kárörvendésével mialatt A DEMOKRÁCIA kavarja a kulimászt. Melyik határra küldenéd a jövőre a 2029-re talán teljes nehézdandárt amikor közel érnek a harcok?
Háború jelen állás szerint minket nem fenyeget.
Amióta kiderült, hogy impotens az orosz hadsereg és az USA hajlandó az európai életszínvonal rovására végteleníg finanszírozni Ukrajnát, ami nem esik szét, így egy káoszba forduló Ukrajnából meginduló ukrán támadás esélye minimális.
Ugye az impotens orosz hadsereg éppen ledarálta Ukrajna férilakossága jórészét és szarni kezdte a haditechnikát felkeltve álmából. Kicsit optimista vagy.
Nem is lenne kinek hozni nagy számban eszközt, mert jelen állás szerint csak kiemelt fizuért mozdulnak a fiatalok.( ez nem kritika, teljesen megértem, így lehet csak kizsarolni a béremelést) Az meg jó esetben több év alatt fut át.
Tudod az eszköz el van a raktárban ha kellene legyen mihez nyúlni. Mindenkinek megy ez a vulágon ez az egyszerű dolog, nálunk úgy tűnik még mindig nem.
biztisithatja, ami nemcsak a pénzt viszi, hanem hozza is
Fingotok sincs létezik-e az a hosszú táv. Ócska szerencsejátékos balfasz gondolkodás.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 504
18 607
113
Nem igazán értem mitől következő generációs a Panther.
Gyengébb a páncélzata mint a Leopard-2A7-nek - kisebb tömegéből adódóan ez egyértelmű. Van rajta egy fölöslegesen erős 130 mm-es löveg max 20-22 lőszerrel, vagyis félóránként mehet hátra újratölteni. Addig szól az ellenségnek hogy "időt kérünk, várjatok picit"! Drónkkal ez a lőszer készlet felére csökken, ami már tényleg a vicc kategóriává teszi
Lesz rajta APS - hát, ez már a A8-ason is lesz, szóval ebben sem úttörő.
Ez lényegében egy 130-as löveggel szerelt Leopard-2A5-klón APS-sel - a jelenlegi információk szerint lényegében erről van szó.

Mitől is következő generációs a KF51? :p


Ez a meghatározó haderő ez lózung. Az kb. a lengyel szint közelében kezdődik (GDP 4% védelmi kiadás)

Kb. ez a maximum ami még reális: 3 hk zászlóalj - az is kb. 30-as évek közepére.
Egyelőre a 209 Lynx is jó esetben 2029-re lesz meg...


Mi itt az "él" amire törünk? :)
Semmi forradalmi nincs a KF51-ben - talán a lövege, de az meg inkább hátrány mint előny.


Inkább tüzérségből kellene sokkal(!) több. Kis ország védekezésben tűzerőfölénnyel tud nyerni: az oroszok ellen védekezni készülő finneknek van arányosan a legtöbb tüzérségi eszközük Európában - nem véletlen!

De mi a saját aknavető gyárunktól is csak pár tucat 120-as aknavetőt veszünk, pedig az egy tök olcsó eszköz... :(

Egyelőre az aknamezőkön eléggé elvérzik a nehéz technika, sajnos.
Egy anekdóta szerinte a németeknél Leopard-2 kiképzésen lévő ukrán harckocsizók megkérdezték:
  • Mit tegyünk ha aknamező van előttünk?
  • Kerüljétek meg! - mondta német
  • De az egész front egy összefüggő aknamező!
Erre nem tudtak mit mondani a német kiképzők...

Szóval 44 harckocsinál biztos több kell, de más eszközben jobban megtérül a pénz konkrét védelmi képesség terén.
X millió Euróból milyen eszköz pusztít el több ellenséget? Biztos hogy nem a tank!
3x44 azért kellene...

Amit bemutattak, az egy alacsony szinten megvalósított demonstrátor.
A következő generációs harckocsik a túlélő képesség és a tűzerő mellett a fejlett hálózat alapú hadviselést biztosító képesség alapján különböztethetők meg az előző generáciotól.
A T-14, az EMBT és a KF51, valamint az M1 AbramsX koncepciók szerintem ezt az irányvonalat képviselik.
Ezért új fegyverzet, aktív, reaktív páncél védelem és fejlett infó kommunikációs eszközök mellett alkalmasak drónok irányítására, a szenzoraik által szerzett adatok valós idejű megosztására.
Védettségüket fokozza a kezelők alacsonyabban történő elhelyezése, a fegyverzet távirányított kezelése.

Az ágyú sohasem lehet feleslegesen erős, hisz a következő évtizedek ágyúja lesz/lehet. Természetes, hogy nagyobb teljesítményű ágyú kell, hasonló tömeggel az elődhöz, kezelhető méretű lőszerrel.
A 20 harckész gránát csak kettővel kevesebb, mint a T90-esé és öttel több, mint a Leopard 2-esé. Az oroszok meg már csak a forgó lőszertárolóba málháznak, tehát 22 gránáttal indulnak harcba. :)

A Patnher messze nincs kifejlesztve, most valaki lehet, hogy megfinanszírozza, így a vetélytársait megelőzve készülhet el.
Valóban a lengyel fejlesztési folyamat a komolyabb és lendületesebb, de azért mi is összekapjuk a vad....,
magunkat.

A tüzérség IS kell, de nem szabad szembeállítani az igényeket egymással, abból nem lesz harckepesség.

Az élvonalbeli dolog, az a fejlett, nagy hozzá adott értéket képviselő termék, illetve a hozzá kapcsolódó egyéb eszközök és szolgáltatások lehetnek.
Egy (részben) itthon gyártott és fejlesztett haditechnikai termékben lehet, illetve mögötte lehet olyan fejlett technológia, amit a Rhrommetal hoz létre itthon. Hazai mérnökök segítségével, fejlett gyártástechnológia meghonosításával.
A magyar hozzáadott érték mértéke függ a 300 millió eurós szerződés tartalmától és a rendelés nagyságától.
44 tankért csak összeszerelés jöhet, 88 vagy 125 esetén már komolyabb technológiai transzfer jöhet.
A görögök 170 Leopard 2A6HEL általuk gyártott tankjànak árát egy ott maradt hegesztő üzem profitja a mai napig csökkenti...
METKA, ott készül a magyar tankok teste, tornya, nem Münchenben.
;)
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 063
124 235
113
Csak hogy tisztában legyetek vele minek is örömködtök itt.

A romokban lévő kiképzési elhelyezési és üzemeltetési infrastruktúránk jelenleg is forráshiány miatt csúszik és nem képes rendesen kiszolgálni a jelenlegi igényeket sem úgy hogy csak kicsit növelte a cég készültséget. A beérkező új eszközöknek az elhelyezése is folyamat csúszik (hangárok) forráshiány maitt, a csapatlégvédelem nyomokban sincs és a nyomorult terülvédelmisek düledező romtanyákban tengődnek, kiképzési anyagra nincs pénz nincs elég lőterünk se gyakorlóterünk és a forráshiány miatt megint csökkentik a gyakorlatos kaja adagok tartalmát..... És elvileg ezt kéne felfejleszteni a megemelt létszámokig....

Erre elbaszunk x milliárdot egy Vanity Projektre...
Na ez a fő probléma.
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 699
15 223
113
Miskolcon minden patika a GYEK-en ! az elmúlt 8 évben 4 x volt ott a gyerek műtéteken egy szavam se lehet ! Mind a hely mind az ellátás teljesen korrekt ! Jobbulást a gyerkőcnek !

Off.

Köszönöm.
Hálisten nagy baja nincs.

Ez győr.
Gyerek sebèszet+gyerekosztályon.
Sajna viszont ezek az alap dolgok nincsenek.

Az ellátás az jó.
Dokik, ápolónők aranyosak.
Ellátás is jó.
Sőt mèg fiatal leányok is vannak akik játszanak a gyerekkel amíg sorra kerül az ember.

On
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 950
7 725
113
Csak hogy tisztában legyetek vele minek is örömködtök itt.

A romokban lévő kiképzési elhelyezési és üzemeltetési infrastruktúránk jelenleg is forráshiány miatt csúszik és nem képes rendesen kiszolgálni a jelenlegi igényeket sem úgy hogy csak kicsit növelte a cég készültséget. A beérkező új eszközöknek az elhelyezése is folyamat csúszik (hangárok) forráshiány maitt, a csapatlégvédelem nyomokban sincs és a nyomorult terülvédelmisek düledező romtanyákban tengődnek, kiképzési anyagra nincs pénz nincs elég lőterünk se gyakorlóterünk és a forráshiány miatt megint csökkentik a gyakorlatos kaja adagok tartalmát..... És elvileg ezt kéne felfejleszteni a megemelt létszámokig....

Erre elbaszunk x milliárdot egy Vanity Projektre...
Na ez a fő probléma.

Mibe aludnál inkább ? Egy omladozo honvedsegi laktanya vagy egy zsír új Panther ?! Na ugye hogy ugye !
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 776
15 755
113
Nem igazán értem mitől következő generációs a Panther.
Gyengébb a páncélzata mint a Leopard-2A7-nek - kisebb tömegéből adódóan ez egyértelmű. Van rajta egy fölöslegesen erős 130 mm-es löveg max 20-22 lőszerrel, vagyis félóránként mehet hátra újratölteni. Addig szól az ellenségnek hogy "időt kérünk, várjatok picit"! Drónkkal ez a lőszer készlet felére csökken, ami már tényleg a vicc kategóriává teszi
Lesz rajta APS - hát, ez már a A8-ason is lesz, szóval ebben sem úttörő.
Ez lényegében egy 130-as löveggel szerelt Leopard-2A5-klón APS-sel - a jelenlegi információk szerint lényegében erről van szó.

Mitől is következő generációs a KF51? :p
Mert lehet róla DRóóNt indítani! :hadonaszos: Tudod, most ez a hívószó a félművelt döntéshozóknak!
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Ez a panther koncepció nagyon hasonlít a hasonló nevű elődjére, valszeg az alap elve is hasonló lesz. A pantherből erre a (jagd) fajtára gondolok csak már ennek forgatható tornya lesz.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 597
94 032
113
Amúgy az aöffisől Rheinmetall twitter fiók már délután megosztotta/újraposztolta a hírt. Úgyhogy ez már jobb híján hivatalos bejelentésnek is vehetjük.
Ez igazából szivárogtatás volt.
fhevOnN.png
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 699
15 223
113
Ez a panther koncepció nagyon hasonlít a hasonló nevű elődjére, valszeg az alap elve is hasonló lesz. A pantherből erre a (jagd) fajtára gondolok csak már ennek forgatható tornya lesz.
Ezt lègyszives fejtsd már ki.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 909
58 177
113
De jó. Ismét veszünk valamit ami nem létezik.
És legalább ugyan úgy már most elavult, mint a másik XD
Fantasztikus! :cool:
És én még azt hittem, hogy a náciknak nem volt realitás érzéke a plan Z-vel.
Mi ezt tudjuk überelni a helyi Z tervvel, úgy látom :confused:

Csak, hogy mindenki tisztában legyen vele. A Plan Z a nácik szuper hadiflotta fejlesztési terve volt. Mindenki kurva boldog volt vele, meg elkezdték a gyártást. Éveken át épültek már a hajók amikor valakinek eszébe jutott kiszámolni, hogy mennyi üzemanyag kellene ehhez... Hát a flotta teljes egyszeri feltankolásához több, mint a III. Birodalom 1 éves teljes üzemanyag fogyasztása mindennel együtt... XD
Aztán a hülye germánok miután rájöttek erre kb. ilyen fejet vágtak:
iu
Remélem így már mindenki érti miért hívom egy ideje Z tervnek a Zrínyit.... Érdemes ezzel kapcsolatban elolvasni azt is amit Kriss írt ;)
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 950
7 725
113
De jó. Ismét veszünk valamit ami nem létezik.
És legalább ugyan úgy már most elavult, mint a másik XD
Fantasztikus! :cool:
És én még azt hittem, hogy a náciknak nem volt realitás érzéke a plan Z-vel.
Mi ezt tudjuk überelni a helyi Z tervvel, úgy látom :confused:

Csak, hogy mindenki tisztában legyen vele. A Plan Z a nácik szuper hadiflotta fejlesztési terve volt. Mindenki kurva boldog volt vele, meg elkezdték a gyártást. Éveken át épültek már a hajók amikor valakinek eszébe jutott kiszámolni, hogy mennyi üzemanyag kellene ehhez... Hát a flotta teljes egyszeri feltankolásához több, mint a III. Birodalom 1 éves teljes üzemanyag fogyasztása mindennel együtt... XD
Aztán a hülye germánok miután rájöttek erre kb. ilyen fejet vágtak:
iu
Remélem így már mindenki érti miért hívom egy ideje Z tervnek a Zrínyit.... Érdemes ezzel kapcsolatban elolvasni azt is amit Kriss írt ;)
En meg Fip7-nek hívlak , nem véletlen. Ha tetszik ha nem , akkor is
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 213
38 765
113